Blog

Kako oporaviti kosu posle leta

10 nacina kako oporaviti kosu posle leta

10 načina kako oporaviti kosu posle leta

Vaša kosa je tokom leta izložena: suncu, UV zračenju, često perete kosu zbog visokih temperatura najčešće svakodnevno, kosa upija hlor iz bazena i so iz mora, farbana kosa najviše bledi tokom leta…. Brojni su  izazovi koje vaša kosa trpi u letnjem periodu, i zato svi odlaze kod frizera u septembru sa problemima sa kosom. Postoji više rešenja kako oporaviti kosu posle leta.

Jedan oda načina kako oporaviti kosu posle leta je sigurno da obogatite svoju kolekciju proizvoda za negu kose, kvalitetnim preparatima poznatih brendova. Profesionalni proizvodi za negu kose su visokokoncentrovani i brzo ćete videti rezultate na oporavku kose. Najčešće za mesec dana kosa izgleda skroz oporavljeno sjajna je i meka.

Summer Hair Care Blog Banner

Kako da popravim kosu posle leta?

1 .Prvi savet je ređe koristite šampon. Kad perete kosu posle leta probajte samo jednom da šamponirate kosu u korenu, krajeve zaobiđite, dovoljna će biti pena koja prođe kroz krajeve kose tokom ispiranja. I da dodamo hladijom vodom perite kosu, jer je vruća voda isušuje i uklanja prirodna ulja sa kose. Prirodna ulja upravo trebaju kosi posle mora i sunca da se oporavi.

2. Kosu negujte bogatim balzamom za dodavanje vlage. Ako se borite sa ispucanim vrhovima, potražite regeneratore sa hidratantnim sastojcima kao što su med, ulja na biljnoj bazi i vitamin E, koji su dovoljno lagani da vlaže i prodre u dlaku, a da je ne otežaju.

3. Nanesite masku za kosu, REPAIR ili RESTORATIV ili tretman nekoliko puta nedeljno da biste je hidrirali i popravili oštećenja na kosi nastala tokom leta.

4. Svakodnevno koristite ulje za kosu za zaštitu i jačanje kose i oporavak ispucalih krajeva. I ako vaša kosa inače nije suva posle leta, zbog uticaja sunca i UZ zraka biće joj potrebna bogata nega da kosa povrati svoj sjaj.

Ako se farbate sigurno ste primetile da vam je kosa posle godišnjeg odmora, sunčanja i kupanja mat boje. Zbog kupanja je  farbana boja kose isprana. Savet naših profesionalnih frizera je da pre nego se ofarbate ( što sigurno jedva čekate da uradite pre nego se vratite na posao) prvo desetak dana negujete kosu, da ojača pre hemijskog tretiranja. Sačekajte sa farbanjem da se kosa hidrira i obnovi sjaj i mekoću.

5. Potrebno je da skratite bar krajeve kose, za lep i negovan izgled kose. Kada se struktura vaše kose promeni toplotnim oštećenjem, promena na kosi je trajna. Postoji nekoliko opcija za rešavanje problema sa kosom nakom leta. Možete ošišati kosu i ukloniti oštećenje, ali to može zahtevati promenu frizure u zavisnosti od toga koliko je šteta velika. Posavetujte se sa frizerom koliko je minimalno potrebno skraćenje pa pronađite novi oblik frizure, sigurno će vam prijati promena.

6. Poboljšajte ishranu ili koristite suplemente protiv opadanja kose, jer je opadanje kose posle leta česta pojava. Blago povećanje gubitka kose nakon leta nije nužno razlog za zabrinutost. Pošto dehidracija, izlaganje UV zračenju i toplota mogu igrati ulogu u gubitku kose, normalno je da neki ljudi dožive veći gubitak kose. Međutim, ako gubite značajnu količinu kose, uzrok može biti van sezonskog karaktera.

7. Pre farbanje kose oporavite kosu. UV zraci zrače tokom celog leta i mada znamo koliko su štetni za kosu , retko ko nosi maramu ili šešir kko bi smanjio štetne uv zrake da loše utiču na kosu. Šta se dešava sa kosom zbog UV zraka?

Na kosi oslabi zaštitni lipidni sloj na površini vaše kose, čineći je grubom i dosadnom. Ako imate farbanu kosu, UV zraci razlažu i melanin i veštačke boje u kosi, uzrokujući da vaša boja izbledi ili posvetli. Kao što vidite UV zraci ne čine štetu samo spolja zato je dobro da prvo negujete kosu, predlažemo keratinsku masku za kosu, i tek kad je kosa oporavljena idete na farbanje kose.

Nega kose posle leta

8. Dubinski očistite kosu posle letovanja. Predlažemo da probate šampon za dubinsko čišćenje kose ako ste puno vremena provodili u bazenu ili moru a evo zašto.

Dok su teksturirani talasi u kosi,  na plaži lepi u teoriji, puno devojaka voli taj letnji look kad je kosa od mora tj soli dobija talase i volumen , mada je kosa tvrda i teška za oblikovanje, slana voda i hlor su puni minerala i metala koji se nakupljaju u vašoj kosi, ostavljajući je bez vlage (otuda i hrskava tekstura). Kalcijum  iz soli stavlja beli film na kosu, dok hlor daje zelenu nijansu. Ove nakupine je potrebno isčistiti sa kose kako bi kosa mogla da najefikasnije upija druge tretmane za negu kose ili farbu za kosu.  Nemojte preterivati sa dubinskim šamponom jer je kosa dehidrirana posle mora, jedno šamponiranje biće dovoljno:)

9. Pravo je vreme da probate prirodne maske za kosu. Odlične maske za dehidriranu kosu su maske na bazi maslinovog ulja ili meda.

*Maska od jogurta, meda i jaja će nahraniti vašu kosu i učiniti je zdravom i sjajnom. Jogurt i med funkcionišu kao prirodni regeneratori i leče oštećenu kosu, dok jaja jačaju folikule kose i sprečavaju gubitak kose. Pomešajte jedno jaje, med i jogurt u činiji za mešanje i nanesite. Ostavite da deluje 20 minuta pre nego što isperite blagim šamponom.

*Maska za kosu sa kokosovom kremom
Leto može isušiti vašu kosu i učiniti da izgleda beživotno. Učinite da vaša kosa izgleda sjajno i zdravo uz ovu super-bogatu masku za kosu od kokosove kreme. Izvadite svežu kremu iz mekog zelenog kokosa tako što ćete je izvaditi. Zagrejte kremu tek toliko da omekša. Umasirajte u kosu i kožu glave i sačekajte 30 minuta nakon što umotate kosu u topli peškir. Koristite nežni šampon da biste uklonili masku.

*Maska od banane i meda za osetljivo teme glave

Ovo je odlična maska za žene koje pate od svraba glave. Odlučite se za masku za kosu sa antibioticima kao što su med i banana. Banane sadrže kalijum, koji jača korenje, dok med privlači vlagu na kožu glave, sprečavajući je da postane suva i razdražljiva. Jednostavno pomešajte jednu bananu i 2-3 kašike meda u blenderu. Nanesite masku na kosu i držite je najmanje 15-20 minuta. Koristite hladnu vodu da temeljno isperite masku.

Posle prirodne maske za kosu možete koristiti balzam bez ispiranja da vam kosa bude zaštićena od toplote i da zadrži vlagu koju ste joj maskom pružili.

10. Izbegavajte ili smanjite feniranje i peglanje kose.

Svi volimo lepo oblikovnu kosu  koja čini da se osećamo dobro. I dok nam alati za stilizovanje pomažu i pružaju mogućnost za raznovrsniji izgled, oni takođe mogu izazvati oštećenje kose. Leto je već dovoljno vruće (a oštećenja od UV zračenja su stvarna), pa vam izbor stilova i oblika frizure koje dobijate bez toplote može pomoći da zaštitite zdravlje vaše kose.

Želite lagane talase bez napora? Nema problema. Nakon što operete kosu šamponom, nanesite manje regeneratora nego što biste obično uradili pre nego što upletete kosu u rep ili uvrnutu punđu. Ostavite da se osuši na vazduhu preko noći, zatim nežno raspetljajte kosu i imaćete te talase u kosu bez upotrebe fena i četke.

Nadomo se da smo vam dali dobre smernice za oporavak kose nakon leta i da nećete biti pod stresom zbog kose nakok godišnjeg odmora. Zakažite bar jedan dva tretmana u frizerskom salonu, gde će vam npr spa nega oporaviti i kožu glave i kosu, pre nego se rešite za šišanje ili farbanje kose.

Ovo su bila 10 načina kako oporaviti kosu posle leta, ali vam profesionalni frizer može dati baš smerinice za vaš tip kose. ako vam treba pomoć sa naše strane piši te nam mail.

10 nacina kako oporaviti kosu posle leta

7 saveta za brz oporavak kose posle leta

Način na koji perete kosu i proizvodi koje koristite mogu mnogo doprineti održavanju glatke, sjajne kose.  Naročito posle leta kada je kosa suva i oštećena od sunca treba vam bogata nega za kosu ako želite brz oporavak kose.  Pratite ove jednostavne savete frizera da biste učinili kosu zdravom.

1.Češće perite masnu kosu ali blagim šamponom bez sulfata. Koliko često perete kosu treba da zavisi od toga koliko masnoće vaše skalp proizvodi. Ako je vlasište – teme glave masno, možda ćete morati da perete kosu jednom dnevno. Kupite šampon za masnu kosu koji reguliše lučenje sebuma i obnavlja teme glave.

2. Ako imate hemijski tretiranu ( farbanu ) kosu, vaša kosa može biti suvlja posle leta nego ostali tipovi kose, pa ćete možda želeti da je perete ređe. Za sve koji hemijski tretiraju kosu treba vam poseban šampon Olaplex no4 koji obnavlja kosu pri svakom pranju.

3. Kako starite, vaše vlasište proizvodi manje ulja, tako da možda nećete morati da se šamponirate tako često. Ali ako vidite ljuspice u kosi, možda niste dovoljno šamponirali i imate talog na kosi od preparata za kosu, ili prljavštine . To može dovesti do peruti i drugih bolesti kože glave.
Koncentrirajte šampon na kožu glave ne na krajeve kose. Kada perete kosu, koncentrišite se na čišćenje pre svega vlasišta, a ne na pranje cele dužine kose. Samo pranjem vaše kose može se stvoriti bleda kosa koja je dosadna i gruba i ima mat boju.

4. Koristite balzam nakon svakog šamponiranja osim ako ne koristite šampon „2 u 1“ koji čisti i njeguje kosu. Korišćenje balzama može značajno poboljšati izgled oštećene ili ispucale kose povećanjem sjaja, smanjenjem statičkog elektriciteta, poboljšanjem snage i pružanjem zaštite od štetnih UV zraka.

5.  Koncentrišite balzam na krajeve kose. Pošto balzami mogu učiniti da fina kosa izgleda spušteno bez volumena, treba ih koristiti samo na vrhovima kose, a ne na vlasištu ili dužini kose.

Izaberite šampon i balzam koji su formulisani posebno za vaš tip kose. Na primer, ako farbate kosu, koristite šampon dizajniran za farbanu kosu. Ako je vaša kosa oštećena ili hemijski tretirana, razmislite o šamponu „2 u 1“. Bez obzira na cenu, mnogi brendovi šampona i balzama pružaju iste prednosti.

6. Zaštitite kosu kada plivate. Zaštitite kosu od štetnog dejstva hlora tako što ćete nakvasiti i kondicionirati kosu pre plivanja. Nosite kapu za plivanje i koristite specijalno formulisan šampon za plivanje i regenerator za dubinsku negu nakon plivanja da biste nadoknadili izgubljenu vlagu.

7. Izbegavajte toplu vodu. Preskočite tuširanje toplom vodom, jer će topla voda učiniti vašu kosu suvom i lomljivom jer skida zaštitna ulja sa vaše kose. Preferirajte temperaturu koja je samo malo toplija od temperature vašeg tela.

Nega kovrdzave kose posle leta

Kovrdžava kosa je zahtevna i teška za oblikovanje i održavanje. Najbolje rešenje je keratinski tretman,  salonski tretman uz pomoć kog će vaša kosa biti negovana i ravna. To je već više od deset godina poznat tretman za zaglađivanje. Poznato je da tretman daje meku kosu koja ostaje takva nedeljama nekad i 6 meseci.

Keratinski tretman

je poznat kao brazilsko ispravljanje kose i može promeniti kosu iz kovrdžave u svilenkastu, ravnu kosu. Ipak, rezultat traje samo dok kosa ne izraste, a onda će biti potrebna još jedna primena keratinskog tretmana u salonu. Da biste produžili efekte posle tretmna kod kuće koristite proizvode na bazi keratina kao što su Tecna šampon i tretman.

Ovaj tretman je savršen za žene sa kovrdžavom i talasastom kosom. Keratinski tretman daje ravnu kosu bez upotrebe pegle i drugih proizvoda za stilizovanje. Postoje dva različita načina upotrebe keratina za kosu. Osnovni tretman keratinskog zaglađivanja pruža sjaj i svilenkastu kosu tokom šest meseci. Brazilsko ispravljanje kose daje rešenje koje ravna kosu i održava kovrče skoro tri meseca.

Osobe koje imaju suvo i svrbežno vlasište mogu probati tretman vlasišta. Ova usluga u frizerskom salonu pruža prijatan osećaj i obnavlja proizvodnju ulja u vlasištu kako bi promovisala zdrav rast kose. Tretman skalpa se može koristiti za osobe sa masnim skalpom ili onima sa suvim, ljuskavim vlasištem. Održavanje zdrave kože glave neophodno je za zdravu kosu. Pročitajte naš blog o savetima za kovrdžavu kosu.

10 nacina kako oporaviti kosu posle leta

Uvek očešljajte kosu pre tuširanja
Ne potcenjujte važnost četke za kosu. Bez obzira na teksturu vaše kose, morate češljati kosu najmanje 60 sekundi pre tuširanja. Bezbednije je češljati čvorove sa kose pre tuširanja, jer uklanjanje zapetljaja sa vlažne ili mokre kose može izazvati lomljenje.

Koristite mlaku vodu za pranje kose
Ideja o tuširanju toplom vodom (čitaj vrelo) zvuči primamljivo nakon napornog dana. Ali takođe uzrokuje oštećenje kose, lišava kosu njenih prirodnih ulja i čini je dosadnom i suvom. Dakle, hajde da nađemo sredinu i zadovoljimo se mlakom vodom. Podjednako opušta i čisti kosu bez oštećenja.

Uvek održavajte kosu (pravilno)
Jedan od najjednostavnijih, ali najviše zanemarenih saveta za kosu je da koristite regenerator nakon pranja šamponom. Da biste sprečili da vam se koža glave zamasti, preskočite koren i nanesite balzam od sredine dužine do krajeva. Ako imate finu kosu, kondicioniranje korena može vam otežati kosu i učiniti da izgleda beživotno.

Uvek zaštitite kosu pre stilizovanja

Toplotni stil daje odlične rezultate i priskače vam u pomoć kada vam nedostaje vremena i treba vam brzo rešenje. Međutim, ovo takođe može prouzrokovati štetu. Dakle, evo šta možete da uradite – poprskajte sredstvom za zaštitu od toplote pre nego što ispravite ili uvijete kosu ili je osušite fenom.

Održavajte kosu hidriranom

Hidratacija je ključ za sjajnu kosu (i kožu). Dakle, ako želite srećne i zdrave pramenove, sledite ovaj osnovni savet za dobru kosu – dajte svojim pramenovima intenzivnu dozu hidratacije. Nemojte nanositi kokosovo ulje na kosu kako biste je održali hidratiziranom; umesto toga, izaberite kremu koja se ne ispire i koja neguje vašu kosu tokom celog dana. Bez obzira da li imate kovrdžavu ili ravnu kosu, regeneratori koji se ne ispira su blagodat za vašu suvu kosu.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.