Blog

Kerastase Soleil zaštita kose od sunca

Kolekcija za kosu izloženu suncu koja štiti, hrani i ulepšava vlasi, pružajući vam kosu koja je meka, nežna i sjajna.

Vruće vreme i sunčevi zraci mogu da izazovu suvoću na teksturi kose, zbog čega je upotreba proizvoda dizajniranih da zaštite, neguju i osvetljavaju kosu kada je izložena suncu, dobra ideja.

Kerastase Soleil zaštita kose od sunca je sve što je kosi izloženoj UV zračenju potrebno da zaštiti kosu od štetnog uticaja sunca.

Sa početkom leta dolazi izazov zaštite vaše kose od oštećenja izazvanih UV zracima, vlagom i zagađenjem.

Kombinacija ovih negativnih faktora čini vašu kosu dosadnom, suvom i kovrdžavom. Dodatno izlaganje tvrdoj vodi može dovesti do daljeg oštećenja čineći vašu kosu sklonom zatamnjenju, promeni boje i lomljenju kose.

Šta je najbolje za kosu tokom leta?

Ulaganje u hidratantni šampon sprečiće da imate suvu, lomljivu kosu tokom leta.

Možete pokušati da koristite šampon koji sadrži hidratantne sastojke kao što je hijaluronska kiselina koja ne samo da čisti kožu glave, već i pomaže u održavanju prirodne barijere vlage vašeg vlasišta i pramenova.

Tokom leta, toplota i vlaga mogu uticati na vašu kosu, ostavljajući je suvom, kovrdžavom i oštećenom.

U ovom članku ćemo istražiti neke od najčešćih problema sa kosom sa kojima se ljudi suočavaju tokom leta, zašto se dešavaju i kako utiču na kvalitet kose.

Zašto Kerastase Soleil zaštita kose od sunca?

Sunce je zabavno i prijatno, ali može imati negativne efekte na kosu, naročito farbanu kosu.

Prvo, kosa  dehidrira zbog toplote i visoke temperature ( baš kao i koža), a zatim postoje štetni UV zraci koji nisu tako dobri za kosu.

Uz leto i/ili letovanje, dolazi i plivanje u bazenu ili moru, hlor i so ostaju po ceo dan u kosi, sve to čini kosu suvom i oštećenom.

Dodajte ovom uticaju i vlagu u tropskom stilu, i već dehidrirana, suva kosa postaje neposlušna i jednostavno nije najbolja.

soleil

Koji priozvodi čine Soleil kolekciju premium brenda Kerastase?

1.Kerastase Soleil Bain Apres Soleil šampon

Ako volite kupanje u bazenu, voda puna hlora oštećuje kosu, naročito farbana i blajhana kosa trebaju dodatnu negu u vidu kvalitenog šampona koji je kreiran upravo za kosu koja je puno izložena sunčevim zracima.
Hlor u vodi u bazenu izaziva suvoću, bledenje boje i izrazito neprijatan hemijski miris, a efikasan način da eliminišete ovaj uticaj je kvalitetan letnji šampon za kosu.

2.Kerastase Soleil Creme UV Sublime krema za kosu

Kad ste na moru so i pesak su vam često, ako ne i ceo dan u dodiru sa kosom. A kako so utiče na kosu?

Negativno- dodatno je isušuje, morate svakodnevno da perete kosu, nekad čak i dva puta. A samo šampon nije dovoljan za kosu dok ste na letovanju ako želite lepu, dugu i sjajnu kosu. Zato treba da probate Soleil kremu za kosu.
Skoro sve na plaži je nešto što čini kosu grubom i zapetljanom. Obogatite svoju negu cc kremom i imaćete odmah vidljive rezultate. Zamislite da ne morate na šišanje čim se vratite sa mora?

Moguće je uz Kerastase Soleil zaštita kose od sunca!!!! Naša preporuka je da posle svakog ulaska u more bar čistom vodom isperete so iz kose.

3.Kerastase Soleil Maskue Apres Soleil maska za kosu

Izloženost UV zračenju je izuzetno opasno kako za kožu tako i za kosu, posebno ako ste na suncu u periodu od 11h do 16h tokom letnjih meseci.

Štetni zraci sunca narušavaju integritet vlakana kose, uzrokujući suvoću i tupost. Masku koja štiti kosu od sunca, možete naneti na kosu posle pranja, bar jednom nedeljno, a tokom boravka na moru, možete i svakog drugog dana za bogatu hidrataciju kose.

 

kerastase soleil kupka za kosu 250ml

Soleil hidrirajuća kupka za negu kose posle sunca obogaćena kokosovom vodom radi nežnog uklanjanja ostataka hlora, soli i peska. Kosa je hidrirana za trenutno osvežavajući, sjajni i zaglađeni izgled.

Kerastase Soleil kupka za kosu 250ml

Miris letnjeg jasmina se dugo zadržava i ostavlja kosu blistavom i mirisnom tokom leta.

Vraća kosi mekoću i sjaj.

Nanesite kupku na mokru kosu, dobro umasirajte i potom temeljno isperite.

Nakon nanošenja i šamponiranja kose kupkom dva puta, nastavite sa Soleil maskom za najbolju negu kose.

Benefiti korišćenja:

  1. 40% više hidratacije
  2. Čisti kosu od ostataka soli, hlora i peska
  3. Pruža osećaj svežine na skalpu
  4. Kosa je zaglađena
  5. Obnavlja vlas kose

Dok je pranje kose neophodno tokom leta, prekomerno pranje može da učini da vaše vlasište postane suvo i da skine prirodnu masnoću i vlagu, čineći je sklonijom lomljenju i opadanju kose.

Ovaj šampon je idealan tokom letnjih dana , čak i kad kosu perete svakodnevno tokom letovanja.

kerastase soleil cc krema 150ml

Obogaćena kokosovom vodom i vitaminom E, ova višenamenska ulepšavajuća krema pruža kosi dva ključna benefita: nega i kontrola naelektrisanja kose.

Krema Soleil daje kosi zaštitu nakon izlaganja suncu za sjajnu, mekanu i zaglađenu kosu tokom cele letnje sezone.

UPOTREBA: Nanesite na vlažnu kosu, naručito na krajeve i ostavite da se kosa prirodno osuši.

Benefiti korišćenja Kerastase Soleil CC kreme za kosu 150 ml

  1. Pruža kosi intenzivnu negu
  2. Štiti od frizz efekta tokom 24h
  3. Zaglađuje kosu

Može li toplo vreme oštetiti kosu?

Sunce, toplota i vlaga izazivaju pustoš na našoj kosi. Imajući ovo na umu – i da biste sprečili potencijalno oštećenje i lom tokom letnjeg odmora – želećete da dodate nekoliko novih proizvoda u svoju toaletnu torbu.

kerastase soleil maska za kosu 200ml

Obogaćena kokosovom vodom, intenzivna Soleil maska ​hidrira kosu za negu kose posle sunca.

Kerastase Soleil maska za kosu dolazi u pakovanju od 200ml.

Prilikom nanošenja na opranu kosu, zaglađuje vlas od korena do krajeva.

Jedinstvena tekstura pruža trenutni efekat i ne otežava čak ni vrlo tanku kosu. Ostavlja lagani cvetni miris jasmina za mirisnu i sjajnu kosu tokom celog dana.

Masku nanesite na prethodno opranu i peškirom prosušenu kosu.

Umasirajte na dužine i krajeve. Ostavite da deluje 5 minuta. Dobro isperite.

Benfiti korišćenja Kerastase Soleil maske za kosu:

  1. Pruža sjaj
  2. Anti frizz efekat
  3. 85% više hidratacije
  4. Obnavlja i zaglađuje vlas

Leto je vreme za avanture na otvorenom i uživanje u sunčanim danima.

Međutim, zbog visokih temperatura, UV zraka, ali i znoja, kosa je suva, kovrčava i beživotna. Evo saveta kako da kosa ostane sjajna i negovana celog leta:

1. Letnji proizvodi za negu kose

Koristite posebne proizvode napravljene za hidrataciju i očuvanje vaše kose tokom vrućih meseci.

Potražite lagane hidratantne šampone i balzame koji dobro deluju na vašu kosu. Pored toga, koristite regeneratore ili ulja za kosu koji se ne ispira kako biste održali svoje pramenove hidratizovanim i lakim za rukovanje.

2. Letnja rutina nege kose

Uspostavite letnju rutinu nege kose koja se fokusira na hidrataciju i zaštitu.

Koristite mlaku vodu za pranje kose kako biste sprečili uklanjanje prirodnih ulja.

Nanesite balzam na kosu nakon šamponiranja, dajući svakom pramenu posebnu negu. Isperite hladnom vodom i dodate sjajnu završnicu, upotrebom seruma za kosu.

3. Letnji saveti za rast kose

Podstičite zdrav rast kose uključivanjem masaže vlasišta u svoju rutinu. Koristite vrhove prstiju, nežno masirajte kožu glave kružnim pokretima. Ovo stimuliše rast kose uz povećanje dotoka krvi u folikule dlake.

4. Održavanje kose u ekstremnim vremenskim uslovima

Neophodno je da zaštitite kosu od štetnih sunčevih zraka tokom meseci ekstremne vrućine.

Nosite šešire da biste ostali zaštićeni. Štaviše, ulaganje u dobre balzame za kosu ili ulja za kosu pomaže da vaši pramenovi budu hidrirani.

5. Izbegavajte toplotno oblikovanje

Za zdraviju kosu, odmorite se od alata za toplotno oblikovanje kao što su fen za kosu, pegla za kosu i prese za kosu.

Prihvatite prirodnu teksturu vaše kose ili isprobajte metode stilizovanja bez toplote kao što su pletenice ili punđe. Ovo pomaže u sprečavanju daljeg oštećenja i održava vašu kosu zdravijom.

6. Skratite kosu

Redovno šišajte krajeve kose da biste se rešili ispucalih vrhova i održali da vaša kosa izgleda zdravo i živahno. Redovno šišanje kose takođe pomaže da izgleda najbolje.

7. Rehidrirajte kosu

Da biste ostali hidrirani tokom dana, pijte puno vode. Hidrirana kosa počinje iznutra, pa se pobrinite da negujete svoje telo da biste održali zdrave pramenove.

8. Raspetljajte kosu nakon plivanja

Koristite češalj sa širokim zupcima da nežno raspetljate mokru kosu kako biste sprečili lomljenje kose. Isperite kosu svežom vodom da biste uklonili hlor ili slanu vodu, a zatim nanesite hidratantni balzam.

9. Koristite kremu za sunčanje za kosu

Zaštitite kosu od sunca korišćenjem proizvoda za kosu sa SPF-om ili nošenjem šešira sa širokim obodom da zaštitite svoje pramenove od UV oštećenja.

10. Maske za kosu za dubinsko kondicioniranje

Priuštite svojoj kosi nedeljne bogate maske za regeneraciju kako biste nadoknadili vlagu i popravili oštećenja. Potražite maske sa hranljivim sastojcima kao što su kokosovo ulje, avokado ili arganovo ulje da biste oživeli dosadnu i suvu kosu pomoću ovih jednostavnih saveta za negu kose.

11. Zaštitite kosu od hlora

Pre plivanja u hlorovanim bazenima, navlažite kosu i nanesite regenerator ili kokosovo ulje kako biste stvorili zaštitnu barijeru. Nakon plivanja, dobro isperite kosu i nastavite sa šamponom da biste uklonili nakupljanje hlora.

12. Letnja nega kose za žene

Prigrlite svoju prirodnu lepotu ovog leta tako što ćete pustiti kosu da se osuši na vazduhu- bez fena ovog  leta. Isprobajte zabavne frizure kao što su neuredne punđe, pletenice ili konjski repovi kako biste kosu sklonili sa lica, a da pritom ostanete moderni.

Briga o kosi tokom leta ne mora da bude komplikovana.

Koristeći prave proizvode i pridržavajući se jednostavne rutine za negu kose, možete zaštititi svoju kosu od sunca, toplote i vlage, a istovremeno je održati zdravom i lepom.

Recite zbogom lošim danima za kosu i pozdravite prelepe letnje kose!

Kerastase Soleil zaštita kose od sunca
Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

8 saveta za negu grube kose

Gruba kosa može zahtevati dodatnu hidrataciju kako bi se sprečilo oštećenje dužine kose. Imamo za vas 8 saveta za negu

Opadanje kose posle dijete

Kako su gubitak težine i gubitak kose povezani? U nekim slučajevima, gubitak težine može dovesti do gubitka kose. Opadanje kose

Kako da kosa brže raste?

Neki načini za podsticanje zdravijeg i bržeg rasta kose mogu uključivati ishranu sa više proteina, korišćenje proizvoda napravljenih od kofeina,

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.