Šamponi protiv opadanja kose obogaćeni vitaminima i mineralima

Šamponi protiv opadanja kose su efikasno rešenje ukoliko sadrže odgovarajuće suplemente koji ujedno hrane dlaku celom dužinom.

Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

Šamponi protiv opadanja kose sa dodacima za pojačan rast

Efikasno rešenje protiv opadanja kose uz suplemente su naravno šamponi protiv opadanja kose, koji predstavlja osnovu nege kose. Kada je šampon specijalan za opadanje kose održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose, hrani dlaku od korena do vrha, obezbeđuje dlaci potrebne vitamine i minerale i vraća bujnost inače tankoj kosi. Proređena kosa može ponovo da izraste u zavisnosti od toga šta je uzrokovalo da se istanji. Ljudi koji doživljavaju proređivanje kose zbog nedostatka hranljivih materija, stresa, trudnoće i drugih negenetskih razloga mogu doživeti ponovni rast. Ako vas duži period muči gubitak kose, najbolje je da se konsultujete sa svojim lekarom. Najbolji šampon protiv opadanja kose treba da odgovara vašem tipu kose i da rezultate primetite već posle dve nedelje korišćenja. Iskustva pokazuju da kosa najpre normalizuje faze rasta i zaustavi se opadanje kose, ako se koriste šampon i suplementi za kosu. Ukoliko pored opadanja kose imate problem sa suvom kožom glave obavezno izaberite šampon za kosu bez sulfata. Bez obzira na uzrok gubitka kose, šamponi protiv opadanja kose pomažu u poboljšanju izgleda vaše kose. U nekim slučajevima, šamponi protiv opadanja kose čak doprinose povećanju rasta kose. Većina komercijalnih šampona ne pomaže kod gubitka kose. U stvari, neki čak sadrže sastojke koji pogoršavaju stanjivanje kose. Prelaskom na šampon za gubitak kose, možete izbeći te štetne sastojke. Osim toga, svojoj kosi možete dodati sastojke koji omogućavaju optimalno zdravlje kose i vlasišta. Proizvođači šampona često dodaju grupu konzervansa koji se nazivaju parabeni u svoje formulacije kako bi produžili rok trajanja. Nažalost, kao i SLS, parabeni mogu iritirati kožu glave, pa čak i izazvati alergijske reakcije. Izbegavajte svaki šampon za gubitak kose koji uključuje ovaj sastojak!

Koristite šampone protiv opadanja kose bez sulfata SLS

Mnogi komercijalni šamponi su formulisani sa SLS, jakim hemijskim deterdžentom i surfaktantom. SLS uklanja sa kose i vlasišta svoja prirodna zaštitna ulja, zbog čega možete ostaviti isušenu, lomljivu kosu i suvo vlasište koje svrbi. Viviscal šampon protiv opadanja kose je dokazano sredstvo koje pomaže da se spreči opadanje kose. Već posle dve tri nedelje upotrebe vidi se smanjenje opadanja. Cena viviscal šampona je u rangu sa cenama profesionalnih preparata za kosu, znači nije skuplji od drugih šampona koji su za određeni tip kose. Pošto se malo koristi pri svakom pranju, trajaće vam jedan šampon više od dva meseca. Vitamini za rast kose su odličan dodatak ishrani koji će prehraniti teme glave i podstaći rast nove kose te ih je uvek dobro koristiti uz šampone protiv opadanja kose. Možda ste čuli za Viviskal pro  kapsule one su najboznatije kapsule protiv opadanja kose kod nas. Najbolji šamponi protiv opadanja kose su oni koji sadrže aktivni sastojak  minoksidil. Minoksidil se koristi za stimulaciju rasta kose i usporavanje ćelavosti. Najefikasniji je za osobe mlađe od 40 godina čiji je gubitak kose nedavno. Ovo je jedini lek za gubitak kose bez recepta koji je odobrila FDA za upotrebu i za muškarce i za žene. Nemojte koistiti preparate protiv opadanja kose koji sadrže minoksidil više i ne koristite ga češće nego što vam je lekar preporučio. To može povećati šansu da se apsorbuje kroz kožu. Iz istog razloga, nemojte primenjivati minoksidil na druge delove tela.

Šamponi protiv opadanja kose - iskustva

Kada kupujete šampone protiv opadanja kose uvek pročitajte etiketu sastojka pre kupovine. Ne nasedajte na marketinške trikove! Pre nego što kupite bilo koji šampon za sprečavanje opadanja kose, obavezno pregledajte sastojke. Držite se dokazanih, efikasnih sastojaka. Sada kada znate koji su sastojci najbolji za gubitak kose (kao i koje treba izbegavati), možete da pregledate etiketu proizvoda da biste bili sigurni da će šampon učiniti više koristi nego štetiti vašoj kosi.

Gde kupiti Viviscal šampone protiv opadanja kose?

Možete pomoć pri izboru preparata za kosu potražiti u apoteci, da bi ste se posavetovali sa farmaceutom u slučaju da imate alergije i slično. Kada ste našli odgovarajući preparat možete i kupovinom online kako vam je sigurno brže i lakše. Osim upotrebe šampona za sprečavanje gubitka kose, šta još možete da uradite da obezbedite zdravu kosu koja izgleda gušće?

Piling kože glave

Vaše vlasište je ipak koža, pa je logično da joj je potrebno redovan piling da bi pravilno funkcionisalo. Zato što nakupljanje viška sebuma, mrtvih ćelija kože i proizvoda za kosu na koži glave može začepiti folikule dlake i sprečiti zdrav rast kose. Da biste se borili protiv gubitka kose, uverite se da redovno čistite kožu glave.

Cirkulacija vlasišta temena glave

Drugi način za postizanje zdravog rasta kose je jačanje cirkulacije vlasišta. Vaši folikuli kose zahtevaju određene hranljive materije za rast kose. Ove hranljive materije isporučuju vaša crvena krvna zrnca, tako da je logično da pojačavanjem dotoka krvi u vlasište možete podstaći zdrav rast kose. Ovo postižete redovnom masažom temena.