Blog

Šamponi bez sulfata

Šamponi bez sulfata – nežne formulacije

Šamponi bez sulfata su formulisani sa hemijskim sredstvima za čišćenje kose koja ne sadrže sulfate, koji su u suštini deterdženti koji pomažu u stvaranju pene za čišćenje kose i vlasišta glave.

Iako mnogi šamponi sadrže sulfate kao sredstvo za penjenje i pranje, nažalost oni često dolaze sa nuspojavama uklanjanja svega što je dobro sa kosu – bilo da se radi o boji, prirodnim uljima temena glave i/ili prirodnim zaštitnim sredstvima.

Šamponi koji su formulisani bez sulfata možda neće praviti toliko pene, ali će takođe ostaviti kosu savršeno čistom i mnogo manje oštećenom tokom vremena, posebno ako je vaša kosa farbana ili kovrdžava, suva.

Da li su šamponi bez sulfata bolji za Vašu kosu?

Održavanje prirodnog ulja

Kao rezultat ovakve formule proizvoda, šamponi bez sulfata održavaju prirodna ulja i veća je verovatnoća da će kosa biti primetno mekša i sjajnija. Oštro uklanjanje prirodnih ulja sa sulfatima može dovesti do oštećenih, lomljivih i slabih pramenova.

Šta rade šamponi bez sulfata?

Šta je šampon bez sulfata i zašto biste ga trebali isprobati
Šamponi bez sulfata pomažu da se zadrži prirodna vlažnost vaše kose, tako da ne izgubi prirodni sjaj i mekoću. Zadržava boju kose: Ako imate farbanu kosu, šamponi bez sulfata su vam neophodni da bi zaštitili farbanu boju kose.

Za razliku od drugih šampona, ovi su nežni i neće prebrzo skinuti boju vaše kose.

Koji tip kose treba da koristi šampon bez sulfata?

Iako su sulfati sigurni i efikasni u pranju i otklanjanju masnoće kose, nisu za svakoga. Ova formula se smatra blažom i pogodnijom za one

Da li je sulfat loš za kosu?

Sulfati pomažu šamponu da skine ulje i prljavštinu sa kose. Međutim, kosa treba da zadrži malo svoje prirodne vlage i ulja da bi ostala zdrava. Sulfati mogu ukloniti previše vlage, ostavljajući kosu suvom i nezdravom. Oni takođe mogu učiniti vlasište suvim i sklonim iritaciji.

Šamponi bez sulfata

Koje su prednosti šampona bez sulfata?

Zadržite prirodna ulja svoje kose

Šampon koji sadrži sulfate peni se i efikasno uklanja prljavštinu i ostatke sa vašeg vlasišta. Ali ako imate posebno suvu kosu, ona može ukloniti esencijalna prirodna ulja vaše kose. Jedna od prednosti korišćenja alternative bez sulfata je da se vaša kosa čisti bez uklanjanja prirodnih ulja koja održavaju kosu sjajnom, a vlasište zdravim i hidratizovanim.

Nema više izbleđivanja boje

Poslednja stvar koju želite je da Vaša ofarbana kosa izbledi za manje od mesec dana, posebno ako često perete kosu lošim šamponom. Ako svakodnevno perete kosu, možda ćete primetiti da vaša boja počinje da slabi ili gubi sjaj. Mnogi se zaklinju da šamponi bez sulfata pomažu u sprečavanju ispiranja boje.

Ako pređete na šampon bez sulfata, možda ćete duže zadržati svoju boju. Formula održava vašu kosu živopisnom i sjajnom.

Kosa je hidrirana

Ako vam je kosa zamršena, suva i gruba kada rukama prođete kroz pramenove, onda su za vas definitivno šamponi bez sulfata. Formule bez sulfata pomažu u popravljanju oštećene kose, hidrataciji i vraćanju sjaja, a sve uz efikasno čišćenje. U procesu pranja kose se ne gubi vlaga.

Ojačajte oštećenu kosu

Pranje kose ako je oštećena i lomljiva može biti težak proces. S jedne strane, ne želite da pogoršate situaciju. S druge strane, ne želite da ostavite da izgleda masno i neodržavano. Sa šamponom bez sulfata možete nežno očistiti kosu bez dodatnog oštećenja.  šampon bez sulfata je dizajniran da se lako primenjuje svakodnevno i pomaže u raspetljavanju kose.

kerastase discipline fluidealiste gentle sampon neposlusna kosa bez sulfata 1

Kerastase šampon bez sulfata

Prednosti proizvoda

Discipline Bain Fluidealiste Gentle je šampon za zaglađivanje bez sulfata koji je idealan za osetljivu, farbanu ili hemijski tretiranu kosu.

Formulisana sa Morpho-Keratine Complex tehnologijom, Surface Perfector i High Precision Care Agentom, ova ultra-nežna formula oblaže svako vlakno kose, vraćajući ujednačenost i pretvarajući vašu oštećenu kosu u nahranjene, glatke, meke pramenove. Ovo je najbolji šampon za kovrdžavu kosu jer pruža vrhunsku ishranu.

Tecna SPA RENEWAL šampon 250ml

Organski šampon za kosu bez sulfata

Negujte svoju kosu na pravi način sa TECNA šamponom bez sulfata i hranljivim sastojcima napravljenim od organskih sastojaka. Prirodno nežna, naša formula neće skinuti prirodna ulja sa kose, što rezultira mekšim, sjajnijim pramenovima.

Hranjivi šampon sa visokim obnavljanjem, uz dodatak keratinskih aminokiselina, jača unutrašnju strukturu dlake i dodaje lipide i ugljene hidrate u spoljnu strukturu, ostavljajući kosu dugo vremena lepom, punog tela, sjajnu i meku. Volumen i mekoća kose već sa prvom upotrebom.

KADA DA KORISTIM ŠAMPON BEZ SULFATA?

Postoji mnogo različitih stanja koja mogu izazvati ili pogoršati sulfati u šamponima za kosu. Stoga nije iznenađenje da je šampon bez sulfata bolji za mnoge različite tipove kose, kao što su:

STANJA OSETLJIVE KOŽE
Za one sa već postojećim problemima kože kao što su ekcem, kontaktni dermatitis, izbor šampona bez sulfata može biti bolje rešenje.

Nažalost, osetljivost kože generalno se ne nosi dobro sa sulfatima.  Pena može izazvati dalju iritaciju i upalu. Ako je to slučaj, produžena upotreba može dovesti do oštećenja vlasišta.

Nežan način na koji šampon bez sulfata deluje pruža znatno manje abrazivno rešenje. Zbog toga se mnogi zdravstveni radnici zalažu za šampone bez sulfata, posebno za one sa osetljivim skalpom. Međutim, uvek tražite lekarski savet kada patite od određenih zdravstvenih stanja.

PRIRODNO TEKSTUIRANA KOSA
Prirodna struktura teksturirane kose znači da je za postizanje optimalnog oblika kovrdža potrebna značajna količina vlage.

Korišćenje sulfatnog šampona na kovrdžavoj ili talasastoj kosi može je ostaviti previše suvom, zapetljanom i kovrdžavom.

Ne samo da bi ovo pogoršalo definiciju lokni, već i ostavljanje kose u ovom stanju može uništiti uzorak kovrdža. Posebno je važno da prirodno kovrdžava kosa bude zaštićena od ovoga.

Prelazak na šampon bez sulfata ne samo da je bolji za zdravlje kose, već i poboljšanje njenog stanja može dovesti do daljih prednosti.

To može smanjiti prekomernu upotrebu proizvoda koji imaju za cilj da reše probleme stvorene sulfatima, zamršenost, naelektrisanje kose, lomljenje krajeva….

Na primer, hidratizovanoj i zdravoj kosi bez sulfata možda neće biti potrebni proizvodi za stilizovanje poput seruma za kontrolu kovrdžanja i teških regeneratora koji se ne smeju koristiti svakodnevno.

SAMPON BEZ SULFATA

 PREDNOSTI KORIŠĆENJA ŠAMPONA BEZ SULFATA

Održavanje prirodnog ulja: Kao rezultat šampona bez sulfata koji održava prirodna ulja, veća je verovatnoća da će kosa biti primetno mekša i sjajnija.

Očuvanje boje: Pomaže u uštedi vremena i novca očuvanjem boje na farbanoj kosi. Odlična investicija za produženje života i živahnosti farbane kose.
Pogodno za osetljivost: Za one sa osetljivim skalpom, ovo je odlična alternativa za sprečavanje potencijalne iritacije i upale. Kako su sulfati jake hemikalije što su manje izloženi koži glave, to je bolje za zdravlje kose.
Ekološki održivi: Šamponi bez sulfata koji se obično proizvode od biljnih derivata su ekološki prihvatljivija opcija od šampona sa sulfatima.
Dodatno zadržavanje vlage: Nije iznenađujuće, šamponi bez sulfata pomažu koži glave da zadrži vlagu. Posebno je korisno za one koji pate od suve ili oštećene kose, zadržavanje prirodne vlage će pomoći u opštem zdravlju kose.
Nema više kovrdžanja: Kosa koja se potpuno ne kovrdza može izgledati kao nemoguć cilj, međutim, šamponi bez sulfata mogu pomoći da se smanje, pa čak i spreče šanse da kosa postane kovrdžava.

KAKO DA ZNAM DA LI  JE MOJ ŠAMPON BEZ SULFATA?

Sulfati dolaze u mnogo različitih oblika i njihova imena mogu biti prilično komplikovana. Zbog toga je zbunjujuće znati šta treba tražiti na etiketi.

Naveli smo sledeće najčešće korišćene sulfatne sastojke kako bismo olakšali svest:

natrijum lauril sulfat i natrijum lauret sulfat (SLS i SLES)
Parabeni
Ftalati
trietanolamin (TEA)
natrijum miret sulfat (SMS)
Amonijak lauret sulfat (ALS)

DA LI JE ŠAMPON BEZ SULFATA BEZBEDAN ZA UPOTREBU NA FARBANOJ KOSI?

Da, iako su sulfati sigurni za upotrebu na obojenoj kosi, oni nisu nužno najbolji.

Poznato je da sulfat izaziva bledenje boje na farbanoj kosi, zbog čega traje znatno kraće nego što bi trebalo. To čini tako što prodire u kutikulu dlake i ostavlja je otvorenom, omogućavajući da boja brže nestane. Može uticati na prirodne proteine i oslabiti kosu.

Na kraju, takođe uklanja prirodna ulja potrebna za hidrataciju i održavanje obrađene kose. Kosi je teže da zadrži boju kada je ostavljena u ovom stanju jer postaje suva i lomljivija nego inače.

Da bi obojena kosa bila zdrava i sjajna, najvažnije je da se očuva stanje kose. Šamponi bez sulfata ne ostavljaju kutikulu otvorenom, ne utiču na prirodne proteine ili potpuno uklanjaju prirodna ulja. Oni rade da nežno podignu dovoljno ulja i nagomilaju za čišćenje bez uklanjanja osnovnih elemenata. Zbog toga su šamponi bez sulfata u stanju da pomognu kosi da održi boju, kao i da obezbede njeno najoptimalnije stanje.

sampon za kosu bez sulfata

KOJI SU NEDOSTACI KORIŠĆENJA ŠAMPONA BEZ SULFATA?

Jedan relativni nedostatak upotrebe šampona bez sulfata je nivo na kojem čisti.

Oni koji su navikli na šampone sa sulfatima mogu da se osećaju kao da im kosa nije dovoljno čista nakon upotrebe alternative bez sulfata.

Obično je to zato što nisu navikli da njihova kosa zadrži prirodna ulja. Postoji nekoliko načina da se ovo popravi i da se dublje očisti šamponom bez sulfata.

Pokušajte da provedete dodatno vreme umasirajući sulfatni šampon u kožu glave prilikom pranja.

Pošto se ne peni, jednostavan način da se poboljša njegova sposobnost čišćenja je fizičkim radom. Stimulacija vlasišta sama po sebi ima značajne zdravstvene prednosti, pa zašto ne biste pokušali da masirate šampon bez sulfata sa masažerom za vlasište?

Drugo i češće, dvostruko čišćenje posebno pomaže u uklanjanju masnih naslaga.

Onima sa dugom ili gustom kosom ovo bi moglo biti korisno jer njihova kosa ima tendenciju da zadrži još više ulja.

Prvo čišćenje u osnovi uklanja većinu naslaga, sastavljenih od prirodnih ulja, mrtvih ćelija kože i svakodnevnog zagađenja. Ono što drugo čišćenje osigurava je potpuno uklanjanje svih ostataka ove naslage, ostavljajući vlasište i kosu u svom optimalnom stanju.

Možda će postojati period prilagođavanja za one koji prvi put probaju šampon bez sulfata. Međutim, sa svim svojim prednostima, definitivno vredi testirati i smisliti rutinu za kosu bez sulfata koja radi za vas.

Šamponi bez sulfata postali su popularna reč u industriji nege kose zbog prednosti koje nude.

Skoro svaki vrhunski brend za negu kose dolazi sa proizvodima bez sulfata jer sve više ljudi prelazi na njih.

Međutim, još uvek ima mnogo onih koji koriste svoje obične šampone punjene sulfatima, jer ovi proizvodi dobro pene i čine da im kosa škripi.

Zaista, sulfati su dobro sredstvo za čišćenje i stvaraju bogatu penu, ali takođe uklanjaju prirodnu vlagu u kosi, čineći je suvom, lomljivom i podložnijom oštećenju.
Postoje različite vrste sulfata koji se koriste u različitim industrijama.

U proizvodima za negu kose, natrijum lauril sulfat (SLS) i natrijum lauret sulfat (SLES) su dva najčešće korišćena u šamponima i balzamima.
SLS pomaže u stvaranju bogate pene u šamponima i uglavnom se nalazi u proizvodima formulisanim za masnu kosu. SLES, u međuvremenu, nudi svojstva pene i čišćenja i obično se nalazi u proizvodima za normalne do suve tipove kose.

Osim SLS-a i SLES-a, sulfati takođe dolaze u mnogim nazivima i oblicima, koje morate znati. Neki od najčešćih sulfatnih sastojaka koji se nalaze u šamponima i drugim proizvodima za negu kose uključuju: parabens natrijum miret sulfat (SMS) ftalat amonijak lauret sulfat (ALS) trietanolamin (TEA)

Razlozi zašto bi trebalo da koristite šampon bez sulfata

Pogledajte pet fascinantnih prednosti koje nudi šampon bez sulfata i parabena:

Jača korene kose
Redovni šampon koji sadrži sulfate može učiniti kosu suvom i oštećenom, ostavljajući vrhove da izgledaju dosadno i beživotno.

To može dovesti do lomljenja i uzrokovati privremeni ili čak trajni gubitak kose. Prelazak na šampon bez sulfata može održati pramenove glatkim i jakim i takođe sprečiti lomljenje dok jača kosu iz korena.

Šamponi na bazi hemikalija ne samo da čine kosu oštrom i oštećenom, već utiču i na kožu glave i dovode do peruti i drugih infekcija. To može oslabiti kosu iz korena i dovesti do ozbiljnog gubitka kose.

Zbog toga je važno da pređete na šampon bez sulfata i parabena, posebno ako imate osetljivu kožu glave. Šamponi i balzami bez hemikalija su najbolja alternativa, jer dobro čiste i prilično su nežni za kožu glave.
Prednosti šampona bez sulfata uključuju zaštitu prirodne vlage kose. Iako se šamponi na bazi sulfata dobro pene i vrlo lako uklanjaju prljavštinu, prašinu i ulje, oni takođe uklanjaju prirodna ulja sa kose, ostavljajući je oštećenom i bez sjaja.

Korišćenje šampona bez sulfata i parabena pomaže u održavanju prirodne vlažnosti pramenova kose i održava ih mekim, jakim i zdravim.

Organski i bezbedni- Šampon sa sastojcima bez sulfata je potpuno prirodan, organski i bezbedan za sve tipove kose.

Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, ako imate probleme sa skalpom ili kožom kao što su ekcem, rozacea ili kontaktni dermatitis, morate koristiti samo šampone bez sulfata, jer ne sadrže štetne hemikalije koje mogu pogoršati vaš problem.

Šamponi bez sulfata su izuzetno dobri za obojenu kosu, jer sprečavaju da boja izbledi, a takođe ne oduzimaju prirodni sjaj kose.

Šamponi bez sulfata su najbolja opcija da kosa izgleda zdravo i sjajno.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.