Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose

5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate.

Možda ste u beskrajnoj potrazi za preparatima koji povećavaju volumen kose. Na tržištu su u ponudi razni preparati koji povećavaju volumen kose, baš iz razloga što je ovaj problem jedan od najčešćih. Sem preparatima možete povećati volumen kose i na sledeće načine. Fenirajte kosu širokom četkom da dobijete krupne pramenove, naročito na gore fenirajte koren kose. Neke devojke kažu da baš pomaže kad se fenira kosa naopako. Kao okrenete glavu na dole i prvo fenirate kosu na potiljku da bi držala kosu gornje kape glave.

Za volumen sigurno pomaže tapiranje kose ali probajte što manje da tapirate kosu jer dolazi do krzanja i imaćete ispucalu kosu kao rezultat tapiranja.  Znači tapiranje kose samo kad pravite specijalne frizure a ne svakodnevno.

Kada gledate modne magazine sve imaju nerealno bujnu i gustu kosu. Pa hajde da razbijemo taj mit o kosi sa naslovne strane. To su uglavnom uređene- obrađene fotografije na kojoj se kosa dodaje uz par poteza na računaru. Znači nema na čemu da zavidite to najčešće nije prava kosa. Ako i nije reč o photoshopu onda je reč o ekstenzijama.

5 preparata koji povecavaju volumen kose

Ekstenzije i umetci za kosu

daće Vam odmah rešenje ako želite volumen, sjajane uvojke moćan rep, punđu itd. Mogućnosti su neograničene a lični izbor je na Vama da li je to izgled koji želite.

Da bi dobile volumen kose devojke probaju mini val jer kovrdzava kosa izgleda bujnije ili koriste cik cak prese za kosu. Kosa zaista izgleda bujnije ali se ovom presom suši i lomi. Ako ste već rešile da koristite presu za kosu za volumen kose, koristite obavezno neko sredstvo za zaštitu kose od toplote.

Ako želite volumen i bujnu kosu naš predlog je da koristite tvistere sunđeraste ili sunđeraste viklere. Namotajte viklere na vlažnu kosu, možete naneti kremu za oblikovanje lokni pre viklera i slobodno držite viklere preko noći. Možda je malo neugodno za spavanje ali volumen kose kad skinete viklere će Vas iznenaditi. Kosu tad blago rasčešljajte. Da bi Vam volumen kose trajao ceo dan, ne dirajte kosu prstima, ne nanosite teške prepartae za kosu npr ulje na krajeve, osim ako vam kosa nije izrazito gusta i oštećena.

Ako želite pravi suštinski volumen kose, morate pazite da koristite najbolje proizvode za kosu. Naravno prvo birajte šampon za volumen kose. Oni su karakteristični po tome što dodaju telo vlasi, ne otežavaju kosu nego  je kosa podignuta iz korena nakon šampona. Šampon za volumen treba da bude od prirodnih sastojaka i bez sulfata jer isušuju kosu.

Često nam klijeni kažu da za volumen koriste suvi šampon za kosu. Ako imate izrazito tanku kosu, prvog dana pranja izgledaće dobro a već sutra dan kosa polegne i ništa od volumena. Prva pomoć je suvi šampon da ne biste prali kosu svakodnevno. Suvi šampon osvežiće izgled kose, očistiti koren koji se često masti kod tanke kose. Nakon suvog šampona kosa će izgledati bujnije.

Vodič za izbor preparata koji povećavaju volume kose

Nakon višegodišnjeg iskustva, i kroz razgovore sa brojnim klijentima, koji su kako bi rešili ovaj problem, koristili razne proizvode od drogerijskih do linija za profesionalne frizere, predstavićemo Vam najefikasnije proizvode za povećanje volumena kose:

balejaz duga kosa scaled e1670838733194

Moroccanoil volumizing mousse 250ml

Ovo je lagana pena koja povećava punoću kose, neguje i podiže od korena tanku kosu kojoj nedostaje volumen i vitalnost.

Formula je obogaćena arganovim uljem koje je vrlo lagano i trenutno se apsorbuje u dlaku, pa je ne otežava i ne masti. Pena daje fleksibilno učvršćivanje.

Kada je kosa tanka i beživotna oslabljene strukture vlasi, normalna ili blago porozna i treba više punoće ovo je dobro rešenje. Pena olakšava raščešljavanje,  tako će sprečiti dalja oštećenja i ovako slabe kose, dodaje neverovatnu punoću kosi. Stvara osećaj punije kose i kosa će se lakše oblikovati.

Sadrži  Polyquaternium-4 – fleksibilni polimer koji obezbeđuje momentalni volumen sa dugotrajnim efektom, bez otežavanja, izgrađuju lagani stabilni omotač oko kose, podižući prostor između svake vlasi i poboljšavajući poslušnost i raščešljavanje uz zaštitu topline, kontrolu i volumen. Posebni raspršivač omogućuje jednostavno nanošenje na koren ili na same vlasi kose.

Kosa izgleda punija nekad i 3 dana, Vašoj tankoj kosi pruža oblik, punoću i prirodni sjaj.

Moroccanoil root boost volume 250ml

Stvara jaku osnovu u korenu prilikom oblikovanja kose pomoću fena. Ima formulu visokih performansi, obogaćena je arganovim uljem pa dok kosi pruža bujnost, volumen i gustinu, ona je ujedno i hrani i neguje. Štiti kosu od spoljašnih uticaja, kontroliše naelektrisanje. Kosa će Vam biti lepo oblikovana i sjajna, uz volumen koji traje. Podignite koren kose za veliki volumen. Za puni volumen tela i podizanje, Moroccanoil Root Boost stvara snažnu teksturu kod korena pre nego što se stilizuje toplotom. Napojen arganovim uljem bogatim antioksidansima, ovaj podizač korena dodaje volumen srednjoj do finoj kosi za dugotrajnu teksturu, telo i kretanje. Formula visokih performansi pomaže u kontroli elektriciteta i pruža završnu obradu kose prirodnog izgleda.

Pogledajte efekat pre i posle korišćenja moroccanoil pene za volumen kose

Before After RootBoostBeforeBefore After

Moroccanoil volumizing mist 160ml

Ovaj mist je poseban, jer osvežava izgled kose, hidrira je, neguje i daje volumen. Sadrži morsku so koja daje puniji izgled kosi. Kosa Vam neće biti slepljena već laka za oblikovanje. Neće izgledati suvo kao sa nekim proizvodima za volumen.

Koje su još prednosti:   Ostavlja lagani osećaj u kosi, dugotrajno povećan volumen do 72 sata, do 50% punija kosa, izuzetni rezultati, jača i diže kosu iz korena. Lagana formula ovog mista, znači da ga možete koristiti i svakodnevno. Proizvod se lako pere sa kose.

puder za kosu scaled e1675163507640

OSiS Dust It

OSiS Dust it, mat puder za volumen, daje odmah vidljive rezultate, mat efekat na kosi, dugotrajno i jako učvršćivanje i teksturu. Pružiće Vam celodnevnu kontrolu volumena.

Inovativan sastav koji sadržava silicijum, zaslužan za mat efekt i volumen, ovaj proizvod čini jedinstvenim.

Nanosi se na suvu kosu koju nakon primene preparata možete lako oblikovati po želji. Za jako razbarušen završni izgled, spustite glavu prema dole i nanesite proizvod na koren, ovako postižete maksimalne efekte I najjači volumen.

Osis +big blast strong control 200ml

Jedinstveni gel za volumen. Profesionalni frizeri znaju za osis proizvode za stilizovanje kose jer su kvalitetni, i imaju odmah vidljive rezultate. Ovaj gel je obogaćen smolom i dobar je za jako učvrćivanje. Preporučujemo ga za kratku kosu. Lako se nanosi i omogućava podizanje kose iz korena uz jak volumen i čvrsto držanje.

Na Vasiljev shop-u ćete pronaći odlične proizvode za volumen kose, koje smo proverili u našem frizerskom salonu i preporučujemo ih svojim klijentima. Nadamo se da ćete probati neki od 5 preparata koji povećavaju volumen kose.

 

Preparati koji povećavaju volumen kose

Sprejevi za volumen kose dolaze u mnogim oblicima. Uopšteno govoreći, postoje dve vrste sprejeva za volumen kose:

Lakovi za kosu bez aerosola na bazi prirodnih komponenti sa većim česticama i srednjim zadržavanjem.  Lak za kosu bez aerosola se pakuje kao tečnost, obično u bočici sa raspršivačem.
Aerosolni sprejevi za kosu na bazi sintetičkih polimera ili plastifikatora sa manjim česticama i jakim pričvršćivanjem.

Aerosolni lak za kosu se pakuje u metalnu bocu pod pritiskom i ventil za otpuštanje se koristi za ispuštanje suspenzije pod pritiskom u vazduh u magli koju pokreće pomenuti gas.
Dugi niz godina, aerosolni sprejevi za kosu bili su standard, ali u poslednjih nekoliko godina, neaerosoli su stekli popularnost, velikim delom zato što ne štete životnoj sredini na način na koji to čine tradicionalni aerosolni lakovi za kosu zbog sadržaja hlorofluorougljenika.

Ako vam je zaista stalo do zdravlja vaše kose, onda za vas ne bi bilo iznenađenje da vam generalno preporučujem da izbegavate aerosolne sprejeve za kosu. To je dobro pravilo. Vaša kosa će vam kasnije biti zahvalna.

Kada tražite dobar sprej za volumen kose (ili bilo koji dobar proizvod za volumen kose!), trebalo bi da proverite koliko ovih tipova ključnih sastojaka sadrže. Što je bolja mešavina sastojaka, to ćete postići veći volumen kose.

Pored upotrebe spreja za volumen kose, postoje i drugi proizvodi za volumen kose sa kojima možete eksperimentisati da biste dobili gušću kosu. Evo nekih od najčešćih opcija koje ćete pronaći.

Pene za volumen kose

Pene za volumen kose su popularni izbori za dodavanje bestežinskog volumena kosi. Da biste ga primenili, jednostavno utrljajte malu količinu na kosu osušenu peškirom nakon pranja. Osušite kosu naopako za najbolje rezultate.

Sprejevi za volumen

Kada se koristi u kombinaciji sa penama za povećanje volumena, sprej za povećanje volumena dodaje još više volumena tankim, ravnim pramenovima. Kao što smo ranije spomenuli, samo se uverite da sprej za volumen kose koji odaberete sadrži dobru mešavinu tih ključnih sastojaka.

Ulja za volumen

Iako može izgledati kontradiktorno da ulje za kosu može pomoći da podignete tanke pramenove,  istina je! Ulja za kosu sa hranljivim sastojcima kao što su ulje koštica kajsije i ulje peperminta mogu poboljšati opšte zdravlje i teksturu vaše kose, promovišući zdravije vlasište i srećniju, živahniju kosu.

Prilikom nanošenja ulja za kosu, trik je u fokusiranju proizvoda uglavnom na vrhove i sredine. Nanošenje previše ulja oko vrha glave i korena može na kraju dovesti do otežanja pramenova, što je upravo suprotno od onoga što želite.

Serumi za volumen kose

Slično uljima za kosu, određeni serumi za kosu mogu vam pomoći da postignete veći volumen kose za samo nekoliko minuta. Serumi deluju tako što isporučuju veoma efikasne, specijalizovane sastojke koji se apsorbuju direktno u vašu kosu i kožu glave za maksimalnu korist. Postoji serum za kosu za bilo koju vrstu problema ili problema sa kosom, tako da kada tražite nove proizvode, potražite serume koji su posebno usmereni na finu kosu. Probajte zajedno sa svojim omiljenim sprejom za volumen!

Kako postići veći volumen kose za 5 minuta ili manje

Pored upotrebe spreja za povećanje volumena ili drugih proizvoda za povećanje volumena kose da biste postigli željeni efekat, postoji i nekoliko saveta i trikova za stilizovanje koje treba imati na umu.

Podignite svoje korene
Pre svega, ako sušite kosu odozgo nadole, samo pravite ravne pramenove. Nakon pranja i nanošenja svih omiljenih proizvoda, okrenite glavu naopačke, nanesite sprej za povećanje volumena, a zatim osušite kosu. Sušenje kose fenom naopako stvara prirodno podizanje korena vaše kose, dajući vam dodatni volumen kose koji će trajati ceo dan. Ako želite prirodniji izgled, pustite prirodi da ide svojim tokom i osuši kosu na vazduhu. Osim toga, sušenjem kose na vazduhu pomažete u sprečavanju negativnih efekata oštećenja toplotom.

Prebacite razdeljak s vremena na vreme
Evo još jednog trika za povećanje volumena kose za koji možda niste čuli ranije: Ako dosledno stilizujete kosu samo na jednoj strani, pokušajte da promenite deo. Kada kosu stalno nosite na istom delu, to ‘obučava’ kosu da bolje leži. Povremeno menjajući svoj deo, uvešćete novi volumen i podizanje do korena. Isprobajte!

Završite sa lakom za kosu
Nakon što osušite kosu i stilizujete kosu po svom ukusu, stavljanje laka za kosu može vam pomoći da zadržite volumen tokom celog dana. Za dodatno držanje i volumen, nežno okrenite kosu naopako i poprskajte lak za kosu od korena do vrhova.

Tražite dugotrajniji volumen kose? Isprobajte ove savete za negu kose:

Počnite sa skalpom
Zdrava kosa uvek počinje od vlasišta. Uverite se da je vaša koža glave u vrhunskom obliku tako što ćete koristiti proizvode pogodne za skalp koji neguju kosu od korena do vrha. Takođe je dobra ideja da uklonite naslage otprilike jednom svake nedelje. To možete učiniti nežnim pilingom za vlasište da biste uklonili višak nakupljanja proizvoda i mrtvu kožu.

Isprobajte dvostruko šamponiranje
Drugi način da sprečite da pramenovi postanu otežani od viška ulja i nakupljanja je dvostruko pranje šamponom. Jednostavno dvaput operite kosu ( šamponom bez sulfata), nežno masirajte kožu glave vrhovima prstiju da biste uklonili tvrdokornu prljavštinu ili ulje. Probajte, na primer, šampon za tanku kosu koji će vašoj kosi dati podsticaj.

Koristite pravu četku za kosu
Korišćenje pogrešne četke na mokroj kosi uzrokuje nepotrebno oštećenje i čini pramenove beživotnim i mlohavim. Zato je toliko važno da koristite odgovarajuću četku za kosu na mokroj ili vlažnoj kosi. Potražite wet četke sa mekim vlaknima koje neće povući  ranjivu mokru kosu.

Promenite svoju jastučnicu
Da li ste znali da možete oštetiti kosu dok spavate? Istina je. Većina jastučnica je napravljena od pamuka, koji može biti grub za vašu kosu i uzrokovati lomljenje ili kovrdžanje, kao i masnu kosu koja dovodi do ravne kose. Da bi vaša kosa bila zdrava čak i dok spavate, pokušajte da zamenite pamučnu jastučnicu onom od bambusa.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.