Blog

Koja Vam Moroccanoil maska za kosu odgovara

Moroccanoil maske za kosu

Koja Moroccanoil maska za kosu odgovara baš za Vašem tipu kose

Da bi neka maska za Vas bila najbolja mora da odgovara vašem tipu kose. Jako je važno da odredite kakva je kosa po gustini, debljini, da li je masna ili suva, oštećena , farbana….Ovo je važno da bi imali najbolje rezultate. Ako još nije jasno maske za kosu nisu isto što i regeneratori za kosu. Regeneratori su kondicineri odnosno balzami za kosu, blaže su strukture, laganije formule od maski za kosu. Regeneratore možete koristiti nakon svakog pranja na krajeve kose za lakše rasčešljavanje. Maske za kosu su zapravo vrsta tretmana za obnovu kose.

Profesionalne maske za kosu se koriste jednom nedeljno možda i jednom u dve nedelje zavisi od stanja kose. Profesionalne maske su koncentovanije i kvalitetnije od drogerijskih jer je bogatiji sastav. Ukoliko je Vaša kosa izuzetno oštećena možete koristiti čak i dve različite maske, za dva različita tipa kose. Na primer i masku za farbanu kosu i masku za obnovu ( repair masku).

Koristeći dve maske za tretman u nizu – jednu koja je formula za npr dubinsko čišćenje i drugu koja hrani i dopunjuje dlaku, možete doprineti bržoj obnovi farbane, suve kose i iritirane kože glave, oporavku sprženih krajeva i oštećene boje kose. Treba da vodite računa da maske naizmenično upotrebljavate  u količinama koje neće otežati ili umastiti kosu. Ako preterujete sa maskom za kosu nećete dobiti najbolje rezultate, već ćete kosu učiniti otežanom i beživotnom.

Koji su nedostaci maske za kosu?

Svaki proizvod ako se ne koristi za određeni tip kose, kome je namenjen ili se proizvod koristi na način koji nije preporučen od strane proizvođača može da ima više štete nego koristi za Vašu kosu. Evo šta može da bude problem sa jakim koncentrovanim maskama za kosu, koje su za salonsku upotrebu znači iz profesionalnih kolekcija za kosu.

Maska za kosu sadrži previše ulja. Ovakav proizvod dobar je za suvu kosu, ali čini da ravna kosa izgleda masno.
Previše maske u kosi može oslabiti vašu kosu ili izazvati infekciju, pa je preporučljivo da maskirate kosu samo jednom nedeljno. Čuli smo od klijenata : stavljaju masku na krajeve kose posle svakog pranja. Ovo možda i može ako je reč o drogerijskim maskama za kosu, one su blaže, a to znači imaju veći procenat vode u sastavu a manje kvalitetnih hranljivih sastojaka za kosu.

Svakodnevna upotreba maske za kosu (profesionalne maske za kosu ) je zabranjena, ali na vama je da li želite da koristite masku za kosu jednom ili dva puta nedeljno ili jednom ili dva puta mesečno. Preporučuje se da pratite uputstva na pakovanju za najbolje rezultate.

moroccanoil maske 1

Maske za kosu su dobre i za teme glave i neoštećuju ga. Dok maske za kosu pomažu u smanjenju kovrdzavosti, oštećenja i opadanja kose, one takođe jačaju i neguju kosu i kožu glave pravim sastojcima. Takođe mogu biti u obliku tretmana dubinskog kondicioniranja ili intenzivnih regeneratora za kosu.

Moroccanoil maske za kosu su na bazi Arganovog ulja a ovo ulje je odlično za kožu jer smanjuje iritacije na temenu, sprečava perut i zategnut osećaj. Arganovo ulje regeneriše i hidrira i kosu i kožu. Ako je Vaša kosa tanka, retka i bez volumena, ne koristite masku u korenu. U korenu dlaka treba da je laka neotežana i ako ima maske u korenu, maska jeste da će hidrirati dlaku, i zaštititi kutikulu dlake ali će dlaka biti teška i volumen će izostati.

Kako je najbolje da se fenirate posle korišćenja profesionalne maske za kosu?

Nakon što isprete masku, kosu laganim pokretima isfrotirate da upijete peškirom višak vlage sa kose. I ako su moroccanoil maske neškodljive i nemaju negativne efekte na kosi, kažemo da ih treba dobro isprati da bi kosa bila čista i laka za oblikovanje. Postavite fen na nisku temperaturu i nežno osušite kosu kako biste omogućili prodiranje proizvoda u kosu. Na nižim temperaturama štitite kosu od oštećenja i isušivanja, i to uvek treba da imate na umu.

Moroccanoil tretmani za pet minuta intenzivno regenerišu oštećenu kosu kojoj je neophodna posebna nega. Maske su bogate i kremaste formule, duboko hidriraju i poboljšavaju strukturu i poslušnost kose. Sve maske sadrže arganovo ulje bogato antioksidansima, imaju fantastičan miris koji podseća na mediteran i leto. Vaša kosa biće negovana, sjajana, mirisna i laka za oblikovanje.

Preporuka profesionalnih frizera ako je Vaša kosa zaista gusta i gruba, 1 kašičicu maske pomešajte sa 1- 2 doze Moroccanoil Tretmana, za dodatni sjaj i elastičnost.

Ključni sastojci Moroccanoil maski za kosu

• Arganovo ulje: obnavlja elastičnost, glatkoću i čini kosu poslušnom.
• Behentrimonijum hlorid: antistatičko sredstvo, sprečava naelektrisanje kose i sredstvo za negu.
• Dimetikon: silikon za kozmetičku upotrebu. Silikoni deluju kao lako sredstvo za hidriranje i tako glade površinu kose, pri čemu ne ostavljaju trag na kosi.

moroccanoil maske

Moroccanoil Hydra intense maska

Intezivna maska koja dubinski hidrira kosu, namenjena jako suvoj kosi. Najčešće je jako suva kosa ona koja često trpi hemijske tretmane. Postoji naravno i prirodno suva kosa ali mišljenja smo da je to lakše rešiv problem. Za prirodno suvu kosu ova maska je odlična a verovatno i dovoljna da bi kosa bila hidrirana i zdrava.

Hemijski tretirana kosa, a najzahtevnija je plava, blajhana kosa, kosa koja je izbeljena u korenu…. to je pravi izazov za negu kose. Preporučujemo za takvu kosu baš intensivno hidratantnu masku, koja ima bogat sastav dovoljan da se i uništena kosa oporavi.
Moroccanoil Hydration linija sadrži nežnu formulu koja hidrira i čisti, hrani dehidriranu kosu arganovim uljem. Formula sadrži i antioksidanse i hranljive materije koje osnažuju dlaku.

intense hydra maska

Kako se koristi Moroccanoil Hydra intese maska?

Nakon pranja kose šamponom, naneti masku od sredine dužine kose do krajeva, ne bi trebalo u korenu kose. Masku Držite 5-7 minuta a zatim isperite kosu. Posle maske možete koristiti svoje proizvode za stilizovanje kose, mada ćete primetiti da Vam je kosa toliko lepa i meka, da ćete smanjiti i upotrebu drugih preparata.
Ključni sastojci hydra linije  Morocccanoil proizvoda su:

Arganovo ulje: obnavlja elastičnost, glatkoću i čini kosu poslušnom.
Alge: prirodno hidratantno sredstvo koje štiti kutikulu od isušivanja.
Vitamin A: stabilizator koji deluje protiv slobodnih radikala i tako zadržava vlagu, kao i protiv efekta starenja kose.
Vitamin E: obnavlja i revitalizuje oštećenu kosu jer održava ravnotežu vlage u kosi

Imaš gustu, neukrotivu kosu kojoj je potrebna intenzivna nega? Preporučujemo ti Moroccanoil Intense Hydrating Masku za intenzivnu hidrataciju i „neposlušnu“ dehidriranu kosu.

Moroccanoil smoothing maska

Moroccanoil smoothing maska 250ml

Moroccanoil smoothing maska 250ml

Moroccanoil Smothing Maska je za sve one koji žele da im kosa bude glatka i sjajna kosa.  Koncentrovana formula sa arganovim puterom. Intenzivno regeneriše i omogućava lako stilizovanje kose. Ova maska poboljšava elastičnost i može da se koristi za sve tipove kose. Oni sa veoma suvom i oštećenom kosom mogu imati koristi od upotrebe maske za kosu dva ili tri puta nedeljno, dok oni sa masnom kosom možda žele da se pridržavaju preporučene jednom nedeljno. Ako imate veoma ravnu kosu, trebalo bi da izbegavate da koristite masku za kosu više od dva puta nedeljno.

Arganovo ulje, koje se unosi u svaki pojedinačni proizvod Moroccanoil, odličan je sastojak za borbu protiv kovrdžanja. Visoka koncentracija esencijalnih masnih kiselina u ulju pomaže u zatvaranju zanoktice, što sprečava da kosa apsorbuje vlagu iz vazduha (i posle toga da otekne i kovrča). Četiri su primarna faktora koja izazivaju kovrdžanje kose: okolina- uticaj zagađenja vazduha i klima (vlažnost vazduha), prečnik samog vlakna dlake, nivo uvijanja i količina oštećenja ispucalosti kose. Izbegavajte dugo i  vrelo tuširanje, naročito kose, višak pilinga i vruće alate za oblikovanje kose kao što su  fen za kosu i pegle da biste sprečili kovrdzanje. Ovo su samo neki saveti kako Vaša kose može izgledati bolje.

Kako se koristi Moroccanoil smoothing maska?

Kad operete kosu šamponom isfrotirajte je peškirom i uklonite višak vode sa kose. Naneti masku od sredine kose do krajeva i držite tretman najmanje 5 minuta. Zatim kosu isperite.

Možete ponoviti tretman dva puta nedeljno, kosa će Vam biti toliko nežna da će posle par upotreba biti dovoljno jednom nedeljno da kosu osvežite Smooth maskom.

Da li je bolje staviti masku za kosu na suvu ili mokru?

Većina maski za kosu najbolje funkcioniše kada se nanese na čistu, peškirom osušenu kosu koja je još vlažna. Međutim, ako koristite masku za kosu napravljenu prvenstveno od ulja, poput kokosovog ili maslinovog ulja, možda je najbolje da masku nanesete na suvu kosu.

maska za kosu vasiljev

Moroccanoil weightless hydrating maska 

Moroccanoil-weightless-hydrating

Moroccanoil weightless hydrating maska za kosu

Maska kreirana posebno za tanku i suvu kosu. Koncentrovani sastav maske, ne otežavajuće delovanje na kosi, hidrira i vraća izgubljenu vlagu oštećenoj i beživotnoj kosi. Poboljšava njenu teksturu i elastičnost, vraća i pojačava prirodan sjaj kose. Lagane maske koje nežno oblažu tanku, delikatnu kosu stvarajući zaštitni sloj i poboljšavajući strukturu kose, istovremeno povećavajući gustinu vlasi. Ako je kosa tanka i retka, Vama treba maska koja ne otežava kosu. Lagana formula vam treba a to ćete primetiti po samoj teksturi maske, treba da je retka i da se lako razmazuje po kosi. Vi bolje nanosite masku samo na krajeve, da Vam ne smanji volumen kose.

Moroccanoil Intense Hidrating maska je odlična za sve tipove kose. Duboko hidrira i kondicionira, dok poboljšava teksturu i upravljivost. Moroccanoil Weightless Mask je za finu, suvu kosu. Ova maska dubinski hidrira i kondicionira kosu bez težine, dok poboljšava teksturu i upravljivost kose. Maske za kosu mogu vam pomoći da vlažete i nahranite kosu. Posebno su korisni za suvu, oštećenu ili kovrdžavu kosu. Neke maske za kosu mogu čak poboljšati zdravlje vašeg vlasišta i povećati snagu vaše kose

Kako se koristi Moroccanoil weightless hydrating maska?

Koristite šampon za tanku kosu.  Ovo je naša iskrena preporuka jer tanka kosa zahteva nežnu formulu šampona, bez sulfata , soli i parabena. Nakon pranja kose veću količinu maske nanesite na peškirom osušenu kosu, raščešljajte je i ravnomerno rasporedite proizvod. Ostavite da deluje 5 do 7 minuta. Isto kao i kod ostalih maski Moroccanoil i prilikom upotrebe ovih proizvoda toplota nije neophodna, u smislu ne treba da držite masku pod kesom ili peškirom. I ako je na bazi ulja koje su najbolje apsorbuje kad je zagrejano, maske za kosu Moroccanoil imaju savršenu formulu koja već za 5 minuta na kosi daje odlične rezultate. Isperite i oblikujte kosu. Kosa će Vam biti laka za rasčešljavanje i feniranje. Neće biti otežana i ne gubite volumen nakon upotrebe ove maske.

Laka hidratantna maska sadrži:

Karite maslac koji umiruje, hidrira i čuva kosu i kožu glave.
Hidrolizovani biljni protein koji poboljšava i održava elastičnost i čvrstoću porozne, slabe ili oštećene kose.

salon vasiljev

Moroccanoil Restorative Maska za oštećenu kosu

Moroccanoil Restorative Maska

Moroccanoil Restorative Maska

Moroccanoil repair maska visoko efikasna obnavljajuća formula rekonstruiše i ojačava kosu.
Maska bogata proteinima jača oslabljenu kosu, pomaže da se izlomljene vlasi što pre regenerišu i obnove. Ojačava i vraća kosi elastičnost.

Za oslabljenu i oštećenu kosu neophodna je bogata nega i proteini. Izuzetno oštećenoj, ispucaloj kosi potrebna je intenzivna moćna nega koju daju profesionalne maske za kosu. Oštećena kosa znači ima visoku poroznost što znači otvorene kutikule i loše stanje. Ova vrsta kose je obično dehidrirana, ima ispucale vrhove i oštećenu strukturu. Vlaga, sjaj i telo nedostaju tankoj i beživotnoj kosi. Mnogo toga može doprineti tome, kao što je korišćenje pogrešnih proizvoda, nedovoljno hranljivih materija u ishrani ili prekomerna upotreba jakih hemikalija ili pogrešna metoda stilizovanja kose.

Proteinski tretmani su deo profesionalne nege, pripadaju asortimanu brendova koji su namenjeni za profesionalnu upotrebu, jer treba pažljivo koristiti proizvode sa proteinima zašto može doći do krućenja dlake. Naravno ispiranjem i ponovnim pranjem kose otklonićete ovaj problem ali ako se preteruje sa ovom maskom, kosa će postati teško upravljiva i mrsiće se, biće slepljena u korenu.

Kako se koristi Restorative Maska?

Nakon pranja kose Moroccanoil šamponom, naneti malu količinu maske na vlažnu kosu, počevši od sredine kose a na kraju naneti na ostatak dužine. Ostaviti masku da deluje 5-7 minuta za bolji efekat na kosi. Isprati kosu mlakom vodom jer vrela voda isušuje teme i kosu pa smanjite temperaturu vode na tušu. Preporučujemo da jednom nedeljno koristite masku za kosu za optimalne rezultate. Ne morate preterivati sa količinom,  već nanesite onoliko koliko vam je dovoljno da lepo namažete svaki pramen, bez preterivanja, a videćete i same da nema potrebe i da se izuzetno sporo troši.   Preporuka za frizerske salone je da koriste duo repair set, šampon i repair condicioner. Oba proizvoda su repair kolekcija za obnovu kose u setu su od  500ml svaki proizvod i odlična se slažu sa Restorative repair maskom.

Nadamo se da su Vam naši opisi i saveti pomogli da odredite  koja je baš za Vas Moroccanoil maska. Proverite da li su sa razlogom najtraženije maske na tržištu i zašto su omiljene u našim salonima.Probajte proizvode Moroccanoil profesionalnog brenda ciji efekti nikog ne ostavljaju ravnodusnim

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

8 saveta za negu grube kose

Gruba kosa može zahtevati dodatnu hidrataciju kako bi se sprečilo oštećenje dužine kose. Imamo za vas 8 saveta za negu

Opadanje kose posle dijete

Kako su gubitak težine i gubitak kose povezani? U nekim slučajevima, gubitak težine može dovesti do gubitka kose. Opadanje kose

Kako da kosa brže raste?

Neki načini za podsticanje zdravijeg i bržeg rasta kose mogu uključivati ishranu sa više proteina, korišćenje proizvoda napravljenih od kofeina,

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.
Želite popust?
Prijavite se na naš Newsletter i preuzmite kupon kod od 10%
    PRIJAVITE SE
    Slažem se sa politikom privatnosti