Blog

Najbolji šampon protiv opadanja kose – TOP 3

Najbolji šampon protiv opadanja kose koji možete pronaći na tržištu je prvi korak koji bi trebalo da načinite ukoliko imate problem sa gubitkom kose. Uporedili smo najpopularnije šampone koji su efikasni u tretiranju ovog problema – pogledajte naše preporuke.
Naša preporuka
TEABASE INVIGORATING shampoo

Tecna TEABASE INVIGORATING šampon 250ml

Za retku kosu i za posebno stresan period.

Efikasno eleminiše toksine iz kose i vlasišta stvarajući optimalnu osnovu za zdrav rast kose. Organski šampon protiv opadanja kose.

Za jaku kosu i pravilan rast kose. Posle mesec dana primetićete značajnu promenu i dosta više kose.

sampon

Još bolja  formula Viviscal Densifying šampona sa biotinom i keratinom u redizajniranom pakovanju!

Odnos cene i kvaliteta
Scalp genesis Root Activating šampon 200ml

Šampon za podsticanje rasta kose.

Ovaj profesionalni šampon za kosu idealan je za osobe koje se suočavaju s problemom opadanja kose.

Sa sastojcima poput karnitin tatrata, taurina i ekinecee, predstavlja prvi korak u BC Scalp Genesis programu za aktivaciju rasta kose.

Najpoznatiji brend

Šampon je namenjen osobama s tankom kosom, posebno tokom stresnih perioda.

Sadrži ekskluzivne aktivne sastojke kao što su kofein, teatree ulje, lipa, paculi, proteini, i specijalni aktivni energetski kompleks Gp4G.

Ovaj šampon efikasno uklanja toksine iz kose i vlasišta, stvarajući optimalnu osnovu za zdrav rast kose.

Uputstvo za upotrebu TEABASE INVIGORATING Shampoo:

Nanesite na vlažnu kosu, nežno masirajte i dobro isperite. Ponovite. Ostaviti nekoliko minuta i ponovo isperite.

Prednosti

Mane

  • Održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose.
  • Hrani dlaku od korena do vrha.
  • Obezbeđuje dlaci potrebne vitamine i minerale.

Aktivni sastojci Viviscal Thickening Shampoo:

  • AnaTel kompleks – jedinstveni kompleks koji produžava anagenu (aktivnu) fazu rasta dlake i time smanjuje opadanje.
  • Biotin – osnovni vitamin dlake.
  • Hidrolizirani keratin – osvežava kosu i daje joj neophodni zaštitni sloj, smanjuje listanje dlake i vraća kosi neophodan sjaj i volumen.

Viviscal Thickening šampon je nova obogaćena formula Densifying šampona.

Prednosti

Mane

S karnitin-tartratom, taurinom i biljkom ehinacee, ovaj proizvod predstavlja prvi korak u BC Scalp Genesis režimu aktivaciju rasta kose.

Blaga formula šampona nežno čisti i aktivira koren kose.

Redovno korišćenje sa BC Scalp Genesis Root Activating serumom popravlja vitalnost kose.

Smanjuje ne-patološki gubitak kose nakon šest nedelja.

Sastav Scalp Genesis Root Activating šampon:

Karnitin tatrat: podstiče povećanu podelu ćelija i stimuliše proizvodnju novih čime pospešuje vitalnost kose.
Taurin: olakšava proizvodnju faktora za rast i osigurava spojeve koji stimulišu energiju u temenu.
Echinacea purpurea ekstrakt: podstiče rad aktivnih sastojaka i popravlja kvalitet kose.
Vitamin B5 (Pantenol): pruža hidrataciju i pomaže održavanju ravnoteže vlažnosti kose i temena.

Za najefikasnije rezultate Scalp genesis Root Activating šampon možete koristiti uz suplemente koji sprečavaju opadanje kose i uz ampule protiv opadanja kose.

Prednosti

Mane

KORISNE INFORMACIJE

Zašto kosa opada?

Prvo, bitno je napomenuti da opadanje kose prirodno nastaje u ciklusima i to je sasvim normalno. Važno je razlikovati ovo od stanja koja mogu uzrokovati prekomerno opadanje kose.
 
Da bismo utvrdili da li dolazi do pojačanog opadanja kose, potrebno je razmotriti tri faze rasta koje dlaka prolazi kroz svoj životni ciklus:
  1. Anagena (aktivna faza rasta),
  2. Katagena (tranziciona faza), 
  3. Telogena (mirovanje i ispadanje).
Ove faze čine normalan ciklus rasta kose.

 

Koji su uzroci opadanja kose?

Opadanje kose može biti uzrokovano različitim faktorima. Autoimuno oboljenje, poput alopecije, može dovesti do potpunog gubitka kose, dok genetika igra ulogu kod naslednog gubitka, naročito kod muškaraca.

Hormonske promene, često kod žena nakon porođaja ili tokom menopauze, takođe mogu da izazovu gubitak kose.

Gljivična ili bakterijska oboljenja, nedostatak hranljivih materija, određeni lekovi, stres, specifične frizure, psihička stanja poput trihotilomanije (ponovljeni i neodoljivi poriv za čupanjem sopstvene kose), agresivni preparati za kosu ili medicinski tretmani takođe mogu da doprinesu opadanju kose.

Važno je shvatiti različite uzroke i pristupiti problemu s adekvatnim rešenjima.

Opadanje kose u trudnoći

Dnevno opadanje kose je uobičajeno, s oko 90% kose u anagenoj fazi rasta i 10% u telogenoj fazi mirovanja. Tokom trudnoće, estrogen održava kosu u fazi mirovanja, čineći je gušćom, ali nakon porođaja, opadanje kose ponovno počinje.

Razlozi za opadanje kose u trudnoći su različiti, uključujući hormonalne promene, bolesti, genetiku i kožne probleme.

Nedostatak hranljivih materija, gestacijski dijabetes ili upotreba određenih lekova mogu doprineti ovom stanju. Hormonski disbalans, genetika, hipotireoza, sindrom policističnih jajnika i reproduktivni uzroci su takođe faktori.

Kako sprečiti gubitak kose tokom trudnoće? Vitaminski suplementi, masaža uljem, izbegavanje pregrevanja, zdrava ishrana, smanjenje stresa i izbegavanje hemijskih supstanci su strategije za prevenciju opadanja kose u trudnoći.

Opadanje kose tokom trudnoće i je prolazna pojava. Ipak, uzroke kao što su bolesti ili nedovoljna ishrana, koji mogu uticati na opadanje kose, treba pažljivo pratiti, jer takvi faktori mogu izazvati zdravstvene probleme kako kod trudnice, tako i kod novorođenčeta.

Opadanje kose posle porođaja

Opadanje kose posle porođaja je uobičajena pojava koja se dešava većini žena. Nakon porođaja, nivo hormona, poput estrogena, opada, što uzrokuje naglo i izraženo opadanje kose koje može trajati od mesec do godinu dana. 

Kao i tokom trudnoće, faktori poput nedostatka vitamina i minerala, stresa, nedostatka sna i agresivnih preparata za kosu mogu doprineti gubitku kose. Ishrana bogata vitaminima C i B kompleksom, kao i dodatak biotina, može pomoći u smanjenju opadanja kose. Esencijalne masne kiseline, poput omega-3, takođe su važne za zdravu kosu.

Preventivne mere uključuju korišćenje blagih šampona bez sulfata i parabena, izbegavanje vruće vode, nežno češljanje mokre kose i minimalno korišćenje toplih alata za oblikovanje. 

Iako se opadanje kose nakon porođaja ne može potpuno sprečiti, ove mere mogu pomoći u smanjenju intenziteta i podršci obnavljanju zdravlja kose. Ako gubitak kose traje dugo ili je izražen, preporučljiva je konsultacija s lekarom kako bi se isključili drugi potencijalni uzroci.

Sezonsko opadanje kose

Sezonsko opadanje kose, koje često kulminira krajem leta i početkom jeseni, može se manifestovati tokom celogodišnjeg ciklusa. Normalno opadanje kose iznosi oko 50-100 vlasi dnevno, ali u slučaju sezonskog opadanja, taj broj može da se udvostruči.

Jesen je period kada je sezonski gubitak kose najizraženiji, delom zbog letnjih uticaja poput sunca, toplote, hlora i slane vode. Telogen faza, odnosno faza mirovanja kose, najčešće se dešava tokom ovog godišnjeg doba, posebno od oktobra.

Zanimljivo je napomenuti da sezonsko opadanje kose kod žena može biti primetnije nego kod muškaraca, delom zbog duže kose. Međutim, i muškarci su podložni ovoj pojavi. Hormoni poput estrogena i testosterona često su glavni faktori u sezonskom gubitku kose kod oba pola.

Nega kose tokom svih godišnjih doba je veoma bitna u sprečavanju sezonskog opadanja. Na primer, upotreba šešira i hidratantnih tretmana tokom leta, kao i jačih hidratantnih tretmana tokom zime, može pružiti dodatnu zaštitu i očuvati zdravlje kose.

Dakle, sezonsko opadanje kose ne predstavlja razlog za zabrinutost, ali pravilna nega i pažnja prema kosi tokom čitave godine mogu značajno poboljšati njeno zdravlje. Ipak, ako primetite da intenzitet ili trajanje opadanja kose odstupaju od uobičajenog, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom.

Često postavljana pitanja

Brojni su prirodni načini rešavanja problema opadanja kose:

  • Aromaterapija,
  • Akupunktura ili masaža,
  • Probiotici,
  • Vitamini,
  • Proizvodi i gelovi od aloe vere koji se nanose na kosu,
  • Esencijalna ulja poput čajevca, ruzmarina, lavande i nane,
  • Ulja kokosa, ricinusa, masline i jojobe.

Svi pomenuti načini lečenja prirodnim putem mogu da se kombinuju sa mediciskim sredstvima, ili namenskim šamponima.

Ovi postupci nemaju štetno dejstvo na kosu i mogu pomoći u prevenciji ili lečenju opadanja kose. 

Iznenadan gubitak težine je šok za ceo organizam koji može dovesti do opadanja kose. Kada je gubitak kilograma dobar za celokupno zdravlje, kosa trpi jer nema dovoljno proteina i hranljivih sastojaka koji bi omogućili nesmetan rast kose. Telu nedostaju vitamini i minerali koji su neophodni za rast kose. Takođe, gubitak kose uz primetan gubitak težine takođe može biti znak poremećaja ishrane, kao što je anoreksija ili bulimija.

Naša #1 preporuka za najbolji šampon protiv opadanja kose

Glavne prednosti:
Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.