Nega kose prirodnim putem

7 saveta za negu kose prirodnim putem, koji će Vam se svideti

7 saveta – nega kose prirodnim putem

Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku ili ne – što se tiče svakog tipa kose, naći ćete razne vrste saveta. Prijateljice će Vam reći da ne opterećujete kosu balzamima, dok će Vam frizerski salon preporučiti novu stvar spa za kosu, marokansko ulje, jačanje kose novim preparatima i slično. Pre nego što odaberete svoj način tretiranja i nege kose, evo nekoliko stvari koje morate znati.

Prvi korak kada je u pitanju nega kose je Vaša ishrana, a dve najvažnije stvari u Vašoj ishrani su gvožđe i proteini. Ćelije dlake su najbrže rastuće ćelije u telu, ali su i prve na koje utičete kada se ne hranite ispravno.

Pokušajte da u svoju ishranu uvrstite hranu bogatu gvožđem poput lisnatog povrća, ribe, semena bundeve, pasulja, leblebija, soje i žitarica. Lekari predlažu da unosite oko 12 mg gvožđa dnevno. Takođe vam trebaju proteini, jer je to ono što jača Vašu kosu. Uključite proteine koji su takođe bogati aminokiselinama: poput sira, mleka, soje, sočiva, graška i jogurta.

Kako održavati zdravu kosu prirodnim putem?

7 saveta za negu kose prirodnim putem:

  1. Normalno je gubiti 100 do 150 dlaka kose dnevno, zato nemojte paničiti kada vidite malu količinu kose dok se češljate ili perete kosu.
  2. Češljajte mokru kosu izuzetno oprezno jer su vlasi tada krhke i sklone lomljenju. Uzmite češalj sa širokim zubcima i što nežnije pređite od korena do krajeva kose.
  3. Skratite kosu na svakih nekoliko nedelja da biste se rešili tih svetlih i grubih podeljenih krajeva. Ošišajte otprilike centimetar kose na svakih 6 do 8 nedelja kako biste izbegli da imate ispucale krajeve.
  4. Ne perite kosu svakodnevno, i kad god perete kosu, nanesite malo regeneratora na krajeve. Isprobajte i koristite istu marku šampona i regeneratora.
  5. Isperite regenerator hladnom vodom jer je to donosi snagu korenu kose i sjaj.
  6. U poslednjih nekoliko godina stavlja se akcenat na sulfate u šamponima. Šta su sulfati? Oni su razlog zašto Vaš šampon peni na način na koji to čini. Oni vam očiste vlasište i kosu uklanjajući prljavštinu sa njih. Ali neki dermatolozi ističu da Vam skinu esencijalna ulja sa kose. Oni su takođe razlog zašto Vas oko pecka kad Vam šampon prođe niz lice. Ako osetite bilo kakvu iritaciju na vlasištu ili Vam se vremenom kosa isuši, pokušajte da kupite šampon koji ne sadrži sulfate
  7. Ako imate suvu kosu, onda je najbolje izbegavati bojenje tj. farbanje. Međutim, ako ne možete da odolite toj novoj prelepoj nijansi, sledite ovaj pametni savet: koristite čaj od limuna, kamilice ili meda jer deluju kao sjajni osvetljivači za kosu. Možete da dodate sok od limuna u vodu i raspršite ga po kosi. Kosu možete isprati kuvanim čajem od kamilice nakon što je operete šamponom ili dodati med u vodu kojom perete kosu.

Pored ovih osnovnih saveta, evo nekoliko kućnih tretmana za kosu koji su vrlo delotvorni. Od domaćih maski do seruma koji štite od toplote.

Iako kosu održavate nakon svakog pranja, ništa ne funkcioniše tako dobro kao duboka hidratacija. S vremena na vreme ( jednom mesečno) operite kosu šamponom, iscedite višak vode i osušite je peškirom. Zatim uzmite izdašne količine regeneratora ili masku koja dubinski hidrira i nanesite ga tačno na koren vaše kose.

Koristite češalj sa širokim zubcima i provucite ga kroz kosu kako biste osigurali da kondicioner dospe svuda. Sada ih povucite i spojite. Ostavite regenerator između 10 minuta i sat vremena. Temeljito isperite i uživajte u svilenkasto glatkoj kosi.

Ako izlazite i želite raskošne uvojke ili savršene talase, postoji nekoliko načina na koje ih možete dobiti bez upotrebe fena, pegle ili uvijača. Ako morate da koristite peglu ili uvijač, onda kupite serum za zaštitu od toplote  po svom izboru ili ako imate malo vremena, napravite prirodni serum za kosu kod kuće.

  1. Uzmite malo bademovog ulja, kokosovog ulja, regeneratora za kosu, 250 ml vode i malu praznu bočicu sa raspršivačem. U bočicu sa raspršivačem sipajte 200 ml vode i dodajte joj 2-3 kapi kokosovog ulja i 4 do 5 kapi bademovog ulja. Dodajte dve zaista male kapi regeneratora. Ne koristite ga previše jer će se peniti. Po želji možete dodati lavandu ili neko ulje lepog mirisa. Dodajte preostalu vodu i dobro promućkajte. Pustite da se pena slegne i serum je spreman za upotrebu.
  2. Još jedan serum koji se lako priprema: Uzmite 100gr shea putera, 100gr kakao putera i 20 kapi bilo kog esencijalnog ulja po vašem izboru. Zagrejte maslac dok ne postane tečan i pustite da se ohladi. Dodajte esencijalno ulje u praznu, sterilisanu teglu i sipajte puter. Pustite da se tegla ohladi dok maslac ponovo ne dobije čvrst oblik.

Nega kose prirodnim putem

Domaće maske za kosu– sjajna stvar je što ćete lako pronaći sve sastojke u svojoj kuhinji

  1. Ulje i jaja – Ako imate suvu kosu poput sena, evo odgovora na sve Vaše probleme. Jaja su bogata vitaminima A, B12, D i E, masnim kiselinama i proteinima. Proteini pomažu u jačanju korenja, masne kiseline ga čine prirodnim sredstvom za kosu, a B12 pomaže u dodavanju volumena.
  2. Ulje avokada i menta – avokado se naziva i maslac, kremasti, bogati i jedino voće koje kombinuje proteine mesa, masnoću maslaca, vitamine i minerale zelenog povrća i orašast ukus. Zgnječite malo avokada, dodajte kapljicu ili dve ulja od mente i nanesite ovu masku na kosu. Ostavite da deluje 15-20 minuta i isperite.
  3. Maslinovo ulje, kokosovo ulje i jaje – ovo je vrhunska maska za brzi rast kose. Zagrejte 2 kašike kokosovog ulja, pustite da se ohladi, dodajte jedno ili dva jaja i dve kašike maslinovog ulja i nanesite.

Regenerator može učiniti čuda za Vašu kosu, ali ulje joj daje određene minerale, vitamine i esencijalne masne kiseline koji ne samo da ojačavaju koren kose, već i poboljšavaju celokupno zdravlje Vaše kose. Kokosovo ulje najviše preporučuju stručnjaci za kosu!

Može zaštititi kosu od oštećenja od sunca, peruti i uklanja nakupljen sebum iz folikula dlake ubrzavajući rast kose.   Sa pravim izborom kozmetičkih proizvoda za vaš tip kose, i uz bar jedan tretman mesečno sa prirodnim sastojcima Vaša kosa biće zdravija, sjajnija i hidrirana.

Koja je najbolja domaća maska – nega kose prirodnim putem?

Maska za kosu od meda i maslinovog ulja: Ova maska je odlična za popravku oštećenja i vraćanje sjaja. Pomešajte 2 kašike meda sa 1 kašikom maslinovog ulja, pa nanesite na mokru kosu. Ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite i operite šamponom kao i obično.

Ako ste poput mene, onda uvek tražite načine da poboljšate zdravlje vaše kose. Maske za kosu su odličan način da to uradite! Lako ih je napraviti i mogu pomoći u popravljanju suve, oštećene i farbane kose. Prirodne maske će vam pomoći da nahranite i revitalizirate vašu kosu, čineći je zdravijom i zdravijom!

KOJE SU PREDNOSTI MASKI ZA KOSU?
Maske za kosu su jedan od najboljih načina da povratite zdravlje i vitalnost vaše kose. Prepune su hranljivih materija koje mogu da neguju i popravljaju vašu kosu, čineći je mekšom, glađom i sjajnijom. Maske za kosu takođe mogu pomoći u kontroli kovrdžanja, ukrotiti naelektrisanje kose i smanjiti ispucale vrhove. Neophodne su za svakoga ko ima suvu, oštećenu ili farbanu kosu.

Postoji mnogo maski kada je u pitanju nega kose prirodnim putem, a koje su odlične za suvu kosu.

Neke popularne maske za negu kose prirodnim putem za suvu kosu uključuju masku za kosu sa dubokim balzamom, masku za kosu od avokada i masku za kosu od maslinovog ulja.

Ove maske za kosu će vam pomoći da vlažete i nahranite kosu, čineći je zdravom i sjajnom. Najbolje maske za oštećenu kosu su one koje sadrže eterična ulja, vitamine i minerale.

Ovi sastojci pomažu u negovanju i jačanju kose, što može dovesti do manjeg oštećenja i ispucanih vrhova. Neki od najboljih sastojaka koje treba tražiti u maski za kosu su arganovo ulje, ulje avokada, shea puter, med i banana.

Nakon pranja kose šamponom, morate koristiti balzam. Maska za kosu je poput super-jakog regeneratora. Jedinstven tretman za kosu koji pomaže da se dubinski nahrani, hidrira i ojača pramenove kose. Sastojci kao što su proteini i vitamini koji su hranljiviji od običnih regeneratora uglavnom se koriste u maskama za kosu. Maska za kosu je gušći i kremastiji proizvod od običnog regeneratora i namenjen je da se ostavi na kosi duže vreme. Obično je između 15 i 30 minuta.

Maske za kosu koje zahtevaju samo jedan sastojak
Žene sa suvom, oštećenom ili hemijski tretiranom kosom treba da uključe maske za kosu „uradi sam“ u svoju rutinu lepote jer one mogu pomoći da se kosa iznutra popravi. Takođe mogu učiniti vlasi mekšim, glatkijim i lakšim za upravljanje.

Kokosovo ulje za negu kose prirodnim putem
Da biste koristili kokosovo ulje kao masku za kosu, potrebno je da zagrejete ulje i nanesete ga na kosu. Fokusirajte se na vrhove kose i izbegavajte korene. Ostavite da deluje 30 minuta do jednog sata, a zatim isperite. Redovna upotreba maski za kosu od kokosovog ulja može pomoći u smanjenju kovrčavosti, povećanju sjaja i promovisanju zdravog rasta kose.

Aloe vera gel – nega kose prirodnim putem

Uzmite u ruke sveže ekstrahovan gel od aloe vere i nanesite dobru količinu na kosu. Vaš fokus treba da bude na vašem skalpu i krajevima. Ostavite da stoji pola sata pre nego što ga isperite vodom. Možete ga koristiti jednom nedeljno kako biste kosu učinili glađom, sjajnijom i jačom.

 Banana je dobra za negu kose prirodnim putem

Zgnječite zrelu bananu. Ima hidratantna svojstva. Nanesite je na vlažnu kosu, protežite masku od banane od korena do vrhova. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta pre nego što temeljno isperite toplom vodom i isperite šamponom.

 Avokado hrani kosu

Uzmite zreo avokado, izgnječite ga i nanesite na vlažnu kosu dok se fokusirate na vrhove. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta pre nego što upotrebite mlaku vodu da biste isprali ovu prirodnu masku za kosu. Prirodna ulja u avokadu mogu prodreti u dlaku i pomoći joj da se vlaže i neguje.

Maslinovo ulje je spas za oštećenu kosu

Samo zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja, koje može pomoći da hidrira i neguje kosu, i nanesite ga na vlažnu kosu. Ostavite ulje na kosi 60 minuta pre nego što je isperite mlakom vodom.

Prirodne maske za kosu mogu biti korisne za mnoge, ali za neke ove maske mogu predstavljati problem. Oni koji imaju osetljivu kožu glave i alergični na sastojke. Dakle, bolje je prvo konsultovati trihologa. Oni sa stanjem kože glave kao što su ekcem ili psorijaza takođe treba da se konsultuju sa svojim lekarom pre upotrebe bilo koje maske za kosu. Takođe, oni koji imaju veoma finu ili masnu kosu mogu otkriti da određene maske za kosu mogu ostaviti osećaj da im kosa bude opterećena ili još masnija. Zato će vam pomoći konsultacija sa trihologom.

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.