Svaki frizer zna koliko su važne profesionalne četke za kosu jer obavljaju različite funkcije: čiste kosu, pružaju sjaj, oblikuju volumen ili je ispravljaju, masiraju kožu glave, ravnomerno raspoređuju prirodna ulja, stimulišu cirkulaciju na koži glave i smanjuju naelektrisanje.

Prikazani svi od ukupno 14 rezultata

Zbog svega navedenog jako je bitno kakvom četkom tretirate kosu bilo u salonu ili svakodnevno kod kuće.

Pogledajte koje su to različite profesionalne četke za kosu kako biste odabrali pravu za sebe.

Četke za feniranje

Za feiranje kose se koriste okrugle četke različitog prečnika. Ima ih u raznim varijantama, ali su najefikasnije one koje omogućavaju da topao vazduh neometano prolazi kroz četku i tako definiše kosu.

Što je manji prečnik, rezultat su vidljiviji talasi. Četke velikih prečnika su za volumen i blago zavijenu kosu.

U odnosu na metalne četke, koje u izvesnoj meri uništavaju kosu jer se metal lako zagreje zbog čega vlasi mogu da dehidriraju, keramičke četke za feniranje omogućavaju zaštitu kose od pregrevanja.

Naša preporuka je da probate keramičke četke jer su se pokazale kao odlične u radu sa klijentima sa najzahtevnijim frizurama i kosama.

Četke za ispravljanje kose

Najbolja četka za ispravljanje kose je široka ravna četka. To su modeli Paddle, koji omogućavaju završni efekat ispravljanja kose nakon feniranja.

Ovakva četka je pogodna za dužu, gustu kosu koju treba ispraviti u kratkom vremenskom roku.

Naša preporuka je da ravna četka bude keramička. Najčešće se ovakva četka koristi kod kuće, svakodnevno, i vrlo je važno da bude kvalitetna.

Četke za raščešljavanje kose

Raščešljavanje kose može biti neugodno, posebno ako nemate odgovarajuću četku, a morate da raščešljavate mokru kosu. Treba biti pažljiv kada se raščešljava mokra kosa.

Nakon pranja, nanesite preparat za raščešljavanje kose i zaštitu od toplote. Ostavite ga da deluje 5 do 10 minuta pre češljanja kose.

Za ovu svrhu preporučujemo silikonske četke sa širokim zubcima. Prvo raščešljavajte krajeve kose.

Četke se razlikuju po rasporedu i gustini zubaca. Ako imate gustu kosu koja se lako mrsi, gusti zubci mogu da joj naškode. Zato pokušajte da koristite četke srednje gustine.

Nadamo se da smo vam olakšali izbor.