Blog

Najbolji ljubičasti šamponi za kosu

Najbolji ljubičasti šamponi za kosu odabrani su kako bismo vam olakšali izbor savršenog proizvoda za vašu kosu. U ovom pregledu, pronaći ćete našu pažljivu analizu i preporuke za šampone koji će neutralisati neželjene žute, narandžaste i mesingane tonove u vašoj kosi i omogućiti da postignete željenu hladnu nijansu.
Naša preporuka
olaplex-no4p-shampoo

Ljubičasti šampon za kosu, namenjen nezi plave oštećene kose. Obnavlja unutrašnju strukturu i čisti blond kosu. Preporuka je koristiti šampon nakon Olaplex tretmana.

Blond Me All Blondes Neutralizing shampoo

Neutralizujući šampon za žutu kosu.

BlondMe Neutralizer za hladne plave tonove čisti i neutralizuje nijanse narandžaste boje, pružajući čistu i svežu platinasto plavu boju.

Odnos cene i kvaliteta
Goodbye yellow sampon 300ml

Prvi visoko pigmentisani anti-yellow šampon. Nežno čisti kosu i neutrališe neželjene žute podtonove. Profesionalni frizeri se dugo godina oslanjaju na ovaj specifičan i jako pigmentovan šampon.

Najbolje ocenjen

OLAPLEX No 4P Purple Shampoo od 250ml

Za plavuše, No4P popravlja, hidrira i posvetljuje plavu, blajhanu, blond i sedu kosu.

Olpalex je identifikovao nedostatke na tržištu ljubičastih šampona i razvio revolucionarnu tehnologiju koja ne samo da čisti, već i neguje kosu. Njihov visokokoncentrovani ljubičasti šampon ima formulaciju bez sulfata koja ne isušuje kosu.

Ovaj šampon čisti, tonira i obnavlja vlasi, stvarajući bogatu penu koja neutrališe žute tonove i poboljšava sjaj već nakon jednog korišćenja. Prikladan je za sve plave, svetle i sede nijanse kose.

Naučno je potvrđeno da ovo sredstvo u poređenju sa vrhunskim ljubičastim šamponima čini kosu svetlijom. Može se koristiti 2-3 puta nedeljno ili prema potrebi, kako bi neutralisalo neželjene tonove u kosi.

Oznaka “P” potiče od “Purple” (ljubičasto), što ukazuje da se radi o šamponu sličnom onima koje frizeri nazivaju “ljubičastim šamponima” ili “anti-yellow šamponima”. Sada je jasnije – ovaj šampon je posebno formulisan za plavu i sedu kosu kako bi sprečio pojavu neželjenih žutih ili čak narandžastih tonova.

Sve što se odnosi na Olaplex No4 šampon, važi i za No4P, samo je tip kose bitan.

U jednom proizvodu No4P imate i vrhunsku negu i obnovu kose i zaštitu za blond boju.

Korišćenjem šampona koji sprečava žute nijanse, smanjićete potrebu za čestim farbanjem.

Prednosti

Mane

Schwarzkopf Professional– Blond Me All Blondes –Neutralizing Shampoo 300ml

Neutralizujući šampon za žutu kosu.

Pogodan za hladne plave tonove. Čisti kosu i eliminiše nepoželjne žute ili bakarne pigmente, efikasno uklanjajući narandžaste nijanse.

Blond Me All Blondes Neutralizing šampon je za sve koji ne žele žute tonove.

Nežno pere kosu i kožu glave, obnavljajući dosadnu kosu i pružajući joj sjaj i punoću.

Supstance za negu u detox šamponu za plavu kosu:

3D Bond Creation Technology – prodire duboko u vlakno kose, gde je štiti i jača, gradi nove veze i smanjuje lomljenje kose,

Nordic Cotton Protein Complex – vraća snagu, mekoću i elastičnost kosi, regeneriše je i štiti od negativnih spoljašnjih uticaja,

Ekstrakt semena moringe – regeneriše, hrani, hidrira i jača kosu i štiti je antioksidansima.

Nanesite šampon na mokru kosu i nežno umasirajte da stvorite penu. Ostavite da deluje 10 minuta, zatim temeljno isperite vodom.

Za optimalne rezultate, preporučuje se upotreba Blond Me All Blondes Neutralizing šampona zajedno sa maskom iz iste kolekcije kako biste održale hladne plave tonove.

Prednosti

Mane

Ovaj šampon je jedan od najdugotrajnijih proizvoda na tržištu.

Većina frizera je upoznata s ovim proizvodom i koriste ga u svojim salonima, gotovo kao tehnički proizvod.

Šampon nežno čisti kosu i neutrališe neželjene žute podtonove.

Njegova pH vrednost od 4.5 produžava sjaj hladnih tonova.

Zahvaljujući visokom sadržaju ljubičastog pigmenta, pruža dugotrajne rezultate i čini kosu izuzetno sjajnom.

Zbog visokog sadržaja ljubičastog pigmenta preporučuje se da se ovaj šampon koristi svako drugo pranje kako bi se održao sjaj i svežina boje.

Prednosti

Mane

Najbolji ljubičasti šamponi za kosu - KORISNE INFORMACIJE

Kako se koristi ljubičasti šampon za kosu?

Da biste koristili ljubičasti šampon, prvo operite kosu i dobro je navlažite. Nemojte nanositi šampon na suvu kosu, jer poroznija kosa može apsorbovati previše ljubičastih pigmenata.

Ravnomerno nanesite ljubičasti šampon na celu dužinu kose. Ostavite ga da deluje dva do četiri minuta, u zavisnosti od nijansi smeđe ili žute boje u vašoj kosi.

Kada završite sa tretmanom, isperite šampon hladnom vodom. Hladna voda pomaže zatvaranju kutikule kose i očuvanju boje.

Ako tek počinjete da koristite ljubičasti šampon, počnite sa jednom upotrebom nedeljno i postepeno povećavajte prema potrebi.

Imajte na umu da preterivanje može dovesti do prekomerne hladne nijanse u kosi. Ukoliko primetite previše ljubičastih tonova, prekinite upotrebu ljubičastog šampona i koristite šampon za dubinsko čišćenje da biste uklonili višak pigmenata.

Korišćenje ljubičastog šampona može se kombinovati sa šamponima za negu bez pigmenata ili ih možete mešati kako biste postigli željeni efekat bez prekomernog ljubičastog pigmenta.

Koliko dugo treba da ostavite ljubičasti šampon?

Uopšteno govoreći, što je vaša plava kosa hladnijeg tona, to duže treba da pustite da vaš ljubičasti šampon za plavu kosu ostane na kosi pre nego što je isperete.

Tople plave nijanse: Sačekajte 1-3 minuta pre ispiranja.
Neutralne plave nijanse: Sačekajte 3-5 minuta pre ispiranja.
Hladne plave nijanse: Sačekajte 5-15 minuta pre ispiranja.

Silver šampon za sedu kosu

Silver šampon je takođe savršen za prirodnu sedu kosu koja može dobiti žutu nijansu usled izlaganja vetru, kiši i zagađenju. Ovaj šampon može da pomogne da se ispravi ova mesingana boja, te da ojača vlakna kose.

Preporučujemo da koristite najbolji silver šampon jednom ili dva puta nedeljno i ne duže od pet minuta. Više od pet minuta upotrebe može dovesti do prenosa ljubičastog pigmenta.

Međutim, vreme se razlikuje od brenda šampona, željenog rezultata, kvaliteta kose i stepena žućenja/smeđe. Zato, na osnovu iskustva sa ljubičastim šamponima, pogledajte naše preporuke proverenih brendova.

 Iskustva sa ljubičastim šamponom

Efikasnost ljubičastih šampona je široko prihvaćena među plavušama. Međutim, ocena zavisi od brenda, s obzirom da različiti proizvodi daju različite rezultate. Većina šampona pruža zadovoljavajuće rezultate, iako neki mogu isušivati kosu više od drugih.

Neke korisnice primećuju da mesingani tonovi i dalje ostaju vidljivi čak i nakon redovne upotrebe ljubičastog šampona. U takvim slučajevima, prelazak na srebrni šampon može biti rešenje. Takođe, poželjno je izbegavati korišćenje srebrnog šampona odmah nakon izbeljivanja kako biste sačuvali boju.

Sve ovo važi i za smeđu kosu, gde srebrni šampon može neutralisati crvene ili narandžaste tonove, a ljubičasti šamponi očuvati hladne nijanse plave kose između poseta salonu.

Nega kose posle upotrebe ljubičastog šampona

Ljubičasti šamponi su sjajno rešenje za održavanje plave boje kose, ali pravilna nega je neizostavna nakon korišćenja ovog proizvoda.

Evo nekoliko saveta kako da pravilno negujete kosu nakon upotrebe ljubičastog šampona:

1. Primenite blagi balzam za kosu: Nakon što operete kosu ljubičastim šamponom, koristite blagi balzam koji će hidrirati vašu kosu i održati je mekom i sjajnom.

2. Izbegavajte učestalo pranje: Nemojte često koristiti ljubičasti šampon da biste izbegli prekomerno sušenje kose. Upotrebite ga jednom do dva puta nedeljno, ili prema preporuci proizvođača.

3. Dubinska hidratacija: Redovno koristite dubinske tretmane hidratacije ili maske za kosu. Ovi proizvodi će nahraniti vašu kosu i sprečiti da postane suva i lomljiva.

4. Zaštita od toplote: Ako koristite termičke alate za oblikovanje kose, uvek koristite termalnu zaštitu kako biste sprečili oštećenje od toplote.

5. Redovni frizerski tretmani: Povremeno odlazite kod frizera na tretmane dubinske hidratacije i šišanja krajeva. Redovno šišanje sprečava ispucale krajeve i održava kosu zdravom.

Pravilna nega nakon korišćenja ljubičastog šampona je osnova za očuvanje zdrave, sjajne i plave kose. Sledite ove savete kako biste održali svoju platinastu boju blistavom i lepom.

Najbolji ljubičasti šamponi za kosu - Često postavljana pitanja

Svi ljubičasti šamponi nisu isti. Većinu treba koristiti kao tretman, a ne samo za pranje ili uklanjanje prljavštine sa kose. Prvo koristite svoj svakodnevni šampon, a zatim koristite ljubičasti šampon i kondicionirajte ga na uobičajeni način kako biste izbegli isušivanje kose. Dobro pravilo je jednom nedeljno koristiti ljubičasti šampon.

Ako ga koristite više od dva puta nedeljno, to je znak da morate da posetite svog stilistu za još jednu uslugu farbanja . 

 

Naravno, ako imaju neželjene žuto-narandzaste tonove. Ali napominjemo da prirodne plavuše izbegavaju jako pigmentisane šampone. Ovakvi šamponi potrebniji su onima sa prirodno tamnijom kosom, jer kod njih dolazi do jačeg izbijanja neželjenih tonova, naročito crvenih tonova .

Ljubičasti šampon sam po sebi nije osvetljivač ili farba za kosu. Tako da ne može potamniti kosu ili je učiniti svetlijom. Ako ste sveže tonirani, sačekajte da vam boja zaista izbledi da biste koristili ljubičasti šampon.

Ako ste zabrinuti za stanje vaše kose, idite na nežniji ljubičasti šampon ili češće koristite svoj običan redovan šampon za kosu, da ne biste dobili neželjene tonove na kosi.

Ljubičasti šamponi ne ispiraju boju iz kose u smislu uklanjanja trajnih boja. Umesto toga, oni su dizajnirani da neutrališu neželjene tonove, poput žutih ili mesinganih nijansi, koji se često pojavljuju na plavoj ili platinastoj kosi. Ljubičasti pigmenti u šamponu kompenzuju ove tonove tako da kosa izgleda čistije i hladnije.

Međutim, treba biti pažljiv pri upotrebi ljubičastih šampona. Ako se koriste prečesto ili se ostave predugo na kosi, mogu rezultirati prekomernim ljubičastim pigmentom, koji može privremeno dati ljubičasti odsjaj kosi. Ovo nije isto što i ispiranje boje, već privremeni efekat prekomerne upotrebe ljubičastog šampona.

Prvo, razmotrite tip svoje kose. Ako je suva, birajte šampone sa hidratantnim sastojcima. Za masnu kosu, izaberite lagane formule. Gledajte sastojke, izbegavajte sulfate i parabene. Pročitajte recenzije korisnika i slušajte preporuke frizera. Isprobajte proizvode pouzdanih brendova. Važno je pronaći šampon koji odgovara vašim potrebama i tipu kose.

Ne, svaki ljubičasti šampon nije isti. Njihova efikasnost varira zbog različitih formulacija i koncentracija pigmenata. Različiti brendovi i proizvodi mogu imati različite koncentracije ljubičastih pigmenata i sastojaka. Stoga, neki mogu bolje neutralisati neželjene tonove od drugih. Preporučuje se čitanje recenzija i isprobavanje različitih proizvoda kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašoj kosi.

Naša #1 preporuka za najbolji ljubičasti šampon: OLAPLEX No 4P Purple Shampoo od 250ml

olaplex-no4p-shampoo
OLAPLEX No 4P Purple Shampoo od 250ml
Glavne prednosti:
Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.