Najbolje profesionalne farbe za kosu

U ponudi imamo kvalitetne profesionalne farbe za kosu, renomiranih brendova: farbe bez amonijaka ili polutrajne – demi permanentne boje, u bilo kojoj nijansi.

Prikazani svi od ukupno 13 rezultata

Revlon Revlonissimo PERMANENT HAIR COLOR COOLS 60ml

1,300.00 RSD
Prodato proizvoda: 20

Revlon Revlonissimo COPPER- intense 60ml

1,300.00 RSD
Prodato proizvoda: 17

Revlon Revlonissimo BRUNETTES 60ml

1,300.00 RSD
Prodato proizvoda: 11

Revlon Revlonissimo high coverage HC farba za kosu 60ml

Originalna cena je bila: 1,300.00 RSD.Trenutna cena je: 1,235.00 RSD.
Prodato proizvoda: 12

K.blonde toner pearl 60ml Lakme

Originalna cena je bila: 1,079.00 RSD.Trenutna cena je: 1,025.00 RSD.
Prodato proizvoda: 16

Gloss profesionalna farba za kosu Lakme

Originalna cena je bila: 1,049.00 RSD.Trenutna cena je: 999.00 RSD.
Prodato proizvoda: 46

Collage profesionalne farbe za kosu Lakme

Originalna cena je bila: 1,039.00 RSD.Trenutna cena je: 987.00 RSD.
Prodato proizvoda: 1

Collage Clair profesionalne farbe za kosu Lakme

Originalna cena je bila: 1,039.00 RSD.Trenutna cena je: 987.00 RSD.
Prodato proizvoda: 52

Collage profesionalna farba za kosu Lakme

Originalna cena je bila: 1,039.00 RSD.Trenutna cena je: 987.00 RSD.
Prodato proizvoda: 47

K.blonde toner silver 60ml Lakme

Originalna cena je bila: 1,079.00 RSD.Trenutna cena je: 1,025.00 RSD.
Prodato proizvoda: 11

U našoj ponudi možete nači izuzetno kvalitetne profesionalne farbe za kosu, renomiranih brendova. Izabrali smo najefikasnije farbe za kosu, koje se koriste u brojnin frizerskim salonima. Ako tražite boje sa ili farbe bez amonijaka ili polutrajne -demi permanentne boje, u bilo kojoj nijansi pogledajte našu ponudu.

Sigurno ste probali boje za kosu iz drogerija, parfemerija, čak se i u marketima prodaju farbe za kosu, koje daju ne baš sjajne i nezadovoljavajuće rezultate. Nemojte rizikovati da Vaša kosa bude različite boje u korenu, različite na krajevima, da se boja brzo ispere, da ne pokriva sede. Razloga da kupite samo profesionalne farbe je baš puno. Zato neka Vaš izbor bude najbolji za Vašu kosu:
 • Igora royal farbe Schwarzkopf professional
 • Revlon Revlonissimo farbe za kosu
 • Gloss farbe bredna Lakme
 • Collage farbe brenda Lakme
Kod nas možete naći i odgovarajuće razvijače boje, hidrogene namenjene upravo boji koju izaberete, za najbolje rezultate kolorisanja.

Razlika demi permanentne farbe za kosu, permanentne farbe za kosu i semi permanentne boje za kosu

Šta je demi-permanentna boja za kosu? Demi-trajna boja je polu trajna boja i ne sadrži amonijak. Ova boja za kosu meša se sa  razvijačem  hidrogenom  male jačine najčešće 3% ili 6%   kako bi se otvorila kutikula i ova boja za kosu traje do par meseci. Ova vrsta boje je odlična za toniranje sede boje kose, pojačavanje prirodne boje, osvežavanje boje, toniranje naglasaka ili za korektivne radove. Naprimer ako su pramenovi blanšom ispali jako svetli, uradite preliv demi permanentnom bojom i zagasite ih. Demi permanentne boje ne menjaju vaš pigment već menjaju boju kose na omotaču dlake. Razlika između semi permanentnih boja i demi permanentnih boja nije drastična. Primarna razlika između semi- i demi-trajne boje kose je koliko dugo traju nakon višekratnog pranja i izlaganja sunčevoj svetlosti. Obe metode su privremene u poređenju sa trajnom bojom kose, sa demi-trajnim bojama za kosu imaćete željeni ton do 30 pranja, a semi permanentne boje traju oko 5 pranja nkaon toga se isperu. Znači semi permanentne traju kraće. Biranje između opcija boje kose može biti zbunjujuće, posebno zato što je svačija kosa jedinstvena. Vaš kolorista će imati jasno mišljenje o demi-trajnoj boji u odnosu na semi permanentnu boju i razmotriće pojedinačne faktore kao što je stepen poroznosti vaše kose koji određuje koliko će vaša kosa lako prihvatiti boju, koliko je živa vaša prirodna boja opšte zdravlje vaše kose i vaše navike pranja kose.

Šta je polutrajna boja kose i kako funkcioniše?

Demi-trajna boja kose je napravljena bez potencijalno štetnog amonijaka koji zahteva trajna boja kose,tako da spada u farbe bez amonijaka  Koristi se tako što se pomeša sa razvijačem male jačine koji aktivira boju kose sa niskim nivoom peroksida kako bi podigao spoljašnju kutikulu tako da pigment može da se tamo smesti bez uticaja na najnutrašnja vlakna korteksa. Demi-trajna boja se obično nanosi na suvu kosu pre šamponiranja kako bi se pigment naneo na površinski sloj bez osvetljavanja vaše prirodne boje kose. Da li se demi-trajna boja kose zaista ispire? Tipično, polutrajna boja kose vremenom bledi, obično nakon 4 do 12 pranja. To je dobar izbor za ljude koji žele da eksperimentišu sa bojom bez obavezivanja na trajnu promenu

Za koga je najbolja polutrajna boja?

Demi-permanent je najbolji izbor  i najmanje štetan način farbanja ako tražite privremenu promenu boje kose ili da promenite ton sa hladnog na topli ili obrnuto. Utiče na prirodnu kosu dovoljno da je potamni i dobar je izbor kada počnu da se pojavljuju sede dlake, čineći da izgledaju kao prirodni pramenovi koji se stapaju sa vašom celokupnom bojom. Demi-trajna boja je takođe savršena za osvežavanje izbledelih krajeva. Ako se pitate kako da se brinete o izbeljenoj kosi, polutrajna boja je odličan način da osvetlite dosadne pramenove. Demi permanentne boje koje mi najčešće koristimo su igora vibrance i lakme gloss.

Igora vibrance

polutrajne boje, profesionalne boje za kosu, najbolje su za preliv i savršeno se uklapaju sa Igora Royal trajnim bojama. Igora vibrance ima 68 nijansi i kompleks za zaštitu od vlage sa AKUAKSIL™ tehnologijom, štiti kosu tokom demi-trajnog procesa farbanja. Inovativna tehnologija kontroliše nivo unutrašnje vlage u kosi kako bi stabilizovala unutrašnju strukturu svakog vlakna dlake – ovo štiti od lomljenja kose i stvara čisto platno za ujednačen rezultat boje. Formula bez alkohola obogaćena je vitaminima B3 i B5, pomažući da se površina kose zaštiti od prelepog, živog sjaja. Polutrajna boja Vibrance drži se na kosi za najintezivnije rezultate 20 minuta za sjaj boje dovoljno je 5-10 minuta.

Gloss polutrajna boja za kosu

Lakme je napravio postojanu demipermanentnu boja bez amonijaka koja kosi daje vrhunski sjaj. Ova farba za kosu se savršeno uklapa sa nijansama Collage farbi za kosu , koje su trajne boje za kosu istog brenda Lakme. Koristi se sa gloss hidrogenom u razmeri 1: 2. U zavisnosti kakav intezitet boje želite da postignete polutrajna boja za kosu Gloss se drži 20-30 minuta. Prednosti koje imate sa gloss bojom za kosu:
 • Intenzivira prirodnu boju
 • Obnavlja Collage boje
 • Perfektno potamnjuje
 • Osigurava maksimum sjaja
 • Pokriva sedu boju kose oko 80% (Nanosi se na suvu kosu)
 • Dugotrajna boja do dvadeset pranja postojana boja
 • Brza reakcija
 • Kiseliji pH ne otvara toliko kutikulu i uzrokuje manja oštećenja kose koja izgleda sjajnije.
 • Gloss je najbolji saveznik Collage za osvežavanje boje na dužini i krajevima.
 • Veganska boja
 • Dermatološki testirano.
 • I još da naglasimo gloss ima čak 50 nijansi kojima možete obnoviti svoju boju kose.

Za koga je najbolja semi permanentna boja za kosu boja?

Polutrajna boja za kosu je najbolji izbor ako ste početnik u farbanju kose , prvi put farbate kosu i niste sigurni oko izbora nove nijanse. To je najprivremenija ( najkraće traje) metoda bojenja kose - i najmanje rizična jer se može brzo i lako isprati ako vam rezultati nisu po volji. Ako se pitate koliko često možete da farbate kosu, ovaj metod vam omogućava više slobode. To je ujedno i najbolji način da se prepustite avanturističkim modnim trendovima. Semitrajna boja takođe može da se suprotstavi izbijanju žutih tonova plave kose, da spreči da crvena ne izbledi – obično prva nijansa koja izgubi svoju snagu – i spreči da brineta da postane crvena ili smeđa. Pitate se kako da se rešite mesingane kose? Vaš kolorista može dodati semi permanentnu boju maski ili balzamu kako bi napravio prilagođeni toner koji će se koristiti između poseta salonu.

Šta je trajna permanentna boja kose?

Trajna boja kose uključuje proces u kome amonijak i vodonik peroksid rade zajedno kako bi podigli kutikulu kose kako bi promenili strukturu melanina i keratina, elemenata odgovornih za boju i teksturu kose, kako bi se taložila boja. Trajne boje sadrže amonijak i rade sa hidrogenima  3%  6% 9% i za najsvetlije nijanse plave i blond kose ide najjači hidrogen od 12%. Trajna boja kose može da posvetli, potamni ili promeni ton i trajaće do 8 nedelja, mada će možda biti potrebno obnavljanje korena svakog meseca. Trajna boja može ponuditi potpunu pokrivenost sede kose. Trajna boja za kosu ima najveći potencijal za oštećenje kose zbog hemije i treba je raditi najopreznije. Amonijak i vodonik peroksid se kombinuju da otvore kutikulu vlasi kako bi došli do unutrašnje strukture i promenili boju. Trajna boja je najbolji način da se postigne potpuna pokrivenost sede kose. Može se koristiti u bilo kom procesu ili tehnici bojenja, uključujući samo za izbeljivanje,  izvlačenje pramenova naglašene delove, kombinovane tehnike farbanja balaiage, ombre i druge. Ako je potrebno puno izbeljivača, blanša  da bi se vaša kosa znatno posvetlila, što se naziva „podizanjem“, vaša kosa može biti veoma porozna, što znači da je sklona gubitku vlage, lomljiva i podložna promenama boje iz okoline kao što su dim ili kozmetičke boje. Dakle, kako se brinete o izbeljenoj kosi? U ovom slučaju, računajte da ćete sačekati najmanje 4 nedelje pre nego što ponovite proces farbanja da biste poštedeli svoju kosu od potencijalnog oštećenja. Što ređe, to bolje. Naravno, ako vam je kosa veoma kratka i često je šišate, oštećenje kose je manje zabrinjavajuće. Koliko dugo treba da ostavite trajnu farbu za kosu? Vreme je 30 minuta za standardnu nanošenje boje; 45 minuta za maksimalnu pokrivenost sive i za nijanse sa visokim podizanjem. Obično, sa trajnom bojom, prvih 15 minuta daje vreme da peroksid i amonijak otvore kutikulu i prodre u korteks da bi posvetlili prirodni pigment. I boji za kosu i hidrogenu treba dovoljno vremena da prodre u vaše pramenove, tako da će vam tokom procesa farbanja ostati boja koja ne traje ako ne držite farbe za kosu prema uputstvu proizvođača. Da li trajna farba za kosu bledi? Nažalost, da. Iako se trajna farba za kosu neće isprati sa vaše kose na isti način kao privremena ili polutrajna farba za kosu, ona će vremenom početi da bledi i menja nijansu. Boja koju tražite takođe će uticati na to koliko dugo će vaša kosa ostati živa. Zašto trajna boja bledi? Uvek kada se kutikula dlake na našoj kosi podignu, boja može da izbledi, a to je uzrokovano promenama pH ravnoteže naše kose. Naša kosa ima pH ravnotežuod 4,5 do 5,5. Voda menja naš pH i može izazvati podizanje kutikule, što omogućava da boja izbledi iz korteksa naše kose. Trajne boje za kosu koje preporučujemo su

Igora Royal 60ml profesionalna farba za kosu Schwarzkopf Professional

Collage profesionalna farba za kosu Lakme

Revlon Revlonissimo

 Glavna razlika profesionalne farbe za kosu- obične farbe za kosu

Jeftina -neprofesionalna farba za kosu prekriva samo kutikulu vaše kose, ali ne prodire u korteks, čineći da vaša kosa izgleda suvo i oštećeno. Međutim, kada koristite profesionalnu boju za kosu, ona prodire duboko kroz kutikule u korteks vaše kose, čineći je svilenkastom i sjajnom. Savremene formule profesionalnih farbi su toliko napredovale da neguju kosu i kosa je nakon farbanja mekša i lakša za oblikovanje. Za razliku od običnih farbi za kosu, salonske koje su do skora bile dostupne samo frizerima pružaju vašoj kosi puno benefita: kosa ima volumen i sjaj bez ispiranja boje pri svakom pranju, koje je gotovo sigurno sa jeftinim fabrama za kosu profesionalne farbe su skuplje ali daju pouzdane rezultate svaki put farbaćete samo izrastak jer nijansa je nepogrešivo ista u dužini Mnoge farbe za kosu sadrže amonijak, hemikaliju koja može oštetiti pramenove i uzrokovati da budu suvi i lomljivi. Profesionalne formule za farbanje kose se često prave bez amonijaka kako bi se osiguralo da se kosa ne ošteti tokom procesa farbanja. Čak i ako vaš profesionalni kolorista koristi formulu napravljenu sa amonijakom, oni imaju obuku neophodnu da pomognu u ublažavanju bilo kakve štete. Kako funkcioniše farbanje kose? Deluje tako što farba za kosu menja boju na površini dlake (netrajna demi permanentna boja za kosu ili polutrajna boja) ili tako što prodre u svaku kutikulu dlake, uđe u korteks kose i poveže se sa kosom (trajna boja, permanentna boja za kosu). Dok se netrajna boja kose može na kraju oprati šamponom, trajna boja, kao što ime kaže, trajno ostaje na kosi. Međutim, pošto kosa stalno raste, boja će na kraju izrasti.

Saveti za farbanje kose

*Prva stvar je da vaša kosa treba da bude u zdravom stanju ako planirate farbanje. *3 dana pre farbanja, trebalo bi da uradite tretman vrućim uljem, pa masirajte zagrejanim uljem jer će to pripremiti pramenove kose da neometano poprime boju. *Operite kosu tek nakon tretmana vrućim uljem *Uvek birajte odgovarajuću boju kose umesto da birate trendovske izbore ili izaberite boju koja odgovara vašem tonu kože. *Boja kose koja odgovara vašoj prirodnoj kosi je najbolja opcija, nemojte praviti drastične promene sa prvim farbanjem. *Razgovarajte sa profesionalnim frizerima  jer će njihovi saveti biti najefikasniji za vašu kosu. *Ako ste alergični na neke sastojke, trebalo bi da o tome prvo razgovarate sa svojim frizerom pre nego što zakažete termin za farbanje kose. *Izbegavajte da perete kosu 48 sati jer je potrebno vreme da se boja smiri u korenu kose. *Pronađite one šampone koji štite od UV zračenja i koji najbolje odgovaraju vašim nijansama farbanja kose, takvi šamponi su lako dostupni na tržištu. *Koristite dubinski balzam za kosu jednom nedeljno jer će održati nijanse vaše kose živopisnim i svežim. *Izbegavajte pranje kose toplom vodom jer topla voda ili bilo koje grejanje nije ispravan izbor nakon farbanja jer bledi boju.

Kosa oštećena fabranjem

Jedan od najuočljivijih problema kad koristite loše farbe za kosu, neproverene i jeftine, je oštećenje kose usled upotrebe farbe za kosu i vodonik peroksida odnosno hidrogena, hemijskog jedinjenja koje je kombinacija vode i vodonika koji deluje kao sredstvo za izbeljivanje tako što razlaže pigment melanina u kosi. Ako se ne koriste pravi proizvodi, to ne samo da će učiniti vašu kosu suvom, već će je i učiniti lomljivom i ispucalom. Ovaj problem se može sprečiti korišćenjem pravih proizvoda i uzimanjem balzama i proteinskog tretmana koji je potreban za upotrebu nakon farbanja kose. Nakon farbanja, nije lako održati tu nijansu jer nakon nekoliko meseci boja počinje da bledi, kosa će početi da raste, što znači da će koren biti drugačije boje od ostatka kose. Moraćete da uradite preliv na kosi i frbate izrastak za tri ili četiri nedelje da biste zadržali novu boju. Ne zaboravite da jednom mesečno uradite SPA TRETMAN za kosu kako biste održali kosu nahranjenom i hidriranom. Koliko dugo traje boja kose nakon farbanja? Trajna boja kose će izgledati savršeno svakog dana, sve dok kosa iz korena ne počne da raste, videće se izrastak. Očekujte da izrastak farbate na mesec dana ali tu nije gotovo sa održavanjem boje. Ne možete očekivati da će boja kose  u dužini trajati duže od 8 nedelja, a počeće da bledi nakon 6 nedelja.