Najtraženiji proizvod za oblikovanje kose je lak za kosu. Ako želite da Vaša frizura stoji ceo dan treba Vam lak. Sigurno ste do sad probali puno lakova koji nisu profesionalni pa Vam kosa bude slepljena i frizura ne stoji koliko želite. Probajte profesionalni lak i budite uvek zadovoljni svojim izgledom. Za frizuru kao iz salona, svaki dan.

Prikazani svi od ukupno 6 rezultata

Neki sprejevi za kosu su odlični za nanošenje neposredno pre upotrebe pegle za kosu. Sprej i toplota rade zajedno kako bi stvorili snažno držanje, u zavisnosti od tipa kose. Ako ćete naneti lak za kosu pre nego što uvijete kosu, potrebno je prvo naneti sredstvo za zaštitu od toplote.

Lakovi za kosu se prave korišćenjem polimera koji u osnovi formiraju nevidljivu mrežu kada ih nanesete na kosu i zbog toga je vaša frizura fiksirana i možete ceo dan nositi frizuru, punđu i slično. Kod običnih lakova za kosu ako se često koriste, kosa bude suva kao posledica čestog korišćenja laka za kosu.

Profesionalni lakovi za kosu su obagaćeni uljima i sastojcima koji hidriraju kosu tako da vam kosa neće biti isušena.

Kako da najbolje koristite lak za kosu

Najbolje je da prskate lak za kosu sa udaljenosti od najmanje 20cm. Ako osećate da je vašoj frizuri potrebno više laka nakon prve primene, slobodno dodajte još – sa udaljenosti od 20cm da se lak više raširi po kosi. Takođe nikada ne bi trebalo da češljate osušeni lak za kosu.

Lak za kosu može izazvati gubitak sjaja. Samo korišćenje laka za kosu neće oštetiti vašu kosu. Međutim, ponovljenom upotrebom spreja, vaša kosa može izgubiti neke od svojih najboljih kvaliteta. Važno je da koristite i druge proizvode za negu kose da biste zadržali sjaj i vlagu i smanjili nakupljanje proizvoda.

Nikada ne koristite lak za kosu pre uvijanja.

Važno je razumeti da sprej za kosu nije sredstvo za zaštitu od toplote. Oni jednostavno nemaju iste kvalitete i ne mogu se koristiti naizmenično. U stvari, prskanje kose lakom za kosu pre nego što se uvijate verovatno će dovesti do veće štete i hrskave, krute teksture.

Pošto većina lakova za kosu efikasno drži frizuru na mestu, češljanje kose na kojoj je suv lak za kosu može izazvati nepotrebno kidanje i lomljenje. Umesto toga, pročešljajte proizvod kroz kosu pre nego što se potpuno stegne.

Nemojte nanositi lak za kosu na mokru kosu.

Jedina stvar koju ćete postići je tvrda kosa koja se teško oblikuje.  Kada koristite lak za kosu, uverite se da je vaša kosa potpuno suva da biste dobili željeni rezultat.

Ako lak za kosu koristite umereno i često perete kosu – svakodnevno ili svaki drugi dan – lak za kosu je obično bezopasan. Sve dok vaša kosa izgleda i oseća se zdravo, a ne suva, lepljiva ili tvrda, lak za kosu je u redu za uključivanje u vašu svakodnevnu rutinu.

Mnogi ljudi sa tankom ili retkom kosom u potpunosti izbegavaju lak za kosu jer ne žele da im kosa bude masna ili teška. Iako je ovo razumljivo, lak za kosu je neophodan da fina kosa ne bude bez volumena! Tajna je u tome da koristite lak za kosu koji neće opterećivati vaše delikatne pramenove.

Ne morate da perete kosu da biste kosu oslobodili laka za kosu. Dobar profesionalni lak za kosu neće ostaviti nikakav trag na vašoj kosi niti će je ostaviti masnom. Pre nego što upotrebite lak na glavi, važno je razumeti neželjene efekte spreja za kosu.

Upotreba spreja za kosu može biti ono brzo rešenje za dobijanje savršene frizure. Široko se koristi širom sveta za sve tipove kose.

Na tržištu su dostupni različiti oblici sprejeva za kosu, iako je većina na bazi alkohola. Neki sadrže elemente koji vas mogu zaštititi od toplote, a neki čak tvrde da podstiču rast vaše kose. Vrsta spreja za kosu koju izaberete u potpunosti zavisi od vašeg tipa kose i šta želite od nje.

Lak za kosu:

  • Poboljšava teksturu i dodaje volumen vašoj kosi.
  • Dobijate trenutnu čvrstoću za svoju frizuru.
  • Štiti od vlage i vetra, što može pokvariti neke frizure.
  • Može smiriti vašu kovrdžavu kosu i staviti je pod kontrolu.
  • Neki sprejevi sadrže dodatke koji mogu učiniti vašu kosu mekom i smanjiti naelektrisanje kose, ovo bi moglo povećati sjaj vaše kose.
  • Može se koristiti za skoro svaki tip kose i relativno je jednostavan za upotrebu.
  • Noviji sprejevi su lakši i prijatniji za vašu kosu.

Ali koji su neželjeni efekti sprejeva za kosu?

Dugotrajna upotreba spreja za kosu može oslabiti pramenove vaše kose i oštetiti sloj dlake, što dovodi do lakog lomljenja pramenova vaše kose. Pored toga, može oslabiti folikule kose i dozvoliti da pramenovi opadnu.

Lak za kosu uklanja ulja sa kože glave

Kako većina sprejeva za kosu sadrži alkohol, može ukloniti sva prirodna ulja i isušiti vaše vlasište. Ovo može dovesti do iritacije vlasišta, pa čak i naterati vaše telo da proizvodi više ulja da bi nadoknadilo ovo suvo vlasište. Ovo može pogoršati stanje peruti, jer je uzrok peruti gljivica koja se hrani uljem.

Suva kosa može biti posledica prečestog korišćenja laka za kosu
Iako može privremeno da poboljša izgled i sjaj vaše kose, tokom perioda redovne upotrebe laka za kosu, kosa počinje da gubi svoj prirodni sjaj. Lakovi za kosu mogu ukloniti hranljive materije.

Sprejevi na bazi alkohola mogu ozbiljno isušiti vašu kosu. Pošto potencijalno može oštetiti sloj zanoktice vaše kose, pogoršava gubitak vlage unutar vlasi. Dakle, ako nastavite da ga koristite redovno, može početi da dodaje više kovrdžanja i menja teksturu vaše čiste kose.

Iako sprejevi za kosu mogu imati negativne efekte, nije da morate potpuno prestati da ih koristite. Samo treba da pazite kako ga koristite. Evo nekoliko saveta za negu kose kad koristite lak:

Da biste postigli veći volumen kose, jedan od najboljih saveta za lak za kosu je da držite glavu naopako i protresite kosu dok prskate. Takođe možete podići delove kose i prskati ispod.

Izbegavajte da ga nanosite direktno na kožu glave. To je sprej za kosu, a ne sprej za vlasište. Ovo može smanjiti šanse da se vaše vlasište isuši i da morate da tražite način kako da uklonite perut.

Nemojte koristiti prevelike količine. Primenite samo ono što mislite da je neophodno.

Glavna stvar je osigurati da ga ne koristite prečesto. Ovo je jedna od najvećih grešaka koje svi čine.