Blog

Nadogradnja kose

Nadogradnja kose – dodatna dužina i volumen

Dugi, obimni pramenovi kose će uvek biti u modi ali nekima od nas trebaju ekstenzije za kosu koje će nam pomoći da dobijemo dodatnu dužinu i volumen koji želimo.

Ima mnogo pitanja o ekstenzijama u vezi sa savetima za nanošenje, ekstenzijama za različite tipove kose, sintetičke u odnosu na prirodne ekstenzije i još mnogo toga.

Nadogradnja kose je već dugo aktuelna tema o kojoj ima puno pitanja i nedoumica.

Koje su najbolje vrste ekstenzija za kosu?

Prvo, moraćete da se uverite da dobijate prirodne ekstenzije za kosu. Većina ekstenzija za kosu je napravljena od ljudske kose i zovemo ih prirodne ekstenzije kose. Ima i sintetičkih dlaka i nadogradnji u ponudi, ali ne previše. I ako su sintetičke – veštačke nadogradnje za kosu jeftinije ne treba da budu vaš izbor. Lošije izgledaju, neprirodno deluju na kosi i teže se održavaju, pa ćete ih brzo skinuti sa kose.

Klipse su najbrži i najpristupačniji tip nadogradnje kose. Možete ih sami naneti za 10 do 15 minuta tako što ćete koristiti štipaljke da pričvrstite traku kose za vlasište. Zamislite hula suknju od kose sa kopčama na njoj.

Nadogradnja kose koja se ušiva jedna je od starijih vrsta ekstenzija za kosu. Pričvršćuju se za skalp tako što se prirodna kosa plete horizontalno od uha do uha, a zatim ušije potku kose u pletenicu.

Trake keratina popularna nadogradnja kose, koje se lepe za nadogradnju kose omiljeni su tip ekstenzije kose za frizere. Zalepljene trake su deblje i lakše za nanošenje.

To su segmenti kose pričvršćeni na dvostranu keratinsku traku debljine dva cm. Ekstenzije su obezbeđene učvršćivanjem trake između pramenova vaše prirodne kose.

Lepljenje nadogradnje kose – Primenjuju se topljenjem plastične keratinske veze veličine zrna pirinča oko vaših prirodnih pramenova. Proces kao u osnovi pravljenje perike na glavi, što može potrajati i do tri sata.

nadogradnja kose salon scaled e1704969119647

Koliko dugo traju ekstenzije za kosu?

Ekstenzije koje se skidaju i ponovo stavljaju po želji, mogu trajati i do godinu dana ako se pravilno tretiraju i ne nose prečesto, druge vrste ekstenzija za kosu, koje ne mozete sami skunuti i staviti,  imaju raniji datum isteka i ako izgledaju prirodnije na kosi.

Da li ekstenzije oštećuju vašu pravu kosu? 

Ne, ne ako ih pravilno nosite i održavate. Imamo klijente koji su imali ekstenzije 10 godina, svakih 6 nedelja,uklanjaju nadogradnju kose i rade nove pramenove. Ako neko ostavi svoje ekstenzije predugo, to može izazvati opadanje kose.

Opada kosa prirodno i normalno do 100 vlasi dnevno, tako da se količina prirodne dlake unutar pojedinačnog ekstenzija prirodno proređuje tokom vremena. Ako prirodna kosa postane suviše tanka, ta veza postaje teška. Lako se može počupati i tako žene na kraju imaju ćelave fleke. Nemojte rizikovati: bolje je da menjate ekstenzije svakih 2-8 nedelja.

Uvek bi trebalo da pitate svog frizera o njihovom iskustvu u primeni ekstenzija. Ekstenzije su bezbedne za vašu kosu ako se pravilno primenjuju, tako da ćete želeti da budete u dobrim rukama.

Kako da održavam ekstenzije kod kuće?

Za ekstenzije treba brinuti na isti način na koji negujete sopstvenu kosu. Operite nežno i pazite da izbegavate bilo kakvo povlačenje korena gde su nastavci pričvršćeni za glavu.

Dobro je koristiti zaista dobru četku za raspetljavanje i hidratantnu masku za kosu Kerastase Nutritive Maskuintense za finu kosu.

Tretmane držite dalje od metode vezivanja ekstenzija i više ka osovini kose kako bi veza bila jaka. Noću dok spavate, kosu upletete u dve labave pletenice kako se ne bi zapetljala kosa.

nadogradnja

Koliko dugo traju ekstenzije za kosu? 

Ekstenzije za kosu od prirodne kose su prilično trajne i trajaće između 6-8 nedelja. Preporučuje se da maksimalno vreme koje treba da imate potpuno tkanje bude 4 meseca jer to može uticati na rast vaše prirodne kose.

Više kose ne znači uvek i veći volumen. U stvari, ako dodate previše kose na glavu, vaša kosa može da leži ravno uz vlasište. Pored toga, svaki pramen je pojedinačno uvezan u silikonsku traku kako bi se obezbedio završetak koji izgleda prirodno.
Ekstenzije za kosu koje se spajaju trakom su lakše na skalpu od ekstenzija koje se spajaju sa prirodnom kosom, a pošto je traka tako tanka, leže prirodnije u ravnini sa vašim skalpom. Osiguravaju se učvršćivanjem dvostrane trake između slojeva vaše kose za volumen koji će trajati do osam nedelja.
U zavisnosti od dužine, ekstenzije kose mogu predstavljati veliki napor za vaše postojeće pramenove.

ekstenzije

Kada je reč o ulaganju u nešto, prvo pitanje koje biste mogli da postavite je: „Koliko će nadogradnja kose trajati?

Kada potrošite svoj teško zarađeni novac na proizvod, važno je da imate na umu koliko dugo će vam trajati.

FUSION/PRE-BONDED NADOGRADNJA KOSE (3-4 MESECA)

Fusion ekstenzije za kosu ili pre-Bonded nastavci za kosu se pričvršćuju na koren kose pomoću alata koji izgleda slično pištolju za vrući lepak—ova alatka pričvršćuje kosu na pojedinačne pramenove prirodne kose za puniji, prirodniji izgled.

Ova vrsta ekstenzija za kosu obično traje do 3 do 4 meseca, u zavisnosti od toga koliko ih tretirate. Ovo pokriva način na koji perete kosu, koliko često stilizujete pomoću grejnih alata, pa čak i da koristite pravu četku za kosu jer su ovi nastavci pričvršćeni za koren vaše prirodne kose.

Iako ne morate da ulažete u bilo kakve posebne proizvode za negu kose kao što su šamponi, balzami itd, (možete da nastavite da koristite svoju redovnu rutinu nege kose) – međutim, morate da menjate ove ekstenzije za kosu svaka 3-4 meseca .

TRAKA ZA NADOGRADNJU KOSE (4-8 NEDELJA)

ovi nastavci za kosu su bukvalno spojeni zajedno sa obe strane vaše prirodne kose pomoću samolepljive trake. Oni su prilično popularni jer ne zahtevaju toplotu i takođe omogućavaju da vaša prirodna kosa lako raste.

Tape In nadogradnja kose će vam trajati od 4 do 8 nedelja. Ako se dobro brinete, možete vratiti iste ekstenzije da biste dobili svežiji izgled.

Kako da se brinem o njima?

Jedan od najvažnijih saveta koji treba zapamtiti je da nikada ne češljate ili češljate traku ekstenzije za kosu kada je mokra. Obavezno dobro osušite i pročešljajte dlake četkom za proširenje kose. Ovo će im pomoći da traju duže i izgledaju prirodnije.

KOPČE ILI KLIPSE KAO NADOGRADNJA KOSE (3-6 MESECI)

Ukratko, ekstenzije za kosu su najmanje štetne, najlakše za upotrebu i najmanje trajne vrste ekstenzija koje postoje. Dolaze u pramenovima koji imaju kopče pričvršćene za bazu koje je super jednostavno zakačiti za vaše prirodne korene.

nadogradjena kosa

Koliko dugo traju?

Ako redovno koristite štipaljku u ekstenzijama za kosu i dobro ih negujete, mogu vam trajati između 3-6 meseci, a ponekad čak i više od godinu dana. Ali opet, kao i svi ekstenzije za kosu, ovo zavisi od toga koliko se dobro brinete o njima.

Preporučujemo da ih perete prirodnim proizvodima bez sulfata. Imajte na umu da ih dobro osušite pre nego što ih obrišite jer ako to ne uradite, to može dovesti do lomljenja i oštećenja, što će dovesti do bržeg trošenja ekstenzija.

UŠIVANJE KOSE (6-8 NEDELJA)

Da biste ušili ekstenzije za kosu, prvo morate da upletete svoju prirodnu kosu u pletenice, a zatim da se ovi nastavci zašiju na pletenice iglom i koncem. Pojedinci sa gustom kosom obično se odlučuju da im ušiju ekstenzije za kosu.

Ove ekstenzije za kosu su prilično trajne i trajaće između 6-8 nedelja. Preporučuje se da maksimalno vreme koje treba da imate potpuno tkanje bude 4 meseca jer to može uticati na rast vaše prirodne kose.

Kako da se brinem o njima?

Važno je da hidratizujete kožu glave, potiljak kao i ivice vašeg tkanja najmanje jednom nedeljno koristeći proizvode za dubinsko kondicioniranje koji pomažu da vlaže kosu kako bi izgledala prirodno i zdravo.

MIKROLINKOVI (3-4 MESECA)

Poznati i kao mikro perle i mikro petlje za kosu — ovi nastavci za kosu se primenjuju uzimanjem malih delova prirodne kose i pričvršćivanjem sitnih vlasi kose na njih. U ovoj metodi nije uključena toplota ili lepak.

Koliko dugo traju?

Ova mikrolink ekstenzija bi vam trajala 3-4 meseca u zavisnosti od toga koliko se dobro brinete o njima. Pošto su ove perle pričvršćene za koren vaše prirodne kose, važno je da ih tretirate sa dodatnim oprezom i koristite prirodne proizvode.

Kako da se brinem o njima?

Možete tretirati ove ekstenzije baš kao svoju prirodnu kosu i koristiti iste proizvode za stilizovanje, ali  vaše mikro-vezne ekstenzije bi trebalo da se menjaju svaka 2-3 meseca jer će prirodna kosa pomeriti mikrozrnce od skalpa.

NEGA KOSE

Sakrivate proređenu kosu ekstenzijama za kosu? 5 razloga zašto je to možda loša ideja
Neki ljudi koriste ekstenzije za kosu za stil, a neki za preko potreban volumen nakon gubitka kose. Ali pre nego što ih isprobate, upoznajte se sa neželjenim efektima nadogradnje kose.

Ako je vaša prirodna kosa tanka ili lomljiva, možda tražite opcije za bolji volumen i izgled kose. Lista može uključivati bilo šta, od punih ili delimičnih perika do ekstenzija i transplantacije kose. Za neke bi perike mogle biti malo previše. Drugima bi moglo biti zastrašujuće da idu na transplantaciju kose.

Ekstenzije za kosu mogu izgledati kao dobra ideja za povećanje dužine i volumena kose. Ali koristite ih oprezno – postoje neki neželjeni efekti ekstenzije kose

Ekstenzije za kosu su veštački ili prirodni pramenovi kose koji se dodaju postojećoj kosi da bi se poboljšala njena dužina, volumen ili stil. Možete odabrati bilo šta od spajanja preko trake do ušivanja i zalepljenih nastavaka.

Kako su ekstenzije i gubitak kose povezani?

Studija iz 2016. koju je objavio Međunarodni časopis za žensku dermatologiju otkrila je da stalna napetost ekstenzija kose na prirodnoj kosi može dovesti do gubitka kose. Sama ekstenzija za kosu ne izaziva direktno gubitak kose.

Međutim, nepravilna postavka, stalna napetost i zatezanje kose ili loše održavanje nadogradnje kose mogu potencijalno dovesti do lomljenja ili oštećenja kose. Dakle, ključno je osigurati pravilnu primenu i negu kako biste smanjili rizik od oštećenja.

nadogradnja salon

Nadogradnja kose i neželjene posledice

1. Lomljenje kose
Kada se ekstenzije za kosu slabo nanose ili su preteške, mogu napregnuti vašu prirodnu kosu, uzrokujući lomljenje kose.

2. Iritacija kože glave
Čvrsto postavljanje ekstenzija za kosu može dovesti do nelagodnosti ili iritacije kože glave.

3. Gubitak kose
Stalna napetost ekstenzija kose može povući folikule dlake, što će na kraju dovesti do gubitka kose.
4. Infekcija
Higijena je uvek važna za dobro zdravlje. Kada je u pitanju higijena prilikom postavljanja ekstenzija za kosu, treba biti oprezan jer će to dovesti do infekcije kože glave.

5. Alergijske reakcije na koži glave
Neki ljudi mogu reagovati na lepkove ili materijale koji se koriste u ekstenzijama za kosu, posebno na one napravljene od sintetičke kose, a ne od prirodne.
Saveti za sprečavanje oštećenja kose dok koristite ekstenzije za kosu

Ako i dalje želite da isprobate ekstenzije za kosu, možete slediti ove savete:

• Birajte renomirane brendove i materijale kako biste smanjili stres na prirodnu kosu.
• Neka sertifikovani stilista primeni ekstenzije kako biste osigurali pravilnu tehniku i napetost.
• Izbegavajte kontinuiranu upotrebu ekstenzija za kosu da biste svojoj kosi dali period odmora.
• Redovno čistite i održavajte kosu i kožu glave kako biste sprečili bilo kakvu vrstu infekcija.
• Smanjite stilizovanje vaše kose korišćenjem toplote i koristite proizvode za zaštitu od toplote radi zdravlja vaše kose.
• Nemojte posezati za četkom za kosu da biste raspetljali ekstenzije. Umesto toga, nežno koristite prste.
• Koristite proizvode za negu kose po savetu vašeg frizera i budite nežni dok nanosite šampon i perete ga.
• Napravite nizak i labav konjski rep pre spavanja kako biste smanjili šanse za čvorove i zapetljanje ekstenzija kose.

Veoma je važno da pazite na svoje ekstenzije jer za razliku od vaše sopstvene kose, one ne dobijaju potrebnu ishranu iz vašeg vlasišta.

Ako je nadogradnja kose vaš izbor, morate biti nežni sa ekstenzijama za kosu i tretirati ih s ljubavlju i pažnjom čak i ako to nije vaša kosa.

 

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.