Blog

Pakovanje za suvu kosu

Pakovanje za suvu kosu – naši predlozi

Nema ničeg zabavnog u suočavanju sa suvom, lomljivom kosom. Pakovanje za suvu kosu koje sami napravite može vam rešiti problem suve i ispucale kose.

Osim što suva kosa izgleda loše i bez sjaja, često dovodi do lomljenja koje sprečava zdrav rast kose.

Iako je za poništavanje oštećenja i dopunu nivoa vlage potrebno vreme, na sreću postoji puno recepata za maske za kosu „uradi sam“ odnosno pakovanje za suvu kosu koja mogu pomoći da poboljšate zdravlje vaše kose tokom vremena – nisu potrebni skupi proizvodi.

Sve što vam je potrebno da svoju kosu vratite u najbolji oblik ikada možete pronaći u vašoj ostavi ili frižideru.

Štaviše, mnoge od naših omiljenih maski za kosu „uradi sam“ zahtevaju samo jedan sastojak, tako da ne morate da se mučite i nabavljate neke sastojke za koje dosad niste čuli.

To je zato što mnogi popularni sastojci koji se koriste za „uradi sam“ recepte za lepotu, kao što su majonez ili aloe vera, već sadrže mnoštvo vitamina, proteina i aminokiselina.

Dakle, nastavite da skrolujete da biste pronašli najbolje maske za suvu kosu „uradi sam“.

Mleko i med za suvu kosu

Ako imate finu kosu i tražite masku za kosu za lečenje oštećenja, našli ste je u mešavini mleka i meda. Med sadrži keratin koji pomaže u jačanju kose i sprečava lomljenje izazvano slabom, lomljivom kosom. Takođe podstiče regeneraciju ćelija za zdraviju kožu glave i ima antiinflamatorna svojstva koja mogu smiriti iritaciju.

Kada se kombinuje sa mlekom – koje je prepuno proteina, aminokiselina, vitamina B12, gvožđa i cinka – ovaj duo može pomoći da omekša kosu i podrži njenu strukturu.

Pošto mleko ima tanku, tečnu konzistenciju,  preporučuje da jednu šolju mleka zajedno sa jednom kašikom meda stavite u bocu sa raspršivačem i nanesete na kosu.

Pakovanje za kosu ostavite 10 do 20 minuta nakon pranja šamponom (umesto regeneratora). Isperite toplom vodom za sjajne, glatke rezultate.

Banana i maslinovo ulje

Dva sastojka koja verovatno imate u kuhinji i koja mogu učiniti čuda za obnavljanje vaše kose su banane i maslinovo ulje. Banana hidrira i hrani dosadnu, oštećenu, suvu kosu, jer je bogata vitaminima i mineralima (kao što je kalijum) koji mogu da ojačaju kosu i uravnoteže pH vlasišta.

Maslinovo ulje je bogato zdravim mastima i vitaminom E, koji mogu učiniti da kosa izgleda sjajnije i glatkije.  Pakovanje za kosu može hidratizirati kosu i zalečiti oštećenja koja mogu uzrokovati lomljenje i ispucale vrhove.

Da napravite domaću masku za kosu, koristite jednu zrelu bananu i jednu kašiku maslinovog ulja.

Blendajte ili izgnječite bananu dok ne dobijete pire bez grudvica. Dodajte maslinovo ulje i nastavite sa mešanjem. Rezultat bi trebalo da bude kremasta, penasta maska za kosu.

Dok se tuširate, nanesite masku na kosu i kožu glave prstima. Ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Pirinčana voda

Iako je pirinčana voda sigurno postala popularna na TikTok-u zbog svojih skoro čudesnih prednosti za kožu i kosu, ona se koristi u receptima za lepotu „uradi sam“ još od Heian perioda u Japanu – i to sa dobrim razlogom.

Pirinčana voda jača folikul dlake, pojačava sjaj, smiruje iritaciju vlasišta, a veruje se i da podstiče rast kose.

Jedino upozorenje je da je bogat skrobom, koji može da suši. Međutim, ovo se lako može snaći kombinovanjem pirinčane vode sa kvalitetnom maskom za kondicioniranje.

Za najbolje rezultate, koristite pakovanje za kosu za ispiranje jednom ili dva puta nedeljno, ostavite pirinčanu vodu na vlažnoj, očišćenoj kosi do 10 minuta, a zatim vratite vlagu pomoću regeneratora ili tretmana koji se ne ispira.

Avokado i maslinovo ulje

Popucani vrhovi su uzrokovani slabljenjem strukture zanoktice, što dovodi do oštećenja kose.

Oštećenje je uglavnom uzrokovano toplotnim stilizovanjem, jakim hemikalijama od keratinskog ispravljanja i slobodnim radikalima u našem okruženju kao što su zagađenje i izlaganje suncu.

I dok ništa ne može zaista da popravi ispucale vrhove (morat ćete podrezati da biste ih potpuno otarasili), maska za kosu može ih učiniti zdravim u međuvremenu.

Avokado ima minerale koji će zapečatiti kutikulu, kao i proteine i vitamine koji neguju i omekšavaju kosu.

Sloj maslinovog ulja će dodati dodatni sjaj i uglađenost za sjaj preko oštećene kose. Za pripremu koristite pola avokada i pola šolje maslinovog ulja.

Izgnječite zajedno u činiji viljuškom i nanesite samo na ispucale krajeve. Ovo pakovanje za suvu kosu je najbolje kada se ostavi pola sata.

 

jako suva kosa maska

Kokosovo ulje kao pakovanje za suvu kosu

Kokosovo ulje je prirodni izvor lepote i najbolje deluje da omekšava i ukroti gustu suvu kosu.

Postoji nekoliko načina da koristite kokosovo ulje u zavisnosti od potreba vaše kose.

Kao prvo, možete isprobati aplikaciju pre šamponiranja na 10 minuta ako je koristite kao tretman za jačanje kose. Ili, za tretman dubinskog kondicioniranja, koristite umesto regeneratora i nanesite od sredine do krajeva da biste hidratizirali kosu.

Kada se utrlja direktno na kožu glave, kokosovo ulje ima antimikrobni efekat, koji pomaže u borbi protiv peruti.

Koji god metod da odaberete, rastopite kokosovo ulje tako što ćete utrljati malu količinu između ruku i koristiti češalj sa širokim zupcima da ravnomerno prekrijete kožu glave i pramenove kose. Kokosovo ulje je teško, pa koristite odgovarajuću količinu za teksturu vaše kose.

Za finu kosu koristite kašičicu, a za gustu, supenu kašiku.

Smeđi šećer i kokosovo ulje

Skoro zvuči kao osnova za kolačiće, ali maska za kosu sa smeđim šećerom i kokosovim uljem može vam pružiti olakšanje ako patite od suvog, svrbežnog vlasišta.

Granule u smeđem šećeru će pomoći u pilingu vlasišta, a da ne budu previše grube za vašu kožu — ovo će očistiti vlasište od bilo kakvog ljuštenja i može pomoći u smanjenju peruti i svraba.

Kokosovo ulje može stimulisati rast kose i usporiti gubitak kose jer prodire duboko u folikule.

Kao i smeđi šećer, on takođe pruža zdravlje koži glave, boreći se protiv vaški i peruti.

Štaviše, kokosovo ulje vlaži kosu, daje joj sjaj i pomaže u sprečavanju lomljenja kose i ispucanih vrhova, što neizbežno može pomoći da kosa raste duže.

Pomešajte dve kašike smeđeg šećera i jednu kašiku kokosovog ulja.

Nanesite na kosu nakon šamponiranja, fokusirajući se na kožu glave.

Isperite i nastavite negu kose sa regeneratorom.

suva kosa kucne maske

Maslinovo ulje i kokosovo ulje odlično pakovanje za suvu kosu

Kombinacija maslinovog i kokosovog ulja može doprineti maksimalnom sjaju vaše kose. Oboje su prirodni emolijensi koji održavaju hidrataciju u kosi tako da može ostati glatka, meka i sjajna.

A ako imate suve krajeve, maslinovo ulje će ih posebno obložiti, čineći ih glatkim i uglađenim.

Preporučuje se mešanje jedne četvrtine šolje maslinovog ulja sa jednom kašikom zagrejanog kokosovog ulja.

Toplota ulja će otvoriti kutikulu kose za dublje prodiranje. Ostavite na kosi 10 minuta pod kapom za tuširanje, a zatim isperite toplom vodom.

Limun i jaje

Ako se vaša rutina za kosu sastoji od dosta suvog šampona, laka za kosu i drugih proizvoda za stilizovanje, verovatno ćete osetiti nakupljanje na koži glave.

Šampon za dubinsko čišćenje bi mogao da pomogne, ali masku za kosu od jaja i limuna može se lakše napraviti.

Belance jaja je bogato proteinima i vitaminima koji mogu da ojačaju oštećenu kosu. Takođe ovo pakovanje za suvu kosu može da ukloni naslage, što ga čini odličnim za masnu kosu i zdravlje vlasišta. Limun može uravnotežiti pH vlasišta, podstaći rast kose i pomoći u smanjenju gubitka kose.

Takođe može dodati sjaj i pomoći u smanjenju ‘mirisa jaja’ koji se može zadržati u kosi. Pomešajte jedno belance i sok od jednog limuna i nanesite na čistu, suvu kosu i kožu glave. Ostavite na kosi jedan sat pre ispiranja.

Žumance pakovanje za suvu kosu

Vaš nedeljni jutarnji doručak je upravo postao malo višenamenski. Žumance je bogato vitaminima koji mogu učiniti kosu otpornijom na oštećenja.

Vitamini A i E, biotin i folna kiselina su neki od hranljivih sastojaka koji su povezani sa rastom kose i zdravom kosom – nanošenje žumanceta na kožu glave može da unese u koren vaše kose ove vitamine.

Da biste napravili ovu masku, počnite sa čistom, suvom kosom. Umutite žumance i nanesite masku prstima, pazeći da premažete vrh vlasišta i vrhove kose.

Ostavite jedan sat i isperite hladnom vodom (vruća voda može izazvati zgrušavanje jaja).

Jabukovo sirće pakovanje za suvu kosu

Jabukovo sirće može imati benefite za mnoge tipove kose. Može da bude odličan tretman za dugu finu kosu.

Može da pomogne da se zatvori kutikula obojene kose, čime se smanjuje izbledenost. Takođe može pomoći u kontroli kovrdžanja, što ga čini popularnim tretmanom među onima sa kovrdžavom i prirodnom kosom. čak i očistite folikul dlake od ostataka i pomognete u smanjenju gubitka kose.

Ako imate suvu kosu, budite oprezni, jer prekomerna upotreba može izazvati dodatnu suvoću uklanjanjem previše ulja.

Za laganu masku, pomešajte jednu šolju jabukovog sirćeta sa kašikom meda (ovo se koristi kao vezivno sredstvo da se vlaga ne skine sa kose i kože glave).

Stavite smešu u bocu sa raspršivačem i nanesite na kosu. Ostavite 10 minuta pre nego što isperite toplom vodom.

Jogurt za suvu kosu

Mlečna kiselina u jogurtu hidrira kosu, što će pomoći da se vlaže oštećenja i spreči kovrčavost. Kada se jogurt ispere, on takođe pomaže da se uklone mrtve ćelije kože koje se mogu nakupiti na folikulima dlake.

Jogurt se može mešati sa mnogim drugim sastojcima u zavisnosti od željenog rezultata.

Kombinujte sa kokosovim uljem za pomoć pri opadanju kose, medom da pomogne kosi da zadrži vlagu, avokadom da ojača kosu i doda sjaj, ili limunom da uravnoteži pH vlasišta.

Preporučuje se mešanje jedne šoljice jogurta sa kašikom maslinovog ulja kako biste dodali više sjaja i uglađenosti pramenovima.

Nanesite smešu na kosu 10 minuta i isperite toplom vodom.

suva kosa maska e1707820248352

Aloe vera pakovanje za suvu kosu

Dok je aloe vera popularno poznata po svojim efektima hlađenja koji pomažu u smirivanju opekotina od sunca, njena lekovita svojstva mogu koristiti i kosi i koži glave.

Aloja je bogata vitaminima E i C, koji su oba antioksidansa koji deluju kao štit od slobodnih radikala, što je čini odličnim sastojkom za jačanje i popravku pramenova.

Štaviše, ima neverovatne hidratantne sposobnosti koje pomažu privlačenju i zadržavanju vlage — zbogom suva kosa!

Kao da to nije dovoljno, ima i antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smirivanju iritirane kože glave.

Za najbolje rezultate, pomešajte čistu aloe veru sa vodom i pošpricajte je na kosu kao dodatak ili koristite kašiku aloe vere i pomešajte je sa vašim omiljenim regeneratorom ili maskom za kosu na dan pranja.

Prednosti maski za kosu od aloe vere

Aloe vera ima antiinflamatorna i hranljiva svojstva. Može pomoći da vaša kosa bude hidrirana, a vaše vlasište umireno: List biljke aloe vere je bogat vodom, posebno u unutrašnjem sloju lista, tako da pomaže da se hidrirajte kožu glave i kosu i zaključajte vlagu.

Kao humektant, aloe vera hidrira privlačenjem i vezivanjem za vodu. Ova svojstva čine maske za kosu od aloe vere idealnim za postizanje zdrave kose, što može dovesti do povećanog sjaja i smanjenja oštećenja.

Što se tiče koristi za vlasište, Aloe vera je dobro poznati antiinflamatorni sastojak koji smiruje kožu glave i može smiriti iritaciju poput one izazvane peruti ili suvom kožom.

Dakle, ne samo da će vaša kosa izgledati sjajno kada koristite ovu masku, već će i vaša koža glave biti osvežena.

Takođe se sastoji od vitamina, enzima, minerala i šećera, što pomaže u poboljšanju ukupnog zdravlja kose i vlasišta.

Svaki tip kose može imati koristi od upotrebe maske za kosu od aloe vere; međutim, verovatno će biti posebno korisno za one sa suvim skalpom i onima koji imaju suvu, oštećenu, lomljivu kosu. Oni sa suvom kosom ili upaljenom kožom glave mogu imati najviše koristi.

Kako napraviti masku za kosu od aloe vere

Sastojci:
List aloe vere ili gel aloe vere kupljen u prodavnici
ulje po vašem izboru. Preporučujemo kokosovo ulje, maslinovo ulje ili arganovo ulje.
Uputstva.
Ako odlučite da nabavite list aloe, moraćete da izvučete sadržaj gela iz lista. Pomešajte 3-4 kašike gela aloe vere sa 6-8 kašika željenog ulja na sobnoj temperaturi. Mešajte smešu dok ne postignete konzistenciju poput paste.

Ostali sastojci koje treba dodati
Ako se fokusirate na zdravlje vaše kože glave i želite da lečite perut, postoje neki drugi sastojci koje možete dodati, uključujući jabukovo sirće ili ulje čajevca.

Ako vam je kosa ekstra suva, razmislite o dodavanju jaja, jogurta ili drugog ulja pored onog koje ste već odabrali (arganovo ulje, kokosovo ulje, maslinovo ulje).

Kako se koristi pakovanje za kosu od aloe

Ako je vaš cilj zdravlje kose:

Podelite kosu na delove od 2cm kako biste bili sigurni da je maska ravnomerno raspoređena.
Nanesite masku počevši od sredine osovine, spuštajući je do krajeva.
Nanesite preostalu masku na kožu glave.
Pokrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite da deluje 15-30 minuta.
Operite kosu ili temeljno isperite vodom kako biste bili sigurni da nema ostatka.
Ako ciljate na zdravlje kože glave i perut:

Počnite nanošenjem maske direktno na čistu kožu glave.
Preostalu masku nanesite na ostatak kose, fokusirajući se na sredinu do vrhova.
Maske za kosu od aloe vere su jednostavan projekat za sve koji žele da podrže zdravlje svoje kose i vlasišta.

Ako osetite svrab vlasišta ili ekstra suvu kosu, vredi probati ovu masku. Aloe vera je bogata antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima, što je čini odličnom za lečenje različitih stanja kože i idealnom za hidratantnu prirodnu masku za kosu.

Nadamo se da su vam se dopali naši predlozi za pakovanje za suvu kosu, javite nam vaša iskustva, šta najbolje vama pomaže.

Nega kose prirodnim putem

7 saveta – nega kose prirodnim putem Nega kose prirodnim putem može biti izazov. Koristiti regenerator ili ne, koristiti masku

Zamršena kosa

Zamršena kosa – najbolji saveti za održavanje i negu Zamršena kosa je naporna i teška za održavanje. Teško rasčešljavanje kose,

Preparati koji povećavaju volumen kose

Najbolji preparati koji povećavaju volumen kose 5 preparata koji povećavaju volumen kose, prema iskustvu naših frizera daju nepogrešive rezultate. Možda

Saveti za farbanje kose

Saveti za farbanje kose koje ovde izdvajamo pre svega su namenjeni onima koji se farbaju kod kuće ili žele da

Koristimo kolačiće na Vasiljev.rs sajtu kako bi smo unapredili korisničko iskustvo. Pretraživanjem našeg sajta, vi prihvatate kolačiće.
Start typing to see products you are looking for.