Zašto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu?

Profesionalna kozmetika za kosu

Zašto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu – šta dobijate sa profesionalnom kozmetikom.

Svi kozmetički proizvodi mogu se podeliti u dve kategorije:

1. Drogerijska kozmetika

Drogerijska kozmetika ( proizvodi koji imaju masovnu primenu i prodaju se u marketima, drogerijama, parfimerijama….)

2. Profesionalna kozmetika

Profesionalna kozmetika ( za salonsku/profesionalnu upotrebu, ali se na preporuku stručnih lica može koristiti i svakodnevno)

Ovo važi za sve kozmetičke proizvode pa i za proizvode za kosu. Masovna kozmetika podrazumeva sredstva koja su namenjena širokom tržištu, nalaze se u slobodnoj prodaji, mnogo se reklamiraju, imaju atraktivna pakovanja koja se često menjaju.  Ovakvi proizvodi su često na akcijama i prodaju se po povoljnijim cenama u odnosu na profesionalne proizvode.

Profesionalna kozmetika je kolekcija proizvoda visokog kvaliteta. Nastaje kao rezultat brojnih studija, laboratorijskih testova i u saradnji sa iskusnim stručnjacima, frizerima koji višegodišnje iskustvo koriste kako bi profesionalni proizvodi za kosu dali najbolje rezultate. Nakon razvijanja formule u kojoj se koriste napredna znanja i tehnologije, profesionalna kozmetika ispunjava najstrožije zahteve i standarde.

Zasto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu

Profesionalna kozmetika ima uglavnom svedena pakovanja, često i tehnička pakovanja veće militraže jer se koriste u salonima. Kada plaćate cenu profesionalnog preparata, ne plaćate brend ili omotač, ili reklamu, kao što je često slučaj kod proizvoda robe široke potrošnje, odnosno drogerijski šamponi, tretmani itd.

Profesionalni šamponi za kosu prave se u serijama za različite vrste kose, a to znači da nude selektivan, individualni a samim tim efikasniji pristup rešavanju problema sa kosom. Profesionalni proizvodi su savršeno izbalansirani: šamponi su blagi, sa odgovarajućom kombinacijom nutritivnih i hidrantnih sastojaka. Često su obogaćeni vitaminima ili prirodnim uljima koji su delotvorni za negu kose. S obzirom da najkvalitetniji proizvodi ulaze u sastav profesionalnih preparata, cena jeste veća nego kod standardnih proizvoda.

U drogerijskoj ponudi možete kupite dve vrste proizvoda: medicinske šampone i standardne. Medicinski šamponi su namenjeni otklanjanju problema kose ili kože glave npr: protiv peruti, protiv opadanja, psorijaze. Ovaj tip kozmetike je najbolje koristite nakon konsultacije sa dermatologom.

Zasto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu

Zašto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu?

Standardni šamponi imaju iste osnovne sastojke kao i profesionalni preparati, međutim kvalitet i količina aktivnih sastojaka, u kozmetici iz profesionalne ponude, je znatno bolji i zato se već pri prvom korišćenju vidi razlika u izgledu kose. Profesionalni proizvodi sadrže kvalitetnije sastojke za čišćenje i regeneraciju kose.

Profesionalne farbe za kosu su nežnije za kosu a delotvornije i postojanije nakon farbanja. Iskusni frizer će odabrati tip farbe za Vas u odnosu na stanje Vaše kose. Znači ne radi se samo o izboru boje kose i nijanse koja vam se sviđa. Farbe za kosu imaju različit sastav, neke su za poroznu,  profesionalne farbe za sedu kosu, neke za suvu,itd…

Frizer u salonu koristi profesionalne farbe za kosu i može da pravi bezbroj kombinacija mešanjem više farbi za kosu. Određeni razmer više nijansi farbe za kosu rezultiraće jedistvenom bojom kojom će Vaša kosa zasijati. To je zaista individualni pristur u određivanju boje kose, koja će Vam najbolje pristajati, a opet biti jedinstvena.

Kupovinom znatno jeftinije farbe u drogeriji može vam se  nakon farbanja učiniti da ste postigli željeni efekat. Ofarbali ste izrastak ili pokrili sedu kosu. Međutim najčešće će takva farba brzo izbledeti, oštetiće vam kosu, promeniće se nijansa nakon par pranja, i nećete biti zadovoljni.

Zašto kupiti profesionalnu kozmetiku za kosu

Oštećena kosa, dehidrirana ili loše farbana, blajhana i slično, zaiste traži profesionalne proizvode jer su aktivni sastojci koncentrovani i brže će dovesti do rešavanja problema sa kosom. Najbolje je sa svojim frizerom izabrati šampon, tretman za negu i proizvod za oblikovanje kose. Tako će kombinacija profesionalnih proizvoda dati najbolje rezultate.

Kolekcije profesionalnih brendova, su toliko bogate raznim preparatima da sem osnovnih proizvoda šampon, kondicioner, maska, možete upotpuniti negu raznim sredstvima za zaštitu od toplote, ulja za podsticanje rasta, sprejevi za raščešljavanje i čini se da uvek ima novih proizvoda kako za negu tako i za stilizovanje kose.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.