Blog

Frizura prema obliku lica-kako odabrati frizuru?

frizura prema obliku lica

Kada je u pitanju odabir oblika frizure, vaš oblik lica je jedan od najvažnijih faktora koji treba uzeti u obzir. Na kraju krajeva, možete izabrati najlepši novi stil šišanja i modernu tehniku, ali ako ne odgovara vašem licu, nećete biti zadovoljni rezultatom. Dakle, umesto da se odlučite za najnoviji trend, pokušajte da izaberete stil koji odgovara vašem obliku lica.

Bez obzira da li je vaše lice oblika: pravougaonik, oval, kvadrat, krug, trougao, srce ili dijamant……dobra i adekvatna frizura će lice pravilno uokviriti i istaci prednosti vašeg lica, dok će pokazati vaše najbolje osobine za najbolji izgled.

Evo našeg vodiča za pronalaženje najboljih frizura za vaš oblik lica.

Frizura prema obliku lica je najbolje rešenje.

oblik lica odredjivanje

oblik lica određivanje

Određivanje oblika lica

Pre nego što pronađete frizuru koja najbolje pristaje vašem obliku lica, morate da identifikujete kakav je vaš oblik lica. Da biste to uradili, pokušajte da se fotografišete okrenute ka kameri sa vezanom kosom.

Zatim ocrtajte spoljašnju stranu lica i vidite na koji oblik najviše liči. Možete izmeriti svoje lice, fokusirajući se na širinu obrva, jagodica i linije vilice i dužinu lica od čela do brade da biste pronašli proporcije lica. Možete pogledati i ovaj sajt ako se još uvek dvoumite.

Na taj način bi trebalo da budete u mogućnosti da vidite koji oblik vam najviše odgovara. Na primer, ako je vaše lice iste dužine i širine, verovatno je kvadratno ili okruglo. Ili, ako vam lice postane šire od čela do vilice, verovatno je u obliku trougla.

Snimite sliku – skupite kosu, napravite selfi i ocrtajte konture svog lica. Koristite svoj telefon sa programom za uređivanje fotografija da biste to uradili. Tablet takođe može pomoći, jer je veći ekran.

Da li vaš oblik lica podseća na pravougaonik? Obrnuti trougao?

• U slučaju da vaša kontura najviše liči na nešto kutijasto, velika je verovatnoća da imate lice pravougaonog ili kvadratnog oblika. Želećete da frizurom poboljšate vizuelnu privlačnost vaše vilice i lica bez stvaranja oštrijih linija. To možete postići mekim slojevima kose dužine do brade.

• Ako je lice više duguljasto ili ovalno, onda možete nositi skoro svaku frizuru. Ali izbegavajte da nosite duge i ravne frizure koje bi mogle da vam još više izduže lice.

• Zaobljene konture lica zahtevaju više kose na licu pored balansiranja širine kod jagodica.

Izmerite širinu i dužinu vašeg lica
Možda je neadekvatno snimiti sliku i koristiti je da biste procenili oblik vašeg lica. Ponekad je korisno izmeriti svoje lice da biste imali precizniju predstavu o tome kojeg je oblika.

Imajte lenjir i izmerite deo svog lica koji izgleda najpotpunije i najizrazenije.

• Ako su najizraženiji vaši obrazi, velika je verovatnoća da imate okruglo ili čak dijamantno lice.

• Ako je vaša vilica najistaknutija na vašem licu, onda imate oblik lica pravougaonog ili kvadratnog.

Iscrtavanje kontura lica na ogledalu
Oni koji nemaju telefon ili tablet mogu koristiti staromodnu masnu olovku da iscrtaju obrise svog lica na ogledalu.  Možete da koristite olovku za oči ili olovku za usne. Šta god da se zadrži na površini ogledala idealno je za zadatak.

• Kada je dužina lica veća od širine, onda imate duguljasti ili ovalni oblik lica.

• Ako vam je linija kose i dalje najpotpuniji deo lica zajedno sa linijom koja se sužava do brade, onda je oblik vašeg lica SRCE.

• Kada su visina i širina lica približno jednake, čestitamo, imate lice u obliku bebe. Imate zaobljeno lice i vama najveći broj frizura lepo stoji.

Na kraju, možete pogledati konturu vilice da biste utvrdili oblik vašeg lica. Ponekad ljudi zanemare ovu komponentu jer ih više brine širina i oblik čela ili obraza. Vilica lica igra veliku ulogu u otkrivanju oblika vašeg lica jer završava donju polovinu lica.

• Četvrtaste vilice karakteristične su za oblik kvadratnog lica.

• Zašiljena , špicasta brada označava da imate lice u obliku srca.

Ako je vaše lice oštrije, imate tanke usne, špicast nos, želite da frizurom dodate više volumena u delu brade, i tako vizuelno zaoblite i omekšate lice. Možete razmisliti o tome da imate blagi bob sa suptilnim loknama kako biste imali zaobljeniji izgled vašeg donjeg dela lica. Možete čak da dodate pramenove koje fenirate unazad da biste dobili ženstvenu frizuru.

Odabir savršene frizure za oblik vašeg lica

Kada ste identifikovali svoj oblik lica, vreme je da odaberete frizuru koja vam najviše odgovara. Pronađite inspiraciju na internetu da biste videli razne frizure i modele.

Kada birate frizuru za sebe morate uzeti u obzir i način na koji živite. Da li imate dovoljno vremena da svakog jutra sređujete frizuru? Ili imate naviku da sušite kosu peškirom i ništa drugo pre nego što ujutro izađete napolje?

Morate uzeti u obzir svoje navike u sređivanju kose svakodnevno, jer šta vredi kada vam se sviđa neka frizura i odgovara vašem obliku lica ako nemate pola sata ili sat dnevno da fenirate kosu, uvijate lokne i slično. Ako ste navikle da vam je kosa vezana dok vežbate, spremate po kući ili dok radite na poslu, nije za vas srednja dužina bez obzira što bi vam lepo stajala s obzirom na vaš oblik lica.

Frizura prema obliku lica- pravougaona lica

Oni sa pravougaonim licem treba frizurom da omekšaju izgled svoje oštre izražene vilice i čela bez daljeg izduživanja lica. Meki slojeviti pramenovi,  prikrivaju uglove lica i to je dobro rešenje za vas. Međutim, trebalo bi da pazite da izbegavate preduge frizure, koji mogu dodatno da izduže vaš izgled.

Ako se odlučite za dugu kosu, pokušajte da stilizujete kosu sa uvijanjem, talasima ili loknama, što će dodati horizontalni volumen i omekšati oštre uglove vašeg lica. Za lakše oblikovanje lokni probajte moroccanoil curl cream. Što se tiče šiški, preferirajte meke, zaobljene šiške i šiške zavese, a izbegavajte kvadratne stilove i ravne duboke šiške.

Frizura prema obliku lica-ovalna lica

Ako imate ovalni oblik lica, trebalo bi da ste srećni jer vama dosta frizura baš dobro stoji. Zahvaljujući dobro izbalansiranom izgledu, ovalna lica mogu da odgovaraju različitim frizurama.

Za dame ovalnog lica koje vole kratku kosu, bob frizura ili lob frizura sa suptilnim slojevima izgledaće posebno šik. Ako više volite dugu kosu, odlučite se za minimalne slojeve ili oblikujte kosu talasima ili loknama kako vam ne bi izdužili lice.

frizura prema obliku lica

frizura prema obliku lica

Frizura prema obliku lica- kvadratna lica

Lice kvadratnog oblika ima široko čelo, široke jagodice i jaku vilicu. Dakle, ako imate četvrtasto lice, odabir frizure koja omekšava ove karakteristike je od suštinskog značaja za dobar izgled. Za izgled koji dopunjuje strukturu vašeg lica, razmislite o razdeljku sa strane i asimetrični lob ili slične asimetrične frizure, koje će smanjiti pravougaonost.

Stepenasto šišanje i pramenovi takođe mogu pomoći će da se prikriju oštri uglovi vašeg lica. Ako volite kraću kosu, razmislite o kratkom, slojevitom bobu. Na vama će dobro izgledati bočne šiške. Ako se često fenirate da bi ste napravile talase ili talasasti bob koristite sredstvo za zaštitu kose od feniranja, da bi ste sačuvali kosu i odložili šišanje.

Frizure za lice u obliku srca

Ako imate lice u obliku srca, vaša struktura lica će imati široko čelo i jagodice sa uskom vilicom i bradom. Trebalo bi da težite da uravnotežite oblik lica sa frizurom koja smanjuje širinu obrva i povećava širinu donje polovine lica.

Vama odgovara talasasta kosa dužine do brade. Piksi frizura sa bočnim razdeljkom sa teksturiranim krajevima takođe može izgledati prekrasno na licu obliku srca, kao i bob frizura ili lob frizura, što će obezbediti punoću oko vaše vilice. Za lakše oblikovanje kose i brže rezultate koristite teksture clay, koja olakšava sve frizure.

Najbolja frizura za lica u obliku srca: prevrnuti bob

Ono što najbolje izgleda za lice srcastog oblika je bob koji otvara područje oko vaše uske vilice. Izbegavajte kratke frizure koje se zatvaraju u dužini brade, kao što je gradirani bob.

Slojevito šišanje je dobro za lica u obliku srca jer omekšavaju oblik vašeg lica i omogućavaju da izgleda duže.

Ako biste radije imali kratku kosu, piksi frizura izgleda sjajno. Što je najvažnije, trebalo bi da sprečite da vam brada izgleda još oštrije.

Najbolji način da razdvojite kosu je bočni razdeljak, bilo da imate piksi, bob ili dugu kosu. Šiške su dobra opcija za vaše frizure za prikrivanje širokog čela.

Što se tiče najlošijih frizura za lice oblika srca, klonite se kratkih šiški, a takođe i središnjeg razdjeljka, jer može privući fokus na vaše široko čelo.

Frizure za dijamantska lica

Dijamant je oblik lica koji ima usko čelo i vilicu sa jagodicama na najširoj tački lica. Dame sa dijamantskim oblicima lica trebalo bi da imaju za cilj da omekšaju svoje oštre uglove lica i uravnoteže svoje jagodice za najbolji izgled. Bob do brade će najbolje funkcionisati ako želite da proširite izgled svoje vilice.

Najbolja frizura za dijamantska lica: Shaggi Lob

Meki slojevi na dugoj kosi mogu pomoći u balansiranju širine jagodičnih kostiju i stvaranju proporcionalnijeg izgleda. Slojevi se mogu dodati po celoj dužini kose, ili posebno oko lica.

Najbolja frizura za dijamantska lica:DUGA KOSA. Savršen primer nekoga sa dijamantskim licem i dugom kosom je Anja Tejlor-Džoj.

Najbolja frizura za velika čela: bilo koji oblik šiški

Ako imate veliko čelo, šiške su veoma dobar izbor. Naravno, prvo treba uzeti u obzir debljinu i teksturu vaše kose. Šiške mogu biti teške za oblikovanje za žene sa gustom ili veoma kovrdžavom kosom, pa ako je to vaš slučaj, pokušajte sa stilom sa kraćim slojevima otprilike do brade ili  oblikujte svoje šiške sa mekim talasima.

oblik lica i kosa

duga frizura prema obliku lica

Frizure za okrugla lica

Okrugli oblici lica obično imaju sličnu dužinu i širinu lica i istaknute, zaobljene obraze. Stoga su najlaskavije frizure za dame sa okruglim licima one koje dodaju definiciju i oblik. Konkretno, najbolje izgledaju dugački slojeviti i isprekidani piksi rezovi.

Ako se odlučite za slojevito šišanje, izaberite dugačke pramenove koji počinju oko linije vilice.  Ako se pitate šta da izbegavate, izbegavajte bobove i rezove jedne dužine.

Ovalna lica imaju nešto tanju liniju vilice u poređenju sa čelom, sa višim jagodicama i nešto dužim izgledom. Smatrate se veoma srećnim ako imate ovalni ili duguljasti oblik lica. Praktično svaka frizura će izgledati fantastično sa ovim oblikom lica.

Razmislite o ravnijim, dužim šiškama koje se kreću u stranu ako birate savršene šiške koje će upotpuniti vaše lice ovalnog oblika.

Jedina stvar koju želite da sprečite je veoma ravna, duga frizura koja je samo jedne dužine.

Takođe pokušajte da se klonite frizura sa ravnijim debljim šiškama sa kojim će vaše lice vizuelno izgledati kraće.

Frizure za trouglasti oblik lica

Trouglasti oblici lica imaju snažnu liniju vilice koja je šira od čela i bradu kvadratnog ili ravnog oblika. Kao takve, za dame sa licem u obliku trougla, neophodno je odabrati frizuru koja će uravnotežiti vilicu i minimizirati izgled lica koji je trugao. Da biste to uradili, pokušajte da se odlučite za rez sa slojevima, koji će omekšati vaše crte lica

Izbegavajte ravne bob rezove koji naglašavaju vašu vilicu. Ako više volite kratku frizuru, odlučite se za isprekidani piksi oblik. Kada je reč o šiškama, kratke šiške sa strane ili lagane i tanke šiške obično izgledaju najbolje, dok pune šiške i duge bočne šiške treba izbegavati.

Idealna frizura za duguljasti oblik lica

Kada vam je lice veoma dugačko, što znači da su vam jagodice, brada i čelo skoro identične širine. Zatražite od frizera duže šiške.

Generalno, duže frizure mogu stvoriti dugačke konture lica, a to znači da se bolje držite oblika frizure sa puno volumena u nivou  jagodica. Frizure do ramena i frizure sa bočnim šiškama su savršene frizure za one sa dužim oblikom lica.

Ali ako volite duge frizure, razmislite o razdvajanju kose na sredini i uokvirenju lica dugim, slojevitim talasima.

Najbolje frizure za oblik lica

Pravougaonik: Slojeviti rezovi, talasi ili kovrdže, meki i romantični pramenovi, zaobljene šiške ili šiške zavese
Ovalni: Tupi bobovi i lobovi sa suptilnim slojevima, dugim talasima ili uvojcima
Kvadrat: stilovi sa bočnim razdeljkom, dugi i prozračni pramenovi, kratki slojeviti bob, bočne šiške
Srce: Dugi bočni rezovi, talasi ili kovrdže koji počinju ispod uha, bočno razdvojeni piksi, bobovi i lobovi
Dijamant: srednje ili dugački slojeviti pramenovi koji se nose sa talasima, dubokim bočnim delovima, bobovima do brade, konjskim repovima
Okrugla: Dugi slojeviti rezovi, isprekidani piksi rezovi, kratke bočne šiške
Trougao: Slojevi koji završavaju oko očiju/ jagodica ili ključne kosti, isprekidani piksi rezovi, kratke bočne šiške

Najbolje frizure za oblike lica između pravougaonika i trougla

Postoje i  srednje vrste oblika lica, kao što je pravougaonik, koji može biti lice izduženog kvadratnog oblika, ili trougao, koji može biti kombinacija dijamantskog i kvadratnog oblika lica.

Ako je vaše lice pravougaonog oblika, onda je vaš cilj da učinite svoje crte lica mekšima tako što ćete se odlučiti za suptilne, slojevite rezove, ženstvene uvojke ili talase, zavese ili zakrivljene šiške. Preduge frizure se ne preporučuju za pravougaono lice. Što se tiče idealnih šiški za vašu trouglastu konturu lica, srednje dužine sa bočnim razdeljkom bi bile pravi izbor.

Isprobajte ove dodatne savete za donošenje konačne odluke:

Laskava frizura za svaki oblik lica je frizura do ramena sa slojevima koji mogu biti stepenasti ili ravni, mogu biti sa središnjim ili bočnim razdjeljkom, što je frizura koja odgovara svima.

Da biste osvežili frizuru i skinuli godine sa lica, uvek je odlična ideja da izaberete šiške. Uverite se da izaberete savršene šiške za oblik vašeg lica, a cilj je da dovedete do ovalnijeg oblika vašeg lica.

Pronađite slavnu ličnost koja ima potpuno istu konturu lica kao vi i čiju frizuru obožavate. Pokažite sliku frizeru a on će na osnovu tog primera prilagoditi frizuru vama.

Pronađite program za uređivanje fotografija koji ima opciju da isprobavate razne frizure, dužine i boje kose. Igrajte se i naćićete šta je to što vam najviše odgovara.

Koja frizura odgovara svim oblicima lica?

Nažalost, ne postoji jedan stil koji odgovara svakom obliku lica. Frizure kao što su srednje dužine sa pramenovima, lob frizure i  zavesa šiške, mogu se prilagoditi različitim licima.

Nadamo se da vam se svideo naš blog “Frizura prema obliku lica-kako odabrati frizuru?”

 

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.