Tretmani protiv opadanja kose – ulja i balzami

Tretmani protiv opadanja kosa obuhvataju ulja ili balzame protiv opadanja kose sa posebnim recepturama i nutritientima.

Prikazani svi od ukupno 13 rezultata

Kerastase Genesis Nutri-Fortifiant kupka za tanku kosu 250ml

3,395.00 RSD
Prodato proizvoda: 26

VIVISCAL SET šampon i balzam

3,380.00 RSD
Prodato proizvoda: 12

VIVISCAL SET 3 proizvoda za žene

9,270.00 RSD
Prodato proizvoda: 10

Kerastase Genesis Reconstituant maska 200ml

6,090.00 RSD
Prodato proizvoda: 8

VIVISCAL SET 3 proizvoda za rast kose

6,370.00 RSD
Prodato proizvoda: 24

Viviscal Strengthening Conditioner – Balzam za kosu 250ml

1,690.00 RSD
Prodato proizvoda: 28

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose 50ml

2,990.00 RSD
Prodato proizvoda: 17

Kerastase Genesis serum za kosu 90ml

5,150.00 RSD
Prodato proizvoda: 26

Najbolji tretmani protiv opadanja kose

Pored šampona za negu kose je važno da koristite Viviscal  densifying condicioner, koji je kreiran da odgovara baš Viviscal šamponu. Ovaj condicioner podstiče rast kose, čineći kosu mekom i lakom za oblikovanje. Ukoliko je Vaša kosa izrazito suva i oštećena, preporuka je da koristite Viviscal Elixir za kosu. Ovaj Elixir odmah vraća bujnost i volumen oštećenoj kosi. Savršen preparat koji ne masti kosu, a čini je sjajnom i nežnom.

Kako da smanjite opadanje kose prirodnim putem?

Masaža i prirodni proizvodi, na primer ulje ruzmarina, mogu biti od koristi za zdravlje i rast kose. Uzrok gubitka kose može uticati na njenu sposobnost ponovnog rasta. Kada je gubitak kose pojačan, i veći od oubičajenih 100 dlaka dnevno, i iako možda neće imati direktne fizičke efekte na vaše zdravlje, emocionalni uticaj može biti značajan. Postoje različiti razlozi za gubitak kose - genetika, hormonska neravnoteža, gljivična stanja kože glave, stres, autoimune bolesti i nedostaci u ishrani - ali postoje neke stvari koje možete učiniti da prirodnim putem ponovo izraste vaša kosa. Prirodni tretmani koji podstiču rast kose i zauztavljaju opadanje:

Masaža vlasišta

Masaža temena glave i poboljšanje cirulacije

Aloe vera protiv opadanja kose

Aloe vera se dugo koristi za lečenje gubitka kose. Takođe umiruje kožu glave i neguje kosu. Može smanjiti perut i deblokirati folikule dlake koje mogu biti blokirane viškom ulja. Možete naneti čisti gel aloe vere na kožu glave i kosu nekoliko puta nedeljno. Takođe možete koristiti šampon i balzam koji sadrže aloe veru.

Kokosovo ulje tretman za kosu

Kokosovo ulje se može koristiti pre ili posle pranja kose, u zavisnosti od tipa kose. Ako vaša kosa ima tendenciju da bude masna, možete da uradite tretman nekoliko sati pre nego što je operete. Umasirajte kokosovo ulje u kožu glave i svu kosu. Ako vam je kosa suva, možete ulje koristiti i kao tretman koji se ne ispira.

Viviscal-suplementi  koji podstiču normalan rast kose, hraneći dlaku i koren kose

Viviscal je prirodni dodatak za rast kose, promoviše rast kose kod ljudi sa proređenom kosom. Sadrži morski kompleks poznat kao AminoMar C, koji je kombinacija bogata mineralima Pouzdani izvor praha ajkula i mekušaca, organskog silicijum dioksida i vitamina C (izveden iz trešnje acerole). Ovi sastojci mogu pomoći u regeneraciji novih ćelija i jačanju postojećih ćelija. Morate uzimati pilule dva puta dnevno najmanje 6 meseci da biste videli rezultate. Viviscal takođe pravi šampon i balzam, što vam pruža celokupnu zaštitu kose tokom izazovnog perioda kada kose jako opada.

Riblje ulje

Ginseng-Uzimanje suplemenata žinsenga može podstaći rast kose stimulisanjem folikula dlake. Ginsenozidi su aktivne komponente ginsenga i smatra se da su odgovorni za pozitivan efekat ginsenga na kosu. Uvek uzimajte suplemente prema uputstvima i obavezno proverite da li postoje eventualni neželjeni efekti.
  • Sok od luka
  • Ulje ruzmarina
  • Ulje geranijuma
  • Limun
Gubitak kose se može kategorisati po nekoliko simptoma. Muška ili ženska ćelavost, takođe nazvana androgena alopecija, najčešća je kod muškaraca starijih od 50 godina i žena koje su već doživele menopauzu. Manje je verovatno da će žene doživeti proređivanje kose u 20-im godinama i umesto toga mogu da počnu da vide simptome u 40-im, 50-im godinama i kasnije.

Da li mogu da koristim prirodne metode za ponovni rast kose sa drugim tretmanima?

Prirodno obnavljanje vaše kose često zahteva višesmerni pristup, što znači da ćete možda morati da kombinujete različite pristupe za najbolje rezultate. Ako želite da poboljšate svoju kosu, smislite plan nege i ostanite dosledni. Zapamtite da tretmani mogu potrajati nekoliko meseci da bi dali primetne rezultate. Važno je da svaki dan odvojite vreme da se usredsredite na negu vaše kose. Preduzimanje ovog koraka i praktikovanje nege o sebi su korisni ako je gubitak kose povezan sa bilo kojim emocionalnim problemima ili problemima povezanim sa stresom. Dajte sve od sebe da održite zdrav način života koji dopunjuje tretman nege kose.