Blog

5 najboljih maski za oštećenu kosu

Najbolje maske za oštećenu kosu - analizirali smo najbolje proizvode za oštećenu kosu kako bismo vam olakšali izbor idealne maske za vašu kosu. U ovom pregledu pronaći ćete našu temeljnu analizu i preporuke za maske koje će pomoći u obnavljanju oštećene kose, pružiti joj potrebnu hidrataciju i vratiti vitalnost.
Naša preporuka
spa q10 renewal treatment

Hranljivo pakovanje visokog regenerativnog potencijala, obogaćeno keratinskim aminokiselinama. Jača srednji sloj kose i unosi lipide i ugljene hidrate u spoljni sloj. Rezultat je dugotrajan osećaj lepote, punoće, sjaja i mekoće. Preporučuje se upotreba zajedno sa Tecna Spa šamponom.

Moroccanoil Restorative Maska

Intezivna maska za oštećenu i slabu kosu. Visokoefikasna obnavljajuća formula rekonstruiše i ojačava kosu. Najbolja proteinska maska od Moroccainoil brenda za oporavak jako oštećene kose.

Odnos cene i kvaliteta
Kerastase Nutritive Masquintense maska

Kerastase Nutritive Masquintense maska 200ml

Intenzivno negujuća i visoko koncentrovanu kremasta Nutritive Masquintense maska obogaćena je esencijalnim negujućim sastojcima. Ova formula, koja uključuje proteine prirodnog porekla i niacinamid, posebno je prilagođena za tanku do srednje gustu suvu kosu.

Luksuzan brend

SPA ENZIMSKA TERAPIJA predstavlja inovativni tretman za obnovu oštećene kose. Ovaj tretman koristi najsavremeniju enzimsku tehnologiju, uključujući ekskluzivni sastojak – Coenzim Q10, kao i visoku koncentraciju biljnih proteina. Namenski osmišljen da očisti i ojača suvu, lomljivu kosu izloženu hemijskim i mehaničkim tretmanima, ovaj tretman pruža hranljivu podršku i popravku dužine kose, vraćajući joj mekoću i sjaj. Celokupni proces tretmana potpuno obnavlja strukturu kose, momentalno unapređujući njeno opšte stanje reintegracijom svih osnovnih komponenti koje čine kosu.

Tecna SPA RENEWAL TREATMENT 200ml

Prednosti

Mane

Moroccanoil Restorative maska za oštećenu kosu 250ml

Moroccanoil Restorative maska, pakovana u 250ml, potiče od poznatog brenda posvećenog zdravlju i lepoti kose. Njena autentična formula i vrhunski sastojci čine je idealnom za obnovu i jačanje kose izložene štetnim faktorima.

Specifično dizajnirana za oslabljenu i oštećenu kosu, ova intenzivna proteinska maska pruža snažnu obnovu. Bogata formulacija s proteinima podržava regeneraciju izlomljenih vlasi, vraćajući kosi elastičnost i otpornost na lomljenje.

Moroccanoil Restorative maska ciljano se bori protiv hemijskog oštećenja kose, brzo obnavljajući je zahvaljujući arganovom ulju, shea puteru i proteinima.

Nanosite je nakon pranja kose Moroccanoil šamponom, ostavite 5-7 minuta pre ispiranja. Preporučuje se upotreba jednom nedeljno za optimalne rezultate.

Korisnici ističu izuzetno pozitivna iskustva s Moroccanoil Restorative maskom.

Prednosti

Mane

Kerastase Nutritive Masquintense maska 200ml

Bogata, hranljiva ultra koncentrovana formula dubinski hrani i jača suvu i oštećenu kosu. Bela kremasta tekstura koja ne otežava je pogodna za tanku do srednje gustu suvu kosu.

Ova luksuzna formula obezbeđuje +89% kondicioniranja čineći kosu lakšom za raščešljavanje i raspetljavanje. Kosa je +96% jača i +79% sjajnija.

Prednosti

Mane

Goldwell Dualsenses Bond Pro 60Sec Treatment 200ml

Za slabu, tanku i lomljivu kosu, Goldwell Dualsenses Bond Pro 60Sec Treatment pruža brzu obnovu i regeneraciju. Posebno formulisan za kosu s ispucalim krajevima, trenutno jača vlakna kose do 100% za samo 60 sekundi.

Ova maska pomaže u sprečavanju lomljenja i ispucanih vrhova, dodajući sjaj i elastičnost. Štiti od mehaničkih oštećenja pri češljanju ili peglanju kose.

Koristi tehnologiju Inter-Amino-Bond-Builder za jačanje iznutra i MicroPROtec Complex za ravnomernu distribuciju i zaštitu boje.

Sastojci poput peptida i aminokiselina ciljaju oštećena područja, dok ekstrakti algi formiraju veze s proteinima kose. Maska obuhvata nežne note čaja, irisa, mošusa, breskve i kedrovine, čineći ga prikladnim čak i za finu kosu.

Preporučuje se upotreba jednom nedeljno za optimalne rezultate.

Prednosti

Mane

Idealna za oštećenu, kovrdžavu ili suvu kosu kojoj je potrebna vlažnost, Olaplex maska ima patentiranu formulu za obnavljanje disulfidnih veza.

Ova inovativna formula vraća zdrav izgled i teksturu kose, sanirajući oštećenja i štiteći strukturu.

Nanesite je na čistu, vlažnu kosu i ostavite 10 minuta pre ispiranja.

Za optimalne rezultate, preporučujemo upotrebu u kombinaciji s OLAPLEX No 4 Bond Maintenance Shampoo i No 5 Bond Maintenance Conditioner, stvarajući sveobuhvatni sistem za revitalizaciju vaše kose.

Prednosti

Mane

Najbolje maske za oštećenu kosu - KORISNE INFORMACIJE

Mnogi smatraju da su hemijski tretmani najveći krivci za oštećenje kose, no zapravo, redovna upotreba vrućih alatki predstavlja veći rizik. Pegle i presa za kosu često dostižu temperature preko 200°C, značajno menjajući strukturu vlasi.

Preporučuje se niža temperatura pri korišćenju vrućih alatki, ali je najbolje izbegavati ih ili smanjiti vreme izloženosti toploti tokom feniranja i ravnanja kose.

Ipak, najočiglednije oštećenje kose javlja se hemijskim procesima poput farbanja ili korišćenja blanša koji menjaju strukturu kose.

Kako biste pružili pravilnu negu kosi, važno je koristiti odgovarajuće proizvode, uključujući bogate maske.

U našem salonu koristimo OLAPLEX u svakom procesu kako bismo obezbedili vrhunsku uslugu. OLAPLEX NO3 aktivno obnavlja polomljene vlasi, eliminišući brige o krajnjem rezultatu nakon posete salonu.

Šta tražiti prilikom kupovine najbolje maske za oštećenu kosu?

Tip kose: Baš kao i sa šamponom i regeneratorom, važno je da maska za kosu odgovara tipu i teksturi vaše kose, bilo da je masna, suva, tanka, neposlušna, kovrdžava, talasasta ili uvijena. Preporučuje se lagana, voluminozna maska za masnu ili tanku kosu, dok je bogatija, hidratantna maska idealna za suvu, oštećenu ili tretiranu kosu.

Sastojci: Birajte proizvod koji sadrži arganovo ulje, shea puter, kokosovo ulje, keratin i druge hranljive sastojke. Pored toga, puteri, ulja, aloe vera i med su posebno pogodni za kovrdžavu, farbanu i tretiranu kosu. Ako tražite jaču masku za kosu,  preporučuje se da birate amino kiseline, keratine i hidrolizovane proteine. Pazite da maske za kosu ne sadrže jake sulfate, jer mogu isušiti i oštetiti kosu.

Problemi: Važno je da razmotrite masku formulisanu za određene probleme kose, posebno ako imate kosu koja je tretirana farbom ili oštećena od toplote ili ako imate probleme sa kožom glave.

Kakva je razlika između regeneratora i maske za kosu?

Regeneratori, lakši od maski, namenjeni su svakodnevnoj upotrebi nakon pranja za olakšano rasčešljavanje krajeva. S druge strane, maske za kosu predstavljaju tretmane za obnovu i nanose se jednom nedeljno, prilagođavajući se stanju kose.

Različite formulacije, kao što je  K18 molekularna maska bez ispiranja, nude lakše formule i manje su guste od maski koje se ispiraju.

Profesionalne maske za kosu jače su od balzama za kosu, gušće strukture, treba da se duže drže na kosi nego regeneratori.

Profesionalne maske za kosu, gušće i kvalitetnije od regeneratora, pružaju intenzivnu negu i koriste se periodično. Važno je pravilno ih primeniti na peškirom osušenu kosu i zadržati 5-10 minuta za optimalne rezultate.

Najbolje maske za oštećenu kosu - Često postavljana pitanja

Najbolje proteinske maske za kosu u sebi sadrže keratin koji predstavlja glavni sastojak kose i sastoji se od različitih aminokiselina. Čini kosu elastičnom i sjajnom i formira zaštitni sloj oko dlake. Keratin sprečava kidanje dlake koje nastaje zbog brojnih spoljašnjih faktora

Za oštećenu kosu evo jedan jednostavan recept za prirodnu masku:

  • Uzmite jednu šolju pirinčanog mleka i dodajte 2 kašike meda.
  • Mešajte sastojke dok se ne ujednače.
  • Nanesite ovu mešavinu na kosu i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
  • Operite kosu šamponom.

Naša #1 preporuka za najbolju masku: Tecna SPA RENEWAL TREATMENT 200ml

spa bio enzyme therapy set renewal trio long hair treatment
Tecna SPA RENEWAL TREATMENT 200ml
Glavne prednosti:
Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.