Blog

Nega kose tokom leta

Kakva treba da bude nega kose tokom leta? Saveti i preporuke iskusnih frizera pomoćiće vam da sačuvate kosu tokom vrelih letnjih dana.

Nema sumnje, leto je sezona zabave! Bilo da provodite vreme u bazenu ili satima na suncu, vaše omiljene letnje aktivnosti mogu da izazovu oštećenja na kosi.

Hlor, slana voda, UV zraci, toplota, pa čak i klimatizacija, to su sve faktori koji se udružuju i izazivaju suvoću i oštećenje vaših pramenova. Da stvar bude gora, uski repovi i punđe koji nam pomažu da preživimo letnje vrućine takođe mogu da izazovu lomljenje.

Evo letnjih saveta za negu kose koji će vašu kosu održati zdravom i hidratizovanom tokom vrelih meseci.

10 letnjih saveta za negu i zaštitu kose

Savet broj 1: hidrirajte kosu

Ne dozvolite da preterana toplota i sunce uklone preko potrebnu vlagu iz vaših pramenova!

Čak i kada posetite plažu ili bazen da biste se rashladili, hlor u vodi bazena i so u morskoj vodi mogu dodatno isušiti vašu kosu, uzrokujući da postane suva i lomljiva.

Evo kako da održite kosu hidriranom tokom celog leta:

Koristite kvalitetne proizvode za negu kose formulisane sa sigurnim sastojcima da nahranite i hidrirate svoje pramenove.

Kerastase Solie je posebno formulisana da hidrira, zaštiti i ojača vašu kosu.

Zaštitite svoje pramenove od sunca maramama ili šeširima (najbolje sa širokim obodom).

Ovo će vas zaštititi od štetnih UV zraka, kao i pomoći u zaštiti boje kose.

Zamenite pamučne jastučnice svilenim ili satenskim.

Ovo će pomoći vašoj kosi da zadrži vlagu iz proizvoda za kosu i prirodnih ulja. Takođe smanjuje trenje koje može izazvati zapetljavanje i lomljenje.

Nanesite na kosu regenerator koji se ne ispira pre nego što odete na plivanje kako biste kosu prekrili dodatnom barijerom protiv hlora i slane vode.

Nosite silikonske kape za plivanje dok plivate – iako neće održati kosu savršeno suvom, zaštitiće kosu od prekomernog izlaganja hloru.

Hidratantni šampon + balzam je obavezan!

Obavezno operite kosu šamponom i negujte kosu odmah nakon plivanja.

Zaštitite krajeve kose tako što ćete ih ugurati u punđe, francuske pletenice i druge zaštitne stilove frizure.

39652 hd

Savet 2: Zapečatite vlagu

Serum za kosu pruža duboku hidrataciju, intenzivnu ishranu i trenutni sjaj. Imaćete meke sjajne pramenove koji su otporni na kovrdžanje i otporni na vlagu, dok istovremeno pomaže u zaštiti vaše kose od budućeg lomljenja i oštećenja od UV zračenja.

Idealno za sve tipove kose kako bi kosa bila zdrava i jaka sa neverovatnim sjajem.

Faktori okoline kao što su vetar, trenje i UV zraci mogu isušiti vašu kosu za samo nekoliko sati ako nema zaštite na vašoj kosi. Dakle, nije dovoljno samo navlažiti kosu. Takođe bi trebalo da koristite zaptivače za kosu kako biste zadržali vlagu u kosi.

Ulja za kosu i serumi za kosu rade kao zaptivači za zaštitu i zaptivanje pramenova ( zadržavanje hidratacije u kosi).

Sredstva za zaptivanje kose rade tako što stvaraju zaštitni sloj preko vaših pramenova kako bi sprečili njihovo isušivanje. Dok zadržavaju vlagu u vašoj kosi, oni takođe neguju vaše pramenove, održavajući ih mekim i lakim za rukovanje.

Savet 3: Nosite opuštene- nestegnute frizure

Drugi način da zadržite vlagu u kosi je korišćenje zaštitnog stilizovanja. Preporuka da kose bude vezana kao:

Pletenica
Niski konjski rep
Dvostruke francuske pletenice
Niska punđa
Ali kada nosite ove frizure, opustite pramenove ne zatežite kosu posebno ako je skona lomljenju.  Na moru su popularne da se prave i nose sitne afro pletinice, ovo preskočite ako vam je stalo da očuvate svoju kosu. Uske frizure mogu učiniti vaše vlasište napetim i osetljivim, posebno oko linije kose, tako da vaši pramenovi postanu slabi i ranjivi.

Kada se to dogodi, mogu početi da se pramenovi izvlače iz korena u onome što je poznato kao vučna alopecija. Takođe možete doživeti lomljenje duž dlake zbog napetosti na dužini pramena.

Savet br. 4: Izbacite toplotu

Između letnjeg sunca i vrućine, korišćenje alata za toplotno oblikovanje ove sezone možda nije dobra opcija.

U većini dana pribegavajte sušenju na vazduhu. Bezbednije je i pružiće vašoj kosi odmor od potencijalno štetne toplote fenova i alata za oblikovanje.

Savet 5: Koristite regeneratore 

Svaki članak o nezi kose na vebu kaže da svoju kosu treba pripremiti za pravilnu negu kose, ali zašto?

To je zato što su regeneratori glavni izvor lokalne ishrane za vašu kosu. Postoje tri vrste regeneratora i svi imaju specifične svrhe za vašu kosu:

1.Regeneratori za ispiranje (obični)

Regeneratori za ispiranje se koriste odmah nakon pranja šamponom i ostave se 3-5 minuta (ili više) da pomognu u raspetljavanju i vraćanju izgubljene vlage.

2.Dubinski regeneratori + maske za kosu

Dubinski regeneratori i maske za kosu su kraljice vlage. Tamo gde regeneratori za ispiranje mogu imati tekuću teksturu, duboki regeneratori i maske za kosu imaju gušću konzistenciju. Očekuje se da će sedeti u vašoj kosi 10+ minuta kako bi duboko nahranili oštećenu, žednu kosu. Vrhunsko uživanje za vašu kosu. Trenutačno vratite hidrataciju, popravite oštećenja i dodajte intenzivan sjaj bez opterećivanja.
3.Regeneratori koji se ne ispiraju
Ovo su regeneratori bez ispiranja sa mnogim dugotrajnim prednostima. Nakon nanošenja regeneratora koji se ne ispira, uvek nanesite zaptivače (serum za kosu) kako biste zadržali vlagu u vašim pramenovima.

Ne samo da štiti vašu kosu od agresivnih elemenata starenja kao što su sunce, toplota i zagađenje – već dugotrajno hidrira kosu za jaču, glatkiju i lakšu kosu iznutra prema spolja.

11

Savet 6: Koristite kvalitetne letnje proizvode za negu kose

Kvalitetni proizvodi za negu kose mogu efikasno obnoviti oštećenu kosu i održati zdravu kosu.

Možete pronaći proizvode formulisane da neguju, hidriraju i stimulišu rast kose – održavajući vaše pramenove hidriranim i zdravim tokom celog leta.

Počnite sa  šamponom da biste duboko hidrirali i očistili kosu i kožu glave bez uklanjanja vlage i prirodnih ulja.

Zatim nastavite sa regeneratorom da nahranite svoje pramenove, duboko prodrete u kosu i vratite hidrataciju – sve to istovremeno štiteći od agresora iz okoline poput oštrih UV zraka.
Sledeći korak je dubinski kondicioniranje vaše kose  maskom za kosu. Trenutačno nahranite, obnovite i popravite suvu, oštećenu kosu.

Dubinski negujte svaki pramen bez napora intenzivnom hidratacijom i neverovatnim sjajem.
Nakon toga, namažite kosu regeneratorom koji se ne ispira. Ovaj hidratantni multitasker štiti pramenove i daje kosi pojačanu hidrataciju.

Raspetljajte kosu bez napora, ojačajte pramenove, borite se protiv kovrdžanja i pojačajte sjaj – sve to istovremeno štiteći kosu od agresivnih elemenata starenja poput sunca, toplote i zagađenja.
Zapečatite svu tu vlagu i hranljive materije serumom za kosu kako biste blokirali oštre UV zrake i održavali kosu zdravom i sjajnom celo leto.

Vratite meke sjajne pramenove koji su otporni na kovrdžanje i otporni na vlagu, dok istovremeno pomažu u zaštiti vaše kose od budućeg lomljenja i oštećenja od UV zračenja.

Savet 7: Recite zbogom zelenoj kosi

Da li vam kosa postaje zelena nakon kupanja u hlorovanom bazenu? Evo zašto.

Hlor oksidira bakar i druge metale u vodi u bazenu, proizvodeći hemikaliju koja se vezuje za proteine vaše kose dajući zelenkastu nijansu.

Kerastase solei šampon je savršen proizvod za plivače jer ćete možda morati češće da čistite kosu kako biste dubinsko očistili kosu i uklonili hlor, gvožđe i minerale koji kosi mogu dati zelenkastu nijansu. Takođe ispire dosadne naslage, jača pramenove i minimizira buduće nakupljanje.

Korišćenjem šampona za detox kose tokom letnjih meseci, možete efikasno detoksikovati kosu, vraćajući joj prirodnu ravnotežu i promovišući zdraviju kožu glave.

Ne samo da uklanja nakupljanje hlora, slane vode i znoja, već takođe pomaže u borbi protiv štetnih efekata izlaganja suncu.

Temeljnim čišćenjem vaše kose i vlasišta, šampon za DETOX priprema čisto platno da drugi proizvodi za negu kose deluju efikasnije, obezbeđujući maksimalnu korist.

Savet br. 8: SOS – Nanesite kremu za sunčanje

Ako sastojci tradicionalnih krema za sunčanje dođu u kontakt sa vašom kosom, može doći do hemijske reakcije i promene boje vaše kose.

Osobe svetlije boje kose i ekstenzija su posebno podložne promeni boje.

Slično kao što je poznato da SPF i drugi kozmetički proizvodi zaprljaju odeću, vaša krema za sunčanje može takođe imati potencijal da promeni boju vaše kose.

Prozirna mineralna krema za sunčanje je najefikasniji i najlakši način da sprečite da vaša kosa bude obojena ili obezbojena kremom za sunčanje.

beach brunette girl 5360

Savet 9: Probajte tretman vrućim uljem

Ulja za kosu poput kokosa, jojobe, masline i avokada su odlični izvori ishrane za vašu kosu.  Serum OLAPLEX je prepun hranljivih ulja za kosu i savršen je za tretman.

10. Pijte dosta vode

Leti se više znojite i brže dehidrirate. Dehidracija dovodi do slabe, nezdrave kose i usporavanja rasta kose. Zašto? Voda pomaže u transportu hranljivih materija oko vašeg tela, posebno onih odgovornih za zdravlje kose.

Bez vode, vaše telo neće moći efikasno da prenosi hranljive materije do vaše kose i ostatka tela. Ove sezone pijte MNOGO vode, najmanje 8 velikih čaša vode dnevno, da biste ojačali, hidratizirali i iznutra izraslili svoju kosu dugu i zdravu.

Zaštita vaše kose ovog leta ne bi trebalo da zahteva od vas da žrtvujete zabavu.

Sa visokokvalitetnim, ultra hidratantnim proizvodima za negu kose, možete održavati svoju kosu zdravom i hidriranom tokom celog leta.

Rezime:

Hidrirajte kosu

Zapečatite vlagu serumom za kosu.

Lagano sa skalpom.

Smanjite upotrebu fena i pegle za kosu.

Koristite  regeneratore za kosu.

Investirajte u kvalitetne letnje proizvode za negu kose.

Sprečite zelenu kosu od hlora.

Neka krema za sunčanje bude vaš najbolji prijatelj.

Probajte tretmane vrućim uljem.

Pije mnogo vode.

herolandscape 3

Sada je vreme da napravite beleške za neke od najboljih saveta za letnju negu kose i sledite idealnu letnju rutinu za negu kose, kako biste sprečili probleme sa kosom i imali prelepu, zdravu kosu. Ali prvo, hajde da pogledamo glavne probleme sa kojima se ljudi suočavaju tokom ove sezone.

Uobičajeni problemi sa kosom tokom leta
1. Ispucani krajevi i suvoća
Visoke temperature i vrući vetrovi mogu dovesti do ispucanih vrhova i suvoće.

To je zato što prirodna ulja iz vašeg vlasišta ne mogu da dostignu dužinu i vrhove vaših pramenova.

Štaviše, oštri zraci sunca mogu ukrasti vlagu iz vaše kose i izazvati suvoću i ispucale vrhove. Jedan od najboljih letnjih saveta za kosu da biste izbegli ispucale vrhove i suvoću je izbegavanje prekomernog pranja kose i redovno je podšišavanje.

2. Opadanje kose
UV zraci mogu poremetiti prirodnu barijeru vlage vašeg vlasišta i pramenova i ostaviti da se oseća slabim i sklonim opadanju kose.

Upotreba klima-uređaja da ostanete hladni po vrućem vremenu takođe može ukloniti vlagu iz vaše kose i ostaviti je da se oseća suvom, lomljivom i podložnom lomljenju.

Letnji savet za negu kose tokom ove sezone je da je držite vezanu i pokrivenu što je više moguće, posebno kada koračate napolju. Međutim, nemojte praviti uske repove ili čvrste punđe jer to može da izvrši pritisak na kosu i dovede do opadanja kose.

3. Kovrdžava kosa

Povećanje vlažnosti tokom letnje sezone dovodi do toga da dlaka upija prekomernu vlagu iz vazduha.

To dovodi do kidanja hemijskih veza koje kosu održavaju glatkom i svilenkastom, uzrokujući grubu, raspetljanu, kovrdžavu i neupravljivu kosu.

Oni koji imaju talasastu ili kovrdžavu kosu skloniji su ovoj situaciji. Profesionalni letnji savet za izbegavanje kovrčave kose je da sprečite i ograničite upotrebu alata za toplotno oblikovanje.

4. Izbledela boja kose

Ako imate farbanu kosu, tokom letnje sezone morate biti posebno oprezni.

Letnje sunce ima tendenciju da brže izbledi boju vaše kose razbijanjem hemijskih veza. To može dovesti do toga da vaša boja kose izgleda isprano.

Stvari se mogu pogoršati ako držite kosu puštenu dok plivate u bazenu. Nošenje šešira sa širokim obodom i izbegavanje hlorisane vode su neki dobri saveti za letnju negu kose koji mogu sprečiti da vaša boja kose bledi tokom leta.

5. Mastan skalp

Prekomerno znojenje zajedno sa prekomernom proizvodnjom sebuma tokom leta može dovesti do toga da se vaše vlasište oseća masno i prljavo.

Masno vlasište je sklono svrabu i može doživeti perutanje. Jednostavan, ali efikasan savet za letnju negu kose koji treba imati na umu je da redovno perete kosu i sledite pravilnu rutinu nege kose.

Letnja rutina nege kose

Sada kada ste svesni uobičajenih problema sa kosom sa kojima se ljudi suočavaju tokom ove sezone, takođe ćete shvatiti da rešenje za većinu njih leži u praćenju pravilne rutine.

Dakle, hajde da vam pomognemo da izgradite jednostavnu, ali efikasnu letnju rutinu nege kose:

Korak 1: Koristite hidratantni šampon

Ulaganje u hidratantni šampon sprečiće suvu, lomljivu kosu tokom leta. Možete pokušati da koristite šampon koji sadrži hidratantne sastojke kao što je hijaluronska kiselina koja ne samo da čisti kožu glave, već i pomaže u održavanju prirodne barijere vlage vašeg vlasišta i pramenova.

Korak 2: Treba vam hranljivi balzam

Kondicioniranje je jedan od najvažnijih koraka u vašoj letnjoj rutini nege kose jer pomaže da se zadrži vlaga u vašoj kosi i sprečava ispucale vrhove i kovrdžave kose.

Ostavite hranljivi regenerator oko dva do tri minuta kako bi vaša kosa mogla maksimalno da se natopi. Takođe, ne zaboravite da nežno raspetljate kosu dok je kondicionirate.

Korak 3: Kupite masku za kosu

Da biste razmazili kosu tokom leta, uključite hranljivu masku za kosu u svoju letnju rutinu nege kose.

Ovo će vam pomoći da duboko kondicionirate vlasište i pramenove dok štitite kosu od suvoće, opadanja kose i drugih problema.

Preporučujemo da koristite masku za kosu dva puta nedeljno, u zavisnosti od vašeg tipa kose i potreba.

Korak 4: Ne preskačite serum za kosu
Serum za kosu je neophodan za vašu letnju negu kose jer pomaže da zaštitite kosu od sunca i agresora iz okoline i s lakoćom sprečava probleme sa kosom.

Deluje kao barijera između kose i toplote i pomaže da vaša kosa bude meka, sjajna, zdrava i hidratizovana sve vreme.

Korak 5: Nanesite noćnu kremu

Nanošenje noćne kreme na kosu tokom letnje sezone će joj dati hidrataciju i zatvoriti zanoktice preko noći. Izaberite noćnu kremu sa hidratantnim sastojcima da biste postigli maksimalnu korist dok uživate u lepom snu.

 

 

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

8 saveta za negu grube kose

Gruba kosa može zahtevati dodatnu hidrataciju kako bi se sprečilo oštećenje dužine kose. Imamo za vas 8 saveta za negu

Opadanje kose posle dijete

Kako su gubitak težine i gubitak kose povezani? U nekim slučajevima, gubitak težine može dovesti do gubitka kose. Opadanje kose

Kako da kosa brže raste?

Neki načini za podsticanje zdravijeg i bržeg rasta kose mogu uključivati ishranu sa više proteina, korišćenje proizvoda napravljenih od kofeina,

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.