15 načina kako da postignete brži rast kose

duga-kosa

15 načina kako da postignete brži rast kose

Ne postoji čarobni vitamin za kosu ili magični serum da Vam kosa poraste preko noći. Činjenica je da kosa raste samo centimetar svakog meseca – i to samo ako je vaša kosa već u  zdravom stanju sa minimalno ispucalim vlasima. Međutim ako osećate da Vam kosa ne raste dovoljno brzo – bez obzira da li je to zbog oštećenja toplote, genetike, hormona, ima nekoliko stvari koje možete učiniti da ubrzate proces.

Prva stvar od koje polazimo  je Zdrava kosa = duža kosa, pa ćete želeti da štetne navike svakodnevno peglanje ili često izbeljivanje kose zamenite zdravim. Ako i pored promena navika u održavanju kose i načinu ishrane, osećate da Vam kosa ne raste pravom brzinom, nikad nije loša ideja da zakažete sastanak sa doktorom i utvrdite da li postoji medicinski problem.

Najbolji preparati za brži rast kose i protiv opadanja

Viviscal suplementi (vitamini), šampon i balzam, kao i ulje za kosu podstiču rast kose. Najčešći faktori koji mogu prouzrokovati opadanje kose su svakodnevni stres, nepravilna ishrana, hormonalne promene, nasledna alopecija, kao i oštećenja vlasi prouzrokovana učestalim tretiranjem. Nedovoljan rast i opadanje kose pogađa skoro svaku drugu ženu i veliki broj muškaraca do četrdesete godine života.

1 Isprobajte tretmane kofeinom za brži rast kose

Kofein je odličan sastojak ako pokušavate da puštate kosu i postignete brži rast kose. Isprobajte neke od proizvoda za kosu sa dodatkom kofeina u svojoj rutini oblikovanja.  Kofein pomaže u stimulisanju protoka krvi u Vašem skalpu (što je neophodno za rast kose), i suprotstavlja se DHT, hormonu odgovornom za gubitak kose. Nećete videti razliku u gustini ili dužini kose preko noći – kofeinu obično treba dva do tri meseca da se rezultati počnu videti.

tretman-kose

2 Usredsredite se na negu vlasišta

Ako pokušavate da postignete brži rast kose, morate obratiti pažnju na teme glave. Dva najvažnija sloja kože u odnosu na kožu glave su dermis i epidermis – dermis sadrži naše folikule dlake, žlezde, živce, krvne sudove, kolagen, elastinska vlakna i masne ćelije. Uvođenje pravilne nege kože glave u rutinu nege kose uticaće na brzinu rasta kose i zdravlje vlakana vaše kose.

Kada se brinete o koži glave, zapravo osiguravate da krv i hranljive materije lako mogu da prodru do folikula dlake. Za početak ćete želeti da investirate u ulje, masku ili serum za vlasište. Naša preporuka za negu temena glave i kose je Aromatic conditioner, organski proizvod, koji ne treba da se ispira, može da se nanosi i na opekotine, kožu nakon ujeda insekta i slično. Ovaj preparat regeneriše kožu.

15 nacina kako da postignete brzi rast kose

15 načina kako da postignete brži rast kose

Grubi sastojci pilinga vlasišta zapravo mogu stvoriti mikro-ogrebotine na glavi, što može dovesti do stvaranja štetnih bakterija i gljivica. Umesto toga, koristite ulje ili masku sa sastojcima koji stimulišu vlasište poput mente, čajevca ili ulja na bazi citrusa kako biste povećali cirkulaciju i obogatili koren kose.

Kupite šampon za vlasište koji ćete koristiti nakon tretmana TEABASE , proizvod nanosite direktno na vlasište – a ne samo na kosu – ostavljajući ga da odstoji pet minuta pre ispiranja i kondicioniranja.

Ovde moramo da spomenemo i opadanje kose, koje ukoliko je izraženo nećete moći da podstičete rast kose ni preparatima ni tretmanima. Kako da znate da li je opadanje kose Vaš problem?

U proseku na glavi imamo oko 100.000 folikula dlake i smatra se normalnim da 100-150 dlaka dnevno otpadne, zbog pranja ili češljanja, korišćenja šnala za kosu i slično. Kad ujutru na jastuku imate više od 10 otpalih vlasi već je pojačano opadanje. Ako provučete dlan kroz kosu, i imate dlake u kosi svaki put, zasigurno Vam treba preparat protiv opadanja kose. Morate se fokusirati da uspostavite normalne faza rasta kose a tek onda se posvetite rastu kose.

Lek za opadanje kose može biti šampon Viviscal, a ako Vam to ne spreči opadanje koristite i suplemente najmanje 3 meseca VIVISCAL PRO

3 Skratite kosu da biste održali dužinu i postigli brži rast kose

skraćivanje kose

Stručnjaci su podeljeni oko koncepta šišanja kose kako bi brže rasla, jedno je sigurno: Ako želite dugu kosu zdravog izgleda, često se šišanje ne može izbeći. Život s pohabanim, podeljenim krajevima na kraju će dovesti do toga da kosa pukne dalje na pramenu, što ne samo da kosu čini tanjom, već je sprečavate da preraste određenu dužinu.

4 Razmislite o vitaminima za brži rast kose

Ako vodite računa i imate donekle uravnoteženu ishranu, Vaše telo je već puno sastojaka za jačanje kose koje ćete naći u suplementima (na primer: folna kiselina, vitamini D, A, C i E). Međutim, ako ne jedete uravnoteženo ili ste u intenzivnom periodu stresa ili traume, možda nećete dobiti dovoljnu količinu hranljivih sastojaka potrebnih za brži rast zdrave, duge kose. Ako je to slučaj, Vaše telo će prvo zaustaviti rast kose i preusmeriti hranljive sastojke i energiju na organe kojima je najpotrebniji, zbog čega Vam može nedostajati vitamin.

Ako mislite da Vam možda nedostaje vitamina, mogli biste koristiti suplemente, ali obavezno se prvo obratite lekaru. Moraćete da budete sigurni da uzimate pravu količinu i vrstu vitamina i da oni neće stupiti u interakciju sa bilo kojim lekovima koje trenutno uzimate.

U našoj ponudi imamo suplemente za muškarce  viviscal man i viviscal tablete za žene. Zašto se razlikuju suplementi? Posebne su potrebe polova za hranljivim materijama i vitaminima i to je naročito značajno posle 40 godina starosti.

Kako radi Viviscal? Najkompletnije objasnjenje nalazi se na oficijalnom sajtu viviscala –kako radi viviscal ?

5 Manje šampona za bolju hidrataciju

Šokantno je koliko ljudi preskače regenerator, što je najgore što možete učiniti za kosu – posebno kada pokušavate da postignete brži rast kose. Kondicionirajuće maske za kosu su obavezne kako biste sprečili ispucale krajeve.

Svrha šampona je da ispere prljavštinu i nakupine proizvoda, ali većina šampona je puna oštrih sapuna zvanih sulfati, koji uklanjaju prirodna ulja koja su potrebna za dugu i zdravu kosu. Kada trebate očistiti kosu, obavezno odaberite šampon bez sulfata i samo utrljajte na glavi, ostavljajući da pena klizi niz ostatak kose. Probajte organske proizvode Tecna

Ovi preparati ne sadrže silikone, sulfate, veštačke boje i potpuno su prirodni na bazi organskog bilja.

6 Isperite kosu hladnom vodom

Pranje kose hladnom vodom na kraju tuširanja može dati dodatni poticaj za brži rast kose. Hladna voda glatko zatvara spoljni sloj kose, što pomaže u sprečavanju gubitka vlage i oštećenja od toplote. Ovaj korak zahteva samo nekoliko sekundi, ali  može vremenom napraviti veliku razliku.

ispiranje-kose-vodom

7 Dosta regeneratora kako biste izbegli lomljenje kose

Recimo samo da regenerator treba da bude najbolji prijatelj kada pokušavate da stimulišete rast zdrave kose. Vremenom, bojenje i oblikovanje toplotom dovode do toga da su pramenovi na dnu sve tanji što može dovesti do većeg pucanja i kraćih dužina.

Dakle, da biste svoje krajeve vratili u dobro zdravlje, koristite regenerator koji pomaže u zameni lipida i proteina unutar dlake, kao i zaptivanju spoljne strukture vlasi. U osnovi, to je vaša prva odbrana od štete koja ugrožava vaš lep izgled kose.

Jedan ovakav proizvod koji izdvajamo je Olaplex No5. Preporučujemo ga jer obnavlja, jača i hidrira sve tipove kose. Formula sadrži patentiranu OLAPLEX Bond Building tehnologiju. Obnavlja i hidrira kosu, a da je ne otežava. Eliminiše oštećenja i friz čineći kosu jakom, zdravom i sjajnom.

8 Isprobajte „uradi sam“ dubinske regeneratore

Ako je Vaša kosa do ramena ili duža, stara je otprilike dve do tri godine. Znači da joj je potrebno više TLC nego što može pružiti uobičajeni regenerator. Zato koristite maske za duboko kondicioniranje. Napravite prirodni tretman uljem. Samo pomešajte sledeće sastojke iz ovog  jednostavnog recepta za ulje za kosu:

1 šolja nerafinisanog kokosovog ulja

Po 1 kašika bademovog ulja, ulja oraha makadamije i ulja jojobe

Budući da ulja mogu ostaviti ostatke, preporučuje se nanošenje na vlažnu kosu i ostavljanje da deluje 10 minuta pre šamponiranja i kondicioniranja kako bi se ulje uklonilo. Ova ulja su u stanju da pune pramenove masnim kiselinama, čak i nakon što se isperu a te masne kiseline pomažu u jačanju i zaštiti Vaše kose dok je puštate.

9 Smanjite grejne aparate da biste sprečili oštećenja kose

aparati-za-grejanje-kose

Ispravljači za kosu, fen, hemijski proizvodi ili bilo koji drugi tretman koji nanosi veliku štetu neće Vam pomoći ako želite brži rast kose. Što je kosa zdravija, to će duže rasti, a prekomerna upotreba ovih alata ne pogoduje dugoj kosi. A ako smanjivanje upotrebe fena nije održiva opcija, obavezno koristite zaštitno sredstvo protiv toplote svaki put kada oblikujete kosu.

10 Klonite se izbeljivača

Kada izbelite kosu, ona otvara opnu pramenova vaše kose, uzrokujući značajnu štetu – posebno za one sa tamnijom kosom – svaki put. A kosa koja je obojena ili hemijski tretirana ima veću verovatnoću da se odlomi ili podeli, što za Vas znači manju dužinu. Ako želite da Vam kosa raste duže i brže, možda ćete želeti da preispitate bojenja i kolorisanje.

11 Nežno češljajte i raščešljavajte kosu

Očigledno je neophodno četkanje ili češljanje kose ali samo imajte na umu da agresivno četkanje može prouzrokovati fizičko oštećenje Vaše kose zbog čega će izgledati loše. Ako čujete zvuk krckanja četke kroz vaše niti, previše ste grubi. I budite posebno oprezni kada je kosa mokra i podložnija lomljenju. Izaberite kvalitetnu Moroccanoil četku koja će smanjiti oštećenja kose.

Kada raspetljate mokru kosu, počnite odozdo i polako idite ka korenu. Četkamo od vlasišta nadole, ali to samo gura male zapetljaje u jedan veliki čvor i može prouzrokovati gubitak puno kose.Umesto da koristite bilo koji češalj posegnite za prirodnom četkom, koja pomaže, nežno raspodeliti prirodna ulja vašeg vlasišta niz kosu.

12 Sprečiti zapetljavanje kose svilom

Ako se probudite sa matiranom kosom zamršenom, Vaša pamučna jastučnica može biti krivac. Prelazak na svilenu ili satensku jastučnicu – ima mekšu površinu koja neće uzrokovati trenje kose onako kako to čini redovno tkani pamuk.

13 Koristite nežne peškire od mikrovlakana

Stavljanju kose u plišani peškir za kupanje uzrokuje toliko lomljenja. Kosa se zahvati u sva utkana vlakna, a budući da je većina žena previsoko premota peškir oko glave, svi ti sitni, krhki pramenovi oko linije kose zategnuti su i skloni do lomljenja. Umesto toga odlučite se za majicu ili izuzetno tanak peškir za kosu od mikrofibera koji su mnogo sigurniji.

14 Zamenite gumice za kosu kako biste izbegli lomljenje

Jedan pogrešan rep  može naneti štetu.  Kosa se odlomi na mestu napetosti gde je omotana elastična gumica. Umesto toga zamenite gumice za kosu za štipaljke i nežno se odnosite prema kosi kada koristite neke ukrase za kosu.

15 Podstaknite rast kose promenom frizure

Nošenje konjskog repa ili čvorova na istom mestu na glavi svakodnevno uzrokuje da kosa vremenom pukne od stalne napetosti. Često menjanje položaja ponija ili punđe jednostavan je potez koji može pomoći u održavanju snage vaših pramenova, što znači da će i dalje rasti snažno i bez oštećenja.

Ne može izrasti kosa preko noći, ali  možete  da promenite rutinu kako biste bili sigurni da je kosa zdrava koliko je to moguće. Održavanje lepote i hidratacije, minimiziranje upotrebe toplotnih uređaja i držanje podalje od grubih boja za kosu, je neophodno ako želite da puštate kosu.

Ukoliko Vam je kosa vec ostecena procitajte kako da obnovite ostecenu kosu

 

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.