Blog

Botoks za kosu

Botoks za kosu – inovativni tretmani

Od tretmana keratinom do tretmana vlasišta, tretmana za sjaj kose, spa tretman i još mnogo toga ima u frizerskim salonima. Količina termina za negu kose koje možete rezervisati za svoju kosu je zaista beskrajna.

Botoks za kosu je novi, popularni tretman koji se probija u salonima širom zemlje, i to sa dobrim razlogom – to je ozbiljan tretman za podmlađivanje kose. U nastavku ćete pronaći sve što treba da znate o botoksu za kosu.

Šta je zapravo botoks za kosu?

Postoje dve vrste “botoksa za kosu”. Jedan je tretman za vaše pramenove kose, a drugi, koji se često naziva “blotoks”, radi se u ordinaciji dermatologa, gde se botulinum toksin ubrizgava u delove vlasišta kako bi se smanjila količina znoja koju vlasište proizvodi i smanjite učestalost kojom ćete morati da perete kosu.

Pošto se „botoks za kosu“ češće naziva tretmanom koji se vrši na vašim pramenovima koseu frizerskom salonu, u ovom članku ćemo se pozivati na prvi tretman.

Kada pomislite na botoks, mislite na glatku kožu. Botoks za kosu pruža slično iskustvo popunjavanjem oštećenih delova zanoktice kose, smanjujući kovrdžanje i stvarajući glatku površinu. Obnavljanje kutikule kose pomaže u postizanju zdravog sjaja koji reflektuje svetlost bez napora, dajući kosi zdraviji, mlađi izgled

Kako deluje botoks za kosu?

Botoks za kosu nije pravilno nazvan, jer zapravo ne sadrži botulinum toksin i ne opušta kosu. Tretman botoks za kosu deluje kao punilo za oštećenu kosu

Tretman daje kosi intenzivnu hidrataciju dok zamenjuje/popunjava izgubljene slojeve dlake, stvara zaštitnu barijeru, oblaže dlaku u suštini, lepi slojeve kutikule i privremeno popunjava/zamenjuje izgubljene slojeve kose.

U osnovi, tretman botoks za kosu je dubinsko kondicioniranje koje deluje na vraćanje kose u mladalačku lepotu.

Botoks za kosu

Koliko košta tretman botoksa za kosu?

Cena tretmana botoksa za kosu određuje se u zavisnosti od dužine i teksture kose. Sa ovom vrstom usluge želite stručnjaka koji će obaviti tretman.

Izazovi poput prekomerne primene proteina ili zloupotrebe toplote za zaptivanje tretmana mogu dovesti do toga da kosa postane lomljiva i ponište se prednosti tretmana.

Vaš termin će početi tako što će vaš stilista proceniti koja vrsta tretmana je potrebna za vaš tip kose. Stilista će umasirati proizvod za duboko regeneraciju u vašu kosu i ostaviti da odstoji od 20 do 90 minuta. Frizeri mogu izabrati da sedite ispod haube, pare ili crvenog svetla za dublji prodor proizvoda u kosu.

Kako se razlikuje od tretmana keratinom ili brazilskog ispravljanja?

Brazilsko ispravljanje, takođe poznato kao keratinski tretman, koristi formaldehid ili druge hemikalije za izglađivanje i opuštanje vaših pramenova.

Keratinski tretmani mogu trajati duže od botoksa za kosu – do šest meseci za razliku od dva do četiri meseca – ali ako ne želite da ispravite kosu i želite da izbegnete jake hemikalije, botoks za kosu je nežniji pristup zaglađivanju i obnavljanju vaše kose.

Zamislite tretmane botoksa za kosu kao intenzivnu masku za kosu: Iskustvo je luksuznije, kao da ste svoju kosu stavili kroz spa uslugu u odnosu na hemijski tretman. Tretman za kosu sa botoksom neće promeniti teksturu kose sam po sebi, ali će pomoći u kontroli kovrdžanja zbog podrške dlake. To je sjajna usluga koju mislimo da svako ko ima dužu kosu preko ramena treba da iskusi jednom godišnje.

Koje su mane botoksa za kosu?

Iako botoks za kosu može dodati sjaj vašoj dugoj kosi, tretman je skup a naknadni šamponi, regeneratori ili serumi takođe mogu biti neočekivani trošak za održavanje vaše kose.

Osobe sa alergijama na koži takođe treba da se konsultuju sa svojim lekarom pre nego što zakažu termin za botoks za kosu.

Kako možete produžiti efekte tretmana botoksa za kosu?

Da biste produžili prednosti botoksa za kosu, koristite šampon bez sulfata. Šampon bez sulfata je manje grub za vašu kosu i pomoći će da se očuva tretman. Takođe, dobijanje botoksa za kosu svaka dva do četiri meseca pomoći će oštećenoj kosi da ostane bez kovrdžanja.

Ko može da koristi botoks za kosu?

Botoks možete koristiti za kosu ako imate:

ispucale krajeve
veoma fina kosa, bez volumena ili sjaja
oštećena kosa
kovrčavu kosu
kosu koju želite ispraviti
Generalno, botoks za kosu se smatra bezbednim za bilo koju vrstu kose.

botoks za kosu tretman

Botoks za kosu ne koristi injekcije bilo koje vrste. Umesto toga, to je sredstvo za kondicioniranje koje se nanosi direktno na vaše pramenove kose. Možete otići u frizerski salon na tretman ili kupiti proizvode za nanošenje kod kuće.

Tretman počinje šamponom koji otvara zanoktice vaše kose i priprema pramenove za kondicioniranje. Botoks za kosu se zatim nanosi na pramenove masiranjem proizvoda od korena do vrhova. Tretman se ostavlja na vlažnoj kosi neko vreme, obično između 20-90 minuta.

Neki stilisti mogu odlučiti da isperu proizvod pre sušenja i ispravljanja vaše kose peglom. Drugi stilisti mogu ostaviti proizvod na vašoj kosi dok se suše i ispravljaju kako bi pomogli proizvodu da potpunije prodre u pramenove vaše kose.

Videćete rezultate botoks tretmana za kosu odmah nakon sušenja kose.

Da li je botoks za kosu bezbedan?

Proizvod se smatra bezbednim za upotrebu, iako kao i kod svakog tretmana za kosu, postoji rizik od iritacije kože ili alergijske reakcije. Da biste smanjili rizik od štetnih neželjenih efekata, tretman ne bi trebalo da dođe u kontakt sa vašom kožom.

Botoks za kosu vs keratin

Keratinski tretmani su hemijski tretmani koji često sadrže formaldehid. Formaldehid se koristi za „zaključavanje“ ili „zamrzavanje“ pramenova kose u ravan položaj kako bi im pomogao da ostanu glatki. Iako je formaldehid koji se koristi u ovim tretmanima izazvao određenu zabrinutost jer je formaldehid kancerogen, on daje dugotrajne rezultate.

Keratinski tretmani za kosu su obično malo jeftiniji.  Botoks za kosu, s druge strane, je samo tretman za kondicioniranje i ne koristi hemijske reakcije za rad. Botoks tretman za kosu ne sadrži formaldehid.

Botoks proizvodi za kosu mogu vam pomoći da postignete blistavu dužinu kose, čak i ako vam je kosa posebno oštećena.

Botoks za kosu se često koristi kao rešenje za osobe sa suvom, lomljivom i oštećenom kosom. Dok se tretmani mogu izvoditi u salonu, botoks za kosu je u suštini maska za kosu koja duboko regeneriše i može se lako nositi kod kuće sa pravim proizvodima.

botox za kosu
Botoks za kosu može zvučati kao magija u boci, ali proizvodi bi trebalo da budu deo holističkog napora za negu vaše kose.

Iako tretmani botoksa za kosu mogu pružiti privremena poboljšanja izgleda i stanja kose, važno je napomenuti da oni ne menjaju trajno strukturu kose. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od tipa kose pojedinca, stepena oštećenja i specifičnog proizvoda koji se koristi.

Proizvodi za botoks kose imaju tendenciju da sadrže keratin i kolagen. Keratin je protein koji se prirodno nalazi u kosi, a oblik botoksa zauzima sve više. Proizvodi za botoks za kosu često sadrže hidrolizovan keratin, koji je oblik keratina koji je razbijen na manje čestice. Hidrolizovani keratin može pomoći u jačanju i popravljanju oštećene kose popunjavanjem praznina u osovini kose.

Kolagen, takođe protein, igra ključnu ulogu u održavanju strukture i snage različitih tkiva u telu, uključujući i kosu. Kolagen može pomoći u jačanju dlake, povećanju njene elastičnosti i poboljšanju njene sposobnosti zadržavanja vlage. Dopunjavanjem kolagena u kosi, može doprineti smanjenju lomljenja, poboljšanju teksture kose i promovisanju opšteg zdravlja kose.

Dodajte tome hijaluronsku kiselinu, koja pomaže privlačenju i zadržavanju vlage, dajući elastičnost i izgled, ulje kavijara bogato omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji mogu pomoći da se vlaže i poboljša tekstura kose, i zaštitne i hranljive vitamine i antioksidante, a vi imate tretman za kondicioniranje dizajniran da pojača volumen na svakom pramenu vaše kose.

Na kraju, potražite biljne ekstrakte. Različiti biljni ekstrakti, kao što su aloe vera, zeleni čaj ili kamilica, mogu biti uključeni u proizvode botoksa za kosu zbog svojih umirujućih, antioksidativnih ili antiinflamatornih svojstava, ovi sastojci mogu povećati hidrataciju, poboljšati teksturu, smanjiti kovrčati, i učiniti stilizovanje lakšim.

Botoks za kosu duboko neguje, hidrira i može učiniti da vaša kosa izgleda glatkija, sjajnija i punija. Kolagen i keratin koji oblažu pramenove kose tokom tretmana botoksom za kosu mogu da “popune” oštećene delove zanoktica, što dovodi do tog glađeg i sjajnijeg izgleda.

Botoks za kosu može da zaštiti od daljeg oštećenja usled toplotnih alata za oblikovanje ili faktora okoline eliminišući potrebu za što češće korišćenjem alata za toplotno oblikovanje i štiteći od kovrdžanja usled vlage. Pored toga, botoks za kosu može vašoj kosi dodati mekoću i pomaže u očuvanju tretmana boje. Svi ovi rezultati mogu trajati do šest meseci, što ih čini odličnim dugoročnim rešenjem za održavanje zdravlja i izgleda vaše kose.

Posebna korist za kosu oštećenu farbom, toplotom i UV zracima

Svako može imati koristi od botoksa za kosu, ali posebno oni sa oštećenjem kose od farbanja, toplotnog stilizovanja ili oštećenja od UV zraka. Suše i deblji tipovi kose takođe mogu imati koristi od balzama za kosu.

Tretmani botoksa za kosu takođe poboljšavaju opšte zdravlje vaše kose, dodaju joj sjaj i čine kosu lakšom za rukovanje. Posebno je koristan za one sa oštećenom kosom, jer rastvor na bazi proteina pomaže da se poprave sve slabe tačke na dlakama.

Ova vrsta tretmana kose je takođe odlična opcija za sve koji žele da smanje vreme stilizovanja i da duže održe izgled. Uz botoks za kosu, nećete morati da koristite toliko proizvoda ili alata da bi vaša kosa bila glatka i sjajna.

Dubinski regenerator je maska za kosu ili pojačivač koji sadrži neke hemikalije kako bi brže uneo vlagu u folikul dlake. S druge strane, botoks za kosu deluje bez ikakvih jakih hemikalija, ali njegovi efekti zaglađivanja možda neće biti dugotrajni.

Jedna velika razlika između dubinskog regeneratora i botoksa za kosu je kolagen. Kolagen nije u stanju da prodre u dlaku toliko koliko tretmani dubokog kondicioniranja. Zbog toga će botoks za kosu efikasno učiniti kosu glađom i zdravijom, ali samo privremeno.
Dok i dubinski regeneratori i tretmani botoksa za kosu imaju slične ciljeve, dubinski regeneratori treba da se redovno koriste kao deo vaše rutine nege kose.

Tretmani botoksa za kosu, s druge strane, obezbeđuju intenzivnije popravke i popunjavaju slabe tačke na osovini, istovremeno formirajući zaštitni sloj. Na kraju krajeva, oba tretmana mogu biti korisna, u zavisnosti od vaših individualnih potreba i ciljeva nege kose.

Botoks za kosu je za svakoga ko želi da povrati zdravlje svojim pramenovima, a istovremeno doda sjaj i mekoću. Za one koji traže intenzivne popravke ili zaštitu od toplotnih alata za oblikovanje, botoks za kosu može biti savršeno rešenje

Botoks za kosu i keratin su dva od najčešćih tretmana koji se koriste u salonima za one koji žele da dobiju glatku, sjajniju i zdraviju kosu.

Da li botoks za kosu ima veze sa botoksom za kožu

Zamislite botoks za kosu na sličan način kao što biste mislili o botoksu za svoju kožu. Botoks, ili botulinum toksin (BTKS), je injekcija pripremljena od bakterijskog toksina botulina. Injekcije botoksa se koriste isključivo u medicinskim i kozmetičkim tretmanima za uklanjanje finih linija i bora i, u nekim slučajevima, koriste se kao tretman za migrene.
Iako to nije injekcija poput stvarnog botoksa, primarna svrha botoksa za kosu je da smanji kovrčavost vaše kose, čineći je glatkom i punijom.

Botoks za kosu deluje kao vrhunski tretman za dubinsko kondicioniranje vaše kose.

Ako je vaša kosa dehidrirana, imate prirodno kovrdžavu kosu, često farbate kosu, patite od kovrčavosti ili živite u vlažnoj klimi, tretman botoksa za kosu može biti spas.

Botoks za kosu je nehemijski tretman za kondicioniranje koji vašoj kosi unosi ceramide pružajući zaštitnu barijeru za sve tipove kose. To znači da će smanjiti kovrčavost i popraviti svako oštećenje vaše kose. To je odlična opcija i za muškarce i za žene ako želite tretman koji ne uključuje jake hemikalije.

Botoks za kosu sadrži hranljive aktivne sastojke kao što su vitamini B5, vitamin E, aminokiselina, glioksilna kiselina, kolagenski kompleks, BONT-L peptid i još mnogo toga. Pored dodatnih prednosti, pokazalo se da ovi sastojci botoksa za kosu pomažu u smanjenju gubitka kose.

Svojstva botoksa za kosu protiv starenja deluju kao filter za vašu kosu. Oni pomažu da se popune praznine u prirodnim vlaknima vaše kose, čineći da izgleda mlađe.

Tretman keratinom je hemijski tretman koji deluje kao hemijsko sredstvo za ispravljanje i zaglađivanje vaše kose. Nažalost, mnogi tretmani s keratinom sadrže hemijski formaldehid, koji može iritirati one sa osetljivim skalpom.

Keratinski tretmani najbolje deluju kod onih koji imaju veoma gustu kovrdžavu kosu koja je sklona kovrčanju. Pored toga, tretman keratinom može učiniti svakodnevni stil lakšim i lakšim za upravljanje.

Za poređenje, botoks za kosu ne sadrži nikakve hemikalije. To je tretman dubokog kondicioniranja koji pomaže vašoj kosi da bude glatkija i hidriranija. Neće ispraviti vašu kosu kao tretman keratinom. Međutim, biće lakše stilizovati i održavati svoj izgled.

Botoks za kosu dobro funkcioniše sa svakom vrstom kose. Međutim, onima sa tanđom, finom kosom bi više odgovaralo da koriste tretman botoksa za kosu preko keratina, jer će otežati kosu.

Botoks za kosu je krovni izraz koji se koristi u nekim salonima kao novi način plasiranja profesionalnih tretmana dubokog kondicioniranja, koji mogu pomoći da se vaša kosa zagladi, hidrira i ojača, posebno nakon tretmana toplotom ili farbanjem.

Pa zašto se to zove “botoks”? Zato što ovi tretmani za kondicioniranje mogu učiniti vašu kosu nešto glatkijom i mekšom, slično efektima omekšavanja injekcija botoksa za vaše fine bore.

Pošto botoks za kosu zapravo nije „stvar“—tj., stvarni proizvod proizvođača—ne postoji jedna specifična formula sa određenom listom sastojaka i verifikovanim tvrdnjama, što znači da će tretman koji ćete dobiti u potpunosti zavisiti od salona koje posećujete i formule koje već koriste. Što takođe znači da je nemoguće stvarno proceniti prednosti i nedostatke pokušaja botoksa za kosu, jer formula (i njeni efekti) mogu veoma varirati.

Šta je bolje: keratin ili botoks za kosu?

Ni keratin ni botoks za kosu nisu nužno „bolji“, jer svaki zavisi od vaših ciljeva i potreba za kosu. I keratinski tretmani i botoks za kosu mogu učiniti da vaša kosa bude mekša, glatkija i malo sjajnija, ali sa različitom snagom i postojanošću. Tretmani keratina sadrže hemijski kompleks koji pomaže da se vaša kosa zagladi, dok tretmani za dubinsko kondicioniranje rade na dodavanju hranljivih materija u kutikulu kose.

U osnovi, keratinski tretmani (koji traju do tri meseca) su odlični za lagano izglađivanje vaše kose i pojačavanje njenog sjaja, dok tretmani za dubinsko kondicioniranje (koji zapravo nemaju merljiv period efikasnosti) pomažu u jačanju i hidrataciji vaše kose bez ispravljajući svoju kovrdžavu ili talasnu šaru.

Da li je botoks za kosu dobar za vašu kosu?

Da, botoks za kosu je dobar za vašu kosu, baš kao što su svi tretmani dubokog kondicioniranja – i kod kuće i u salonu – dobri za vašu kosu. Većina profesionalnih tretmana za zaglađivanje (kao što su keratin ili relakseri) zahtevaju visoku toplotu da aktiviraju formulu, što može doprineti oštećenju, ali botoks za kosu ne zahteva ništa osim sebe da pomogne da „ojačate kosu, smanjite kovrdžanje i lomljenje i pojačate sjaj kose.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.