SPA za kosu

SPA za kosu, prednosti i preporuka proizvoda

Šta je SPA za kosu?

Spa za kosu je opuštajući i umirujući tretman za negu kose koji nude saloni za revitalizaciju kose.

Krhka kosa, podeljeni krajevi, gubitak sjaja i mekoće. Oštećena kosa je čest problem, zbog kog ni farbanje ni promena frizure, ne dovode do zadovljstva klijenata jer u osnovi nije rešen problem. Da bi klijent frizerskog salona bio zadovoljan, stručan frizer će se prvo baviti lečenjem kose i pružiti pravi tretman za obnovu i negu vlasi, a tek tada sa klijentom osmisliti stil, boju….

Oštećena kosa je posledica česte upotrebe pegle i fena za kosu, što je čini suvom, dosadnom i slabom.

Još jedan veoma važan problem je očigledno izlaganje suncu: UVA i UVB sunčevi zraci oštećuju našu kosu na polagan, ali neumoljiv način, tako da upotreba posebnih krema za sunčanje za kosu može tokom celog leta da održi kosu jakom i sjajnom. Međutim, praksa zaštite od sunca za kosu još uvek se malo koristi u poređenju sa zaštitnim kremama za kožu.

Nekoliko mera predostrožnosti biće dovoljno da kosu ponovo učinite jakom i sjajnom.

Spa za kosu poboljšava teksturu i izgled kose i čini vašu kosu mekom, glatkom i sjajnom. Smanjuje štetne efekte zagađenja, vremenskih prilika, prljavštine i UV zraka na kosu. Pretvara suvu i lomljivu kosu u hidratizovane, prelepe pramenove.

SPA za kosu - preporuke

Benefiti SPA za kosu

Reguliše proizvodnju sebuma
Kondicionira kosu i kožu glave kako bi sprečio isušivanje
Podmlađuje suvu, lomljivu, grubu i proređenu kosu
Smanjuje gubitak kose
Stimuliše rast kose
Čisti kožu glave i sprečava pojavu peruti
Poboljšava zdravlje kose i kože glave
Otčepljuje pore i uklanja ostatke proizvoda i prljavštinu sa kože glave
Povećava cirkulaciju krvi
Popravlja oštećenu kosu

SPA za oštećenu kosu

Da biste obnovili oštećenu kosu, pre svega je neophodno koristiti ispravne i neagresivne proizvode koji su sposobni da neguju i hidriraju kosu bez oštećenja. Izbor šampona, regeneratora, ulja i drugih proizvoda za negu kose veoma je važan kako ne bi još više pogoršao situaciju.

Još jedan vrlo koristan lek kada je kosa jako oštećena je primena maski od kokosovog ulja i argana koji kosu neguju i hidriraju. Ispiranje kose jabukovim sirćetom može vam pomoći da povećate snagu i volumen.

Kada se vraćate sa letnjeg odmora, najbolje je da kosu ne tretirate invazivnim bojama. Prvo treba da vratite kosu u prirodno stanje, čineći je ponovo netaknutom i zdravom, a zatim možete da je ošišate ili koristite profesionalne boje. Takođe je preporučljivo izbegavati upotrebu četke sa plastičnom dlakom, jer one vuku i lome kosu, koja je već oslabljena.

Kada imate oštećenu, lomljivu kosu sa iskidanim vrhovima koja se lako lomi, SPA tretman za obnavljanje kose je idealno rešenje. To je profesionalna terapija za rekonstrukciju oštećene kose koja koristi najnoviju enzimsku tehnologiju, potpomognutu ekskluzivnim sastojkom – koenzimom Q10.

Profesionalna Tecna SPA linija sastoji se od:

tecna spa shampoo treatment 600x600 1

 

SPA ŠAMPON RENEWAL SHAMPOO   Sredstvo za čišćenje na bazi esencijalnih aminokiselina i botaničkih ekstrakata, specifično za jačanje tretirane i oštećene kose bez uklanjanja dragocenih zaštitnih supstanci. Organski i veganski proizvod. Pogodan za svako pranje, hrani i hidrira kosu.

SPA TRETMAN RENEWAL TREATMENT Hranjivo pakovanje sa visokim obnavljajućim dejstvom, sa dodatkom keratinskih aminokiselina, ojačava srednju strukturu i dodaje lipide i ugljene hidrate spoljnoj strukturi dlake,  ostavljajući kosu punog volumena, sjajnu i meku dugo vremena.

SPA Q10 ELISIR OF LIFE HAIR LOVER –ulje koje vraća sjaj spoljnom sloju oštećene kose ,koji vraća izgubljenu elastičnost i mekoću. Nadoknađuje nedostajući keratin eliminišući poroznost čineći kosu laganom i lakom za češljanje. Ne otežava kosu, ne masti. Nanosi se na krajeve i čini ih sjajnim.

SPA tretman sprečava propadanje kose i potpuno obnavlja oštećenu strukturu, trenutno poboljšavajući stanje kose reintegracijom svih osnovnih komponenti koje se u njoj nalaze. Preporuka je frizera da svi koji često feniraju kosu, često je posvetljuju ili imaju izuzetno oštećenu kosu, nakon Spa tretmana u salonu, nastave sa spa proizvodima negu i kod kuće. Već posle prvog tretmana osetićete i primetiti razliku. Nega kose je prioritet da bi ste imali željeni izgled.

spa tretman vasiljev e1670494502624

Najbolji SPA tretman za kosu kod kuće

Ovakav spa može vam pomoći da podmladite kosu bez novca u salonu. Svakog dana zagađivači i prašina štete vašoj kosi. Uključite štetne efekte fena za kosu, pegle za kosu, prese za kosu, pa čak i boje za kosu. Nažalost, vaša redovna rutina nege kose (šamponiranje i kondicioniranje) nije adekvatna da popravi gubitak vlage vaše kose; ali SPA za kosu može pomoći.

Spa tretmani za kosu su dobri za vašu kosu. Međutim, postoji mnogo različitih vrsta spa tretmana za kosu, a svaki od njih uključuje upotrebu različitih sastojaka. Neki sadrže hemikalije, drugi su čisto prirodni. Dok hemijski tretmani mogu negativno reagovati na vašu kožu glave ili kosu, prirodni su bez neželjenih efekata. Evo ​​neverovatnih opcija spa tretmana prirodne kose koje će učiniti da vaša kosa bude zdrava i da izgleda lepo.

Maslinovo ulje je odličan balzam za kosu. Pomaže da hidrira i popravi kosu dok je štiti od oštećenja. Ovaj tretman je pogodan za sve tipove kose.

šta vam je potrbeno
2-3 kašike maslinovog ulja
Lonac vrele kuvane vode za paru
Peškir
2 minuta za pripremu

Vreme tretmana- 30 minuta

Metod– Umasirajte maslinovo ulje u kožu glave i nežno ga nanesite na vrhove kose.
Parite kosu oko 10 minuta nakon masaže vlasišta. Uradite to tako što ćete na sto staviti posudu sa poklopcem sa toplom vodom. Pregnite se preko lonca i pokrijte kosu i lonac peškirom.
Skinite poklopac i pustite da se para slegne u kosu.
Posle 10 minuta, umočite peškir u vodu. Iscedite višak vode i umotajte kosu vlažnim peškirom.
Sačekajte još 15 minuta.
Operite kosu blagim šamponom bez sulfata.

Spa tretman za kosu sa avokadom

Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama i esencijalnim aminokiselinama. Ove aminokiseline oblažu vašu kosu i pomažu joj da zadrži vlagu i teksturu. Avokado je takođe poznat po podmlađivanju kose, posebno suve.

Šta je potrebno
1 zreo avokado
1 kašika meda
Lonac vrele kuvane vode za paru
5 minuta

Vreme tretmana 30 minuta

Način  primene spa maske

Avokado očistite od koštice i izvadite mu meso.
Zgnječite avokado dok ne bude potpuno bez grudvica.
Nanesite masku od avokada od korena do vrhova kose.
Parite kosu oko 10 minuta. Uradite to tako što ćete na sto staviti posudu sa poklopcem sa toplom vodom. Pregnite se preko lonca i pokrijte kosu i lonac peškirom.
Skinite poklopac i pustite da se para slegne u kosu.
Nakon 10 minuta, zaustavite tretman parom i sačekajte dodatnih 20 minuta sa maskom.
Isperite hladnom ili mlakom vodom i šamponom bez sulfata.

Dolazak u spa centar je jedan od najboljih načina da doprinesete nezi vaše kose. Spa za kosu je podjednako neophodan za sve tipove kose. To je tretman za podmlađivanje kose, koji smanjuje oštre efekte prljavštine, zagađenja i sunca. Takođe kosu čini mekom i zdravom dok je jača iz korena. Proces uključuje dosta masaže glave koja stimuliše folikule dlake i podstiče cirkulaciju krvi u vašem skalpu. Nepotrebno je reći da su prednosti spa centara za kosu fantastične.

Spa za kosu kod kuće

Postoji nekoliko prednosti SPA za kosu. Ljudi koji su skeptični da idu u salon ili su jednostavno previše umorni zbog svog užurbanog rasporeda mogu jednostavno dobiti prednosti spa tretmana za kosu kod kuće prateći ova tri jednostavna koraka data u nastavku:

1. Masaža temena glave i korena kose

Počnite sa masažom vrućim uljem zagrevanjem dve kašike maslinovog ili kokosovog ulja u mikrotalasnoj pećnici. Uverite se da nije jako vruće. Umasirajte ga na kožu glave oko pet do deset minuta. Za dodatnu korist, možete dodati i dve kapi ulja vitamina E.

2. Operite kosu

Zatim umotajte glavu toplim vlažnim peškirom i ostavite da deluje oko pet minuta, a zatim nastavite da operete kosu mlakom vodom.

3. Nanesite masku za kosu

Na kraju nanesite masku koja odgovara vašem tipu kose. Nanesite ga od korena kose do vrhova. Pokrijte glavu kapom za tuširanje i ostavite masku 20-30 minuta. Na kraju, šamponirajte mlakom vodom i temeljno isperite masku.

Ako su problemi sa kosom prilično ozbiljni i potrebna vam je profesionalna intervencija, možda ćete morati da se odlučite za spa za kosu u dobrom salonu ili bar profesionalni set za kosu.

Šta uzrokuje proredjivanje kose?

Proredjivanje kose može biti uzrokovano životnim navikama, genetikom ili oba ova uzroka dovode do proredjivanja kose i opadanja. Određena medicinska

Prednosti ulja za kosu

Nega kose uljem može omekšati kosu i obezbediti vitamine i minerale koji se gube čestim pranjem kose. Prednosti ulja za

Šta uzrokuje sedu kosu?

Seda kosa se pojavljuje kada folikuli dlake izgube melanin, pigment koji daje boju vašoj kosi. Ako vaša kosa postaje bela

Losion za rast kose

Losion za stimulaciju rasta kose je ciljani tretman protiv gubitka kose, koji se primenjuje direktno na skalpu odnosno temenu glave.

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.