Blog

Ravna kosa bez peglanja

Saveti za dobijanje ravne kose bez grejanja, fena ili pegle

Ravna kosa bez peglanja se ne postiže lako, ali takva rutina prijaće Vašoj kosi naročito leti, kada je kosa već isušena od sunca i soli u moru.

Postoje trikovi kojima možete pokušati da dobijete ravnu kosu bez prženja ili spaljivanja kose toplotom. Većina ovih trikova će funkcionisati bolje za devojke sa finom i tankom kosom koja nosi malo talasa.

Za druge teksture kose, biće teže postići izgled ravne kose bez žrtvovanja zdravlja vaše kose.

Ali, ako ste voljni da prigrlite kosu sa blagom kovrdžavom, možda ćete imati više opcija.

Razmislite o tome da uključite neke od dole navedenih saveta u rešenje za ravnu kosu.

Nastavite da isprobavate različite kombinacije trikova koje smo naveli dok ne postignete izgled koji volite.

ravna kosa

1. Osušite kosu hladnim vazduhom

Ako ste već savladali ravnu i uglađenu kosu pomoću klasičnog „izduvavanja“, možda biste razmislili o tome da malo promenite metodu sa udarima hladnog vazduha.

Nakon što pustite da se vaša kosa osuši na vazduhu oko tri četvrtine dužine, podelite kosu na delove kao i obično.

Koristite postavku „hladno“ na svom fen, pazeći da se vaš fen neprekidno kreće od korena do vrha. Držite fen oko 7cm od vaše kose dok je sušite.

Ova metoda ne bi trebalo da traje znatno duže, ali možda ćete morati da koristite serum za ispravljanje ili regenerator u spreju koji je spreman da ukrotite pramenove.

Dok se pokazalo da korišćenje toplog fena za kosu može oštetiti kosu, dokazano je da korišćenje hladnog vazduha izaziva manje štete nego samo sušenje na vazduhu.

2. Zamotajte kosu

Omotavanje kose je jedan od popularnijih načina da dobijete ravnu kosu bez toplotnog stilizovanja, ali ne znaju svi kako da to efikasno urade.

Srećom, na youtube-u postoji mnoštvo tutorijala za umotavanje kose koji su usmereni na skoro svaki tip kose.

Iako postoje različite metode za različite teksture i dužine kose, osnove su prilično iste. Biće vam potrebne „duge“ igle (25cm dužine, koje se nazivaju i štipaljke), kao i satenski šal ili turban za umotavanje kose.

Da biste umotali kosu, odvojite gornji deo na mestu gde delite kosu i koristite češalj sa finim zupcima da je raščešljate.

Držeći kosu zategnutom, vratite je na suprotnu stranu glave od mesta gde prirodno pada i čvrsto je pričvrstite na stranu glave.

Ovu metodu ćete morati da ponovite za svaki deo vaše kose i da je učvrstite turbanom za kosu pre nego što odete na spavanje.

3. Roleri za kosu

Ako kupite plastične valjke veličine „jumbo“, možete postići kosu koja je blago talasasta sa tonama volumena i sjajnom završnom obradom, bez potrebe za grejanjem.

Jednostavno podelite svoju vlažnu kosu na srednje delove i umotajte rolere u kosu pre nego što odete u krevet, ili oko četiri sata pre nego što nameravate da ih izvadite.

Ove vrste valjaka mogu zahtevati malo vežbe, ali devojke sa srednjom do dužom kosom se zaklinju u njih. Neki youTube tutorijali mogu vam pomoći da dobijete ideju.

4. Koristite proizvode namenjene ispravljanju kose

Tu su šamponi, regeneratori, proizvodi za regeneraciju koji se ne ispiraju, lakovi za kosu i skoro sve ostalo čega se možete setiti, a ima za cilj smirivanje i opuštanje vaše kose.

Eksperimentisanje sa proizvodima koji su namenjeni za ravnu kosu ili su namenjeni da vam olakšaju stilizovanje, moglo bi biti dobro mesto za početak.

PEGLA ZA KOSU

Serumi za zaglađivanje i regeneratori u spreju sa keratinom mogu da prekriju pramenove vaše kose, utežu ih i opuste vaše lokne.

5. Spavajte sa mokrom kosom

Ako je teško zamisliti da spavate sa omotom za kosu ili velikim valjcima na glavi, počnite sa malim i jednostavnim rešenjem: pokušajte da spavate sa mokrom kosom.

Koristite traku za kosu da zavežete labav rep na vrhu glave, a zatim napravite punđu tako što ćete kosu omotati oko repa i pričvrstiti drugom kravatom za kosu.

Ako spavate sa mokrom kosom, možda biste želeli da razmislite o nabavci satenske jastučnice.

Ovo će smanjiti trenje o vašoj kosi koje se može dogoditi dok spavate, dajući vašoj kosi ravniji izgled kada je ujutru opustite.

6. Probajte masku za kosu

Svoju kosu možete dubinski urediti maskom za kosu „uradi sam“ da biste joj dali sjajniji i ravniji izgled.

Maske za kosu koje imaju za cilj obnavljanje proteina u kosi mogu učiniti da kovrdžava kosa izgleda opuštenije.

Isprobajte masku za kosu koja koristi sirovo jaje, manuka med ili avokado za efekat dubokog kondicioniranja. Takođe možete da koristite zagrejano kokosovo ulje ili bademovo ulje kao tretmane vrelim uljem da unesete i ojačate kovrdžavu kosu.

7. Nanesite esencijalna ulja

Postoje neka esencijalna ulja koja čine kosu pitomijom. Neka esencijalna ulja se lakše apsorbuju u kosu od hemijskih proizvoda.

Kokosovo ulje, arganovo ulje, bademovo ulje i ulje makadamije mogu prodreti u folikule dlake, zatvarajući i popravljajući ćelije iznutra.

Kada koristite rolere, umotavanje, hladno feniranje ili drugu tehniku za oblikovanje kose, nanesite eterično ulje po izboru.

Zagrevanje ulja trljanjem između dlanova može olakšati ravnomerno širenje ulja kroz kosu.

Fokusirajte se na krajeve  vaše kose i pazite da ne nanesete više od male količine. Ovo ne samo da će vašoj kosi dodati slatki miris i predivan sjaj, već će i lagano otežati vašu kosu, pomažući joj da zadrži svoj stil.

Dobiti kosu koja izgleda ravna, raskošna i zdrava ne mora biti nemoguća misija.

Iako ne postoje dve potpuno iste teksture kose, eksperimentisanje sa različitim načinima da vaša kosa izgleda sjajnije i ravnije može biti zabavan način da bolje upoznate sebe.

Ako ovi trikovi ne rade, možda ćete želeti da razgovarate sa profesionalnim frizerom o frizurama i salonskim tretmanima koji će vam dati elegantan izgled bez oštećenja od toplote.

RAVNA KOSA PRIRODNO

Na kovrdžavu kosu utiču vaša genetika, vaše frizure, proizvodi koje koristite, pa čak i dužine vaše kose.

Kako starite, vaša kosa može postati manje kovrdžava zbog gubitka kose (alopecija) ili postati još kovrdžavija zbog hormonalnih promena.

Svakodnevno stilizovanje kose na određeni način može da „obuči“ kosu da pada po određenom obrascu, ali preterivanje zapravo može dovesti do gubitka i oštećenja kose.

Možda ćete želeti da s vremena na vreme pustite svoje prirodne lokne i prihvatite način na koji vaša kosa raste. Budite realni u pogledu toga kako zamišljate svoju frizuru i budite ljubazni i prema sebi – kovrdžava, prirodna kosa ima izrazitu lepotu.

Da li je moguće ispraviti kosu bez toplote?

Korišćenje vrućih alata za oblikovanje kose za ispravljanje kose oduzima vlagu vašoj kosi, uzrokujući lomljenje. Vremenom, fen za kosu, keramičke pegle za kosu i vruće pegle za kosu mogu da izazovu štetu zbog koje čak i najpažljivije stilizovana kosa izgleda suva i gruba.

6 načina da prirodno ispravite kosu kod kuće

Češljajte mokru kosu dok se ne osuši.
Čvrsto umotajte mokru kosu.
Zarolajte kosu.
Koristite noćne trake za kosu.
Uvijte kosu u punđu.
Napravite prirodnu masku za ispravljanje.

Drugi prirodni predlozi za ravnanje kose

Da bi vašu talasastu ili kovrdžavu kosu pretvorili u ravnu kosu, stilisti obično koriste hemijske tretmane i vruće alate.

I dok opcije poput keratina i brazilskog ispravljanja sigurno obavljaju posao, vremenom mogu biti štetne po zdravlje vaše kose.

Međutim, postoje metode bez toplote koje vam omogućavaju da ispravite kosu prirodno — bez oštećenja!

Naravno, ne rade za svakoga (najbolje su za ljude sa talasastom ili finom kosom), a rezultati neće biti tako uglađeni kao korišćenje prese i pegle za kosu. Dakle, ako preskačete toplotu i hemikalije, postavite svoja očekivanja. Sve ove metode zahtevaju vreme i nisu savršeno ravne tehnike. Naravno, moguće je, ali važno je da se ne nadate previše, posebno ako vam je kosa izuzetno kovrdžava za početak. Unapred, otkrijte profesionalno odobrene metode koje vam mogu pomoći.

Koristite valjke
Valjci su najbolji način da prirodno ispravite kosu. Počnite tako što ćete naneti sredstvo za raspetljavanje da bi vaša kosa bila bez čvorova. Nakon toga nanesite losion za fiksiranje ili kremu za zaglađivanje za dugotrajnije rezultate.

Zatim nanesite penu ili čičak valjke oko glave na vlažnu, a ne mokru kosu. Igrajući se sa veličinom valjaka, možete prilagoditi svoj izgled i stvoriti više volumena na vrhu ili na dnu.

Veći valjci na vrhu glave će stvoriti više volumena. Da biste postigli najbolje rezultate, uverite se da vam je kosa potpuno suva pre nego što izvadite rolere. Spavajte sa valjcima da biste dobili glatki, svilenkasti i obiman izgled.

Probajte ravno umotavanje
Ravno umotavanje kose je odlična alternativa za ispravljanje kovrdžave kose bez toplote. Tehnika uključuje češljanje mokre kose i omotavanje oko glave što je moguće ravnije.

Uzmi svoju vlažnu kosu i raščešljaj ih ravno uz glavu. Omotajte kosu oko glave dok se ne podigne sva dužina i čvrsto je pričvrstite. Zatim umotajte svileni šal ili satensku kapu da pokrijete i zaštitite kosu od kovrdžanja tokom spavanja. Kada se probudite, vaša kosa će biti glatkija i ravnija.

Možete da se odlučite za regenerator koji se ne ispira posle tuširanja da biste hidratizovali kosu i zaštitili je od kovrdžanja.

Zatim, preporučuje da razdvojite kosu, očešljate je ravno, a zatim pustite da se osuši na vazduhu pet do 10 minuta pre nego što je ponovo češljate ravno.

Ponavljajte dok vam se kosa ne osuši, dodajući još regeneratora ako je potrebno. Ovaj metod zahteva vreme i neće vas savršeno ispraviti, ali vam pomaže da izbegnete toplotno oblikovanje. Ako ste izabrali ovaj metod, investirajte u kvalitetnu četku napravljenu za vlažnu kosu.

To će pomoći da se kosa raspetlja bez lomljenja.

Maska može pomoći da se kosa nahrani i zagladi. Kokosovo mleko bi trebalo da bude najbolje za mlečnu masku, ali većina mleka (osim bademovog) može da deluje, napominjući da što je mleko teže, to je bolje za izglađivanje. Ostavite mleko kao regenerator oko 10 minuta, isperite, a zatim ostavite da se osuši prirodno.

Ova metoda najbolje funkcioniše za talasastu kosu i ne pruža iste prednosti zaglađivanja kovrdžave kose. Samo će omekšati kovrče.

Koristite šampon i balzam za ravnu kosu
Druga opcija je upotreba šampona i balzama za zaglađivanje posebno dizajniranih da izglade zanoktice. Isprobajte Tecna šampon i regenerator, duo koji kontroliše kovrčavost i bezbedan je za upotrebu na farbanoj kosi.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.