Ponekad je zaista teško otkloniti pravi uzrok opadanja kose. Najčešći uzroci opadanja kose su bolest, stres, hormonska neravnoteža, nepravilna ishrana…. Adekvatna i kvalitetna nega su neophodan korak u rešavanju problema. Počnite sa intenzivnim tretmanima i namenskim šamponima koji poboljšavaju cirkulaciju i pospešuju rast kose te vremenom deluju na to da kosa postane gušća i jača.

Prikazani svi od ukupno 25 rezultata

VIVISCAL SET šampon i tablete za žene

7,200.00 RSD
Prodato proizvoda: 9

VIVISCAL SET šampon i balzam

3,210.00 RSD
Prodato proizvoda: 4

VIVISCAL SET 3 proizvoda za žene

8,806.00 RSD
Prodato proizvoda: 4

VIVISCAL SET 3 proizvoda za rast kose

5,899.00 RSD
Prodato proizvoda: 19

Tecna TEABASE INVIGORATING šampon 250ml

3,350.00 RSD
Prodato proizvoda: 10

Viviscal Strengthening Conditioner – Balzam za kosu 250ml

1,605.00 RSD
Prodato proizvoda: 22

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose 50ml

2,840.00 RSD
Prodato proizvoda: 10

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca 60kom

5,595.00 RSD
Prodato proizvoda: 47
U našoj ponudi pronađite za sebe tablete koje sprečavaju dalje opadanje i podstiču rast kose. Ovo su tabelete Viviscal , koje možete naći u varijanti za muškarce i za žene. Preporučeno je da se upotrebljavaju 3-6 meseci za optimalne rezultate. Esencijalni vitamini i hranljive materije, poput proteina, koje dobijate zdravom, raznovrsnom i uravnoteženom ishranom, obezbeđuju dobro zdravlje celog tela. Obogatite unos vitamina i minerala, ovim tabletama a benefiti se vide i na koži, noktima i imaćete više energije tokom dana.Efekte tableta još pre i bolje ćete primetiit ako koristite namenski šampon Viviscal, koji podstiče rast kose i stimuliše mikrocirkulaciju temena.

Medicinsko objašnjenje opadanja kose

Opadanje kose je deo prirodne ravnoteže — neke vlasi opadaju dok druge rastu. Kada se ravnoteža prekine  kada kosa opada a manje dlaka raste, dolazi do gubitka kose. Gubitak kose se razlikuje od opadanja kose. Medicinski izraz za gubitak kose je "alopecija".Gubitak kose ili alopecija je vrlo česta pojava i više od jedne trećine žena tokom života ima značajan gubitak kose. Nakon koštane srži, kosa je drugo najbrže rastuće tkivo u telu. Kao rezultat toga, mnogi metabolički poremećaji se mogu manifestovati alopecijom i gubitak kose može biti prvi klinički znak sistemske bolesti. Skalp sadrži, u proseku, 100.000 vlasi. Više od 90% ovih dlaka aktivno raste, a nazivaju se anagenskim dlakama. Anagen dlake su usidrene duboko u potkožnu masnoću i ne mogu se lako izvući. Dlaka može ostati na koži glave 3 do 7 godina pre nego što ispadne i bude zamenjena novom kosom.  Kosa prelazi u telogen, fazu mirovanja koja traje 3 meseca. Telogena dlaka se nalazi više u koži i može se relativno lako izvući. Normalno, skalp gubi približno 100 telogenih dlaka dnevno. Pored odnosa anagene kose i telogene kose, prečnik kose folikula određuje pokrivenost skalpa.

Uzroci gubitka kose

Ćelavost ili opadanje kose može biti rezultat genetike, hormonalnih promena, zdravstvenih stanja ili normalnog dela starenja. Svako može da izgubi kosu na glavi ali je to češća pojava kod muškaraca.Ćelavost se obično odnosi na prekomerni gubitak kose sa vašeg vlasišta. Nasledni gubitak kose sa godinama je najčešći uzrok ćelavosti. Najčešći uzrok  gubitka kose naziva se androgena alopecija. Ovo stanje je često porodično.Nedostatak gvožđa ili smanjeni nivo gvožđa su povezani sa gubitkom kose, i najčešće se ishranom ili suplementima može nadoknaditi i sprečiti opadanje kose.

Nedostatak vitamina uzrokuje gubitak kose

Nedostaci riboflavina, biotina, folata i vitamina B12 su povezani sa gubitkom kose.Gubitak kose ne utiče samo na vaš izgled, već može izazvati emocionalni stres i uticati na vaše samopouzdanje. Ipak, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste sprečili opadanje kose.

Jedite dodatne proteine

Možda ne dobijate dovoljno proteina svakog dana i to može uticati na rast kose. Naročito ako ste vegan ili vegetarijanac, možda ćete morati da povećate količinu proteina koju konzumirate.

Uzmite vitamine protiv opadanja kose

Vaš lekar može da uradi različite testove da vidi da li imate nedostatak vitamina. Određeni vitamini i minerali kao što su vitamini A, B, C, D, E, cink i gvožđe mogu uticati na rast kose.Održavajte kvalitetnu negu kose i kože glave Izbegavajte intezivne tretmane za kosu kao što su često peglanje kose, farbanje kose i beljenje. Frizure poput čvrstih repova ili pletenica mogu uticati i na vašu kosu. Održavajte kožu glave zdravom tako što ćete redovno prati kosu i kožu glave profesionalnim preparatima za vaš tip kose.

Razlika opadanje kose kod muškaraca i kod žena

U poređenju sa ženama, gubitak kose se može desiti muškarcima u mlađem dobu. Žene obično nemaju problem sa pojaćanim opadanjem i ćelavosti pre 5o-te godine. Žene dožive gubitak kose oko 10 do 15 godina kasnije od muškaraca, žene koje su u postmenopauzi počinju da gube kosu zbog hormona.

Koji su znaci gubitka kose kod žena?

Vidite da vam svakodnevno više dlaka opada bilo na četki, na podu, pod tušem ili na jastuku. Videti primetne pečate na glavi bez kose, uključujući deo na vrhu glave koji postaje širi, tačka potiljka se širi. Više se vidi kože glave kroz kosu, razdeljci su sve širi. Gubitak kose utiče na različite delove vlasišta kod muškaraca u odnosu na žene.Androgena alopecija ne utiče na svaki folikul dlake na vašem skalpu. Zbog toga muškarci imaju tendenciju da gube kosu u prednjem delu i kruni glave, dok se kod žena stanji kosa na vrhu glave. Kod žena prednja linija kose je obično pošteđena opadanja.Mitovi o gubitku kose su široko rasprostranjeni. Ništa na sledećoj listi nije tačno:
  • Kosu gubite zato što je previše šamponirate, ili zato što ste je ofarbali ili uradili pramenove.
  • Perut izaziva trajni gubitak kose kod žena.
  • Stres izaziva trajni gubitak kose kod žena.
  • Ako obrijete glavu, kosa će vam izrasti duplo gušća.
  • Ako stojite na glavi, povećaćete cirkulaciju, stimulišući rast kose.
  • Ako češljate kosu 100 poteza dnevno, to će učiniti vašu kosu zdravijom.