Blog

Prirodne maske za kosu

Prirodne maske za kosu koje odgovaraju vašem tipu kose

Održavanje rutine nege kose je investicija. Ako tražite pristupačan i lak način da se brinete o svojoj kosi i imate duže, zdravije pramenove, isprobajte masku za kosu „uradi sam“.

Prirodne maske za kosu mogu biti efikasne za vašu kosu ako odaberete onu koja je adekvatna za vaš tip kose.

Da budemo jasni, ne postoji rešenje preko noći za stvaranje  jačine i debljine kose.

Nastavite da čitate za jednostavne prirodne maske za kosu koje možete sami da napravite od sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.

Ovo su najčešći problemi sa kosom zbog kojih bi mogli da probate prirodne maske za kosu:

Loše ofarbana kosa može zahtevati beskrajnu korekciju boje u salonu; kovrdžava kosa može zahtevati keratinsko ili brazilsko ispravljanje; ekcem, perut ili ozbiljna suvoća mogu zahtevati profesionalnu detoksikaciju kože glave; proređena kosa ili prirodni gubitak kose mogu zahtevati ekstenzije, čak i recept kao što je Rogaine (ako dođe do toga).

I, naravno, usporen rast kose često zahteva pomoć luksuznih seruma ili suplemenata biotina. Ali možete probati prirodnu masku za kosu za rast. Da, vaš frižider i ormarići mogu postati vaš novi najbolji prijatelj u nezi kose. Maske za kosu kupljene u prodavnici svakako mogu biti efikasne – ali zašto ne uštedeti novac na nezi kose sa prirodnom maskom za kosu za rast?

Od kokosovog ulja i žumanca, do limunovog soka i još mnogo toga, iznenadili biste se nizom (sigurnih) opcija na dohvat ruke kada je u pitanju jačanje kose i oporavak oštećenih vlasi. Dodatni bonus? Mnogi od ovih sastojaka takođe ciljaju na oštećenu kosu, suvu kosu/suvo vlasište, nakupljanje i lomljenje, dok procesu dodaju dubinski hidratantni element. Prepune su aminokiselina, masnih kiselina, kalijuma i mnogih drugih sastojaka koji su dobri za vas.

„Domaće“ nije deo rečnika većine ljudi kad neguju kosu. Napravite sami proizvode kao što je maska za kosu.  Prirodne maske za kosu zaista mogu pomoći u rešavanju nekih problema sa kosom. I dok su police lokalnih drogerija pune raznih već pripremljenih maski koje možete izabrati, možete napraviti i domaću masku za kosu od sastojaka koji se nalaze u kući, poput kokosovog ulja, avokada ili meda. A ove kućne maske za kosu mogu pomoći u svemu, od suvoće do popravljanja oštećenih pramenova.

Da li su vam zaista potrebne prirodne maske za kosu?

Duboko hranljiva maska za obnovu i prehranu kose, može napraviti veliku razliku u sjaju i snazi vaše kose. A posebno je važno ako imate suvu, oštećenu, kovrdžavu ili veoma dugu kosu. Osim toga, najbolje maske za kosu imaju tendenciju da budu pune hidratantnih i regenerativnih sastojaka.

Šta mogu da stavim u kosu kao masku?

Bazu prirodne maske za kosu treba da čine proizvodi  kao što su jogurt, avokado bogat biotinom, banane ili majonez, da deluje kao vezivno sredstvo.

Zatim možete dodati humektant poput meda, koji može poslužiti kao hidratantna krema. Zatim umešajte ulje poput semena grožđa, masline ili badema da biste popravili štetu. Obično treba izbegavati sve što je teško isprati ili što se učvršćuje, poput kakao putera ili pčelinjeg voska.

Koja prirodna maska je dobra za kosu?

Neki od najboljih lako dostupnih sastojaka kod kuće uključuju ulje avokada, ulje jojobe i kokosovo ulje. Ova prirodna ulja mogu pomoći u popravljanju oštećenih folikula dlake, pojedinačnih dlaka u obrađenoj kosi, što ih čini odličnim izborom za maske za kosu za suvu i oštećenu kosu.

Da li prirodne maske za kosu deluju?

Prirodne maske za kosu su jednostavan i efikasan način da osigurate da vaše lokne dobijaju proteine i hranu koja im je neophodna. Slično dubokim regeneratorima, maske za kosu se nanose na kosu, obično na mokru kosu, i ostavljaju se na duži vremenski period, najmanje 20 minuta.

Da li su maske za kosu „uradi sam“ bolje?

Ako tražite nešto brzo sa sastojcima koje verovatno već imate pri ruci, onda sigurno ne škodi da koristite prirodnu masku za kosu. Ali takođe nema razloga da izbegavate proizvode kupljene u prodavnici sa visoko efikasnim sintetičkim sastojcima jer će verovatno imati veći uticaj na kosu i trenutni efekat.

Prirodne maske za kosu

Prirodne maske za kosu koje čine kosu zdravijom

 Maska za kosu od aloe

Uzmite veliki list aloe vere i izvadite sredinu.
Stavite ga u posudu i dodajte kašičicu kokosovog ulja.
Pomešajte i nanesite na kožu glave.
Umasirajte i ostavite da deluje 10 minuta.
Pošto su oba sastojka hranljiva i nisu kisela, ovu masku možete koristiti jednom nedeljno ili kad god je vašem skalpu potrebno. Aloe vera je jedan od najsvestranijih proizvoda za maske za kosu „uradi sam“ jer dobro funkcioniše sa mnogim drugim osnovnim stvarima kod kuće. Oba sastojka smiruju kožu glave i neguju kosu za dodatni sjaj.

 Ruzmarin maska za kosu

Potopite nekoliko grančica ruzmarina u vodu.
Sipajte smešu u bocu sa raspršivačem.
Naprskajte na kožu glave i kosu.
Ostavite preko noći i operite kosu ujutru.
Ruzmarin je najbolje čuvana tajna vašeg skalpa. Njegovo ulje može stimulisati rast kose, sprečiti perut i poboljšati cirkulaciju krvi u koži glave i folikula.

maska za kosu e1680775818512

 Jabukovo sirće maska za kosu

Pomešajte 2-4 kašike jabukovog sirćeta sa isto toliko vode vode i ostavite da odstoji.
Naprskajte mešavinu po celoj kosi/skalpu ravnomerno sa sprejom.
Ostavite da odstoji 3-5 minuta, a zatim isperite.
Ponovite 1-2 puta nedeljno u zavisnosti od pojedinca i tipa kose/kože.
Poznato je da jabukovo sirće ublažava akne i poboljšava varenje, ali da li ste znali da je i spas za vaše vlasište? Jabukovo sirće podstiče rast kose uz pomoć svojih antimikrobnih svojstava.

Maska za kosu od pšeničnih klica

Zgnječite malu, zrelu bananu sa zrelim avokadom srednje veličine.
Dodajte maslinovo ulje i šaku pšeničnih klica. Pomešati.
Nanesite masku na celo vlasište i kosu, fokusirajući se na korene i vrhove.
Ostavite smešu da odstoji oko pola sata, a zatim isperite hladnom vodom.
Ulje pšeničnih klica ima vitamin E, koji je odličan za vlagu. Takođe ima vitamin B, koji stimuliše cirkulaciju i podstiče rast kose. I čini da kosa izgleda sjajno i prelepo blista.

Kokos-limun maska za kosu

Pomešajte 3 kašike kokosovo ulje i 3 kašike ceđenog limuna.
Duboko masirajte kožu glave.
Ostavite da deluje 20 minuta i isperite
Kokosovo ulje je duboko umirujuće i hranljivo, dok je poznato da limun čisti i reaktivira folikule dlake, dok otčepljuje pore koje bi mogle usporiti rast kose. Ne bih predložio da koristite limun ako imate farbanu kosu. Limun je kiseo i može da osuši kosu i/ili iritira kožu glave. Takođe će izbledeti boju vaše kose.

Maska za kosu od ricinusovog ulja

Koristite ga za lečenje: Suvo vlasište i perut. Ricinusovo ulje bogato masnim kiselinama koje hidriraju i ima antimikrobna svojstva koja ga čine vrednim tretmanom za suvo vlasište i perut.

Sastojci: 1 kašičica ricinusovog ulja.

Uputstvo: Stavite hladno ceđeno ricinusovo ulje u malu činiju. Zagrejte u mikrotalasnoj pećnici oko 10 sekundi. Trebalo bi da bude toplo, a ne vruće. Vrhovima prstiju umasirajte ricinusovo ulje u kožu glave i niz kosu. Ostavite da deluje 15 minuta, dobro isperite, a zatim isperite šamponom.

Cimet i kokosovo ulje za kosu

Koristite ga za lečenje oštećene i lomljive kose. Mešavina podstiče cirkulaciju krvi i podstiče rast i snagu kose, dok je kokosovo ulje bogato masnim kiselinama, što pomaže u daljem obnavljanju kose.

Sastojci: 1 kašičica mlevenog cimeta i 1 kašičica kokosovog ulja.

Uputstvo: Dobro izmešajte sastojke. Nanesite masku na koren i deo, umasirajući u kožu glave. Ostavite masku da odstoji 30 do 45 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

 Maska za suvu kosu

Koristite ga za lečenje suve kose. U ovoj „uradi sam“ maski ima dosta vitamina za negu pramenova, plus sadrži hidratantne sastojke poput kokosovog ulja i jogurta.

Sastojci: 1 kašičica kokosovog ulja, sok od 1 limuna, 1/2 šolje običnog jogurta i 1 jaje.

Uputstvo: Pomešajte sve sastojke zajedno u činiji dok se dobro ne sjedine. Nanesite vrhovima prstiju od vlasišta nadole do krajeva.

Pokrijte toplim peškirom ili kapom za tuširanje da biste zaštitili prirodnu toplotu iz vlasišta. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Dobro isperite toplom vodom, a zatim operite šamponom kao i obično.

Kokosovo ulje, med i ulje avokada

Prirodna maska za kovrdzavu kosu. Masne kiseline, minerali i antioksidativna svojstva smeše će pomoći u smanjenju kovrčanja i dodavanju sjaja.

Sastojci: 1 kašičica rafinisanog kokosovog ulja, 1 kašičica 100% čistog meda, 1 kašika ulja avokada.

Uputstvo: Pomešajte sve sastojke zajedno u činiji dok se dobro ne sjedine. Nanesite vrhovima prstiju, počevši od vlasišta i sve do krajeva. Ostavite da deluje 10 minuta. Isperite toplom vodom, a zatim operite šamponom za bistrenje i vašim uobičajenim balzamom.

Med, avokado, jogurt, smeđi šećer, banane i jabukovo sirće

Koristite masku za lečenje oštećene kose. Med je pun vitamina i minerala za lečenje iscepljenih pramenova. Osim toga, avokado je prepun esencijalnih masti i biotina, dok banane sadrže silicijum za dodatna svojstva jačanja kose.

Sastojci: 1 kašika meda, 1 kašika avokada, 1 kašika običnog jogurta, 1 kašika smeđeg šećera, 1 kašika banane, 1 kašika jabukovog sirćeta.

Uputstvo: Pomoću viljuške pomešajte ove sastojke zajedno u činiji dok ne formiraju glatku, ujednačenu pastu.

Vrhovima prstiju umasirajte formulu u vlasište, spuštajući se do krajeva.

Umotajte kosu u plastičnu kapu da biste masku zadržali na mestu i zatvorili vlasište na toploti.

Ostavite da odstoji najmanje 20 minuta, a zatim isperite i operite šamponom kao i obično.

maska za ostecenu kosu

Kokosovo ulje i med

Koristite ga za lečenje: Suve, oštećene kose. Ova jednostavna maska učiniće kovrdžavu kosu i ispucale vrhove mekim, sjajnim i glatkim.

Sastojci: 1 kašika organskog nerafinisanog kokosovog ulja i 1 kašika sirovog meda.

Uputstvo: Pomešajte sastojke u maloj posudi za mešanje dok se dobro ne sjedine. Nanesite na mokru ili suvu kosu, vodeći računa da se fokusirate na vrhove, jer ćete tamo najverovatnije videti najveću štetu. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim isperite i operite šamponom kao i obično.

Kokosova krema, kakao prah i cimet

Ova maska radi na povećanju debljine, zahvaljujući tamnoj čokoladi bogatoj antioksidansima, teobrominu koji podstiče rast koji stimuliše protok krvi i cimetu koji promoviše cirkulaciju oko folikula dlake.

Sastojci: 5 kašičica kokosove kreme, 1/2 šoljice kakao praha bez šećera, 3/4 kašičice cimeta u prahu.

Umutite sve sastojke zajedno u činiji dok ne postane glatka i kremasta. Nanesite na vlažnu kosu od korena do vrhova, pokrijte plastičnom kapom i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Isperite toplom vodom, a zatim operite šamponom kao i obično.

Jabukovo sirće za kosu

Koristite ga za lečenje ljuspica i svraba kože glave. Zahvaljujući svojoj kiseloj prirodi i antimikrobnim svojstvima, sredstvo za ispiranje jabukovim sirćetom pomaže u čišćenju vaše glave i vraćanju sjaja.

Sastojci: 1 deo sirovog, nefiltriranog jabukovog sirćeta i 10 delova vode.

Uputstvo: Pomešajte dva sastojka. Nanesite na mokru kosu nakon kondicioniranja, umasirajte u kožu glave i ostavite da odstoji pet minuta. Dobro isprati.

Avokado i banana za kosu

Koristite ga za lečenje suve, oštećene kose. Ova maska je tretman za dubinsko kondicioniranje koji sadrži sastojke bogate hranljivim sastojcima koji vraćaju proteine u kosu, čineći je super sjajnom i zdravom.

Sastojci: 2 kašike banane i 2 kašike avokada.

Uputstvo: pomoću viljuške izgnječite bananu i avokado dok ne postane glatko. Nanesite smešu od korena do vrhova da biste dobro zasitili svaki deo kose. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim isperite.

Šećer i maslinovo ulje za kosu

Koristite ga za lečenje suve kose i peruti. Šećer je odličan piling za vlasište i kosu za uklanjanje nakupljanja proizvoda (mislite na suvi šampon koji se zgusnuo) i tretira svako ljuštenje kože glave. Kako se šećer rastvara, ulje isporučuje zdrave masti i omekšivače suvom vlasištu i kosi radi hidratacije.

Sastojci: 2 kašike šećera i 5 kašika maslinovog ulja.

Uputstvo: Pomešajte dva sastojka, pazeći da se šećer potpuno ne rastvori. Nanesite mešavinu na kožu glave da biste rastvorili šećer, postepeno pomerajući kosu dok ne dođete do vrhova. Odmah isperite i operite šamponom.

Koliko često je poželjno praviti masku za kosu?

Svaka kosa je različita, a koliko često treba da koristite masku za kosu zavisi u velikoj meri od vašeg tipa kose i njenih potreba. Kao opšte pravilo, trebalo bi da pravite prirodne maske za kosu jednom nedeljno. Ako koristite masku češće od toga, proizvod će biti manje efikasan i može otežati kosu.

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.