Blog

Najbolji šamponi za suvu kosu

Najbolji šamponi za suvu kosu su izdvojeni u okviru najkvalitetnije profesionalne kozmetike za suvu kosu, a kako bismo vam olakšali izbor idealnog proizvoda za negu vaše kose. U nastavku, pronaći ćete našu detaljnu analizu i preporuke za šampone koji će vam pomoći da povratite vlagu i sjaj suvoj kosi.
BC clean moisture kick šampon

Schwarzkopf Professional BC Clean Moisture Kick šampon 250ml

Hidratantni šampon je idealan za normalnu i suvu kosu, kao i za kosu sklonu lomljenju ili kovrdžavu kosu. 

Ovaj šampon je posebno formulisan za osobe sa suvom, lomljivom, grubom ili kovrdžavom kosom i može se koristiti svakodnevno.

Odnos cene i kvaliteta
Naša preporuka
TECNA Hydracore Ultra Nourshing Shampoo

TECNA Hydracore Ultra Nourshing Shampoo 250ml

Hidracore Ultra hidratantni šampon je za negu suve, kovrdžave i guste kose, dehidrirane hemijskim i termičkim tretmanima. Pruža hidrataciju, ishranu i sjaj. Štiti boju obojene kose.

Formula je zasnovana na hijaluronskoj kiselini, Kendi ulju i shea puteru iz organskog uzgoja, sa ojačavajućim aminokiselinama i prirodnim hidratantnim elementima.

Moroccanoil hydration šampon 250ml

Moroccanoil Hydration šampon 250ml

Formula obogaćena vitaminom A i crvenim algama koje sprečavaju delovanje slobodnih radikala. Ovaj preparat za negu zadržava vlagu i usporava starenje kose.

Nežno čisti kosu, čini je zdravom, lako ukrotivom i sjajnom.

Izbor korisnika

TECNA Hydracore Ultra Nourshing Shampoo 250ml

Hidratantni organski šampon za kosu koji sadrži aminokiseline za obnavljanje i najsuvlje i krute kose. 

Hydracore je šampon koji obnavlja mekoću kose nakon oštećenja od hemikalija, toplote, vremenskih uslova i genetike. Ova napredna formula sadrži visoku koncentraciju inovativnih sastojaka.

Najbolje rezultate daje kada se koristi u kombinaciji sa Hydracore Ultra Nourishing tretmanom.

Prednosti

Mane

Schwarzkopf Professional BC Clean Moisture Kick šampon 250ml

Kolekcija Moisture Kick namenjena je nezi suve kose koja je sklona lomljenju. U ovoj kolekciji najtraženiji proizvod je šampon za suvu kosu. 

Sa ovim šamponom kosa se lako raščešljava, sjajna je i meka na dodir. 

Godinama je ovo šampon broj 1. u salonima sa Schwarzkopf profesionalnom kozmetikom. Možete imati ceo set proizvoda Moisture Kick baš za suvu kosu.

BC clean moisture kick šampon

Prednosti

Mane

Moroccanoil Hydration šampon 250ml

Moroccanoil hidratantni šampon i regenerator oživljavaju suvu, dehidriranu kosu. Ovaj par pruža optimalnu hidrataciju uz crvenu algu, arganovo ulje bogato antioksidansima  i vitamine A i E.

Blage formule za svakodnevnu upotrebu pružaju idealan balans vlage. Kosa ostaje glatka i lakša za oblikovanje.

Prednosti

Mane

Naibolji šamponi za suvu kosu - KORISNE INFORMACIJE

Suva kosa, bilo da je uzrokovana farbanjem, korišćenjem vrućih alatki ili jednostavno zanemarivanjem, čest je problem. Srećom, postoje mnogi proizvodi i tretmani za kosu koji obećavaju da će obnoviti i očuvati oštećene pramenove.

Investirajte u proizvode za čišćenje visokog kvaliteta

Proizvodi koje uključite u svoju rutinu za negu kose direktno utiču na zdravlje vaše kose. Kada su u pitanju proizvodi za čišćenje, izaberite šampone i regeneratore koji hidriraju – ali nemojte preterivati. Prečesto pranje kose može je lišiti potrebnih hranjivih materija i prirodnih zaštitnih ulja. Pogledajte ovde koje šampone preporučujemo.

Kako vratiti proteine u kosi

Izaberite tretmane sa proteinima koji će dodati keratin i lipide u vašu kosu. Rezultati će varirati zavisno od toga koliko je vaša kosa suva. Ako vaša kosa nije previše oštećena, možda ćete videti rezultate nakon prvog tretmana. Ako su stvari ozbiljnije, može biti potrebno dva do tri meseca tretmana svake druge nedelje, uz umereno oblikovanje toplotom. 

Kako sprečiti dalja oštećenja

Da biste rešili suvu kosu, najbolja metoda zavisi od stepena oštećenja i elastičnosti kose. Kada je kosa prekomerno oštećena, gubi prirodnu vlažnost i elastičnost, i ponekad je najbolje rešenje prekinuti dalja oštećenja – pustiti kosu da raste i odseći oštećenu kosu. Ako je vaša kosa već pretrpela oštećenja od, na primer, blajhanja, da biste je vratili u prirodno stanje šišanje će biti neophodno. Međutim, kako biste sprečili oštećenja od farbanja na prvom mestu, važno je da koristite proizvode koji će pomoći da se kosa oporavi nakon prekomernog tretiranja.

Uzroci suve kose i zašto je bitno izabrati najbolje šampone za suvu kosu

Suva kosa može biti posledica brojnih stanja kose ili kože glave:

1. Suva koža glave. Vaša kosa nema prirodno podmazivanje, jer se oslanja na ulja koja se stvaraju u korenu kose kako bi ostala hidrirana i meka. Pošto su koreni kose ispod vaše kože, suvo vlasište takođe prati suvu kosu. To suvo vlasište se ljušti i stvara perut, što dovodi do pojavljivanja ljuskica peruti na vašim ramenima.

2. Starost. Kako starite, vaša kosa proizvodi manje ulja te je sa godinama suvlja i teže se oblikuje.

3. Hormonske promene nakon menopauze takođe mogu dovesti do suve kose.

4. Uslovi životne sredine. To uključuje suvu, vrelu klimu, čestu izloženost suncu i vetru, kao i čestu izloženost hlorisanoj ili slanoj vodi.

5. Nedostatak zaštite kose. Svaki pramen zdrave kose ima zaštitni sloj nazvan kutikula. Kutikula ima ulogu da štiti vašu kosu od toplote i štetnog sunčevog zračenja. Kod zdrave kutikule, slojevi su čvrsto povezani i zadržavaju vlagu. Međutim, kada se slojevi kutikule razdvoje i odvoje od dlake, ona gubi sposobnost zadržavanja vlage, a malo prirodnog ulja iscuri u sredinu dlake. Rezultat toga je porozna i suva kosa.

6. Neodgovarajuća nega kose kod kuće. Ovo može da uključuje:

    • Prečesto pranje kose,
    • Korišćenje oštrog šampona sa sulfatima ili silikonima,
    • Prečesto sušenje kose fenom na jakoj temperatri.

7. Oštećenje od toplote (od pegle za kosu ili uvijača za kosu)

8. Oštre hemikalije poput farbi za kosu ili izbeljivača (blanš ili hidrogen) dehidriraju kosu. 

9.  Zdravstveni problemi. Faktori koji mogu dovesti do gubitka kose i njenog nezdravog izgleda uključuju:

    • Poremećaje u ishrani kao što su anoreksija nervoza ili bulimija,
    • Hormonske probleme poput hipoparatiroidizma i hipotireoze.

Kako oporaviti suvu kosu

  • Ređe perite kosu. Možda ćete moći da se izvučete sa pranjem jednom ili dva puta nedeljno umesto svakog dana. Kao bonus, kada ređe šamponirate kosu, nećete morati toliko da je sušite i oblikujete pomoću toplote.
  • Koristite blagi šampon. Proizvodi napravljeni posebno da pomognu suvoj kosi će imati manje pene i lakše će se ispirati sa kose.
  • Koristite regenerator. Izaberite hidratantni balzam. Održaće kutikule kose ravnim i tako zadržavati prirodna ulja.
  • Izbegavajte alkohol u prizvodima za negu ili oblikovanje kose. Isušuje kosu, pa birajte proizvode za kosu bez njega.
  • Koristite prirodna ulja za negu kose. Masirajte kosu kokosovim ili jojobinim uljem.
  • Skratite ispucale krajeve. Uklanjanje suvih, ispucalih krajeva može učiniti kosu glatkijom.
  • Uzmite vitamine i minerale, zbog koristi za kožu i kosu. Gvožđe, vitamin D, folna kiselina, vitamin B12 i selen mogu pomoći da vaša kosa bude zdrava.

Probajte profesionalno duboko kondicioniranje.

Ako nijedna od gore navedenih opcija ne pomogne, pitajte svog frizera o SPA tretmanu.

Najbolji šamponi za suvu kosu - Često postavljana pitanja

Ako je vaša kosa gusta, kovrdžava i izrazito suva, najbolje odmah vidljive i trajne rezultate postići ćete upotrebom

TECNA Hydracore Ultra Nourshing Shampoo

Možete odabrati proizvode koji sadrže sastojke za hidrataciju i vlaženje kose. Ulje avokada, kokosa, maslina i badema, kao i aloe vera, shea puter i glicerin, mogu pomoći da vaša kosa ostane hidrirana. Takođe, proverite da li vaši balzami sadrže ove sastojke kako biste zadržali vlagu u kosi.

Ovo su štetni sastojci u šamponima koje treba izbegavati:

  1. Sulfati: Česti u šamponima, prepoznatljivi po nazivima poput coco-glukozid i sodium lauryl sulphate. Sulfati mogu izazvati opadanje kose i oštećenje folikula.
  2. Silikoni: Silikoni, poput dimetikona, daju prividan sjaj, ali dugoročno mogu opteretiti kosu, čineći je beživotnom i masnom.
  3. Alkoholi: Isušujući alkoholi brzo dehidriraju kosu i nisu preporučljivi u šamponima, balzamima ili leave-in proizvodima zbog toga što dovode do suvoće koja je kasnije nepopravljiva.
  4. Formaldehid: Prisutan u proizvodima za ispravljanje kose, formaldehid može biti štetan za zdravlje. Pripazite na proizvode s ovim sastojkom i izbegavajte ih.

Takođe izbegavajte šampone sa parfimisanim sastojcima, konzervansima, parabenima (mogu izazvati hormonski disbalans), parafinom, vazelinom, lanolinom, mineralnim uljima i Propylene Glycol-om (poznat kao glavni sastojak antifriza).

Prilikom kupovine šampona, važno je pažljivo pročitati deklaraciju kako biste izbegli štetne sastojke i odabrali proizvod koji odgovara vašem tipu kose. 

Sulfati u šamponima (možete ih prepoznati po nazivima kao što su coco-glukozid, natrijum coco-glukozid tartarat, sodium lauryl sulphate i sodium laureth sulphate) nisu nužno štetni, ali mogu imati nedostatke. Oni su agresivniji u čišćenju i mogu ukloniti previše vlage iz kose, što jeste štetno. Osobe s osetljivom kožom, kožnim oboljenjima ili suvom i kovrdžavom kosom mogu razmotriti opciju bez sulfata.

Balzam se može koristiti svakodnevno, za razliku od šampona, jer ponovo hidrira kosu i obnavlja hranljive materije. Pomaže u uklanjanju prljavštine sa kose bez potrebe za šamponom i ponovnom hidratacijom nakon pranja šamponom.

Glavne prednosti:
Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.