Ampule za kosu – za efikasno dejstvo

Ampule za kosu su koncentrat hranljivih i obnavljajućih sastojaka. Efikasne za jako oštećenu kosu.

Prikazani svi od ukupno 7 rezultata

Kerastase Specifique Aminexil ampule protiv gubitka kose 42x6ml

Originalna cena je bila: 22,000.00 RSD.Trenutna cena je: 18,700.00 RSD.

Kerastase Specifique Aminexil ampule protiv gubitka kose 10x6ml

5,600.00 RSD
Prodato proizvoda: 7

Schwarzkopf Professional Scalp genesis root activating serum 7x10ml

Originalna cena je bila: 5,000.00 RSD.Trenutna cena je: 4,500.00 RSD.
Prodato proizvoda: 1

Ampule za rast i obnovu kose

Ampule za kosu sadrže visok procenat proteina koji su ključni za obnovu kose. Takođe su obogaćene vitaminima i mineralima. U pakovanju se obično nalazi dovoljan broj ampula za jedan ciklus obnove kose, odnosno za sedam, 10  ili više dana koliko je puta optimalno da koristite ampule. Jedna ampula - jedna upotreba. Preporučuje se nanošenje ampula direktno na vlasište, odnosno teme glave. Ampule su koncentrovani preparati namenjeni tretmanu kose i kože glave sa specifičnim problemima. One se koriste za:
  • Regeneraciju oštećene kose,
  • Uklanjanje peruti,
  • Jačanje korena kose,
  • Sprečavanje opadanja kose,
  • Hidriranje kože glave,
  • Ublažavanje iritacija.
Ampule deluju kao intenzivan tretman koji poboljšava vlasište i jača folikule kose. Ovo su definitivno najintenzivniji tretmani koji temeljno obnavljaju oštećenu i proređenu kosu. Najčešće se radi o uljanim preparatima koji sadrže koncentrovane aktivne supstance, bez zgušnjivača koji se nalaze u maskama za kosu. Ove supstance obično obuhvataju biljne proteine, vitamine, aminokiseline, minerale, prirodna ulja, peptide, biljne ekstrakte.

Koje su prednosti ampula za kosu?

Ampule za kosu ne samo da regenerišu koren kose i kožu glave, već su u stanju da joj vrate vitalnost po celoj dužini. Iz tog razloga, vredi odabrati ampule koje se nanose ne samo na vlasište već i na dužinu kose. Ovakav tretman će dati više zadovoljavajućih rezultata. Ampule za kosu stvaraju jedinstven, zaštitni sloj na površini kose. Zahvaljujući tome, pramenovi će biti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova poput sunca, mraza, vetra i zagađenja, kao i od štetnih efekata klimatizacije i suvog vazduha iz radijatora, klima uređaja i ventilatora. Ampule za kosu moraju biti pažljivo odabrane. Najbolje rešenje je koristiti proizvode koji sadrže visoku koncentraciju prirodnih supstanci koje su bezbedne za kožu glave.

Kako se koriste ampule za kosu?

Obično su ampule za kosu dizajnirane da se nanesu i umasiraju direktno na kožu glave. Evo nekih smernica kako pravilno koristiti ampule:
  1. Ampule se nanose na suvu i čistu kosu. Preporučuje se da ne koristite fen za sušenje kose pre nanošenja ampula, već da kosu prirodno osušite.
  2. Ampule treba naneti direktno na vlasište. Lagano umasirajte tečnost iz bočice na celo vlasište.
  3. Važno je ne ostavljati otvorenu bočicu za sledeći dan, već iskoristiti celu bočicu odjednom. Kada je bočica otvorena i izložena vazduhu, njen učinak se smanjuje, a može čak dovesti do neželjenih efekata ako je koristite nakon dužeg vremena stajanja.
  4. Ne ispirajte kosu nakon upotrebe.
Uobičajeno je koristiti ampule jednom dnevno, iako u nekim situacijama to može biti i ređe, zavisno o sastavu ampule i individualnim potrebama. Zahvaljujući ovoj proceduri, sve supstance iz ampula mogu prodreti u dermis, kožu temena i koren dlake, čineći ga regenerisanim i  dubinski očišćenim. Ovakva direktna primena ampula za oporavak kose je najefikasnija za jako oštećenu kosu. Kada je teme zdravo, kosa koja raste iz korena postaje jaka i gusta, čvrsto ukorenjena u folikulu, što je ključno za sprečavanje opadanja kose.

Koliko često se mogu primenjivati ampule za kosu?

Tretman ampulama za kosu ima svoje određeno trajanje i namenjen je rešavanju određenih problema ili više problema istovremeno. Uobičajeno je koristiti ih kontinuirano u periodu od šest do osam nedelja, u skladu sa uputstvom (slično lekovima) ili preporukom dermatologa, kako biste eliminisali neželjene probleme. Dakle, ne kao svakodnevnu negu. Ampule se tretiraju kao jednokratni, ciklični tretmani i nikako se ne smeju koristiti neprekidno. Nakon upotrebe poslednje ampule, trebalo bi da prekinete tretmane na nekoliko meseci. U međuvremenu, vaša kosa će dobiti adekvatnu obnovu i oporavak. Česta ili beskonačna upotreba ampula može dovesti do toga da kosa postane zavisna od isporučenih supstanci visoke koncentracije. Kao rezultat, moraćete konstantno obezbeđivati takve supstance da biste održali lepotu kose. Tretman ampulama na ovaj način samo će dovesti do prekomernog opadanja kose i drugih štetnih efekata.

Vrste ampula za kosu

1. Ampule protiv opadanja kose

Tretmani za sprečavanje opadanja kose u ampulama obično sadrže različite aktivne sastojke namenjene rešavanju problema gubitka kose i samog opadanja kose, koji mogu biti rezultat naslednih faktora, hormonskih promena, privremenih stanja ili difuznog gubitka kose. Ovi gubici kose obično su izazvani genetikom, nedostatkom vitamina i minerala, upotrebom određenih lekova, stresom i hormonskim disbalansom. Proteini, peptidi, vitamini i elementi u tragovima mogu da poboljšaju ishranu folikula kose, optimizuju stabilnost, kvalitet i podstaknu rast kose. U apotekama možete pronaći ampule sa najjačim supstancama namenjene lečenju alopecije areate. Pre prve upotrebe preporučljivo je posetiti trihologa zbog snažnog delovanja ovih ampula. Takođe, u apotekama su dostupne i druge, blaže formule ampula koje su namenjene rešavanju sezonskih problema opadanja kose. Ove formule se baziraju prvenstveno na prirodnim sastojcima poput koprive ili preslice. Kada muškarci koriste ampule za negu kose, preporučljivo je da traže ampule koje sadrže DHT (dihidrotestosteron) kao jedan od sastojaka. DHT ima pozitivan uticaj na prirodan rast kose, čineći je snažnom i otpornom.

2. Ampule za rast kose

Postoje različite grupe proizvoda namenjenih obnavljanju kose, a njihova snaga i cena mogu varirati. Neki su profesionalni proizvodi za koje se preporučuje konsultacija sa stručnjacima pre upotrebe, dok su drugi bazirani na delikatnijim sastojcima koji imaju obnovni efekat na kosu. Ovi proizvodi često sadrže sastojke iz povrća, kao i vitaminske ekstrakte crvene paprike, đumbira ili bibera. Iako su ovi tretmani manje efikasni, ampule sa ovakvim sastojcima su mnogo jeftinije. Ampule za rast kose su dizajnirane da podstaknu njen rast. U nekim slučajevima, mogu sadržati sastojke koji blokiraju DHT, što omogućava rast kose kod muškaraca. Takve ampule mogu uključivati sastojke koji produžavaju fazu rasta kose i jačaju njen koren, kao što su kolagen, proteini, aminokiseline, vitamini i minerali. Kada birate ampule, uvek se opredelite za one koje su napravljene od prirodnih sastojaka. Preporučuje se da obratite pažnju na sastojke kao što su kopriva za kosu, ricinusovo ulje, ulje čajevca i biotin.

3. Ampule za regeneraciju kose

Ovi preparati često sadrže vitamine B grupe, minerale, eterična ulja i biljne ekstrakte. Njihov zadatak je da neguju kosu i kožu glave. Ova grupa ampula deluje kao maska za kosu (nešto kao maska koja odmah ulepšava lice). Najčešće se regenerišuće ampule za kosu koriste pojedinačno za brzo ulepšavanje kose i poboljšanje njenog stanja pre važnog noćnog izlaska. Ampule za obnovu kose treba koristiti jednom godišnje za jačanje kose (npr. tokom vrelog leta ili tokom prolećnog ili jesenjeg pojačanog opadanja kose). Ampule će tada biti odličan lek za mat, lomljive, suve, neprijatne na dodir ili izuzetno suve pramenove. U slučaju da je kosa posebno oštećena, tretman se može koristiti i češće.

4. Ampule za lečenje kože glave

Samoj koži glave takođe može biti potrebna pomoć jer može biti suva, pogođena peruti ili svim vrstama iritacija, može biti svrbežna ili sklona alergijama. Ampule su u stanju da se bore protiv peruti i prekomernog isušivanja kože glave, uključujući psorijazu i ekcem, kao i seboroični dermatitis.

Kako izabrati prave ampule za kosu?

Kada birate ampule za kosu, važno je da prvo identifikujete problem s kojim se suočavate. Da li vam trebaju ampule za suvu ili masnu kosu, ili želite ampule koje će sprečiti opadanje kose? Važno je da izaberete ampule koje su namenjene rešavanju upravo vašeg stanja kose. Osim toga, uvek obratite pažnju na sastojke ampula i vodite računa da su uglavnom prirodnog porekla. Korišćenje ampula sa prirodnim sastojcima smanjuje mogućnost neželjenih posledica i omogućava vam da se brinete o svojoj kosi na bezbedan način.

Ampule za kosu - Da li su efikasne?

Da li treba koristiti ampule za kosu? Naprednija dermokozmetika je temeljno testirana kako bi bila sigurna i efikasna. Dobro odabrane ampule, koje se koriste prema uputstvu, trebalo bi da pomognu kod mnogih ozbiljnih problema sa kosom i kožom glave. Važno je posegnuti za ampulama za kosu samo kada vam je zaista potrebna jača pomoć - posetite specijaliste koji će vas posavetovati o vrsti ampula. Nikada ne koristite ampule za kosu kao obične maske za kosu ili balzam za kosu. Mnogo su jače, pa ih treba koristiti samo za ozbiljne probleme sa kosom. Loše stanje kose često je upozorenje da se nešto dešava sa vašim telom. Iz tog razloga, trebalo bi da pokušate da saznate zašto se stanje vaše kose pogoršalo. Gubitak kose može biti posledica preteranog stresa, hormonalnih promena ili loše odabrane kozmetike. Pre nego što posegnete za ampulama, analizirajte da li je takav intenzivan tretman zaista potreban vašoj kosi.