Blog

Parfem za kosu

Parfem za kosu – posebno formulisan i sa korisnim sastojcima

Parfem za kosu je mirisni sprej za kosu, koji je formulisan posebno za vašu kosu i kožu glave, bez sastojaka koji mogu da isuše kosu ili podstiču kovrdžanje. Mnogi parfemi za kosu takođe imaju više zadataka, pružajući trajni miris, kao i korisne sastojke koji zadržavaju vlagu i neguju kosu.

Da, parfem za kosu postoji i mnogo je nežniji prema vašoj kosi od običnog parfema!

Svi volimo miris sveže oprane kose, a ko ne bi želeo da taj miris traje ceo dan? Ali ako prskate svoje pramenove svojim svakodnevnim mirisom, običnim parfemom, možda biste želeli da razmislite.

Svakodnevno prskanje redovnog parfema kroz kosu može je učiniti suvom, oštećenom i sklonijom kovrdžanju i lomljenju. To je zato što nisu svi mirisi stvoreni jednaki i kosi je potrebna dodatna nega  Hajde da detaljnije istražimo prednosti parfema za kosu i kako ga koristiti!

ŠTA JE PARFEM ZA KOSU?

Parfem za kosu je mirisna kozmetika za kosu koja je formulisana posebno za kosu i kožu temena. Mnogi parfemi za kosu takođe imaju više benefita za kosu , neguju je , dodaju sjaj kosi, obezbeđujući trajni miris, kao i korisne sastojke koji zadržavaju hidrataciju i neguju kosu.

PARFEM ZA KOSU VS OBIČAN PARFEM: U ČEMU JE RAZLIKA?

Ako mislite da je parfem za kosu samo običan parfem koji se jednostavno prodaje kao proizvod za vašu kosu, to zapravo nije slučaj. Parfem za kosu se razlikuje od običnog parfema jer ima lakši miris od običnog parfema, pa je teško preterati i oštetiti kosu.

Parfemi za kosu takođe sadrže sastojke koji hidriraju i neguju vaše pramenove, dodaju sjaj i ukroćuju kovrdžanje. Ali razlike se tu ne završavaju. Miris za kožu je formulisan sa visokim procentom etil alkohola, koji može da izuzetno isušuje kosu i kožu glave.

S druge strane, parfem za kosu sadrži samo malo alkohola, tako da je mnogo bezbedniji za vašu kosu.

Uglavnom je na bazi vode, tako da neće otežati vašu kosu niti ostaviti osećaj hrskave ili lepljive.

parfem za suvu kosu

ZAŠTO KORISTITI PARFEM ZA KOSU?

Parfem za kosu, koji se ponekad naziva i maglica za kosu ili mist ( mada mist za kosu ima blaži miris od parfema za kosu), je specijalno formulisan miris koji pruža trajni miris i pruža savršen završni dodir nakon stilizovanja. Oslobađanje, cvetnog mirisa svaki put kada zabacite kosu ili ostavljate divan mirisni trag tokom dana je primarni cilj mirisa za kosu.

Ali postoje i druge situacije u kojima parfem za kosu zaista može biti i najbolji prijatelj vaše kose. Za početak, parfem za kosu je savršen za osvežavanje vaše kose između dana pranja, a da je ne uteže ili ne ostavlja ostatke poput praška suvog šampona. Takođe je korisno koristiti parfem za kosu nakon treninga. Ako ne možete odmah da operete kosu, prskanje parfema za kosu će obezbediti da vaša kosa odlično miriše dok budete provodili ostatak dana.

Možda biste takođe želeli da ubacite parfem za kosu u torbu kada idete u bazen. Parfem za kosu nakon plivanja će eliminisati bilo kakav dugotrajni miris hlora, ostavljajući kosu svežom i ženstvenom.

I na kraju, od mirisa hrane koja se kuva da bi se dimila u vazduhu, kosa često može pokupiti mirise. Držanje džepnog parfema za kosu u torbi je zgodan način da oslobodite kosu neprijatnih mirisa kada ste u pokretu.

PREDNOSTI PARFEMA ZA KOSU

Osim što osvežava kosu, parfem za kosu nudi i neke druge prednosti koje vredi znati. Prvo, parfemi za kosu mogu biti sigurniji za ljude sa alergijama jer su uglavnom napravljeni od prirodnih sastojaka i lakših mirisa, a ne od teških sintetičkih mirisa.

A ako ste neko ko više voli suptilniji miris – ili ste osetljivi na jake parfeme – biće vam drago da znate da miris za kosu nudi mnogo nežniju difuziju mirisa od tradicionalnih parfema.

Parfem za kosu je takođe odlična alternativa mirisu za letnje vreme kada je toplo i vlažno vreme, a tradicionalni mirisi mogu biti neodoljivi. Ostavlja suptilan trag mirisa dok hodate kroz sobu, a da pritom ne budete previše jak.

Svi tipovi kose će uživati u korišćenju parfema za kosu.

Masnoj i finoj kosi će se svideti parfemi za kosu jer osvežavaju kosu bez da je opterećuju.

Oni sa suvom, oštećenom kosom ili grubom kosom koja je sklona lomljenju i ispucanim vrhovima takođe će ceniti hranljive kvalitete parfema za kosu.

DA LI JE PARFEM ZA KOSU LOŠ ZA KOSU?

Lepota parfema za kosu je u tome što može biti dobar za vašu kosu! Parfemi za kosu često sadrže hranljive sastojke. Obično je na bazi vode sa samo malom količinom alkohola, tako da neće isušiti ili oštetiti kosu kao parfemi na bazi alkohola formulisani za kožu.

Parfem za kosu

KAKO NANOSITI PARFEM ZA KOSU

Parfem za kosu je taj suptilan, završni dodir koji nanosite na kraju svoje rutine stilizovanja.

Jednostavno držite bočicu na dohvat ruke i ravnomerno je raspršite po dužini vaše kose.

Takođe možete okrenuti glavu naopako za malo dodatnog podizanja i mirisa u korenu vaše kose. Nežno prođite prstima kroz kosu da distribuirate proizvod .

Koliko dugo parfem za kosu traje na vašoj kosi?
Dok mnogi parfemi za kosu traju  5-6 sati, neki mogu da traju ceo dan.

Može li se parfem za kosu koristiti na telu?

Budući da je većina parfema za kosu napravljena od sastojaka koji su nežni za kožu glave, mogu se koristiti i na telu, baš kao magla za telo ili tradicionalni parfem. Naravno, najbolje je da uradite test alergije pre nanošenja bilo kog proizvoda na kožu, posebno ako je vaša koža osetljiva.

Da li koristite parfem za kosu na mokroj ili suvoj kosi?

Tehnički možete nanijeti parfem za kosu na mokru kosu, ali je najbolje sačekati dok se vaša kosa potpuno ne osuši. Voda može delovati kao barijera i sprečiti vašu kosu da upije miris. To će dovesti do toga da miris prebrzo izbledi.

Koje su prednosti korišćenja parfema za kosu?

Pre svega, ovo su mirisi. Prema tome, primarna prednost upotrebe jednog će biti miris koji oslobađa.

Brendovi kao što su Balmain Hair Couture, Maison Francis Kukdjian, Frederic Malle, Diptikue i Ackua di Parma svi prodaju mirise kreirane posebno za kosu — tako da je više stvar pronalaženja mirisa koji vas privlači, a ne traženja brenda koji nudi ih jer postoji mnogo opcija. Možda ćete čak imati sreće i pronaći iteraciju parfema za kosu vašeg omiljenog mirisa.

Pored mirisa, kosu će hraniti  parfem za kosu, koji će poboljšati stanje kose, neke formule pomažu u ukroćavanju kovrdžanja i opadanja.

Koliko dugo traje parfem za kosu?
Dugotrajnost parfema za kosu varira od mnogih stvari, kao što su dužina kose i tip kose. Uz to kosa je dobar nosilac mirisa jer njen nivo PH ne utiče negativno na performanse mirisa i kosa može zadržati miris veoma dugo.

U stvari,  može trajati duže od parfema koji nanesete na kožu. Kosa može da nosi mirise duže od kože, zahvaljujući svojim poroznim karakteristikama i većoj površini, omogućavajući mirisu da duže traje.

Koji je najbolji način da koristite parfem za kosu?
Najbolje vreme za nanošenje kada završite sa režimom nege i  oblikovanja kose. Jednostavno držite bocu na dohvat ruke i ravnomerno je raspršite po dužini vaše kose.

Šta je mist za kosu?
Mist za kosu nije ništa drugo do lagani parfem na bazi vode koji je posebno napravljen za upotrebu na kosi. Osim aromatičnih mirisa, većina mistova za kosu obogaćena je hranljivim vitaminima i mineralima koji vašu kosu čine mekom i sjajnom. Takođe, magle za kosu su apsolutno bezbedne za svakodnevnu upotrebu.

Zašto se parfemi za kosu razlikuju od parfema za kožu?

Većina parfema za kožu može da sadrži 60-70% alkohola kao isparljivog rastvarača. Dugotrajna upotreba na kosi može dovesti do suvoće, kovrčavosti i lomljenja kose.

Takođe, hemikalije kao što je dietil ftalat, koji se koriste kao sintetički miris u parfemima za kožu, izazivaju oštećenje kose.

S druge strane, mist za kosu ili parfemi za kosu su aromatične formulacije na bazi vode koje ne sadrže alkohol. Mist za kosu deluje kao revitalizator za vaše dlake, dodajući vašoj kosi hranljiva i sjajna aromatična ulja. Probajte Olaplex mist za kosu oštećenu farbanjem.

Zašto bi trebalo da koristite mist za kosu?

Baš kao i vaša odeća, vaša kosa takođe često ima tendenciju da zarobi jake mirise dima u vazduhu uzrokovane okolnim zagađenjem,  vatrama u kaminu ili kuhinji, ili peći tokom zime, cigaretama, ili čak i hranom koja se kuva. Ponekad, nakupljanje znoja, proizvoda za kosu i sebuma na koži glave takođe uzrokuje loš miris.

Ne možete šamponirati svaki dan da biste se rešili tako neprijatnog mirisa sa glave i kose. Takođe, svakodnevna upotreba sredstava za čišćenje kose bi rezultirala uklanjanjem prirodnih ulja sa vlasišta, što bi dovelo do isušivanja. Lepa magla za kosu bi vam pomogla da osvežite grive između pranja kose i sprečila bi neprijatne mirise.

Prednosti mista za kosu
1. Hrani suvu kosu
Eterična ulja koja se koriste u mist za kosu ne samo da daju slatki miris vašoj kosi, već i neguju slabe pramenove esencijalnim vitaminima i mineralima.

2. Zaglađuje teksturu kose
Hidratacijom sloja zanoktice, mist za kosu pomaže u poboljšanju integriteta zanoktice, dajući tako gruboj i dosadnoj grivi glatkiju teksturu.

3. Štiti kosu od spoljašnjih stresova
Mist za kosu formira zaštitni štit oko pramena od različitih stresora iz okoline kao što su UV zračenje, zagađenje, teški vremenski uslovi itd.

4. Ukroti neposlušne kose
Mist za kosu pomaže u raspetljavanju kose i trenutno kontroliše kovrčavost. Ovo održava vašu kosu prelepom i sjajnom tokom celog dana, dok miriše odlično i sveže.

Možete li koristiti mist  za kosu na suvoj kosi?

Uopšteno govoreći, mist za kosu su obogaćene aromatičnim prirodnim uljima koja ne samo da daju osvežavajući miris već imaju i hranljivi i hidratantni efekat na kosu. Zbog toga se mist za kosu može koristiti na suvoj kosi, bez izazivanja oštećenja.

Možete li koristiti mist za kosu na mokroj kosi?

Kada koristite mist za kosu na vlažnoj kosi, voda deluje kao barijera i ne dozvoljava vašim vlasima da upijaju miris.

Dakle, miris mista za kosu ne traje dugo kada se poprska na mokru ili vlažnu kosu. Umesto toga, potrebno je da ga koristite kada vam je kosa potpuno suva.

Možete li koristiti mist za kosu kao parfem?

Mist za kosu, napravljen od prirodnih sastojaka pogodnih za kožu, apsolutno se mogu koristiti kao alternativa tradicionalnim parfemima. Međutim, preporučuje se da uradite alergo test pre nego što koristite mist za kosu kao parfem na vašoj koži.

Koliko dugo traje mist za kosu?
Generalno, miris mista za kosu može trajati 3-5 sati. Međutim, neki mist za kosu sa jakim aromatičnim sastojcima mogu trajati ceo dan.

Zbog više faktora kao što su zagađenje, masnoća, znoj ili nepravilna lična higijena, povremeno se može osetiti smrdljiva kosa. Dok većina ljudi ima tendenciju da prska parfeme kože po kosi, to dugoročno može izazvati oštećenje kose. Umesto toga, odlučite se za maglu za kosu napravljenu od prirodnih biljnih mirisa, koja ne samo da ostavlja vašoj kosi neverovatan slatki miris, već joj daje i meku i glatku teksturu.

Razlika između parfema za kosu i parfema za telo: šta treba da znate
Parfem je moćno sredstvo koje može poboljšati vaše celokupno prisustvo i ostaviti trajan utisak. Međutim, kada je u pitanju odabir pravog mirisa, važno je razumeti razliku između parfema za kosu i parfema za telo.

Iako mogu izgledati slično, postoje ključne razlike koje mogu u velikoj meri uticati na vaše celokupno iskustvo mirisa.

Hair Perfume

Parfem za kosu je posebno formulisan za upotrebu na vašoj kosi. Dizajniran je da pruži dugotrajan miris koji se može otkriti kad god pomerite glavu ili kosu. Parfemi za kosu su obično lagani i dolaze u različitim mirisima, što vam omogućava da odaberete onaj koji dopunjuje vaš lični stil.

Jedna od glavnih prednosti korišćenja parfema za kosu je to što pomaže da se maskiraju neželjeni mirisi koji se mogu zadržati u kosi. Bilo da se radi o kuvanju, pušenju ili jednostavno u zagađenom okruženju, parfem za kosu može pomoći da vaša kosa miriše svežom i čistom tokom celog dana.

Pored toga, parfem za kosu je često prožet sastojcima koji promovišu zdravlje i sjaj kose. Ovi sastojci mogu pomoći da nahranite kosu i da izgleda kao svilenkasta glatka. Dakle, ne samo da će vaša kosa mirisati neverovatno, već će izgledati zdravije i živahnije.

Parfem za telo
Parfem za telo je, s druge strane, dizajniran da se nanese direktno na vašu kožu.

Obično je koncentrisaniji od parfema za kosu, jer treba da stupi u interakciju sa prirodnim uljima vašeg tela kako bi stvorio jedinstven miris.

Parfemi za telo su dostupni u širokom spektru mirisa, što vam omogućava da pronađete onaj koji odgovara vašim ličnim preferencijama.

Kada nanosite parfem za telo, važno je da se fokusirate na pulsne tačke kao što su zglobovi, vrat i iza ušiju.

Ove oblasti stvaraju toplotu, što pomaže da se aktivira miris i oslobodi njegov puni potencijal. Nanošenjem parfema za telo na ove delove, možete osigurati da miris traje duže i da ostane primetan tokom celog dana.

Za razliku od parfema za kosu, parfem za telo ne pruža nikakve dodatne pogodnosti za vašu kosu.

Njegova glavna svrha je da poboljša vaš lični miris i učini da se osećate samopouzdanije i privlačnije.

U zaključku, iako i parfem za kosu i parfem za telo služe za poboljšanje vašeg ukupnog mirisa, oni imaju različite primene i prednosti.

Parfem za kosu je posebno formulisan za vašu kosu, pružajući dugotrajan miris dok podstiče zdravlje kose.

S druge strane, parfem za telo je dizajniran da se nanese direktno na vašu kožu, pojačavajući vaš lični miris i podižući vaše samopouzdanje.

Razumevanjem ovih razlika, možete odabrati pravi parfem za svoje specifične potrebe i preferencije.

Parfem je moćno sredstvo koje može poboljšati vaše celokupno prisustvo i ostaviti trajan utisak.

Međutim, kada je u pitanju odabir pravog mirisa, važno je razumeti razliku između parfema za kosu i parfema za telo.

 

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

8 saveta za negu grube kose

Gruba kosa može zahtevati dodatnu hidrataciju kako bi se sprečilo oštećenje dužine kose. Imamo za vas 8 saveta za negu

Opadanje kose posle dijete

Kako su gubitak težine i gubitak kose povezani? U nekim slučajevima, gubitak težine može dovesti do gubitka kose. Opadanje kose

Kako da kosa brže raste?

Neki načini za podsticanje zdravijeg i bržeg rasta kose mogu uključivati ishranu sa više proteina, korišćenje proizvoda napravljenih od kofeina,

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.