Blog

Najbolji balzami za kosu

Koji su najbolji balzami za kosu?

Često nas klijenti pitaju zbog čega su bolji profesionalni balzami za kosu od široke ponude drogerijskih preparata u prodavnici. Sastav, koncentracija korisnih sastojaka, namena za određeni tip kose samo su neke od prednosti.

Kada su u pitanju balzami za kosu i tretmani za kosu (maske), može biti zbunjujuće koji je pravi proizvod za upotrebu i kada. Čitajte dalje da biste otkrili razlike između njih kako biste mogli da odlučite da li je vašoj kosi potreban duboki tretman ili samo dobar regenerator.

Regenerator ( balzam) smanjuje PH kose (šampon ga podiže) što dovodi do zatvorenih zanoktica i glatkije kose. Redovni ( obični- nesalonski) regeneratori su površinskog dejstva što znači da deluju samo na površini vaše kose i ne deluju na unutrašnju strukturu kose. Važno je da uvek kondicionirate kosu nakon pranja šamponom jer to pomaže da se nadoknadi vlaga koju je kosa izgubila. Takođe je preporučljivo koristiti šampon i balzam iste marke jer su formulisani da rade zajedno.

Regeneratori ostavljaju ostatke na kosi i može biti potrebno s vremena na vreme da ih isperite da biste ih uklonili. Ako vaša kosa ima talog izgledaće opterećeno, beživotno i možda ćete čak moći da ga osetite prstima ili čak da vidite. Za brz način da kosa izgleda i miriše neverovatno, regenerator je savršen proizvod za upotrebu, posebno jer može da se stavlja nakon svakog pranja kose.

regenerator za kosu

Tretman za kosu ( maska) deluje na unutrašnju strukturu kose. Drugim rečima, tretman je dubinski regenerator jer ima mnogo više hrane da ponudi kosi iznutra.Ukoliko se pitate koje su najbolje maske po nasem misljenju imate i blog o najboljim maskama za kosu.

Dubinski regenerator je tretman za negu kose, obogaćen je prirodnim hranljivim uljima i dobrim sastojcima koji odlično deluju na oštećenu i suvu kosu. Hrani i vlaži kosu i vraća joj zdrav izgled. Tretmani daju dodatni protein i esencijalne hranljive materije kosi. Dobra je ideja da koristite tretman najmanje jednom mesečno, ali za izuzetno suvu i oštećenu kosu jednom nedeljno je dobra ideja dok kosa ne povrati svoj sjaj i mekoću.

Važno je da redovno koristite osnovni regenerator, posebno nakon svakog pranja kose, a tretman koristite samo povremeno da biste poboljšali zdravlje kose. Ako je kosa veoma oštećena, treba redovno koristiti tretman za lečenje suve, oštećene ili lomljive kose.

Salonski tretman dubinskog kondicioniranja sastoji se od masaže glave i nanošenja raznih maski za kosu. Ovaj tretman uklanja nakupljanje proizvoda, hidrira kožu glave i leči slomljene zanoktice koje su odgovorne za održavanje kose jakom i hidriranom. Preporuka je da koristite šampon za dubinsko čišćenje kose pre regeneratora.

profesionalni balzam

Da li je dobro nanošenje balzama za kosu pre pranja  šamponom?

Nanošenje balzama na kosu pre pranja šamponom sprečava nakupljanje proizvoda. Pomaže da se ukroti kovrdžanje, poboljšava upravljivost i omogućava da lako stilizujete svoje pramenove bez ikakvih proizvoda za oblikovanje kose.
Ostavljanje balzama predugo može utežati kosu ili je učiniti masnom. Stručnjaci se slažu da će 2 do 3 minuta biti dovoljno da kosa upije balzam. .Zapamtite da ne nanosite balzam na vlasište, teme glave već samo na dužinu kose. Ako imate kratku kosu, možete povući kosu od vlasišta i zatim naneti balzam.

Hranljivi dubinski regenerator će vratiti vlagu u kosu, pomažući u smirivanju kovrdžanja, popravljanju oštećenja i ostavljajući kosu mekom i sjajnom. Dubinski regeneratori su neophodni za sprečavanje i borbu protiv lomljenja kose i sprecavanju zamršavanja kose .

Koja je razlika između regeneratora za kosu i dubokog regeneratora?

Običan regenerator je za raspetljavanje, vlaženje i omekšavanje kose nakon pranja šamponom, ali deluje samo na površini pramenova. Dubinski regenerator je za dugotrajniji tretman koji obnavlja, popravlja i hrani pramenove iznutra ka spolja.

Svakodnevno ili prečesto duboko kondicioniranje kose može dovesti do toga da kosa jednostavno opada. To znači da je previše navlažena i opterećena proizvodima za negu kose. Preterano hidriranje kose uzrokuje neravnotežu koja može učiniti vašu kosu sklonom lomljenju i učiniti da izgleda beživotno.

Kondicioniranje kose nakon upotrebe dubokog balzama nije neophodno. Svrha upotrebe dubokog regeneratora je da ima mnogo trajnije dublje efekte u odnosu na regenerator, tako da bi nanošenje regeneratora nakon dubokog regeneratora bilo gubljenje vremena i novca.

Nakon dubinskog kondicioniranja, isperite kosu hladnom vodom da zatvorite kutikulu kose. Zatim nastavite sa stilizovanjem. Vaša kosa će biti sjajna i mekša.

Uvek treba da operete kosu šamponom pre stavljanja maske a zatim kondicionirajte kosu nakon nanošenja maske za kosu. Šampon će otvoriti kutikule kose, omogućavajući vašim pramenovima da dobiju više koristi od maske.Vašoj kosi su potrebne i maska i balzam za kosu da bi postigli najbolje rezultate. Regenerator bi učinio da kosa bude glatka i smanjila kovrčavost, a maska za kosu bi pojačala snagu i rast novih pramenova.

nega kose balzam e1681201911623

Regenerator je osnova svake dobre rutine nege kose. Nakon što očistite kosu šamponom, potrebno je da vratite malo vlage da biste ojačali i zagladili folikule.Znamo da obično nakon šamponiranja koristite regenerator.

Ali šta je zapravo balzam i kako funkcioniše?

Regenerator je tretman za kondicioniranje ili hidrataciju koji se sastoji od ulja i hranljivih materija.  Jednostavnije rečeno, nakon što šampon očisti i ukloni ulja, regenerator vraća vlagu u kosu i pomaže da zagladite pramenove za sjajan, mekan, zdrav završetak. To je kao da operete lice, a zatim nanesete hidratantnu kremu. Regenerator je u suštini hidratantna krema koja je dizajnirana za vašu kosu. Dodaje vlagu i štiti kosu od oštećenja i ispucanih vrhova.

Kako se ispravno koristi regenerator(balzam)za kosu?

Samo stavite balzam na kosu, a zatim ga isperite. Iznenađujuće, postoji zaista uobičajena greška koju možete napraviti kada nanosite balzam – koristite previše vode. Prema profesionalcima, najbolji način da nanesete balzam je tako što ćete kosu prvo malo isfrotirati peškirom, kako biste uklonili višak vode. Ako vam je kosa previše mokra kada nanesete balzam, možda ćete isprati dobru količinu svog dragocenog proizvoda u odvod.

Kada vam je kosa previše mokra, regenerator se razblaži vodom i ne može se upijati. Sa previše vode, mogli biste sprečiti kosu da apsorbuje sve korisne sastojke iz regeneratora.

Za najbolje rezultate, istisnite višak vode, počevši od korena i lagano pomerajući se niz kosu. Zatim uzmite količinu balzama koja je neophodna za dužinu vaše kose na vrhove prstiju i dlanove. Zatim nežno umasirajte regenerator u kosu dugim nežnim pokretima. Koristite prste ili češalj sa širokim zupcima da prođete balzamom kroz kosu i uklonite sve zapetljane pramenove. Zatim pustite da vaš hidratantni balzam počne da radi.

Koliko dugo se drzi balzam na kosi?

Količina vremena koje ostavite da balzam stoji na kosi će se razlikovati od proizvoda do proizvoda. Proverite zadnju stranu boce da vidite šta proizvođač preporučuje. Za većinu regeneratora, potrebno je da ih ostavite samo jedan do dva minuta. Međutim, neke tretmane dubinskog kondicioniranja treba ostaviti do pet minuta kako bi proizvod u potpunosti kondicionirao svaki pramen kose.

Prednosti korišćenja regeneratora za kosu

Ako mislite da regenerator zvuči kao nepotreban korak, razmislite ponovo. Korišćenje balzama ima bezbroj prednosti za kosu. Naša kosa se stalno oštećuje oblikovanjem, češljanjem, suncem, pa čak i zagađenjem vazduha. Regenerator jača kutikule kose pokrivajući ih zaštitnim premazom koji ne samo da popunjava sitna oštećena mesta već i štiti u kosu od nagomilavanja više oštećenja. Još jedna fantastična prednost regeneratora je to što raspetljava kosu i olakšava je raščešljavanje. Takođe čini kosu sjajnijom, živahnijom i mekšom na dodir. Regenerator je neophodan za svaku dobru rutinu nege kose. Regenerator može biti koristan za sve tipove kose, od fine i ravne do izuzetno kovrdžave. Međutim, određeni balzam koji vam najbolje odgovara može se razlikovati za različite tipove kose.

Suvoj i ispucaloj kosi potreban je regenerator sa snažnijim hidratantnim sposobnostima od drugih. Možda ćete morati da isprobate nekoliko različitih regeneratora pre nego što pronađete savršen proizvod.

Bez obzira da li ste ofarbali kosu u plavo ili je prirodno svetla, odabir pravog balzama za plavu kosu je od vitalnog značaja za održavanje hidratacije, zaštite i bez neželjenih mesinganih tonova. Intenzivan tretman je neophodan za kondicioniranje, zaglađivanje i hidrataciju platinasto plave kose. Regenerator ljubičaste boje je za sve nijanse obojene plave, naglašene i svetle kose.

Ljubičasti regenerator je u kategoriji tonera jer oslobađa pigment da promeni ton kose. Mesing može biti neutralisan svojim pigmentima.

blond kosa

Izbeljenoj kosi je potrebna vlaga između tretmana za kosu, pa zapamtite da je redovno kondicioniranje od suštinskog značaja i uvek treba koristiti šampon i balzam. Isprobajte regenerator koji se ne ispira da biste kosu navlažili i zaštitili tokom stilizovanja.

Tokom procesa izbeljivanja, alkalni agensi, koji su izbeljivači, izazivaju oticanje kose i otvaranje zanoktica. Kada se zanoktice prošire, alkalni agensi prodiru u korteks dlake i rastvaraju prirodne pigmente, poznate kao melanin. Da biste mogli da se nosite sa tamnim pigmentima, izbeljivač mora da razbije prirodne masne kiseline na vašoj kosi, ostavljajući vašu kosu krhkom. Omotač dlake nastavlja da se širi sve dok nije toliko otvoren da ga ništa ne drži zajedno. Konačno, korteks postaje izložen, pojavljuju se ispucali vrhovi i  oštećenja koja mogu učiniti da vaša kosa izgleda nezdravo.

Kako radi balzam u spreju?

Korišćenje regeneratora koji se ne ispira ( LEAVE IN) posle svakog šampona sprečava isušivanje, kovrdzavost i polomljene krajeve dok produžava živost farbane boje. Obavezno nanesite
 regenerator za jačanje kose i zaštitu od oštećenja. Oni su dobri za održavanje kose mekom, sjajnom i upravljivom.
Proizvodi za kosu sa alkoholom, kao što su lakovi za kosu, pene i gelovi, obično imaju mnogo duži rok trajanja od hidratantnih krema ili balzama – iako njihova aerosolna karakteristika može izgubiti svoju paru. Kratko pravilo kada se proizvod otvori, obično želite da ga u potpunosti koristite u roku od jedne godine.

Možete li staviti balzam na suvu kosu?

Regenerator, kada se koristi sa vodom, raspetljava kosu i čini je glatkom i mekom. Postoje specijalne forme regeneratora koje možete naneti na suvu kosu da se ne ispira, kako biste pomogli da se raspetlja i zaštiti kosa pre nego što je češljate ili uvijate četkom.

Ako farbate, izbeljujete kosu, onda je upotreba dobrog balzama posebno važna. Svi ovi procesi isušuju vašu kosu, tako da je dodavanje vlage nazad uslov za negovanu kosu. Kada unapredite svoju rutinu kondicioniranja, videćete da će vaša boja izgledati živahnije nego ranije.

Obično ljudi sa kovrdžavom kosom mogu imati koristi od upotrebe super hidratantnog balzama. Dodatna vlaga će pomoći da definišete kovrče za sjajne rezultate. Međutim, za nekoga sa finom, ravnom kosom, poželećete da koristite lakši balzam kako vam kosa ne bi bila otežana.

Koji je regenerator najbolji?

Postoji bezbroj različitih tipova regeneratora koje možete izabrati, ali na kraju, trebalo bi da potražite proizvod profesionalnog kvaliteta za najbolje rezultate.

Kerastase PREMIERE nega za kosu

Goldwell dualsenses just smooth conditioner- za suvu kosu

OLAPLEX No5 CONDITIONER- za jako oštećenu hemijski tretiranu kosu

Tecna TEABASE AROMATIC CONDITIONER za oštećen skalp 

Moroccanoil all in one leave-in conditioner regenerator koji se ne ispira 

Viviscal Densifying Conditioner za kosu sklonu opadanju

Kako ulazimo u 40-te, naša kosa počinje da postaje suvlja, dosadnija, tanja i krhka, a  skalpu počinju da nedostaju odgovarajući hranljivi sastojci koji su im potrebni za proizvodnju zdravih pramenova – svi ovi faktori čine još važnijim razumevanje razlike između maske za kosu i kondicioner. Kosa koja stari može imati koristi od maski i balzama za kosu, ali poznavanje razlika i prednosti svakog od njih je ključno. Kada redovno kondicioniranje nije dovoljno da uravnoteži biologiju stare kose i reši suvu, oštećenu kosu, proizvodi poput maski za kosu mogu pomoći u povećanju nivoa vlage i poboljšanju funkcije vlasišta.

najbolji balzami za kosu obogaćeni uljima

Vrste regeneratora za kosu

Regeneratori dopunjuju hranljive materije i ponovo hidriraju vaše pramenove svaki put kada perete kosu, ali se razlikuju u nivoima hidratacije koji nude. Regeneratori za kovrdžavu kosu obično su teži i pružaju više vlage jer je ovaj tip kose sklon isušivanju, dok fina ili tanka kosa, koja se lako može otežati, najbolje reaguje na lagane regeneratore.

A različiti kondicioneri obavljaju različite zadatke. Neki daju volumen dok neguju i štite, dok su drugi formulisani da povrate zdravlje suvoj, oštećenoj kosi. Postoje i regeneratori koji sadrže sastojke koji se fokusiraju na probleme sa proređivanjem i suvoćom vezanim za starenje, neki koji pomažu da se lokne koje stare kovrdžama vrate blistavosti i definiciji, a drugi koje štite od sunca i oštećenja životne sredine, istovremeno povećavajući živost i sjaj kose.

Zdrave navike za kosu

Regenerator je verovatno oduvek bio deo vaše rutine za kosu, ali sada bolje razumete njegove prednosti, kako funkcioniše i kako da ga pravilno koristite. Ne zaboravite da iscedite višak vode iz kose pre nanošenja regeneratora i pustite da se upije jedan do dva minuta pre ispiranja. Ovo će pomoći regeneratoru da obavi svoj posao tako što će svaki folikul dlake premazati vlagom i ojačati ga protiv oštećenja.

Oštećenje kose je više od ispucalih krajeva. Izuzetno oštećena kosa razvija pukotine u spoljašnjem sloju (zanoktica). Kada se kutikula podigne (otvori), kosa je u opasnosti od daljeg oštećenja i lomljenja. Takođe može izgledati dosadno ili kovrdzavo i teško je oblikovati. Oštećenje kose je uglavnom trajno jer je kosa zapravo skup mrtvih ćelija, što ih čini nepopravljivim.

Jedini pravi lek je vreme, par makaza i preduzimanje koraka za sprečavanje novih oštećenja.

Uz odgovarajuću negu kose i nekoliko ciljanih tretmana, možete obnaviti spoljašnje kutikule i početi da poboljšavate izgled vaše kose.

Ako znate gde ste pogrešili…..
Ponekad je sasvim jasno kako ste završili sa oštećenom kosom. Kada se nepravilno koriste, alati za bojenje, izbeljivanje i stilizovanje mogu da štetno utiču.  Stručnjaci preporučuju da izaberete boju unutar tri nijanse vaše prirodne boje i da se odlučite za nijanse koje su tamnije, a ne svetlije kako biste ograničili štetu na kosi. Neprirodne boje se teže održavaju i moraju se češće menjati.

Ređe se farbajte. Produženje vremena između farbanja izrastka takođe može pomoći u smanjenju štete. Ako je moguće, sačekajte 8 do 10 nedelja — ili duže! — između farbanja.

Kako da ređe farbate kosu?

Ređe perite kosu.
Koristite samo šampone formulisane za farbanu kosu.
Isperite šampon i balzam hladnom vodom. Vruća voda može dovesti do otvaranja ili podizanja zanoktice, omogućavajući da se boja ispere.
Idite kod profesionalca i koristite profesionalne farbe za kosu. Saloni mogu biti skupi, ali bojenje je često najbolje prepustiti profesionalcima. Profesionalni kolorista zna kako da koristi ispravne proizvode kako bi minimizirao štetu.

Odlučite se za polu-trajne farbe za kosu. Tretmani koji trajno menjaju kosu mogu promeniti kosu tako agresivno da je jedino rešenje da izraste  nova kosa.

Koristite maslinovo ulje.  Dokazano je da ulja pomažu u rehidrataciji kose i zaglađivanju zanoktice. Za maslinovo ulje se posebno kaže da pomaže omekšavanju kose i nadoknađuje preko potrebnu vlagu. Takođe  lako se nanosi i relativno je jeftino. Obavezno sačekajte nekoliko dana nakon farbanja pre nego što uradite tretman maslinovim uljem.

Oštećena kosa se lako zapetlja. Uzdignute zanoktice stvaraju više trenja i hvataju se za druge pramenove agresivnije nego uglađene, zatvorene zanoktice. Nedostatak vlage na svakom pramenu takođe može doprineti da se kosa jedva rasčešljava.

Najbolji balzami za kosu

Kako ograničiti dalju štetu na oštečenoj kosi?

Pažljivo četkajte i raspetljajte kosu. Počnite od krajeva kose i polako razvlačite čvorove dok se krećete prema korenu. Počevši od vrha glave nasilno provlačenjem četke kroz kosu, može se polomiti kosa i dovesti do trajnog oštećenja, kao i neželjenih pucanja.

Češljajte samo suvu kosu. Osim ako nemate teksturiranu ili čvrsto uvijenu kosu, češljajte kosu samo kada je potpuno suva. Možete koristiti češalj sa širokim zupcima da nanesete profesionalni balzam za kosu ili sredstvo za raspetljavanje kroz kosu, ali sačekajte dok se ne osuši da biste upotrebili četku.

Na našem sajtu izdvojili smo profesionalne balzame za kosu renomiranih brendova. U ovom tekstu imate predloge samo nekih koji su najtraženiji i želimo da pronađete koji Vam najviše odgovara, ukoliko je potrebna pomoć stojimo Vam na raspolaganju.

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.