6 načina za obnavljanje kose, lečenje i negu oštećene kose

6 načina za obnavljanje kose , lečenje i negu oštećene kose

Naga oštećene kose – kako najbrže oporaviti oštećenu kosu?

Pružite svojoj kosi profesionalne tretmane

Ponekad tretmani koje sami pravite u kućnoj varijanti  jednostavno nisu dovoljni kada je nega oštećene kose u pitanju. Obično se tada radi o izuzetno oštećenoj kosi.  Profesionalni tretmani za negu oštećene kose sadrže najveću moguću koncentraciju aktivnih sastojaka. Oni ciljaju na bilo koju vrstu oštećenja kose – od pramenova koji su previše obrađeni ili slabi, do kose kojoj je potrebna mega infuzija vlage. Vaš frizer će obično primeniti tretman za oštećenje kose pošto su ove formule tako koncentrisane, odmah ćete videti i osetiti transformaciju!

K18 molekularna maska za kosu i Olaplex No3 su dva popularna tretmana za negu oštećena kose

Oba tretmana popravljaju oštećenje kose, ali deluju na različite načine.

Olaplex No3 vs K18 maska za kosu je tema koju ćemo ovde objasniti jer ima dosta pitanja u vezi ovih tretmana.

Oba brenda nude profesionalne tretmane za negu i oporavak oštećene kose u cilju nege oštećene kose u salonu i imaju pakovanja za kod kuće, za popravku oštećene kose, ali šta je bolje? Ovde ćemo uporediti proizvode za popravku kose koji su namenjeni za upotrebu kod kuće,  oba brenda  K18 u odnosu na Olaplex. Koju marku treba da koristite? Zavisi od stanja vaše kose i potreba. Evo kratkog poređenja K18 i Olaplex-a koji će vam pomoći da odlučite koji tretman je pravi za vas.

k18-vs-olaplex

Glavne razlike između K18 i Olaplex-a:

* K18 obnavlja keratinske lance, a Olaplex obnavlja disulfidne veze u kosu, u samoj strukturi dlake.

Keratinski lanci su strukturna komponenta kose (mislite na vertikalne noge/strane merdevina), a disulfidne veze (mislite na horizontalne prečke merdevina) su hemijske veze koje drže keratinske lance zajedno. Umesto da obezbedi privremenu popravku i obnovi jednu vrstu veze, kao što Olaplex radi sa disulfidnim vezama, K18 oponaša molekularni sastav keratinskih lanaca duž dužine i širine vlakana vaše kose kako bi poboljšao snagu i elastičnost.

Najbitniji sastojak K18 je K18 PEPTID (sh-Oligopeptide-78), a Olaplex-ov ključni sastojak je Bis-Aminopropil Diglicol Dimaleate.

Olaplex je tretman za oporavak oštećene kose pre šamponiranja, a K18 je tretman za lećenje oštećene kose posle šampona.

K18 treba najmanje 4 minuta da radi. Olaplex-u NO3 treba najmanje 10 minuta da radi na kosi.

Iako je K18 čest izbor za potpunu popravku oštećenja, nije jeftin. Cena K18 najprodavanije maske za kosu je više od 2 puta veća od cene Olaplex No.3 Hair Perfector tretmana, a veličina bočice K18 je manja. S tim što su sada na sajtu dostupna pakovanja 5ml, 15ml i 50 ml, tako da možete početi sa malim pakovanjem ako vam odgovara kupite isplativije veće pakovanje.

Možete li koristiti K18 i Olaplex zajedno u cilju nege i lečenja oštećene kose?

K18 maska za kosu molekularne popravke i Olaplex No 3 za savršenu kosu

Dobre vesti! Pošto K18 i Olaplex deluju na strukturu vaše kose na različite načine, možete ih koristiti zajedno za još bolje rezultate.

Koristite Olaplex N03 Hair Perfector pre šamponiranja i koristite K18 Leave-In Molecular Repair masku za kosu nakon šamponiranja (preskočite regenerator).

Takođe možete mešati i kombinovati proizvode. Možete koristiti K18 masku za kosu i pratiti Olaplex proizvode za stilizovanje da biste poboljšali izgradnju veza nakon što radite na popravljanju keratinskih lanaca.

Ako volite Olaplex šampone, možete koristiti jedan sa K18 maskom za kosu. Ili koristite K18 šampone sa Olaplex tretmanima i balzama.

K18 vs Olaplex: Šta je najbolje za negu oštećene kose?

I K18 i Olaplex rade na popravljanju oštećene kose, bez obzira na tip kose.

K18 cilja na keratinske lance, što pomaže u obnavljanju strukture kose iznutra ka spolja, jačajući i dužinu i širinu dlake (tj. strane i prečke merdevina).

Olaplex funkcioniše tako što ponovo povezuje prekinute disulfidne veze u kosi (tj. prečke merdevina).

Dakle, koji tretman je najbolji za oštećenu kosu?

Ako imate oštećenu kosu, i K18 i Olaplex mogu pomoći. Ako imate veoma oštećenu kosu, K18 može biti bolja opcija jer pomaže da se obnovi struktura kose i proizvod se ne ispira pa duže deluje na kosi.

Da li je K18 bolji od Olaplexa?

Oba tretmana imaju svoje prednosti – K18 se može primeniti brže i lakše, dok je Olaplex tretman koji ima veću paletu proizvoda, prisutniji je u frizerskim salonima. Mnogi saloni pružaju ekskluzivnu uslugu, olaplex tretmanima za hemijski oštećenu kosu.

Da li je u redu koristiti Olaplex i K18 za negu i oporavak oštećene kose?

Uverite se da vaš frizer ne koristi Bond builder broj dva kao Olaplex No 2 kada planirate da koristite K18 istog dana, jer rezultat testiranja pokazuje da je blokirao K18 da uđe u vašu kutikulu kose. U ovom scenariju više tretmana ne znači bolje. Pogledajte šta kažu strani časopisi o razlici k18 i olaplexa.

Da li je K18 isto što i Olaplex 3?

Prva razlika između njih je u tome što je Olaplex tretman koji se ispire, dok je K18 proizvod koji se ne ispira. K18 deluje na molekularnom nivou, što omogućava proizvodu da dođe do oštećenih pramenova kose. Ovo rezultira time da proizvod popravlja prekinute veze kose u kratkom vremenskom periodu.

Mogu li koristiti K18 svako drugo pranje?

Mogu li da koristim K18 svaki dan? K18 je dizajniran da se koristi uzastopno za 6 pranja, a zatim svaka 3-4 pranja kako bi vaša kosa bila što zdravija. Tretmani kod kuće iz K18 i OlapleX-a bolje deluju nakon tretmana u salonu.

Olaplex, tretman pre šamponiranja, No3 zahteva nešto duži proces u kome se mora držati u kosi 20 do 30 minuta pre nego što se ispere. Preporučuje se da koristite jednom nedeljno ili češće, vaš frizer bi trebalo da bude u mogućnosti da vas uputi o učestalosti upotrebe.

Kada je u pitanju K18, to je mnogo brži i pojednostavljeni proces. Jednostavno operite kosu, preskočite regenerator i koristite K18 kao regenerator koji se ne ispira. Za 4 minuta videćete razliku jer je vaša kosa mekša i glatkija. Posle 4 sesije kod kuće, kosa je mnogo mekša, a stilizuje se kosu kao i obično.

I K18 i Olaplex deluju tako što popravljaju unutrašnju strukturu kose. K18-ovi bioaktivni peptidi se vezuju za oštećene proteine keratina, dok Olaplex-ov bis-aminopropil diglikol dimaleat formira nove veze sa oštećenim disulfidnim vezama. Ovi tretmani mogu pomoći u poboljšanju snage, elastičnosti i opšteg zdravlja kose, ali važno je napomenuti da oni nisu trajno rešenje za oštećenu kosu.

Oba tretmana mogu biti efikasna u lečenju i prevenciji oštećenja kose. Maska za kosu K18 koja se ne ispira sadrži peptide koji mogu biti veoma korisni za kosu i duboko prodiru u dlaku kako bi preokrenuli oštećenje i podržali rast. Peptid u K18 je po strukturi veoma sličan prirodnim proteinima koji se nalaze u kosi — keratinu — tako da je peptid lako prepoznat od strane kose i može povećati vlažnost i podstaći deblju kosu.

Olaplex sadrži sastojak koji pronalazi i popravlja prekinute disulfidne veze u vlasi kose. Oboje će vremenom popraviti i obnoviti zdravlje kose.

K18 Peptide Prep šampon za održavanje pH vrednosti ili Olaplex Bond šampon

Glavna razlika između ova dva šampona za negu oštećene kose je u tome što K18 sadrži K18PEPTID, a Olaplex sadrži bis-aminopropil diglikol dimaleat za lečenje oštećene kose.

Olaplex ima gušću i koncentrisanu konzistenciju. K18 je skuplji od Olaplexa.

K18 Peptide Prep šampon za održavanje pH vrednosti i Olaplex No.4 šampon za održavanje veze su odlični proizvodi a iskustva pokazuju da su oba tražena i kupci im se vraćaju.

Tretmani za oporavak i negu oštećene kose u salonu

K18: U salonu, Usluga za molekularnu popravku K18 sastoji se od K18 Pro maske i Pro Mist-a – oba pokreće K18PEPTIDE.

Olaplex: U salonu, Olaplex nudi Olaplex No1 tretman, koji izvodi licencirani profesionalac i koristi tehnologiju za izgradnju veza za popravku i zaštitu kose svih tipova i tekstura. To radi ponovnim povezivanjem oštećenih disulfidnih veza. Olaplex No1 tretman može se koristiti nezavisno od usluge koja se dalje radi u salonu,  i deluje na kosu čak i ako nije hemijski tretirana. Proces uključuje dva koraka: Prvo, primenjuje se Olaplex No.1 Bond Multiplier, koji jača snagu i strukturu kose i takođe može ublažiti deo lomljenja koji se obično dešava tokom hemijskih usluga. Sledeći korak je Olaplex No.2 Bond Perfector, koji popravlja oštećene disulfidne veze. Može se koristiti i sam za jačanje kose.

Oštećena kosa – najčešći razlog je suva kosa

Suva kosa izgleda ispucala i bez sjaja, zbog čega nikada ne bi trebalo da preskačete hidratantnu kremu. Suva kosa je uzrok broj jedan oštećenja i lomljenja kose, jer ako vaša kosa nema optimalan nivo vlage, ona će postati lomljiva i lomljiva, baš kao i vaša koža.

Ako ste skloni suvoj kosi, prihvatite režim hidratacije koji uključuje hidratantni šampon, balzam, masku i proizvod koji se ne ispira za mekšu i sjajniju kosu i koristite obavezno sprej za zaštitu od toplote. To je najlakši način da sprečite da se vaši pramenovi isuše.

Izaberite šampon bez sulfata formulisan za oštećenu kosu. Držite se šampona koji sadrže sastojke prirodnog porekla pomoći će vam da popravite oštećenu kosu.

Pokušajte da izbegnete prečesto pranje šamponom. Ako je vašoj kosi i koži glave potrebno osveženje, drugog ili trećeg dana isprobajte suvi šampon. Na kraju, operite kosu mlakom ili hladnom vodom i završite proces šamponiranja mlazom hladne vode. Hladna voda može pomoći oštećenoj kosi tako što zatvara kutikulu vlasi i uzrokuje da vlasi leže ravno, što rezultira sjajnijom, glađom kosom.

Saveti za obnavljanje, lecenje i negu ostecene kose

Kada je tema nega oštećene kose, kao i oporavak i lečenje iste, predstavljamo Vam 6 načina i dosta saveta za obnavljanje kose, lečenje i negu oštećene kose. Šta sve treba da uradite da bi se vaša kosa oporavila od oštećenja? Pravilnom negom kose možete izbeći šišanje i imati lepu i negovanu kosu, kojom ćete biti zadovoljna. Profesionalni preparati za negu kose značajno doprinose oporavku kose jer su bogati hranljivim sastojcima koji regenerišu kosu.

Danas je moderno i aktuelno mnogo stvari koje možete učiniti sa kosom. Možete nositi romantične pletenice, napraviti neurednu punđu ili tražiti svom frizeru da Vam kosu oboji neon bojom ili u nijansu ružičastog zlata. Jednoga dana aktuelni su talasi kao da ste na plaži, drugi dan uglađena i glatka staklena kosa. A onda je novi trend, pa zašto ne probati balejaž?

U svakom slučaju – isprobajte sve i pronađite stil koji Vam najviše odgovara. Prekomerno oblikovanje, preterano blajhanje ili samo preterivanje u feniranju može dovesti do toga da Vaša kosa postane oštećena, lomljiva i porozna. Da biste sprečili te stvari ili da biste popravili kosu ako je već oštećena, sledite ovaj savet profesionalaca.

1. Smanjite temperaturu na svojim aparatima

Svi koristimo fen, uvijač ili presu za kosu. Oni su čarobni štapići koji Vašu običnu ili neposlušnu kosu pretvaraju u prelepe talase i uvojke ili u obimnu, volumiziranu frizuru. Ali sa svom tom toplotom dolazi i oštećenje kose – suvoća, lomljivost i kidanje vlasi. Jedna od najvećih grešaka koju ljudi čine je previsoka postavka temperature prilikom oblikovanja kose toplotom.

Ako nemate super gustu ili grubu kosu, posao ćete obaviti podešavanjem temperature srednjeg opsega na fenovima  za susenje kose. I kad god je to moguće, preskočite oblikovanje. Pogledajte načine sušenja kose na sobnoj temperaturi bez sušenja fenom.

Kad već morate da aparatom sušite kosu, uvek koristite proizvod za zaštitu od toplote kako biste zaštitili kosu od toplotnih oštećenja. Proizvod koji odlično štiti kosu od toplote je Olaplex No9, serum koji hrani i hidrira kosu. Iskustva Olaplex korisnika su: serum ima divan miris, kosa je meka a nije masna, lako se oblikuje. Cena Olpalexa je opravdana visokim učincima i to važi za sve preparateovog brenda.

2. Pažljivo tretirajte mokru kosu

Svaka kosa je najranjivija kada je mokra. A potencijal za oštećenje se zaista ubrzava ako je vaša mokra kosa fina, kovrdžava ili lomljiva. Zato postupajte pažljivo. Nikada ne pokušavajte da provučete četku kroz mokru kosu, osim ako to nije četka posebno dizajnirana za taj zadatak. Većina profesionalaca preporučuje korišćenje češlja sa širokim zubcima za rasčešljavanje.

Kada završite pranje kose, preskočite snažno trljanje. Umesto toga, nežno obrišite kosu frotirnim peškirom, ili još bolje, krpom od mikrofibera ili mekom majicom. Na ovaj način se izbegava trenje koje može stvoriti kidanje ranjivoj kosi. Ne pričvršćujte kosu elastičnom trakom ni kada je mokra – to može prouzrokovati lomljenje.

3. Prepustite se bogatim i lekovitim maskama za kosu

Maske za kosu su posebni tretmani hidriranja kose. Sadrže visoke koncentracije reparativnih i hidratantnih sastojaka, poput vitamina, ulja i prirodnih elemenata.

Odaberite neku od Moroccanoil maski, za koje tvrdimo da će hidrirati svaki tip kose, bez obzira koliko je oštećena kosa. Biće dovoljno da jednom nedeljno koristite masku za sjajnu i bogatu kosu.

Hydra intense

Smoothing maska

Weightless hydrating maska

Maske su jače od uobičajenih regeneratora, pa kada ih nanesete na vlažnu kosu, oni ostaju duže na vlasi. To specijalnim formulama daje vreme da dublje prodru u površinu kose i popune praznine i zareze koji nastaju na površini oštećene kose. Maske rade i nakon što ih isperete. Pronađite masku koja odgovara vašem tipu kose – na primer, tretirana bojom ili izuzetno gruba i neposlušna. Koristite masku za lečenje kose dva puta nedeljno ili više. I ne žurite – što je duže ostavite, to će biti efikasnije. Kod nas možete izabrati najbolju masku za kosu za vaš tip kose, po preporuci frizera.

4. Priuštite sebi profesionalne tretmane kose

Ponekad režim „uradi sam“ jednostavno nije dovoljan za izuzetno oštećenu kosu. Tada ćete morati da se obratite profesionalnom frizeru. Profesionalni, salonski tretmani za kosu sadrže najveću moguću koncentraciju aktivnih sastojaka.

Oni ciljaju bilo koju vrstu oštećenja kose – od pramenova koji su previše obrađeni ili slabi, do kose kojoj je potrebna mega-infuzija vlage. Vaš stilista će obično primeniti tretman oštećenja kose direktno sa šamponom, a pošto su ove formule toliko koncentrisane, odmah ćete videti i osetiti transformaciju!

Mi Vam predlažemo da luksuznu negu kose priuštite sebi i kod kuće. Ako imate SPA šampon za kosu i SPA tretman, Vaša kosa će biti divna i između poseta frizerskom salonu.

obnavljanje-lecenje-i-negu-ostecene-kose

obnavljanje-lecenje-i-negu-ostecene-kose

5. Vodite računa o strukturi vlasi

Jedan od razloga zbog kojeg se oštećenje javlja kada farbate ili posvetlite kosu ima veze sa hemijskim procesima. Da bi boja kose ili sredstva za osvetljenje pravilno funkcionisala, oni moraju popustiti strukturne veze Vaše kose. Jednom kada veze na kosi postanu ugrožene, Vaša kosa je podložnija lomljenju, suvoći i oštećenjima.

Dodavanjem posebnih formula za očuvanje strukture dlake, Vaš stilista može sprečiti uništavanje veza. Štaviše, ove formule takođe preduzimaju preventivne mere da bi sprečile buduću štetu.

Potpuno revoluciju u frizerskom svetu donosi Olaplex baš kad je reč o zaštiti strukture vlasi. Svi preparati ovog brenda rade na tome da obnove ispucale veze u unutrašnjoj strukturi dlake tako da su nezaobilazni kada je  obnavljanje kose koja je ostecena u pitanju. Njihov najpoznatiji proizvod je naravno Olaplex 3 ali svi proizvodi su zaista revolucionarni u obnavljanju ostecene kose

6. Skratite razdvojene krajeve

Oštećena kosa, kojoj su ispucali krajevi, neće se obnoviti, ni krajevi Vam neće biti izlečeni, samo ćete imati više problema pri oblikovanju i održavanju ovakve kose. Rešenje je da redovno skraćujete krajeve kose, posebni rascvetale, jer tako poboljšavate celokupan izgled Vaše frizure.

 Ampule za kosu su odlično rešenje za oštećenu kosu

Ampule za oporavak kose ciljaju oštećena područja kako bi kosi dale fleksibilnost i elastičnost koja joj je potrebna da izdrži stilizovanje. Ampule za kosu deluju na različite načine, u zavisnosti od njihove uloge u nezi.

Drugim rečima, ampule koje ubrzavaju rast deluju drugačije od onih koje regenerišu oštećenu kosu i ampula koje bi trebalo da spreče opadanje kose. Generalno, ampule istovremeno neguju kožu glave i stimulišu rast kose. Ampule se smatraju koncentrisanom verzijom seruma za obnavljanje-lecenje-i-negu-ostecene-kose.

Često sadrže veći broj aktivnih sastojaka i koriste se ograničeno vreme. Ampule za oštećenu kosu su visoko koncentrovane zbog toga se ne preporučuje svakodnevno korišćenje jer može izazvati iritaciju kože i izazvati druge probleme sa kosom.

Stoga je pametno koristiti ih samo jednom ili dva puta nedeljno. Ampulama je potreban samo 1 minut da prodru duboko u strukturu vaše kose i  poprave tromesečno oštećenje nakon samo jedne upotrebe. Savremene ampule za kosu sadrže farmaceutske supstance i hemikalije koje moraju biti zaštićene od vazduha i zagađivača. Hermetički se zatvaraju u staklenim bočicama a obično se otvaraju otkidanjem vrha staklene ampule. Ampule za kosu su najbrži način da očuvate kosu nahranjenom i zdravom jer brzo deluju na pramenove kose.

nega oštećene kose

Ulje za oporavak oštećene kose

5 najboljih ulja za rast kose, suvu kosu i perut:

Jojoba ulje; Arganovo ulje poznato i kao marokansko ulje, ekstrahuje se iz orašastih plodova arganovog drveta koje se nalazi u Maroku i učiniće čuda za vašu kosu.; Kokosovo ulje; Ricinusovo ulje za rast kose i   Maslinovo ulje.

Pokazalo se da ulja pomažu u rehidrataciji kose i zaglađivanju omotača dlake. Za maslinovo ulje se posebno kaže da pomaže omekšavanju kose i nadoknađuje preko potrebnu vlagu. Takođe je lako raditi sa njim i relativno je jeftino. Obavezno sačekajte nekoliko dana nakon farbanja pre nego što uradite tretman maslinovim uljem.

Kokosovo ulje– Deluje kao toplotna zaštita, popravlja oštećenu kosu i lomljenje, pomaže u sprečavanju opadanja kose i pomaže u rastu kose. Zbog svojih svojstava zadržavanja vlage, kokosovo ulje ostaje u kosi umesto da isparava, što ga čini jednim od najefikasnijih tretmana za kosu.

Ulje jojobe: Ulje jojobe može stimulisati cirkulaciju u vlasištu tako da kosa koja izraste bude zdrava i jaka. Kada se nanese direktno na kosu, pruža kosi hranljive materije poput vitamina C, B i E, plus bakar i cink, održavajući kosu jakom i sprečavajući oštećenja.

Arganovo ulje: Nije slučajno što je arganovo ulje poznato kao tečno zlato! Ovo ulje je prepuno masnih kiselina, antioksidansa i hranljivih materija koje koriste i kožu glave i kosu.

Masne kiseline obezbeđuju vlagu kako bi sprečile oštećenje izazvano suvoćom dok oblažu kosu kako bi je zaštitile od toplote i oštećenja stila. Anti-inflamatorna i antioksidativna svojstva ulja održavaju kožu glave zdravom. Arganovo ulje se generacijama koristi za zaštitu kože od oštećenja od sunca.

Ulje čajevca: Ovaj sastojak deluje odlično za kožu glave, pružajući antimikrobne, antibakterijske i antiinflamatorne prednosti za jačanje zdravlja vlasišta. Zdrava kosa počinje od vlasišta, pa ovo smatrajte prvim korakom ka obnovljenoj kosi.

Bademovo ulje: Bademovo ulje deluje kao emolijens u kontaktu sa kožom i kosom, zadržavajući vlagu kako bi se sprečila suvoća. To znači da se tekstura vaše kose poboljšava upotrebom, što je odlična vest za one koji se bave oštećenom kosom koja je izgubila mekoću.

Nega oštećene kose – razlozi zbog kojih je kosa oštećena

*Suvoća ( nedostatak vode)  kože glave i kose je glavni krivac za oštećenje kose jer utiče na strukturu kose i olakšava je lomljenje. Ako imate suvu i oštećenu kosu, velike su šanse da su krive vremenske prilike, nepravilna nega ili zdravstveni uslovi.

*Oštećenje kose od toplote: Ako često koristite fen za kosu, peglu za kosu ili presu za kosu, možda ste izazvali toplotnu štetu na vašim nekada sjajnim pramenovima. Visoka toplota može oštetiti kutikulu kose, što dovodi do tanke, kovrdžave, slomljene kose ili kose čudne teksture koja je naelektrisana.

*Oštećenje od stilizovanja: Ako ste kosu tretirali (oštetili) nepravilnim farbanjem, blanšom i slično, verovatno ste napravili ozbiljnu štetu.

*Zdravstveni uslovi: Mnogo različitih zdravstvenih stanja može izazvati oštećenje i lomljenje kose, kao što su poremećaji u ishrani, nepravilan rad štitne žlezde ili visok nivo stresa.

*Nepravilna nega: Kosa je osetljiva i treba je pravilno negovati. Ako perete kosu prečesto, držite je vezanu gumicama sve vreme, koristite pogrešne proizvode za vaš tip kose ili ne idete na redovna šišanja, možda ćete imati oštećenu kosu kao rezultat nepravilne nege.

Oporavak kose nakon blanša

U želji da imate svetle pramenove, ili izraženi balejaž, kosu treba skroz posvetleti, izbeliti i to jednostavno nije moguće bez blanša. Posledica je često suva i oštećena kosa, koja Vas čini nezadovoljnim. Pred dilemom ste, da li da imate željenu boju kose, probate neku modernu tehniku kolorisanja ili da kosu sačuvate od blanša.

Obnavljanje kose nakon blajhanja je dugotrajan proces, budite strpljivi i pružite svojoj kosi najbolji mogući tretman. Postoji više načina i preparata koji vam mogu pomoći pri regenerisanju kose.

Kod oštećene kose maske za kosu su neophodne jer istovremeno neguju i obnavljaju kosu pa je poželjno da ih uvedete u svoju dnevnu ili nedeljnu “beauty” rutinu. Preporučuje se primena maske za kosu barem jednom nedeljno, bilo da se radi o kupovnoj ili „domaćoj“ maski. Ako želite kupiti masku, potražite one koje sadrže keratin.

Koliko dugo je potrebno da se kosa popravi nakon izbeljivanja?

U zavisnosti od vaše kose, može proći i do dve nedelje pre nego što se vaši pramenovi ponovo postanu meki na dodir. Ako je oštećenje izbeljivača teže, možda će vam trebati mesec dana nege pre nego što vaša kosa ponovo počne da bude glatka i sjajna i to uz korišćenje profesionalnih preparata za kosu koji obnavljaju strukturne veza u kosi, preporučujemo da probate Olaplex No3 koji dubinski regeneriše kosu.

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.