Viviscal šamponi

Viviscal protiv opadanja kose

Viviscal šamponi za kosu

Efikasno rešenje protiv opadanja kose uz suplemente je naravno šampon za kosu, koji predstavlja osnovu nege kose.

Viviscal šamponi za kosu su provereno efikasni u rešavanju problema opadanja kose.

Viviscal Vam pruža pomoć kada je reč o sprečavanju opadanja kose.

Ako trazite Viviscal šampon za žene i muškarce:

Viviscal šampon za muškarce

  • Održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose
  • Ishranjuje dlaku od korena do vrha
  • Obezbeđuje dlaci potrebne vitamine i minerale
  • Viviscal šamponi za kosu vraćaju bujnost inače tankoj kosi

Viviscal profesionalni šampon za obnavljanje kose nežno čisti kosu istovremeno podstičući zdrav rast iznutra.  Kompleks dobijen od semena grožđa i klica graška, pomaže u podsticanju deblje kose, dok biotin, kolagen i keratin pomažu u hranjenju folikula. Čime se sprečava gunitak kose, a nova kosa koja raste je nahranjena i zdrava, zaštićena od lomljenja, zahvaljujući biotinu.

Ovaj Viviscal šampon ne sadrži parabene i veštačke boje, što ga čini dovoljno nežnim za sve tipove kose i faze proređivanja. Za najbolje rezultate koristite šampon  uz regenerator za zgušnjavanje kose. Ovaj tretman je takođe odličan dodatak vašoj svakodnevnoj upotrebi Viviscal Professional Supplementa.

Koliko dugo je potrebno da kosa ponovo izraste može zavisiti od mnogih faktora, uključujući vaše gene i lekove. Ako ste iskusili gubitak kose, uzrok gubitka kose može uticati na ponovni rast.

Viviscal šamponi za kosu su bez parabena i veštačkih boja

Sadrži osvežavajući botanički miris
Viviscal šamponi za kosu pomažu da prehrane proređenu kosu i podstiču zdrav rast.

Viviscal šampon za žene

Viviscal šampon Densifying koji podstiče rast kose  od renomiranih portala proglasen je za  najbolji šampon protiv opadanja kose :

-Hrani kosu i zaglađuje dlaku pri svakom pranju
-Jača koren kose svojim bogatim sastavom
-Obezbeđuje dlaci potrebne vitamine i minerale
-Viviscal šamponi za kosu imaju optimalno dejstvo u kombinaciji sa balzamom

Kako kosa raste?

Kosa raste iz folikula. Na telu postoji oko 5 miliona folikula dlake od pouzdanog izvora, uključujući otprilike 100.000 na koži glave.

Svaki pramen kose raste u tri faze:

Anagen. Ova faza aktivnog rasta kose traje između 2 i 8 godina.
Catagen. Ova prelazna faza se dešava kada kosa prestane da raste, što traje oko 4 do 6 nedelja.
Telogen. Faza mirovanja nastaje kada kosa ne raste niti opada i traje 2 do 3 meseca.
Ekogen. Faza opadanja nastaje kada kosa opada, što može trajati 2 do 5 meseci.

Viviscal razni preparati protiv opadanja kose

Pored šampona za negu kose je važno da koristite Viviscal  densifying condicioner, koji je kreiran da odgovara baš Viviscal šamponu. Ovaj condicioner podstiče rast kose, čineći kosu mekom i lakom za oblikovanje. Ukoliko je Vaša kosa izrazito suva i oštećena, preporuka je da koristite Viviscal Elixir za kosu. Ovaj Elixir odmah vraća bujnost i volumen oštećenoj kosi. Savršen preparat koji ne masti kosu, a čini je sjajnom i nežnom.

Viviscal šampon

Razlozi opadanja kose

Dokazano je da kosa najviše opada kada nastupi jesen, s obzirom na to da brzo raste u letnjim mesecima, gde je znatno izložena sunčevoj svetlosti koja je oštećuje i isušuje dok štetni UV zraci izbleđuju kosu. Zato je u jesen pojačano opadanje kose. U tom periodu dolazi do zamene starih folikula za nove vlasi.

Po nekim istraživanjima oko 20% populacije je u ovom periodu pogođeno opadanje kose. Taj period može da traje od mesec dana do 4 meseca. Pojačano opadanje kose kod žena, javlja se u periodu menopauze, u trudnoći i nakon porođaja.

Kada kosa brže opada?

Način života i vaše navike mogu uključivati upotrebu određenih proizvoda za kosu ( previše proizvoda za oblikovanje kose na primer), previše zategnute kose, doživljavanje visokog nivoa stresa ili nedovoljno unošenje određenih vitamina i minerala u ishrani. Osobe sa nedostatkom imunog sistema takođe mogu imati proređenu kosu.

Ako ne dobijate dovoljno nekih hranljivih materija, kao što su gvožđe ili proteini, to može dovesti do gubitka kose. Svakodnevno konzumiranje premalo kalorija takođe može izazvati značajan gubitak kose. Pre nego što uzmete dodatak za rast kose, saznajte da li unosite dovoljno određenih vitamina ili minerala.

Iako obično povezujemo gubitak kose sa srednjim godinama, prilično je uobičajeno da počnemo da gubimo kosu pre 25. godine. U stvari, istraživanja pokazuju da je otprilike 16 procenata muškaraca između 18 i 29 godina pogođeno umerenim do ekstenzivnim gubitkom kose.

Mala količina opadanja kose (oko 50-100 pramenova kose svakog dana) je sasvim normalna. Sve iznad toga je razlog za brigu. Prekomerno opadanje kose takođe može biti pokazatelj da vaše telo pokušava da vam kaže nešto o osnovnim stanjima i promenama.

Uticaj vitamina na opadanje kose

Opadanje kose može biti posledica nedostatka pojedinih vitamina i oligoelemenata, belančevina i ugljenih hidrata neophodnih za normalni rast dlake. Deficit vitamina B12 ima veze sa opadanjem kose i gubitkom boje. Nedostatak vitamina B5 dovodi do poremećaja pigmentacije kose. Hipovitaminoza vitamina C utiče indirektno na opadanje kose zbog smanjene resorpcije gvožđa. Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa iz žitarica i povrća, a njegov deficit izaziva pojačano opadanje kose. Lečenje se sastoji u korigovanju ishrane i korišćenju odgovarajućih suplementa.

Viviscal šampon i drugi preparati

Koliko dugo je potrebno da kosa ponovo naraste nakon gubitka kose?

Opet, koliko dugo je potrebno da kosa ponovo izraste zavisi od osnovnog uzroka gubitka kose.

Uzrok gubitka kose

Kako starite, neki folikuli prestaju da proizvode kosu. Ovo se naziva naslednim gubitkom kose, uzorkom gubitka kose ili androgenom alopecijom.

Ova vrsta gubitka kose je obično trajna, što znači da kosa neće ponovo rasti. Ali ako se rano uhvati, možda ćete moći da usporite ili sprečite proces gubitka kose oralnim tretmanom na recept koji se zove finasterid (Propecia) ili lokalni tretman koji se zove minoksidil (Rogaine).

Nutraceutici, kao što su Viviscal i Nutrafol, i terapija plazmom bogatom trombocitima takođe mogu biti opcije za gubitak kose u ranoj fazi.

Alopecija areata
Alopecija areata je autoimuno stanje u kojem imuni sistem greškom napada folikule dlake. Kosa obično opada u malim mrljama na koži glave, ali gubitak kose može da se desi i na drugim delovima tela, kao što su obrve, trepavice, ruke ili noge.

Alopecija areata je nepredvidiva. Kosa može ponovo da počne da raste u bilo kom trenutku, ali može ponovo da ispadne. Trenutno nije moguće znati kada bi mogao ispasti ili ponovo izrasti.

Psorijaza skalpa
Psorijaza je autoimuna bolest koja uzrokuje ljuskave crvene mrlje (plakove) na koži. Psorijaza skalpa može izazvati privremeni gubitak kose. Češanje kože glave radi ublažavanja svraba ili uklanjanja ljuski može pogoršati stanje. Kada pronađete efikasan tretman za svoju psorijazu i prestanete da češete kožu glave, vaša kosa će započeti proces rasta.

Hormonske promene
Gubitak kose može se desiti i nakon porođaja ili tokom menopauze zbog hormonalnih promena. Gubitak kose usled hormonalnih promena i neravnoteže je privremen, mada je teško predvideti kada će kosa ponovo početi da raste.

Stres
Stres takođe može doprineti gubitku kose, bilo da se radi o stalnom emocionalnom stresu ili rezultatu nekog događaja, kao što je hospitalizacija, visoka temperatura, smrt voljene osobe ili porođaj.

Gubitak kose povezan sa stresom, koji se naziva i telogen efluvium, obično počinje 2 do 3 meseca nakon stresnog događaja i može trajati do 6 meseci. U slučajevima stalnog stresa, gubitak kose može trajati godinama.

Problemi sa štitnom žlezdom
Stanja koja uzrokuju previše hormona štitne žlezde (hipertireoza) ili premalo hormona štitne žlezde (hipotireoza) mogu dovesti do gubitka kose. Kosa će obično ponovo izrasti kada se poremećaj štitne žlezde uspešno leči.

Nedostaci u ishrani
Nedostatak gvožđa, biotina ili cinka u ishrani može dovesti do gubitka kose tokom vremena. Ispravljanje nedostatka može dovesti do rasta kose. Ipak, može proći nekoliko meseci da kosa počne da raste.

Koliko dugo je potrebno da kosa ponovo izraste nakon hemoterapije?

Hemoterapija se obično koristi za lečenje raka. Hemoterapija je moćan lek koji napada ćelije koje brzo rone, kao što su ćelije raka, ali takođe može da napadne folikule dlake u skalpu i drugim delovima tela, što dovodi do brzog gubitka kose.

Faze rasta kose nakon hemoterapije
Kosa može početi da ponovo raste sama 2 do 3 nedelje nakon završetka hemoterapije. Kosa u početku može ponovo da izraste kao mekana dlaka. Posle otprilike mesec dana, kosa može ponovo da počne da raste svojom tipičnom brzinom od 4 do 6 inča godišnje. Imajte na umu da u nekim slučajevima može proći i do godinu dana da kosa počne da raste nakon hemoterapije.

Vaša nova kosa može ponovo da izraste drugačije teksture ili boje nego ranije. U retkim slučajevima, gubitak kose usled dugogodišnje jake hemoterapije može biti trajan.

Šta utiče na ponovni rast kose?

Viviscal protiv opadanja kose je dobro i efikasno rešenje.Sve proizvode brenda  dokazano efikasnog protiv opadanja kose mozete naci na ovom linku Viviscal

Ako ste iskusili gubitak kose i pokušavate da povratite kosu, mnogi faktori mogu uticati na brzinu rasta kose, uključujući:

genetika
promene u hormonima
nedostaci u ishrani
lekovi
stres i anksioznosti
druge bolesti ili stanja
Ne možete uvek da kontrolišete ove faktore. Najbolje je da jedete uravnoteženu ishranu i pijete puno vode i koristite Viviscal protiv opadanja kose .

Šta čini da kosa brže raste?
Ne postoji siguran način da vaša kosa raste brže preko noći. Ali uz malo pažnje, možda ćete moći da smanjite određene vrste gubitka kose ili ojačate kosu kako biste minimizirali lomljenje. Viviscal protiv opadanja kose se pokazao kao odličan u podsticanju rasta kose i smanjenju opadanja kose.

Evo nekoliko saveta za održavanje zdrave kose:

Uravnoteženo se hranite. Ciljajte na hranu bogatu proteinima, gvožđem i vitaminom C.
Pitajte svog lekara o uzimanju suplemenata, posebno gvožđa, folne kiseline, biotina, omega-3 i omega-6 masnih kiselina i cinka – ali samo ako mislite da oni nedostaju u vašoj ishrani. Nema potrebe da uzimate suplemente ako već dobijate hranljive materije koje su vam potrebne iz hrane.
Izbegavajte jake hemikalije ili preteranu toplotu na kosi i koži.

Saveti za zdravu kosu

Ne nosite stegnute frizure.
Uradite sebi masažu vlasišta kada perete kosu kako biste podstakli protok krvi do folikula dlake.
Koristite šampon i balzam bez sulfata sa vitaminom E ili keratinom. Za psorijazu vlasišta, dermatolog može propisati medicinski šampon.
Uklonite ispucale krajeve redovnim šišanjem svakih 6 do 8 nedelja.

Probajte lokalnu mast, kao što je lokalni minoksidil (Rogaine).
Ograničite ili prestanite pušiti. Prestanak može biti težak, ali lekar vam može pomoći da napravite plan prestanka koji vam odgovara.
Zaštitite kosu od preteranog izlaganja suncu tako što ćete nositi šešir.
Ako u međuvremenu želite više opcija, možete koristiti periku ili ekstenzije za kosu. Transplantacija kose može biti još jedna opcija za trajni gubitak kose.

Kosa ponovo raste brzinom od oko 10-15cm godišnje. Ako vam kosa opada, razgovarajte sa dermatologom kako bi oni mogli da dijagnostikuju uzrok gubitka kose.

Ako je vaš gubitak kose uzrokovan zdravstvenim stanjem, biće vam potreban tretman za rešavanje potpunog stanja – ne samo njegovih simptoma – pre nego što se kosa oporavi.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.