Blog

Kratke frizure – 10 ideja za moderne frizure za kratku kosu

frizure za kratku kosu

Top proizvodi za kratke moderne frizure

moroccanoil-treatment-original-25ml
Moroccanoil original tretman
OLAPLEX 3 HAIR PERFECTOR
OLAPLEX 3 HAIR PERFECTOR
Moroccanoil Molding cream
Moroccanoil Molding cream

Za žene, većina kratkih frizura zahteva puno pažnje i pripreme za postizanje dobrog izgleda. Kada pogledate na internetu slike kratkih frizura, bićete iznenađeni koliko opcija možete izabrati. Odabir stila koji najbolje vama pristaje, može zapravo biti zabavno i uzbudljivo iskustvo.

Pogledajte frizure za kratku kosu

Kada birate kratku frizuru za sebe morate uzeti u obzir nekoliko faktora. Pre svega oblik vašeg lica, gustinu i volumen kose, ali i to koliko vremena imate dnevno da oblikujete i pravite frizuru. Zatim koliko često možete ili morate da perete kosu, npr posle treninga možda i svakodnevno perete kosu, pa vam to oduzima puno vremena da vam kosa izgleda uredno, da je frizura dobra.

I da ne zaboravimo, kod kratke kose je važno da se frizura održava mnogo češće ( šišanje krajeva i održavanje oblika frizure) nego kad je reč o dugoj kosi, što znači češće odlaženje u frizerski salon što znači i vreme i novac 🙂 Recimo da sa kratkom frizurom morate bar jednom mesečno u salon da bi kosa bila u najboljem izdanju.

Kad imate kratku kosu za vas ne važi pravilo “danas mi je loša kosa BAD HAIR DAY, vezaću rep”, kratka kosa zahteva negu, oblikovanje svakodnevno i dobre kvalitetne proizvode za stilizovanje kose kako bi frizura bila TOP.

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa ženskim kratkim frizurama je koliko ima mogućnosti i opcija. Postoji mnogo načina da stilizujete isti oblik kose raznim ukosnicama, maramama, šnalama, proizvodima i kreativnim peglanjem i uvijanjem kose.

Naši stilisti izdojili su TOP 10 frizura za kratku kosu:

  1. Moderna pixie frizura –   Ovo je najpopularnija frizura za kratku kosu. Kratke piksi frizure su odličan izbor jer se lako oblikuju, moderne su i ženstvene. Na toliko načina možete da stilizujete ovaj oblik. Svaki dan ćete imati izgled koji odgovara vašim željama.  pixie frizura e1700560563889
  2. Asimetrična pixie frizura – Ovo je jedan od piksi oblika koji je i ove godine bio na vrhu liste najtraženijih kratkih frizura. Prelazak sa dugog piksi kroja na ovaj stil može biti dobra promena i modernija varijanta za mlađe osobe. Ovo je neobičan i oštar izgled koji dobro pristaje sa neobičnim neon bojama za kosu koje su ove godine posebno u trendu.

 

asimetricna pixie frizura e1700560603916

3. Elegantan kratki stil za starije žene

Proređena kosa i lomljiva tekstura kose predstavljaju izazov za kratke frizure za starije žene. Uprkos tome, ovo vas neće sprečiti da izgledate sjajno. Dobro ošišana kratka frizura može imati stilski odličan uticaj čak i kod najtanje i krhke kose. Uz malo feniranja i malo proizvoda za volumen i oblikovanje kose, možete učiniti da frizura izgleda sjajno. Ovo je jedna od savršenih frizura za žene starije od 60 godina ako želite da izgledate sveže i moderno.

kraca kosa za starije zene

4.  Moderna bob frizura

Bob je klasičan stil sa različitim stilskim mogućnostima. Možete učiniti da bob izgleda zaista sjajno uz samo malo truda. To je jedna od najlakših frizura što se tiče održavanja, jer ne morate prečesto da se šišašte. I kad kosa izraste dobro izgleda frizura samo imate malo dužu varijantu. Potrebne su samo male količine proizvoda za volumen kose i sjaj i feniranje širom četkom da bi se dobilo malo volumena i da biste istakli profil. Kod kraćih frizura koje su šišane mašinicom, za mesec dana morate kod frizera na popravku frizure, sa bobom koji je dobro ošišan ne morate.

bob frizura

5. Veoma kratki talasi na kratkoj kosi

Ovo je jedan od najglamuroznijih stilova za oblikovanje kratke kose, ali vredi truda ako ga volite. Uz malo strpljenja, nekoliko video tutorijala i možda čak i konsultaciju sa svojim stilistom, za kratko vreme ćete izgledati kao profesionalac. Ovo je jedna od najotmjenijih kratkih frizura 2023 i frizura koja se često viđa na crvenom tepihu.

Ako nosite baš kratku, dečačku frizuru a treba da izgledate elegantno za posebne prilike, onda je ovo frizura za vas. Pobrinite se da nabavite proizvod za oblikovanje kose koji dobro fiksira kosu, da frizura bude kako treba ceo dan ili noć ako ste se sredile za izlazak.

talasi kratka kosa e1700562710168

 

6. Slojevita kratka bob frizura

Jedan od najboljih načina da bob izgleda sjajno je kratki slojeviti bob stil. Ovakvo oblikovanje pomaže da se istakne prirodna definicija i stvara bogata tekstura kose.

Što više slojeva pri šišanju kose, to će kosa izgledati bujnije, tako da je ovo naša preporuka za sve sa tankom kosom.

Ako bi jednu frizuru trebali da izdvojimo onda je ovo odlična varijanta i za ravnu kosu i za talasastu.

slojevita bob frizura e1700561321984

7. Asimetrična frizura sa dugim šiškama

Jedan od najboljih načina da imate moderan izgled kose je kreiranje različitih dužina. Jedna od omiljenih frizura za kratku kosu su asimetrične duge šiške.

Ovo je stil koji se može nositi sa bob ili piksi oblikom i može dodati izražajan i oštar izgled. Ovakva frizura deluje mladalački i omekšava crte lica posebno kad napravite blage talase na dugim šiškama.

asimetricna frizura duge siske

8.Graduirani bob 

Blago prelazi u dužinu od prednje ka zadnjem delu stvarajući lepu liniju koja izgleda sofisticirano i negovano. Ovo je tražena frizura za srednje dužine kose, mada može da se ošiša i kraće zavisi kako najbolje odgovara vašim crtama lica. Da biste istakli prelaz- gradaciju trebalo bi da fenirate kosu na ravno ili blago unutra.

graduirani bob

9. Obrijana bočna frizura

Ovo je verovatno najoštrija frizura za žene. Ovo je bila jedna od najpopularnijih letnjih frizura 2020.  Dodaje element buntovnosti i netradicionalizma svakoj frizuri.

Brijanje sa strane bilo kog stila i oblika frizure odmah stvara oštar kontrast u dužini, koji dodaje punk karakter.  Postoji mnogo načina da se uradi undercut frizura. . Razgovarajte sa svojim stilistom da vidite koji stil najbolje odgovara vašem obliku lica i tipu kose. Nemojte prenagliti i za prvi put da na primer uradite po celoj sekciji glave , probajte prvo mali deo oko zulufa, pa procenite da li ovakav stil odgovara vašem licu i vašem celokupnom stilu.

undercut bob frizura e1700561740780

10. Kratka i talasasta frizura

Za elegantan izgled koji vašem licu daje definiciju i skreće pažnju na vaše oči,ovo je odlična frizura. Ovaj izgled možete postići pomoću pegle za kosu, ili uz pomoć sunđerastih tvistera, ako vam kosa nije već prirodno talasasta . Ako vaša kosa teško drži lokne ceo dan, pokušajte da koristite malo laka za kosu da biste frizuru bolje održali tokom dana. Za kovrdzavu ili talasastu kosu koristite kremu za definiciju lokni koje daju mekoću i sjaj, i ističu uvojke. Frizure za kratku kosu sa loknama mogu da izgledaju sjajno a vi ćete lako i brzo imati frizuru uz dobre preparate za kosu.

kratka kovrdzava kosa e1700562027392

Nadamo se da su Vam se svidele frizure za kratku kosu a za još ideja pogledajte i ovaj blog.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.