Blog

Letnja nega kose

Letnja nega kose kao preventiva oštećenju kose tokom leta

Letnja nega kose je važna kako bi kosa ostala zdrava i negovana nakon meseci kada jako sunce može oštetiti pramenove vaše kose, baš kao što utiče i na kožu.

Letnja nega kose i pravi proizvodi za negu kose mogu pomoći u zaštiti vaše sjajne kose od letnje vrućine. Čitajte dalje da biste saznali neke važne savete i trikove za negu kose tokom leta.

Šta vruće vreme čini vašoj kosi?

Vruće vreme i sunčevi UV zraci mogu oštetiti spoljašnji sloj vaše kose – kutikulu. Kosa ima tendenciju da postane gruba i može da nabubri da privuče vlagu. Ovo uzrokuje kovrdžanje u kosi. Kovrdžava kosa je suva, neupravljiva i sklona lomljenju. Višak vlage i znoja takođe može prouzrokovati da vaša kosa opada i izgubi volumen tokom leta.

Kako održati kosu zdravom leta?

  1. Koristite šešire i kačkete

Sunce može da osuši kosu. Nosite šešir da zaštitite kosu od oštećenja od sunca. Možete birati između šešira sa širokim obodom do kapa od teksasa i platnenih šešira. Da biste obezbedili dodatni sloj barijere, pokušajte da umotate kosu u svileni šal pre nego što stavite šešir. Ako ste neko ko ne voli šešire, elegantna marama na glavi ili turban su isto dobra rešenja leti naročito na moru. Na ovaj način ćete moći da pružite potpunu zaštitu svojoj kosi. Osim toga, ešarpe mogu biti glamurozni element u vašoj odeći.

  1. Letnja nega kose – nanesite UV zaštitu 

Proizvodi za negu kose danas dolaze sa sastojcima koji su efikasni protiv štetnog ultraljubičastog zračenja (UV zraci). Ali nedostatak šampona koji sadrže UV zaštitu je u tome što su ispunjeni toksičnim hemikalijama. Stručnjaci za negu kose savetuju da nežno prođete rukama kroz kosu nakon što nanesete kremu za sunčanje na lice ili ruke.

Krema za sunčanje nije samo za vaše lice.

Kad god izađete napolje leti, nakon što nanesete kremu za sunčanje na kožu, lagano prođite rukama po kosi, to će pomoći da se kosa zaštite od sunca napolju, iako je pokrivanje i dalje opcija. Možda izgleda kao apsurdna ideja, ali u potpunosti funkcioniše! Takođe možete kupiti šampone i balzame koji sadrže kreme za sunčanje – Da, i oni su na tržištu. Proizvodi za kosu sa zaštitom od sunca pomažu vašoj kosi da ne postane oštećena, suva, dosadna, bezbojna i lomljiva i sklona pucanju vrhova.

NEGA KOSE TOKOM LETA

  1. Letnja rutina pranja kose

Leto znači toplotu i vlagu. Možda ćete biti u iskušenju da često perete kosu. Ali, pazite na činjenicu da prekomerno pranje šamponom može dodatno isušiti vašu kosu uklanjanjem prirodnih ulja vašeg vlasišta. Možete se držati rutine da perete kosu najviše 2-3 puta nedeljno. Ako baš ne možete da izdržite da ne operete kosu imamo rešenje za vas:

Suvi šampon za letnju negu kose

Jedan od načina na koji možete izbeći svakodnevno pranje kose je korišćenje suvog šampona. Jednostavan je za upotrebu i upija višak ulja i masnoće sa vaše kose radeći na sličan način kao i šampon. Nemojte ga prskati previše blizu glave i prskajte ga samo na suvu kosu. Nemojte ga odmah utrljati, dajte mu malo vremena da upije višak ulja i da se slegne.  Olaplex No.4D je dokazan kvalitetan suvi šampon sa kojim ćete biti zadovoljni. Naša iskustva sa suvim šamponom pokazuju da odlažete pranje za dan ili dva , kosa nije masna ni otežana suvim šamponom ako koristite kvalitetni profesionalni proizvod.

  1. Skratite kosu, šišanje pre mora je dobra opcija za negu kose.

Šišanje kose osigurava da nema ispucanih vrhova. Takođe olakšava upravljanje kosom. Ne brinite o dužini. Vaša kosa leti brže raste jer je većina pramenova u to vreme u anagenoj fazi ili fazi rasta.

Tokom leta,  bi trebalo da podšišate kosu jer od sunca i slane vode ispucaju krajevi kose, što definitivno nije dobro za vašu kosu, tako da će skraćivanje ispucalih krajeva biti od pomoći kako biste održali frizuru na nivou i mogli da lako oblikujete kosu. Ne radi se samo o letnjim mesecima, već je održavanje kose šišanjem s vremena na vreme dobra navika za uredan negovan izgled. Dobra letnja rutina nege kose je nepotpuna bez dobrog šišanja. Ne tražimo od vas da skratite kosu na kratku frizuru, samo centimetar ili dva bi bilo više nego dovoljno da  očuvate pramenove zdravim i bez ispucalih krajeva.

  1. Letnja nega kose – tretman dubokog kondicioniranja

Kondicioniranje pomaže u dodavanju sloja zaštite vašoj kutikuli kose, koja je obično sklona oštećenju od strane agresora iz okoline. Tokom leta, možda biste želeli da razmislite o tretmanima dubokog kondicioniranja za dodatnu hidrataciju kose. Na tržištu postoji mnogo takvih tretmana. Imaju veći kapacitet kondicioniranja i duže vreme se vide efekti. Hydracore linija od Tecne je naša preporuka.

Hair Spa- spa za kosu u salonu

Oporavak kose, kondicioniranje i šamponiranje su deo rutine nege kose tokom leta. Ovo oduzima puno vašeg vremena i traži dnevnu posvećenost nezi kose. Pronašli smo bolju opciju za vas i svakako je preporučujemo. Većina žena sa lepom kosom dobija spa negu za kosu, svakog meseca. Važan je i od suštinskog značaja za pravu negu kose jer uključuje sve što vam je potrebno za kosu – odgovarajuću količinu ulja, negu, regeneraciju, toplotu i još mnogo toga. Pomaže vam da ojačate kosu i poboljšate kvalitet. U našin salonima SPA za kosu  je jedan od najtraženijih tretmana i zato ga tokom leta svima preporučujemo.

  1. Hidrirajte kosu tokom leta

Možda radite sve kako treba za svoju kosu. Ali preskakanje hidratacije može umanjiti dobre rezultate.

Postoji mnogo načina da s vremena na vreme duboko hidrirate kosu, na tržištu možete nabaviti razne proizvode za dubinsko kondicioniranje i hidrataciju, u skladu sa vašim tipom kose a postoje i domaći tretmani za dubinsko kondicioniranje.

Najbrži način da dubinski negujete kosu kod kuće je medom i maslinovim uljem, napravite mešavinu oba, navlažite kosu i stavite ovu mešavinu na kosu od korena do vrhova, a zatim pokrijte kosu kapom za tuširanje i zagrejte je sa fenom za kosu držeći nekoliko minuta, ostavite da se prirodna maska za kosu slegne i upije 20-30 minuta, a zatim je isperite hladnom vodom dok voda ne postane bistra.

  1. Vežite kosu

Vežite kosu ne samo da biste ograničili izlaganje suncu, već i da biste izbegli znojenje. Oznojana kosa nije lepa, slepljena je i loše se oblikuje! Možete isprobati frizure u rasponu do pletenica, konjskih repova, punđa itd. Ove frizure osiguravaju da vaša kosa nema ispucale vrhove.

Ne perite kosu prečesto, to smanjuje količinu ulja koja je neophodna za zdravu kosu. Ako kosu perete previše, ona postaje sklona da se ošteti i postane neupravljiva. Znamo da je letnja vrućina nepodnošljiva, ali u redu je da smanjite broj pranja kose jer će vam kosa postati kovrdžava i lomljiva.

FARBANJE KOSE LETI

  1. Izbegavajte toplotne alate ( fen, pegla, presa)

Smanjite upotrebu alata za toplotno oblikovanje kao što su fen za kosu, pegla za kosu i uvijači. Toplota može dodati kosi postojeću letnju vrućinu i oštetiti vašu kosu. Probajte i koristite prirodnije frizure tokom leta. Toplo je pa možete kosu sušiti prirodnim putem.

Izbegavajte feniranje ili toplotno oblikovanje kose, to je izuzetno štetno za kosu i takođe može oštetiti kosu nepovratno pa će vam jedini spasds biti šišanje. Ne samo leti, inače treba izbegavati toplotno oblikovanje što je više moguće i umesto toga se odlučiti za prirodni stil. Ako i dalje više volite feniranje – zapamtite da fen koristite na nižoj temperaturi, a ne na stvarno visokoj temperaturi. Ne držite fen preblizu kosi tokom feniranja.

  1. Štetan uticaj hlora u bazenu na kosu

Ako ste plivač, hlorisana voda može da pokvari zdravlje vaše kose. Okrenite se šamponima i balzamima napravljenim posebno za plivače, koji minimiziraju efekat hlora na vašu kosu. Vama  odgovaraju jednom u dve nedelje dubinski šampon, a ako ne stavljate kapu za plivanje, i morate da svakodnevno operete kosu , na dnevnom nivou koristite nežne organske šampone za kosu.

  1. Masaža uljem

Masiranje temena glave i kose,  sa uljima poput kokosovog ulja, maslinovog ulja ili ulja slatkog badema može povećati cirkulaciju krvi u vlasištu i hidratizirati kosu. Možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja poput ulja lavande u vašu masku za kosu ili regenerator , za extra negu tokom letnjih meseci..

Tretman vrućim uljem može učiniti čuda vašoj kosi, hidrira je i čini je nežnom i pomaže u tretiranju suve i kovrdžave kose.

Kako se radi tretman vrućim uljem na kosi?

Operite kosu šamponom i uzmite bilo koje prirodno ulje (avokado, kokosovo ili maslinovo ulje), zagrejte ga i stavite u kosu od korena do vrhova, a zatim dodatno isperite. Ispiranje vrućim uljem će hidratizirati vašu kosu, a da je ne zamasti. Takođe obezbeđuje snagu i proteine vašoj kosi i čini je jačom i pomaže u rastu. Ispiranje vrućim uljem će u potpunosti pomoći da vaša kosa izgleda jača i prezentovanija sve vreme.

  1. Nega boje, posebno za farbanu kosu

Toplota može u velikoj meri uticati na obojenu kosu. Koliko možete izbegavajte farbanje kose tokom leta, eventualno za dobar izgled farbajte izrastak. Uvek koristite proizvode za negu kose koji su pogodni za farbanu kosu kako bi kosa ostala zdrava.

Kako možete da negujete kosu kućnim tretmanima?

Maske od jaja su najbolje za rutinu nege kose kod kuće. Ne samo maske od jaja, već postoji nekoliko drugih maski za kosu kao što su kurkuma pomešana sa mlekom i medom, kokosovo ulje sa listovima karija i čia semenke sa kokosovim mlekom. Postoji beskonačna lista – nikada se ne možete zasititi kućnih tretmana za bilo koji problem kože ili kose.

Nadamo se da ćete prepoznati koliko je važno voditi računa o svojoj kosi tokom leta. Sve je u pronalaženju prave ravnoteže između pranja i kondicioniranja, korišćenja zaštite poput šešira i marama i hidratacije kako bi se izbeglo isušivanje. Puno je saveta za negu kose tokom leta pa bar neki od ovog leta primenite, ili se informišite ima puno tekstova o tome.

Kako da sprečim da se kosa osuši tokom leta?

Korisni saveti o tome kako da održite kosu hidriranom tokom leta:

Leto je odlično vreme za povećanje hidratacije sa profesionalnim proizvodima za dubinsko kondicioniranje

Koristite hidratantni šampon

Izbegavajte vruće alate za stilizovanje

Češljajte kosu pažljivo

Pokrijte kosu

Pijte dosta vode tokom vrelih dana

Kako da zaštitim kosu od ekstremne vrućine?

Uvek nanesite serum za kosu (koncentrovani proizvod koji se ne ispira) na dužine kose pre izlaska na sunce. Ovo će sigurno sprečiti suvoću i oštećenja od sunca.Ako perete kosu svakodnevno:svakodnevno pranje je izuzetno važno da biste sprečili perut i svrab, nastale usled znojenja. Koristite hidratantni šampon ako je moguće organski ili sa arganovim uljem ( moroccanoil hidrating šampon) i pokušajte da održavate kosu i kožu glave čistima sve vreme.

vasiljev salon za kosu

Pripodni preparati za zaštitu kose od toplote

Shea puter ima prirodna svojstva toplotne provodljivosti, tako da je prirodna zamena za silikone koji se koriste u nekim sredstvima za zaštitu od toplote. Silikoni oblažu kosu i štite je od toplote vaših alata za oblikovanje. Shea puter ima slična svojstva, tako da je idealan kao prirodno sredstvo za zaštitu od toplote. Silikoni isušuju kosu i više puta smo istakli da ih treba izbegavati u preparatima za negu, pa za zaštitu kose od toplote koristite, proizvode sa bogatim prirodnim sastojcima.

Da li letnje vrućine izazivaju gubitak kose?

U stvari, da: sve ekstremne temperature, bilo tople ili hladne, mogu uzrokovati da otprilike 10% folikula dlake uđe u fazu mirovanja rasta, što može značiti više opadanja dlake nego obično. U tom sličaju koristite tretmane i proizvode protiv opadanja kose.

Ništa nije iritantnije od osećaja vrućine i lepljenja glave i vrata tokom letnjeg dana zahvaljujući puštenoj kosi koja se lepi za vlasište i zadnji deo vrata. A pošto vaša kosa ima mnogo veze sa vašom telesnom temperaturom, prvo lako rešenje je da vezujete kosu dalje od kože. Probajte ovu popularnu frizuru: dobru staru neurednu punđu. U slučaju da izlazite, isprobajte pletenice, verujte nam, vredi utrošenog vremena.

Tretman uljem

Iako nisu svi ljubitelji redovnog stavljanja ulja na kosu, važno je da održavate kosu i vlasište nahranjenim i zaštićenim od toplotnog oštećenja dobrim uljem bogatim proteinima. Osobe sa tankom i retkom kosom , ne žele da probaju ulje za kosu jer misle da će ih kosa biti masna i lepljiva danima. Sa kvalitetnim proizvodom nećete imati taj problem.

Jedan od naših favorita je Moroccanoil Light Oil Treatment, jer je ovo proizvod kreiran imajući na umu finu i obojenu kosu, koja je sklona oštećenju toplote kada je izložena oštroj sunčevoj svetlosti. Štiti od ovih spoljašnjih agresora, održava kosu raspetljanom i daje joj lep sjaj.

U slučaju da morate da idete na posao, tokom toplotnog talasa, onda verovatno morate da nosite sprej za lice kako biste osigurali da vaša koža lica ostane hidrirana i nahranjena. Iako je dovoljno čak i obično prskanje hladnom vodom, efekat  čiste vode ne traje dugo. Probajte ovog leta mist za kosu koji osvežava i čini vašu kosu zaštićenu od sunca.

Vrhunac leta znači najtopliji dane u godini, a u zavisnosti od toga gde živite, ti dani mogu biti puni vlage ili suvi kao pustinja. Ali u svakom slučaju, leto znači više znoja, a više znoja obično znači dodatno pranje kose, pa feniranje, pa oblikovanje, pa puno proizvoda na kosi…..

Leto takođe znači da ćete se verovatno opustiti pored bazena ili na plaži. Sunce, hlor i slana voda sa kojima ćete se nesumnjivo susresti igraće ulogu u stvaranju vaše suve letnje kose.

Naučiti da budete proaktivni i zaštitite kosu. Zapamtite da su prirodna ulja zdrava i da vas kapice za plivanje mogu spasiti od glavobolje kasnije.

Kada je u pitanju tanka ili fina kosa, trik je u tome da je održite hidriranom, a da je ne opterećujete. To znači da bi trebalo da posegnete za lakšim proizvodima i fokusirate regeneratore na krajeve vaše kose, jer fina kosa ima tendenciju da bude suva na vrhovima.

Kada birate hidratantni šampon, vodite računa da izbegavate sulfate, jer oni mogu biti previše oštri za vašu kosu i kožu glave, oduzimajući im korisna ulja koja su vam potrebna da biste zadržali vlagu. Šampon bez sulfata je must have kada vodite računa o svojoj kosi.

serum za suvu kosu

Prilikom stilizovanja izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol kao ključni sastojak, jer mogu da isuše kosu.

Najvažnije, bez obzira na tip kose, pokušajte da ređe perete kosu. Preporučujemo dva do tri puta nedeljno ako je moguće. Ulja za kosu nisu vaš neprijatelj – ne morate da žurite pod tuš čim vam kosa počne da bude malo masna. Ali ako ne možete da odolite tuširanja od glave do pete, zapamtite da kosu uvek možete samo isprati toplom vodom ili samo naneti regenerator kako bi vaša kosa imala priliku da upije dodatnu vlagu.

Pažljivo hidrirajte kosu- Dok ste pod tušem, nemojte ispirati balzam sa kose odmah, bar pet minuta kosa treba da bude natopljena regeneratorom.

Masaža vlasišta -Dodajte masažu skalpa u svoju nedeljnu rutinu nege kose bilo kada operete kosu šamponom ili u nekom trenutku kasnije u toku dana. Jer kada masirate kožu glave, povećavate protok krvi i proizvodnju sebuma (zdravo, prirodno ulje vašeg vlasišta).

Nadamo se da su vam naši saveti korisni i da će Vaša kosa blistati tokom ovog leta uz pažljivu negu i kvalitetne proizvode za kosu.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.