Besplatna dostava za porudžbine preko 5000 rsd.

Iskoristi kupon kod 8mart za popust od 8% na ceo asortiman!

Iskoristi kupon kod 8mart za popust od 8% na ceo asortiman!

Svi Olaplex proizvodi, kako se koriste

Kako se koriste svi Olaplex proizvodi ?

Odgovor i objašnjenje za svaki proizvod sada imate na jednom mestu. Od osnovnih Olaplex proizvoda a to su bili Olaplex No1 i Olaplex No2 za salonsku upotrebu, nastali su brojni proizvodi koji svi imaju za cilj obnovu hemijski oštećene kose. Prvo je za kućnu upotrebu nastao Olaplex No3 hair perfector, a zatim i svi ostali proizvodi. Redni brojevi Olaplex proizvoda donekle odražavaju redosled primene ali da ne bude greške i zabune kod korišćenja ovih fantastičnih proizvoda pročitajte kako se koristi koji Olaplex preparat.

Svi Olaplex proizvodi imaju zajedničko to da rade na obnovi disulfidnih veza u strukturi kose.

Naša kosa sadrži milione disulfidnih veza. Ove disulfidne veze daju kosi strukturu, snagu i stabilnost. Kada se disulfidne veze prekinu, dolazi do oštećenja.

OLAPLEX obnavlja oštećenu i ugroženu kosu obnavljanjem iznutra prema spolja sa patentiranim jednim sastojkom, bis-aminopropil diglikol dimaleatom.

Jednom kada su sve veze za kosu netaknute i poravnate, imate zdravu, lepu, sjajnu kosu koja se može lako oblikovati i negovati.

Za Vas smo pripremili Vodič za Olaplex proizvode.

Sada na jednom mestu možete da saznate sve o Olaplex proizvodima.

olaplex svi proizvodi vasiljeshop e1675422233547

 

Kako se koristi Olaplex No0 ?

Intesive Bond Buiding Hair tretman

Primetili ste da proizvodi Olaplex tehnologije imaju brojeve. I ako nisu redni brojevi odnosno nije neophodno korake primenjivati od prvog do poslednjeg tačnim redom, u ovim objašnjenjima krenimo od broja Olaplex No0.

Zapravo prvi Olaplex proizvodi koju su kreirani i primenjivani u salonima su Olaplex No1 i Olaplex No2.

Ovo su tretmani, odnosno dve faze, koje se primenjuju pri hemijskim tretmanima kose, isključivo od strane stručnih frizera. Preparate Olaplex No1 i No2 nećete naći u prodaji on line, jer je njihova upotreba isključivo u frizerskom salonu i nisu proizvodi koje možete u kućnim uslovima da koristite. Kako frizeri često kažu to su tehnički proizvodi, a ne proizvodi za krajnjeg kupca.

Pretpostavljamo da isključivo u salonu radite hemijske tretmane kose, bilo da je reč o keratinskom ispravljanju kose, mini val, farbanje, ili radite neku modernu tehniku pramenova ili izbeljivanja kose.

Nakon velikog uspeha Olaplex tretmana u salonima, kreiran je Olaplex No3, odnosno zaštitnik za kosu nakon tretmana. Ovo je možda i najtraženiji ili najčuveniji proizvod, s obzirom da je namenjem i za kućnu upotrebu.

Da se sad vratimo na Olaplex No0 i kako je nastao.

S obzirom da nakon farbanja u salonu, trebate jednom nedeljno koristiti Olaplex No3 da bi se regenerisale veze u strukturi dlake, koje su izbeljivačima ili blanšim narušene, treba kosu pripremiti da optimalno upije Pretoctor No3. Zato Vam je potreban Olaplex No0. To je kao baza , osnova da bi kosa upila Olaplex No3. Da pojednostavimo, kad je kućna upotreba Olaplexa u pitanji  onda su No0 i No3 dve faze istog tretmana. Znate kad se šminkate, bez prajmera, puder ne izgleda tako lepo i blistavo na koži, koliko god puder bio odličan i imao veliku pokrivnu moć. Slićno kao prajmer Olaplex No0, zaglađuje dlaku, omogućava da kosa primi sastojke Olaplex No3.

Olaplex No0 se nanosi na suvu kosu i treba 10-15min da kosa upije tretman.

Količina koja Vam je potrebna zavisi od Vašeg tipa kose, za gustu bujnu kosu, predlažemo da je šnalom izdelite na sekcije kako bi ste Olaplex No0 što ravnomernije naneli.

Može da se nanosi na celu dužinu kose, ali s obzirom da su krajevi kose više puta farbani od izrastka, kosa je u dužini i krajevima oštećenija, sklonija lomljenju, i više Olaplexa joj je potrebno. Olaplex No0 se ne ispira, već se nakon 15min stavlja Olaplex No3 na kosu.

Olaplex No0 se ne koristi samostalno, osmišljen je da bude faza pre glavnog tretmana Olaplex No3.  Pakovanje je od 155ml i biće vam dovoljno za visemesečnu upotrebu. Sama bočica je tako napravljena da iz nje direktno nanosite Olaplex No0 na izdeljene sekcije kose jer ima posebno kreiran čep za nanošenje.

Pogledajte iskustva korišćenja Olaplexa na primeru kovrdzave kose pre i posle

 

pre posle

Kada je formulisana inovativna tehnologija Olaplex sistema, ideja je bila da se pri hemijskim reakcijama na kosi, tokom tremana u salonu, spreči lomljenje kose. E sad šta to lomi kosu?  Tokom farbanja, blajhanja, ispravljanja kose…. u smeši koja se na Vašu kosu nanosi, mora da bude hidrogen ili blanš ili slično sredstvo koje menja strukturu kose, kako bi farba došla u kutikulu i promeli pigment na kosi.

Jaka kosa nakon tog procesa može da deluje ok, ali suva tanka kosa, koja je godinama tretirana deluje jako loše. Na kraju i ako ste zadovoljni bojom niste zadovoljni izgledom kose. Kosa je bez sjaja, teško se rasčešljava, teško se oblikuje, frizura ne stoji….

Olaplex No1 je upravo to sredstvo koje se dodaje smeši za hemijski tretman i sprečava da se pokidaju veze u strukuri dlake. Što je duži proces, npr farbanje pramenova u više boja, i dugo ste pod bojom u salonu, to vam je neophodniji Olaplex No1. Koristi se samo u profesionalnim salonima, nije u prodaji za kućnu upotrebu. Gotovo uvek Olaplex No1 ide uz Olaplex No2.

Naša je preporuka da se posavetujete sa svojim frizerom i odaberete Olaplex tretman uz farbanje da bi ste videli kolika je razlika u kosi, u odnosu na dosadašnji izgled nakon farbanja.

Kako se koristi Olaplex No2?

Kada smo pisali o Olaplex No1, dobrim delom smo objasnili zašto je samo za salonsku upotrebu. Isto važi i za Olaplex No2 koji je sastavni deo Olaplex tretmana u salonu. Kada se ispere farba, keratin, blanš ili već koja je usluga u pitanju, frizer će na kosu naneti Olaplex No2. Ovaj preparat zatvara kutikulu i štiti spoljašnji zid dlake nakon što je bila pod tretmanom. Olaplex No2 štiti i neguje kosu nakon hemijskih reakcija, ne otežava kosu i nakon 20min od nanošenja, Vaša kosa će biti sjajna i laka za feniranje i oblikovanje.

Kako se koristi Olaplex No3 Hair Perfector?

U želji da klijent nakon posete salonu, nastavi Olaplex tehnologijom da štiti i obnavlja svoju kosu, nastao je Olaplex No3. Aktivni sastojci tretmana No1 i No2 sadržani su u Hair perfector-u No3. Ovo je proizvod koji je namenjen oštećenoj kosi nakon svih postupaka u salonu. Bilo da ste radili mini val ili ispravljanje kose, farbali celu dužinu ili samo pramenove, Olaplex No3 regeneriše kosu, ne otežava je, čini je zdravijom iznutra. Kosa će biti i gušća i izdržljivija nakon ovog tretmana. Preporuka je da se pre pranja kose No3 nanese na celu dužinu kose. Količinu ćete odrediti na osnovu stepena oštećenja i gustine kose. Nije problem da se nanese u koren kose, ako je na primer farban izrastak. Nije problem jer No3 ne masti kosu on je obnavlja. Nakon 20 min Olaplex No3 se ispira i po preporuci frizera koristite Olaplex šampon i regenerator. Pretpostavljate to su Olaplex No4 i Olaplex No5.

Kako se koristi Olaplex No4 šampon?

Osnova svake nege kose je šampon. Čak i oni koji ne vode računa o svojoj kosi imaju šampon i to najčešće neki koji odgovara tipu kose. Šampon je neizostavan i neophodan. Olaplex No4 je naredna faza za farbanu i hemijski tretiranu kosu nakon Olaplex No3 tretmana. Najbolje efekte na kosi videćete ako koristite No3 uz No4 šampon i No5 kondicioner. Ovo je preporuka za kućnu upotrebu i najbolje efekte.

Šampon je pogodan za sve tipove kose, ne sadrži sulfate, parabene ni silikone. Lepo peni i ima prijatnu mirisnu notu. Potpuno je neškodljiv za kosu i možete i dva puta šamponirati kosu, i koristiti ga pri svakom pranju. Olaplex No3 je preporučljivo jednom nedeljno koristiti, ali Olaplex šampon možete pri svakom pranju. Postoje dve varijinate Olaplex No4 šampona, da bi formula bila još više prilagođena kosi.

Šampon Olaplex No4P za blond kosu

Oznaka P je od Purple ( ljubičasto), znači to je šampon sličan šamponima koje frizeri zovu ljubičasti šamoni ili anti-yellow šamponi. Sad je već jasnije, reč je o posebno kreiranom šamponu koji je namenjen za plavu i sedu kosu, i koji sprečava žute ili čak narandzaste tonove. Sve što se odnosi na Olaplex No4 šampon, važi i za No4P, samo je tip kose bitan. U jednom proizvodu No4P imate i vrhunsku negu i obnovu kose i zaštitu za blond boju. Kad koristite ovakav šampon koji sprečava žute nijanse, smanjiće se i potreba za farbanjem.

Šampon Olaplex  No4C za dubinsko pranje kose

Oznaka C je od Clarifying ( dubinsko čišćenje), i sad je jasno da je Olaplex No4C, namenjen svima koji imaju kosu tešku za pranje, u smislu ili se javlja perut, ili višak sebuma na koži glave, ili su u kosi često prisutni preparati za oblikovanje kose i slično.  Ovaj šampon i ako jako ćisti kosu, ujedno obnavlja veze u strukturi dlake, čini kosu sjajnom i jakom. Nećete imati osećaj zategnutosti i škripanja kose kao da puca tokom rasčešljavanja. Kosa će Vam biti sjajna i meka i ako ste je dubinski oprali.

 Suvi šampon Olaplex No4D

Suvi šampon koji može da se koristi kad ne stižete da operete kosu, ili želite dodatni volumen kose. Proizvod ne ostavlja tragove i ne nakuplja se na skalpu , nema straha da će stvoriti perut. Ako imate problema sa svrabom temena glave Olaplex No4D će umiriti kožu detoksikacijom. Dobro protresite pre upotrebe. Odvojite kosu na delove.Držite bočicu 6-10” dalje od kose i poprskajte na koren. Ovo je suvi šampon koji neguje kosu i radi detoks kože glave.

vasiljevshop olaplex no3

 Kako se koriti Olaplex No5 ? Condicioner

Za lakše rašćešljavanje, sjajniju i mekšu kosu, kreiran je regenerator koji dubinski hidrira kosu. Svi tipovi kose mogu da koriste ovaj regenerator. Proizvod može da se koristi nezavisno ali je najbolji efekat u obnovi veza na kosi kada se koristi nakon upoltrebe Olaplex No3 i Olaplex No4.

Nakon ispiranja Olaplex šampona, naneti regenerator Olaplex No5 na dlanove a zatim utrljati proizvod na krajeve, do polovine dužine kose. Najčešće se ne nanosi na koren kose, ali ako je vaša kora jako gusta, kovrdžava i teško ukrotiva, nije problem po celoj kosi naneti regenerator. Proizvod bi trebali da stoji bar 5-10min na kosi a zatim se ispira.

 Kako se koristi Olaplex No6?

Bond smoother       

Nakon ispiranja regeratora, za sjajniju kosu koja se lakše oblikuje treba koristiti Olaplex No6 tretman koji se neispira. Leave in krema, je kreirana da hidrira kosu i čini je sjajnom i 72h nakon pranja ili nakon tremana Olaplex u salonu.

Olaplex No6 se razmaže dlanovima, i to vrlo mala količina, i utrlja se na krajeve kose. Bez brige da će Vam mastiti kosu, može da se nanosi i na sredini kose, i tako dobijate lepo definisane pramenove ili lokne. Za dame sa kovrdžavom kosom ova krema je savršena da se istaknu uvojci i lokne jer lepo definiše i zaglađuje kosu. Olaplex No6 je za kućnu upotrebu, može da se koristi sa bilo kojim preparatima za styling kose, jer ne masti i ne čini da kosa bude slepljena. Olaplex No6 može da se koristi nezavisno od drugih Olaplex preparata, ali je najbolje da koristite No3 i No4 za negu kose.

olaplex 7 bonding oil

 Kako se koristi Olaplex No7?

Bonding oil

I ako piše za sve tipove kose, preporuka je da je ulje najbolje za suvu kosu. Ovo ulje je regenerativno i kao i svi Olaplex preparati osnovna funkcija je nega kose i obnavljanje ispucalih veza dlake. Ulje je lagano, daje visok sjaj i raspetljava kosu. Olaplex No7 može da bude savršena završnica u oblikovanju frizure. Ulje se ne ispira, može da se koristi i više puta nedeljno.

Na dlanove nanesite malu količinu, par kapi razmažite po dlanovima pa nanesite na kosu. Kako je kovrdžava kosa često suva i neposlušna Olaplex No7 može da bude rešenje. Pakovanje je od 30ml, ali kako je mala količina potrebna za visok sjaj, mesecima ćete koristiti ovaj proizvod. Kosa sa serumom bude meka a ne slepljena, lako se oblikuje i stilizuje drugim preparatima. Ne morate menjati svoje navike u pravljenju frizure a Olaplex No7 će Vam dati sjajan izgled.

 Kako se koristi Olaplex No8, intezivna maska?

Intezivna maska 4in1 uloga, Obnavlja strukturu dlake, daje sjaj, pruža Vam volumen i hidrataciju kose. Najbolje koristiti uz Olaplex tretman. Naneti na čistu isfrotiranu kosu od sredine prema krajevima. Bogato naneti na krajeve. Pročešljati prstima. Ostaviti 10 minuta. Isprati detaljno i
stilizovati.   Za kosu do ramena je dovoljna jedna pumpica. Za dugu kosu koristiti veću količinu preparata, a za kratku i tanku kosu manju količinu. Za dobijanje maksimalnih rezultata koristiti jednom nedeljno.

Kako se koristi Olaplex No9?

Bond protect- serum

Nega kose najbolje da se završi serumom za kosu. Olaplex No9 je serum koji sadrži antioksidante koji kosu štite od zagađenja i toplote. Štetni uticaji uređaja kao što su fen, pegla za kosu, figaro za lokne…. biće umanjeni ako kosu zaštitite serumom. Stvoriće se zaštitni filter oko dlake i sprečiće se isušivanje kose. Svi koji imaju teško ukrotivu kosu, koja se zbog toga dugo fenira treba da koriste Olaplex No9.

Mala količina seruma se nanosi od sredine kose do krajeva. Ne ispira se i lako podnosi sve druge proizvode za oblikovanje frizure. Posebno odgovara za lokne i kovrdže. Može da se koristi samostalno ili uz druge Olaplex proizvode.Jedan primer  kombinacije Olaplex tretmana pogledajte ovde

 Nadamo se da je sada jasnije koji Olaplex proizvod je za Vas, za Vaš tip kose. Ako Vam je potrebna pomoć pri odabiru preparata napišite nam mail.

Parfem za kosu

Parfem za kosu je mirisni sprej za kosu, koji je formulisan posebno za vašu kosu i kožu glave, bez sastojaka

Naelektrisana kosa rešenje za vas

Da biste izbegli problem poznat kao naelektrisana kosa, glavno rešenje je da redovno vlažite i hidrirate kosu. Suva, oštećena kosa

Gubitak kose kod muškaraca

Muška androgena alopecija ( muška ćelavost) je najčešći uzrok gubitka kose kod muškaraca. Gubitak kose kod muškaraca je progresivan. Muška

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.
Želite popust?
Prijavite se na naš Newsletter i preuzmite kupon kod od 5%
    PRIJAVITE SE
    Slažem se sa politikom privatnosti